Ķirurģiskais diegs - vai izraut pašam?

Aizsāka hmmmmmm 

Lūdzu padomu, ko darīt ar griezuma vietā pēc operācijas palikušu diegu. Man nesen taisīja operāciju augšdelmam, bija četras iegriezuma vietas. Griezumu puses bija sakniedētas ar metāla skavām, tās jau sen ir izņemtas, un viss sadzijis, bet šķiet, ka lielākās sašūšanā tika izmantots arī diegs, kuram viens galiņš palicis ārā rētas lejasdaļā. Arī lielais griezums visā garumā ir sadzijis, izņemot pašu lejasdaļu, kur ārā nāk tas diegs. Tagad parādījies arī neliels sastrutojums, bet patiešām neliels. Uz slimnīcu tāda sīkuma dēļ it kā negribas iet. Tagad staigāju pie fizioterapeites, iepriekš viņa, teica ka neko nevajag darīt, tikai regulāri dezinficēt, ka tas diegs pats izšķīdīs/uzsūksies (es tik izcili nepārvaldu franču valodu, varbūt nepareizi sapratu), bet šodien viņa teica, ka var mēģināt izvilkt patstāvīgi, ar pinceti. Es pavilku, bet radās iespaids, ka tas diegs tur ir diezgan dziļi, tāpēc pārāk spēcīgi vilkt negribējās, ja nu vēl salaižu kaut ko dēlī. Vai tas tiešām ir droši?
Es atceros, ka līdzīga situācija bija bērnībā, kad bija šuve uz plaukstas. Pats izvilku diegu, viss sadzija, bet nu toreiz tā šuve bija daudz mazāka... Ko ieteiksiet?
Aizmirsu piebilst vienu svarīgu lietu, kopš operācijas ir pagājušas pilnas četras nedēļas.
Re: Ķirurģiskais diegs - vai izraut pašam?
22.02.2011 13:50
Normāli jau būtu, ja šūvējs būtu pateicis, diegi pašam jāņem ārā vai jānāk pie doka izņemt. Ja ir kaut neliels sastrutojums, es tomēr ietu pie ārsta.
Re: Ķirurģiskais diegs - vai izraut pašam?
22.02.2011 14:06
Es vienreiz pati izrāvu visus diegus, pirms tam ar nagu skērītēm pārgriezu, franču smarzas uzpūtu, jo biju celojumā un sāpes bij neciešamas, viss sapampis.... pec 24 h viss normazlizeejaas... Bet ja ir iespeja jaiet pie daktera, seviski ja diegs nepadodas... varbut vinjsh ir sasiets ar mezglu, bet del uzpampuma nevar redzēt...
Sastrutojums pazuda, pagaidām izveidojusies krevele. Pagaidīšu, varbūt viss aizvilksies ciet pats no sevis.
operācija
29.09.2019 21:10
Labdien.man pec operacijas,pagājis 2 mēneši.Man izgrieza varžaci bija ļoti liels griezums ar deviņām šuvēm.un tajā vietā ir sabiezējusi āda un ļoti sap...kā es varu to biezo ādu noņemt nost?un kapēc sap?
Re: Ķirurģiskais diegs - vai izraut pašam?
03.10.2019 23:30
Jāiet pie tā speciālista uz konsultāciju. Kaut kas nav kārtībā.Pēc diviem mēnešiem jau visam bija jābūt ok. Neredzot vainu ir grūti zīlēt.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 11?
Ziņa: