Neirotiski tiki

Aizsāka Inita 

Neirotiski tiki
07.04.2011 22:16
Manai 7 gadus jaunajai meitiņai ir ik pa laikam neirotiski tiki.Citreiz viņa met galvu it kā mati būtu uz acīm,citreiz piesita kāju,bet dotajā brīdī viņa raust acis un seju un mēs nekādi netiekam galā.Citu reizi padevu NOOFEN un pārgāja,bet tagad devu NOOFEN,bet nepārgāja un Talsu bērnu neiroloģe izrakstīja HALOPERIDOL-RICHTER 1,5 mg.To viņa mums lika dot pirmās 3,4dienas pa vienu ceturdaļu vienu reizi vakarā un ja nelīdz palielināt devu 1/4 2xdienā,bet viņa palika galīgi miegaina un nebija galīgi savā ādā,tad zvanīju dakterei un viņa man lika dot 1/4 daļu vakarā kā bija jau pirmajās dienās,bet tagad ir apmēram 2 nedēļas kā dzeram tās zāles un nepaliek labāk ne par gramu.Un pie viņas mums tikai ir jādodas vēl pēc 2 nedēļām.Īsti nezinu ko man iesākt-cik ilgi to bērnu pumpēt ar tām zālēm,ja tā pat nav rezultātu.Ko jūs man varētu ieteikt?
Re: Neirotiski tiki
07.04.2011 22:25
bērnu psihoterapeitu vai vismaz psihologu + pašai arī.

kas notiek mājās? gaisotne? tur ir sākums... pieaugušo attiecības? stress? bērns ir tikai spogulis kaut kam.
Re: Neirotiski tiki
08.04.2011 09:55
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> bērnu psihoterapeitu vai vismaz psihologu +
> pašai arī.
>
> kas notiek mājās? gaisotne? tur ir sākums...
> pieaugušo attiecības? stress? bērns ir tikai
> spogulis kaut kam.
..................................................................................................................................................................................
Piekrītam!
Jāzin,vai bērns nesen atpakaļ,pirms saslimšanas nav sasitis galvu?
Vai nav bijusi infekcijas slimība ar augstu ķermeņa t* ?
Vai ģimenē kāds nav slimojis ar epilepsiju?
Jāizslēdz smadzeņu audzēja iespējas.
Vēl vajadzētu palūgt konsultāciju uz Rīgu pie bērnu neirologa. Jāizslēdz sekas pēc galvas traumas. Tas ir, organiskas izmaiņas smadzenēs.
Tas varbūt ieteiks Lecitīnu, nervu apvalku izolējošu vielu. Burkāni, kā "A" provitamīns ,kas veicina dažādu svarīgu šūnu veidošanos. Piens,kā kalcija avots (arī siers,biezpiens). Kalcijs arī nodarbojas ar dažādu membrānu caurlaidības regulēšanu.
Lai veicas:)



Edited 2 time(s). Last edit at 08.04.2011 10:11 by Mazdakteris1.
Re: Neirotiski tiki
08.04.2011 20:42
Nu mēs jau tagad apmeklējam psihiatru un ejam uz smilšu terapiju.Nu mēs ar meitenes tēvu esam šķīrušies un viņa ļoti ilgojas pēc tēta un mīl viņu,bet viņi reti satiekas.Un pēdējo rezi viņai tie tiki sākās pēc kautkāda vīrusa ar 39 temperatūru.Rados mums epilepsija nav(starp citu viņai ārsti deva veselu gadu zāles it kā prekš epilepsiju,bet pēc gada attapās,ka viņai nemaz epilepsija nav)Un runājot par galvas traumu,nevaru atcerēties,ka tāda būtu bijusi.
Re: Neirotiski tiki
08.04.2011 21:31
labi, ka ir tā smilšu terapija. bet jābūt pacietīgai, jo tas vienmēr ir laiks.

vispār haloperidols bērnam izklausās diezgan traki. ja nu akurāti tomēr kādas zāles vajag, varbūt ir vērts pameklēt bērnu psihiatru privātpraksē Rīgā, ja vien to var atļauties.

calis.lv noteikti kāds zinās ieteikt + tur var parunāties par citu mammu pieredzi, kā bērnu šādā periodā labāk atbalstīt, kā izskaidrot, varbūt var ko darīt, lai viņi tiktos biežāk.

vīrusu infekcijas provocē snaudošu stresu, tas vēl neliecina par epilepsiju. vai ir bijusi encefalogramma?
Re: Neirotiski tiki
09.04.2011 22:48
haloperidols-kas tas īsti ir?Nu es domāju,ka epilepsija tā nav-kā jau rakstīju,ka viņa gadu jau dzēra zāles par velti.Jā to mēs esam gājušas-tikai kādu laiku atpakaļ,tad kad mēs tās zāles par velti dzērām.Nu ārsti saka ,ka tie ir tie neirotiskie tiki,bet kā ar viņiem cīnīties man nav skaidrs.Un runājot par psihiatru uz Rīgu man nav iespējams izbraukāt uz Rīgu,jo mēs esam no Talsu novada.un pasakiet ko nozīmē snaudošs stress?
Re: Neirotiski tiki
10.04.2011 13:45
ar "snaudošu stresu" gribēju teikt apmēram to, ka bērns ir stresā, bet ārēji nekas par to vēl neliecina. tad viņš saslimst, un viņa stress var kļūt kaut kā redzams, šoreiz tiku veidā. nervozs bērns ir arī uzņēmīgāks pret infekcijām. no malas grūti uzminēt mehānismus, tur palīdzēs psihologs.

bērns kārtīgi jāved uz smilšu terapiju. ja apspiedīs tikus tikai ar zālēm, neko nemainot dzīvē, bērnu vienkārši nozāļos, tās vajadzēs arvien vairāk. pret tikiem pašiem cīnīties būs grūti, ja netiks ieguldīts ļoti daudz pūļu, lai sakārtotu bērnam dzīves vidi, pašai mammai arī jāsakārto sevi, lai varētu pēc tam palīdzēt bērnam. tiki vienkārši rāda, ka ar bērnu kaut kas nav kārtībā, tie ir signāls.

haloperidols ir spēcīgas nervu zāles, pietiekami nopietnas, lai mamma šīs lietas pati noskaidrotu un izrunātu ar ārstu visus par un pret, pirms dotu zāles bērnam. ir labāki medikamenti arī, bet to internetā nevar ieteikt, jāiet pie ārsta, vislabāk pie psihiatra.

tātad galvenais ir darbs pašiem ar sevi, ar psihologu vai psihoterapeitu. tikai tā var līdz galam izārstēt tikus.



Edited 2 time(s). Last edit at 10.04.2011 14:36 by Runcene.
Re: Neirotiski tiki
10.04.2011 22:43
nu paldies Runcene par izsmeļošām atbildēm.Tā bērnu neiroloģe jau man teica,ka tās nervu zāles esot nākamās aiz Noofen,ja tās nelīdz.es jau it kā paļaujos uz dakteri,bet kā to pierāda prakse,laikam jau nevar ārstiem uzticēties.Man ar tādām nervu zālēm nav bijusi darīšana un ja ārsts izraksta,tad es it kā dodu.
Re: Neirotiski tiki
10.04.2011 23:35
jākļūst izglītotākiem. izšķiršanās par nervu zālēm bērnam vienmēr ir nopietns jautājums, kad ir labi dzirdēt vismaz vēl viena speciālista viedokli.
Re: Neirotiski tiki
16.10.2012 14:22
sveiki. neesmu reģistrēta, bet gribu padalīties. tākā patiešām LV ir maz veiksmīgu gadījumu , kad tikus izārstē.. mūsu prakse: bijām Vienības gatvē pie neiroloģijas nod.vad. - uzreiz runāja tikai ar mani, bernu aplūkoja min5. neko palīzēt nevar, tā ir psiholoģiska problēma, nevis nervu... pat ne galvas pārbaudi neko,jo neko tur neuzrādīs, vai arī uzrāīs, bet tas nav ienesls šādaiem tikiem. tad bija ceļš pie homeopāta - gadu līdzēja, velāk arī ta snelīzeja. jā, pēc neirologa konsultācijas devamies pie psihologa, un10 reizes - smilšu terapija. rezultātā - jā, es kautko vairāk uzzināu par bērnu, iepazinu tā teikt, bet vēlamo veselības rezultātu nedeva. baseins, sāls istaba - itkā labāk, bet varbūt uz to dienu.. citreiz kļuva slitkāk. MAgne B6- palīdzēja pirmo gadu, pusgadu.. pēc tam ne. Nomierinošie sedatīvi - bez efekta. jā. tā pagāja gadi 5.... meklējumos un risinājumos. rezultātā kautkā ceļi krustojās ar ģimenes paziņu, kurš bija pievērsies garīgākam dzīves veidam, teicās- es vēlos tev palīdzēt. man zaudēt nebija ko.. paši saprotiet. rezultātā tiki pārgāja, tiklīdz izgājām no kabineta. tas bija neticami! pēc gājām vēl reizi, lai nostiprinās. kā viņš to dara, es nezinu, bet bez zālēm, medikamentiem, ar stundu vai divu sarunu ar bērnu.. kautkā viss aiziet. neticu, bet ja palīdz- vabrūt tiešām ir kautkas mmums nezināms, un neizprotams, bet tapēc jau nav jānoliedz.
Re: Neirotiski tiki
16.10.2012 18:44
Tas "varbūt tiešām ir kaut kas mums nezināms, un neizprotams" būtu jāraksta bez vārda "varbūt"...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv



Edited 1 time(s). Last edit at 16.10.2012 18:44 by ku!.
Re: Neirotiski tiki
17.10.2012 00:39
Un kas tad "stundu vai divu saruna ar bērnu" vēl ir ja ne psihoterapija?
Re: Neirotiski tiki
31.10.2012 12:58
sharry!

Es arī jau gandrīz 5 gadus ar dēlu meklēju kādu brīnumvariantu, lai tiki beigtos, bet pagaidām bez noturīgiem rezultātiem. Varbūt variet iedot mums šī paziņas koordinātes?
beidz dirst.!!
kas notiek mājās ir tikai pats sākums! Pēcta, kad tiki jau ir iegājušies, tad nav vairs nekādas nozīmes, kādi ir apstākļi! Līdzigi,kā ar klepu,!! sakuma to dabonam taapec, ka vide ir auksta,. mitra utt, bet pectam varam kautvai gulet siltaa gultaa zem segas un dzert teejas, tikunta klepus buus! ar tikiem ir taapat, ja tie ir ielaizti, tad tie ir, !
man pasam ir shii problema! man ir 29 gadi..!! un patlaban es mekleju specialistus pie kuriem versties, lai tiktu ar sho problemu gala, jo man taa ljoti traucee.!
Agrak gaju pie arstiem gadus 3 atpakalj,, maksaju aploksnite katraaa vizite 20 latus,, man tikai rakstija dazadus medikamentus, jeegas nekadas!
Gaju pie ekstrasenciem!! ari , pilniga bezjega!!,,
saku izglitoties meditacijas sakara, taa man mazliet palidzeja, bet tikai mazliet! Tikunta tie tiki man ir un cauri! Tapec visam shiim muljtjibam vairs neticu!! Pavisam driiz celjosu uz LV lai tiktu ar sevi gala un es domaju, ka tur var palidzet tikai radikalas metodes!!.. nevis RUnasanas ar psixoterapeitu,
Aiša
Re: Neirotiski tiki
14.05.2013 15:35
Jā, šī problēma ir aktuāla arī manā ģimenē.
Puikam jau kopš dzimšanas ir neirotiskie tiki, un tas, liekas ir iedzimts.
Mums bez visa jau minētā palīdz arī vībotnes tēja.
bmw
Re: Neirotiski tiki
14.05.2013 16:19
Tur pie vainas varētu būt pavisam kas cits,sevišķi,ja liekas ,ka tas ir iedzimts,jo-genētiski tas nevar iedzimt,tikai fiziologiski.Vieni domā,ka tas veidojas no nervoziem vecākiem,no viņu stresošanas,bet tā gluži nav.
didii
Re: Neirotiski tiki
16.05.2013 08:35
Mātei noteikti psihiatru,lai beidz pačkāt bērnu ar zālēm,žēl,ka mūsu tiesībinstitūcijas uz šo nereaģē:(man apnikušas tās ģimenes,kur nekad nekas nav kārtībā vai nu šķirtas vai kašķējas!!!
Re: Neirotiski tiki
16.05.2013 09:27
Te varētu domāt par bērnu cerebrālās triekas paveidu. Var līdzēt tikai medikamenti un psiho terapija. Treniņi.
Uzticēties mācītājiem, atstājot bērnu vienatnē ar vīrieti,kam ir hipnotiskas spējas.... Es to uzskatu par lielu risku un mātes bezatbildību.To vēl varētu darīt grupas veidā,liecinieku klātbūtnē.
Mācītājs,kas nodarbojas ar medicīnas jautājumiem, pārkāpj Arstniecības likumu.Te būtu jāiejaucas Bāriņtiesai un tikumības policijai.
Katram ir savas darbības robežas.Likumi ir jāievēro visiem.
Jāgriežas pie bērnu neirologiem,kas nodarbojas ar cerebrālās triekas sekām.
Lai cerība un veselība.



Edited 1 time(s). Last edit at 16.05.2013 09:31 by Mazdakteris1.
Re: Neirotiski tiki
16.05.2013 09:57
Mazdakteri, Tev pat sapņos nerādās, ko dara mācītāji savās pieņemamajās istabās... daži "ārstē" teju visu.

Bet cilvēkos (arī atbildīgajās institūcijās) ir pārspīlēta bijība pret Baznīcu. Visas bāriņtiesas utt. izjūt neizprotamu pietāti pret to un nekur nejaucas, jo Baznīcā viss ir Baznīcas iekšējā lieta.

Daži vēl novicina paštaisītu (bet smuku un "svarīgu") ģimenes konsultanta diplomu, ko dabūjuši pēc vienas tāda paša tukšpaura lekcijas, un tad vispār visiem mutes ciet.

Es vienu tādu mācītāju–ārstētāju zinu, viņam visi ģimenē sirgst ar psihiskiem traucējumiem, bet sevi par slimiem neuzskata; viņš ir +/- veselākais, bet pieņem gandrīz tikai sievietes, neprecētas, "dzīves sistās", kuras ne ar ko pašas netiek galā. Un tad viņš viņas "konsultē". Fiziska seksa tur nav, bet to var redzēt, ka čalis vnk gūst kaifu, kā bars nelaimīgo viņam seko kā aitas un lūkojas ar padievinošu skatienu. Kādai arī paliek labāk, kāpēc gan ne, tāda uzmanība... turklāt bez maksas.

Tikiem labi palīdz hipnoterapija + medikamenti pie sertificēta speca (neirologa).
bmw
Re: Neirotiski tiki
16.05.2013 15:39
Nav jau gan īsti skaidrs,par kādu garīgumu te gāja runa,vismaz es neatradu,varbūt pavirši lasīju,bet-īpaši gudri tas tomēr nav,2 stundas pie kristiešu mācītāja vai kāgas citas religijas tāpat.Lai gan no austrumu religiju pārstāvjiem jābaidās būtu daudz mazāk.
Tomēr-likums gan aizliedz,bet-dziedināšana tiek praktizēta,katru svētdienu.Parasti vieni un tie paši cilvēki arī kļūst ,,veseli'',pēdiņas gan varētu arī noņemt,jo-pilnīgi viennozīmīgi nevar teikt,ka ar garīgām praksēm nevar izdziedināt.Tieši otrādi,vienīgi-daudz ticamāk,ka ar dažādām austrumu metodēm.
Kristietību izskaudīs informētība un atklātība,tā pati iznīks ar laiku.
Re: Neirotiski tiki
16.05.2013 15:50
Kristiešu "dziedinātāji" vienkārši paceļ prieka hormona endorfīna līmeni, jo uztaisa ķīmiju mainošu kaifošanu. Tad nu uz kādu laiku zūd, piemēram, sāpes, un skaitās, ka ir notikusi baigā dziedināšana, bet cilvēki pēc tam ir vēl vairāk vīlušies un galīgi sakrīt čupā.

Bet tagad arī ar "austrumniekiem" ir jāuzmanās, jo mums ir diezgan naiva tauta, un visādi neprašas ir pilna pasaule. Teju katrs var uzdoties par nezin kādu guru.

Austrumu medicīna ir ļoti sena, visas austrumu prakses tāpat, un tās cilvēki mācās jau no agras jaunības vai pat bērnības kā mācekļi pie skolotājiem, bet Latvijā tādu "īsto" nav daudz.
bmw
Re: Neirotiski tiki
16.05.2013 18:40
Domāju,ka Latvijā austrumu medicīnas specu nav vispār,ja neskaita vietējā līmeņa sertifikāciju izgājušos ,,specus".Tur jau tā lieta,ka tas ir jāmācās ilgi,un pie speciālistiem,a ko var iemācīties kursos,kaut vai tie ir gadu vai divus un Maskavā,tas ir sīkums.Ar austrumniekiem tiešām ir jāuzmanās.
Bet attiecībā uz kristiešu dziedināšanu es tā īsti nevaru pateikt,dziedinātājus protams atmetam,bet-ticot dziedināšanai,es pirms 10 gadiem tieši tādā veidā atmetu visas zāles un sāku gulēt pēc nedēļas,vienīgi galva reiba,kādreiz jau to rakstīju....grūti ir tā novērtēt,kas notika,bet-zāles bij pietiekami daudz,lai efektu nevarētu saukt par placebo.Par domas spēku laikam drīzāk.Un tas bij pirms 11 gadiem,rudenī,kad daudziem paliek sliktāk.Neatceros,bet-manuprāt bij 1mg fenazepāma un 25 mg amitriptilīna,varētu teikt-maz,bet-tas tā noturējās līdz pavasarim,kādi 8-10 mēneši,tad nevarēju vairs gulēt,un mēginājumi zāles tomēr nedzert situāciju stipri pasliktināja.
Es to nevienam neiesaku kā metodi,bet pats es tagad esmu pārliecināts,ka tieši domas spēks spēj ļooooti daudz.Kas bij toreiz svarīgi,līdzīgi kā ar muguras traumu-ka bij pilnīgi nelokāma pārliecība,būs labi,ir jābūt labi...Tomēr-pirms sāku akupunktūru,līdzīga nelokāma pārliecība neko nedeva,ar bezmiegu varētu būt,ka ir tā-ja svaru kausi nosveras par labu,un izdodas aizmigt,tad ir ok. Nu,patiesībā-pirms akupunktūras tā pārliecība bij vājāka,ja tā apdomā....
bmw
Re: Neirotiski tiki
16.05.2013 18:48
Ilgi ir apgūt akupunktūru perfektā līmenī,bet daudz ko citu apgūt var,pie kam-pašmācības ceļā,akupunktūrai vajag skolotāju un ilgu praksi,nu jā-daudzām citām metodēm tāpat derētu,tomēr-tās var apgūt arī bez skolotāja.Akupunktūru ar visām diagnostikas metosēm-pilnīgi neiespējami,es nevaru iedomāties,kā apgūt pulsa diadnostiku pašam. Un vēl-ķīniešu ārsts pārzin cilvēku visu,pilnībā,nevis tā kā rietumos-ar šauru specializāciju. Un viņš redz kopainu.
sharry.
Labdien!
Izlasīju tekstu ko rakstījis nereģistrējies sharry., man arī mājās problēma ar puiku ir tiki , Jūs rakstat par savu paziņu kas ar bērnu parunāju , bet Jūs nezināt ko un kā, varētu man atklāt kur jāgriežās, pie Jūsu paziņas.

paldies , ar pacietību gaidīšu Jūsu ziņu, ja Jums ir bērns Jūs mani arī sapratīsiet, cik es ļoti vēlos veselu savu puiku redzēt.
paldeis
Sveiki.
Velejos uzzinat kadus ieteikumus ko darit ar ar bernu tikiem. Jau gadu cinamies ejam pie psihologa, smilshu terapija majas esam daudz ko pamainijushi.Palidz osteopats uz 2 nedeljam pec tam atkal atkartojas viss no jauna.Paldies
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 14?
Ziņa: