tevs dzer tresho menesi pec kartas

Aizsāka Inciic 

Inciic
tevs dzer tresho menesi pec kartas
01.03.2011 19:05
kaads var ieteikt, kur vislabaak vest teevu, kursh Jaungada sgaidishanu svein jau kopsh decembra?Vai dzerajam hipnozes seanss vareetu liidzeet, lai turpmaak nebuutu veelme dzert??Probleema jau gadiem: tiklidz dabuun glaaziiti, aiziet kaa minimums uz meenesi :((( tagad pavisam traki. nav speejiigs pats atjeegties, gribam vest uz kaadu iestaadi... Esmu no laukiem. tad jau laikam paliek tikai Riiga ??! Priecaahsos par ieteikumiem.
Re: tevs dzer tresho menesi pec kartas
01.03.2011 19:58
Visu bērnību nomocījos ar līdzīgu problēmu.
Kodēšana nekam nederēja. Vienīgais veids kā tēvu noturēt pie saprāta, bija pote, ko ielaida Straupes narkoloģiskajā slimnīcā. Pote ir uz pusgadu, gadu, un vairāk. Vismaz manam Tēvam iedarbojās lieliski. Ar varu gan uz turieni neaizvilksi, Jāmēģina izrunāties.
Vēl Jelgavā ir iespēja ārstēties. Tur gan neko nepotē, bet ar alkoholiķiem strādā psihologi.
Bet galvenais, ka viņam pašam jāsaprot, ka TO VAJAG, jo pretējā gadījumā, viņš savai ģimenei ļoti nodara pāri...
manu radinieku nupat apglabājām. Arī bija dzēris kopš augusta 2010.
Protams,ja neredz cik tas ir drausmīgi ,ka aknas visas sabeidz un vēlāk nomirst no tā,ka aknas atsaka,tad jau neko nepadarīsi.. kodēšanai vairāk ir placebo efekts,manuprāt.. vest vajag vajag sākumā uz atskurbtuvi,un tikai tad skaidrā galvā kautko plānot tālāk..
silti iesaku neielaist,jo alkohols ātri,ļoti ātri,cilvēku var nogalināt..
mans krusttēvs kodējās tad kad dabūja pa galvu un neapzaga, bet līdz šim jau gadus 5 nedzer. katram savs apstāšanās punkts. vairak psiholoģiska ietekme šeit vajadzīga.
jaa, diemzheel sheit ir gadiijums ,ka dzer jau kopumaa kaadus 30 gadus... agraak vismaz bija ta, ka dzeera kaadas 2-3 nedelas, tad apstaajaas un kaadu menesi, citreiz pat 2 nedzeera... bet skiet ka uz vecumu vispaar jau iet ciet... :(
Te ir Latvija - ar to laikam jāsamierinās :( Te visi žūpo..
Re: tevs dzer tresho menesi pec kartas
06.03.2011 02:35
Ieteiktu vislabāk labu psihoterapeitu, kas palīdzētu tikt ar problēmām galā. Viņam visa dzīves bauda sastāv no alkohola, jāsāk aizstāt palēnām tās ar ko citu. Kaut kāda ciešanās, vai hipnoze vedīs ilgtermiņā uz to pašu ceļu, jo nebūs mainīti paši dzīves apstākļi....
dziives apstaakliem nav ne vainas... domaaju ka jatiek ar atkariibu galaa, kas ir galvenaa probleema.tagad aizvedaam jau uz Tvaika ielu. Dakteris piedaavaa motivaacijas programmu 7 dienas iziet. nezinu, laikam meeginaasim
Inciit, a ko tēvs pats saka?
it kaa jau pats saka ka sitaa taalaak nevar.jo peec katra naakamaa rauta ir zaudeets kaarteejais darbs, iekluvis paaraados :( bet sajuuta ka no visas sirds neveelas ar so problemu ciiniities. liekas ka pats domaa, ka var tik galaa... bet tur jau taa lieta, ka nevar ..
Palasi jaunos Ievas stāstus. Tur kā reizi Ērbeģes zintniece par šīm lietām stāsta.
Tā jau tas notiek diezgan bieži, ka tuvinieki raujas uz pusēm, bet pašam " kungam" ir visādas citādas idejas. Un tad tuvinieki to alkoholiķi visādi uķina, lūdzās, mēģina spelēt uz veselo saprātu. A viņš tik ka bērns, sito ēdīšu, šito neēdīšu. Nu par Morivāciju, tur nav ko domāt, jāiet.. Un ja bērns to putru negrib ēst, tad jānoliek ta situācija tā, ka būs vien jāapēd. Tas ir ļoti grūti, bet ..
Tas jau nav ārstējams, cilvēks ir atkarīgs, var nomainīt vienu atkarību pret citu, bet diez vai atmest. Ja nu vienīgi tās ir sekas kam citam.
Var var atmest. Un nekāds pasaules 11 brīnums arī nav vajadzīgs. Bet ne visi koki ir liecami, citi ir tik stingri, ka salūst, nevis liecas.
Kā lai to Ērbeģes zintnieci atrod?
Mans vīrs vienreiz kodējās, palīdzēja uz 4 mēnešiem. Vairākas reizes dzērumā ir piekauts un apzagts. Pēdējā reizē tie bija dokumenti un apmēram 500 Ls. Mašīnas dokumentus un tiesības esam atjaunojuši četras reizes, tagad vajag piekto, bet nav par ko to izdarīt. Nekas nelīdz, kā dzēra tā dzer.
Ka man patik sitās alkoholiķu ģimenes, kur vienmēr visur tiek lietots vārds mēs. Mēs gajām pie daktera, mums jāliekas slimnīca,mums šorīt lielas paģiras, mums jāatjauno tiesības. Cik dzerošajam ērti. Tuvinieki skraida glābiņu meklēdami, gatavi nezinko izdarīt. Ko tad zintniece palīdzēs, noburs?
21.gadsimta, visi skatas Led tv, bet problēmas risinam ka viduslaikos. Tas, ka cilvēks daudz lieto alkoholu nenozīmē, ka viņam kaut kāds dullums uznācis, ko tante noņems... Viņš varbūt pats tā saka, vot nezinu kā atkal sanāca, ka nabadziņš piedzēros un šausmas, atkal piekāva un apzaga. A sievai žēl, nabadziņš. Uz lietām jāsāk skatīties reali. Tas ir līdzīgi kā ar izmežģītu plecu, sāp, jāieliek atpakaļ, zintniece smērēs virsū smēres, ilgi smērēs. A pie daktera iet negribas, sāpēs, kad liks atpakaļ. Bet labak lai mazliet sāp, neka visu mūžu staigāt ar tizlu roku. Un vēl kas, jo jūs, apkārtējie, ilgak viņam nodrošināsiet " karaliskus" apstākļus, gan fiziskus, gan garīgus, jo ilgak princis dzers.
Man viņa nav žēl, sevis un bērnu gan. Dokumentus atjaunojām kopā, jo mašīna uz mana vārda. "karaliskus" apstākļus arī nenodrošinu. Katrā ziņā viegli runāt, ja šī nelaime nav skārusi.
Bēda, tad sāc vienreiz domāt par sevi, nevis par viņu. Ja mašīna ir Tava, tad kāpēc viņš dzert iet ar Taviem mašīnas dokumentiem? Viņš ir pieaudzis cilvēks, lai pats risina savas dzeršanas, nedzeršanas problēmas. Šobrīd jautajums varētu būt par to, kā Tu jūties, kas ar Tevi notiek, kad viņš dzer. Problēmas rada viņš, bet tāa skar visu ģimeni. To ir sakumā grūti izprast, bet arī Tev ir vajadzīga palīdzība. Tev jāmēģina norobežoties no viņa dzeršanas problēmām. Ja Tu esi Rīga, tad vari droši meklēt kādu līdzatkarīgo grupu. Interneta ir diezgan daudz arī telefonu. Tur ir daudz tieši sievas, viņām ir vesela kompanija. Droši vien liekas, jā ko es tur iešu, stāstīsu savu dzīvi uz paplates, bet tad kad tur aiziet, tad ierauga, ka visi tie stāsti ir tik pārsteidzoši vienādi. nu jā, un tas nav mazsvarīgi, tas ir bez maksas...Literatūru tur arī var dabūt par tēmu, un vispār par sevi daudz ko uzzināt. Un vīram, nu n ekas jau ar viņu nenotiks. Cits saprot ātrāk, cits vēlāk. Motivācijas programma, Minesotas programma, anonīmo alkoholiķu sapulces...ir varianti.
Esmu daudz ko darījusi, tieši priekš sevis, nevis viņa un sen jau vairs viņu nežēloju. Būtībā dzīvojam zem viena jumta katrs savu dzīvi. Painteresējos par to kā sameklēt šo sievieti, jo dažas dienas atpakaļ viņš lūdza sameklēt viņam kādu dziednieku. Neticu, ka tas var daudz ko līdzēt, bet man jau nav grūti. Nevarētu teikt, ka esmu baigi nelaimīga, jo man vīrs dzērājs, nebūt ne. Man ir forši bērni, labs darbs un pietiekami interesanta dzīve arī bez viņa. Par to piekaušanu un apzagšanu vairāk rakstīju tam cilvēkam, kurš rakstīja, ka ir kaut kam jānotiek, lai nedzertu. Varbūt kaut kam nopietnākam, tikai kam?
Re: tevs dzer tresho menesi pec kartas
10.03.2011 00:08
Man jau liekas, ka visi tie alkoholiķi ir nevis slimi, bet egoisti. Egoisti augstākajā pakāpē, jo viņiem nospļauties par savu ģimeni. Man pat trūkst vārdu, lai aprakstītu savas jūtas par tiem bezsmadzeņu radījumiem.
Protams, ir iespējams cilvēku izvilkt no bedres, bet tikai tad, ja viņš pats to saprot un grib. Citā gadījumā, lai velns viņu parauj. Lai dievs man piedod par maniem vārdiem... Labāk, lai nav, nekā ir un - idiots.
Zini, es nekādā ziņā negribu attaisnot nevienu alkoholiķi, bet alkoholisms ir arī visas sabiedrības " slimība". Iemesli kapēc cilvēki nodzeras ir ļoti dažādi. Protams, mēs varam runāt par atkarīgu personību, kas būs atkarīgs vienalga no ka, bet sabiedrība kopuma ir par alkoholismu. Par problēmu izšķīdināsanu. saknes jau ir bērnībā, vecākos, audzināšanā, paša cilvēka spejā tikt galā ar situācijām, ar emocijam. Pazīstu kadu vīrieti, kas ir nodzēries līdz baltām pelītēm. Ka viņs iedzer, tā viņam nāk laukā visa Afganistāna, ar punķiem un asaram. Viņš 20 gadus stāsta vienu un to pasu, raudadams. Viņš nemaz nezin ko darīt ar to visu. atsakās ārsteties, visi nodeveji, komunisti, fašisti, musulmaņi. Viņš-vīrietis tak neies piņņāt kadai dakterei un stāstīt, ka guļ pie ieslēgtas gaismas..
Vot tādas pārdomas sanāca pusvienos naktī... Mans iet šlāfen;P)
Re: tevs dzer tresho menesi pec kartas
10.03.2011 11:08
un tai narkoloģijā to vīrieti sastop tāda pati sieviete, kāda bija, piemēram, mamma, kas izaudzināja viņu tādu, ka veči neraud... vai tur strādā kaut viens normāls vecis?

tāpēc esmu skeptiska pret šitām slimnīcām utt. AA arī pārsvarā ir raudamvietas par to, kāds es nelabs. un tad nu raud un nožēlo.

īstermiņa tā vai citāda psihoterapija pie kārtīga veča. tas ir tas, ko šitiem vajag. pašam jāiet, pašam jāmaksā, pašam jāizjūt neērtības...

visas tās "mēs" lietas un "kur vest tēvu" ir vienkārši pašu sieviešu līdzatkarības vai slimas dvēseles simptomi.....
Tev ir pilnīga taisnība. Manējais nezin kāpēc grib, lai eju viņam līdzi, lai palīdzu sameklēt un visādi citādi piedalos. Viņš vēl joprojām domā, ka man to vajag. Kādu informāciju sameklēt varu, bet ko ar šo informāciju pēc tam darīt, lai pats domā.
Re: tevs dzer tresho menesi pec kartas
10.03.2011 13:23
serea Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Man jau liekas, ka visi tie alkoholiķi ir nevis
> slimi, bet egoisti. Egoisti augstākajā pakāpē,
> jo viņiem nospļauties par savu ģimeni. Man pat
> trūkst vārdu, lai aprakstītu savas jūtas par
> tiem bezsmadzeņu radījumiem.
> Protams, ir iespējams cilvēku izvilkt no bedres,
> bet tikai tad, ja viņš pats to saprot un grib.
> Citā gadījumā, lai velns viņu parauj. Lai
> dievs man piedod par maniem vārdiem... Labāk,
> lai nav, nekā ir un - idiots.

...viedi vārdi, viedi vārdi...
Palasīju, visi te gudri spriedelī, bet uz autores jautājumu tā aŗī neviens nav atbildējis. Ja nevarat palīdzēt, tad nelieniet vispār. Viņa neprasīja, Jūsu viedokli par dzērājiem. Viņa prasīja konkrētu padomu.
Re: tevs dzer tresho menesi pec kartas
11.03.2011 10:57
konkrēts padoms ir tāds, ka tur neviens cits nekā nevar darīt...
vienīgais, ko dzērāja sieva/meita/māte var darīt, ir sākt dzīvot savu dzīvi un meklēt palīdzību sev, ja viņa grib izdzīvot.
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> konkrēts padoms ir tāds, ka tur neviens cits
> nekā nevar darīt...
> vienīgais, ko dzērāja sieva/meita/māte var
> darīt, ir sākt dzīvot savu dzīvi un meklēt
> palīdzību sev, ja viņa grib izdzīvot.


Pilnīga taisnība. Ir jāmaina domāšana un jāsāk pašam sava dzīve.
Re: tevs dzer tresho menesi pec kartas
11.03.2011 12:58
...ota arī var gudri spriedelēt...pats esmu no kodējiem...un fufeli, ko te vienlaik dzina par AA, kreizenes un narkologu palīdzīgajām rokām, esmu izbaudījis uz savas ādas...tā ir visneveiksmīgākā izrāde, kuru tikpat labi var spēlēt tikai zīdaiņiem...ar dirsēju strazdiņu galvenajā lomā...

...palīdziba kodējam ir vajadzīga, viennozīmīgi...bet tikai tādā gadījumā, ja pats grūtdienis to vēlas...un nevis tikai verbāli, lai tikai moralizētāji atšujas, bet pats nonāk pie vajadzības NEDZERT...līdz tam...nja...

...esmu jau te savas domas un variantus paudis vairākas reizes...un viss sākas ar kodēja atraušanu no dzīvinošā pupa - trauka ar viņa dvēseles spirdzinājumu...pēc tam nāk viss pārējais...
Konkrēts padoms - Manā gadījumā iedarbojās 100% -
izrakstīju alkoholiķi no mājas grāmatas! Kā ar nazi nocirtu , jo "vadzis beidzot nolūza". Līdz tam bija viss, kas šeit aprakstīts, solījumi, labošanās, periodiska ārstēšanās, parādi, atkal solījumi utt. visādas programmas, šprices un torpēdas.
Beidzot (paldies policijai - jo tikām pat līdz kriminālprocesam) TIKU AR SAVU LĪDZATKARĪBU galā.
Jādzīvo SEV! Nevis visu turpmāko dzīvi uztraukties, izpestīt no visādām ķibelēm, staigāt līdz pa iestādēm un darba meklējumiem vienam ALKĀNAM, kas ar to labi jūtas, ka sēž kādam UZ KAKLA!
vijolīte.
Re: tevs dzer tresho menesi pec kartas
11.03.2011 23:31
Silsa piekrītu par visiem 100%!
Savādāk šie parazitē uz citu rēķina un tik sola, sola...
Jāliek tādam apdirsties, bet tā kārtīgi!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 2?
Ziņa: