Strutas zem naga

Aizsāka Rause 

Rause
Strutas zem naga
17.04.2011 11:34
Labdien! Gribētu dzirdēt ieteikumus. Man zem naga ir sastrutojis. Smērēju Ihtiolu, vakar aptiekā ieteica Višņevska ziedi, bet labāk nepaliek, strutu laukums paliek tikai lielāks. Strutām arī nav pa kurieni tikt ārā. Sapampis ir nedaudz ap nagu, sāp mazliet. Pie ārsta varēšu tikt visdrīzāk rītdien.
jamm
Re: Strutas zem naga
17.04.2011 11:51
Man kaut kas līdzīgs!! Jau kādu mēnesi vai vairāk.. sākumā bija piepampis pirksta gals, bet tad no no naga malas sāka nākt tāds kā galas gabals un arī struto apkārt. Pēdējas 2 dienas sāku lietot Višņevska ziedi.. moška palīdzēs.. un arī bieži asiņo tas bumbulis, kas pie naga izlīdis! Arī strutas krājas pirkstā.

Ja paliek labāk, tad uzraksti. Cik dienas jau smērē to Višņevska smēri?
Rause
Re: Strutas zem naga
17.04.2011 12:17
Višņevska smēri smērēju otro dienu, pirms tam Ihtiolu kādas divas nedēļas. Pašā sākumā man bija tikai pāris mazi strutu punktiņi zem naga, un apsarcis, likās nekas traks, pāries pats no sevis.
jamm
Re: Strutas zem naga
17.04.2011 12:43
Jā, man līdzīgi! sākumā bija uzpampis pirksta gals, bet domāju, ka pāries no sevis, jo agrāk arī mēdza piepampt pirkstu gali, bet šoreiz laikam trakāk kaut kas.
Re: Strutas zem naga
17.04.2011 21:31
Jāiet pie ķirurga!
jamm
Re: Strutas zem naga
17.04.2011 22:52
Ko uzreiz pie ķirurga? Tak var pasmērēt pāris nedēļas un ja nepaliks labāk, tad tik sākt skatīties.
jamm
Re: Strutas zem naga
01.05.2011 01:28
Nu labi, laikam būs vien jāiet pie tā ķirurga, bet bail.. no otras puses besī tas sulojošais sūds, kas asiņo pēc katras stiprākas uzsišanas(spelejot skola volejbolu utt). Jaunās nedēļas laikā aiziešu pie ķirurga.
mēģini
Re: Strutas zem naga
01.05.2011 10:42
mērcē sālsūdenī.
Uz glāzi silta (remdena) ūdens kādas 2 tējkarotes sāls. Mērcēt var ilgi, kaut pusstundu. Sāls izvelk strutas un reizē dezinfekcē.

Vēl esmu dzirdējusi ko par zilajiem graudiņiem, bet tur tās attiecības nezinu.
jamm
Re: Strutas zem naga
01.05.2011 12:45
Man, ja kas, vienu brīdi pirms kādām 2-3 nedēļām jau bija palicis labāks tas pirksts, bet tad sencis izdomāja uzgāst jodu lielā koncentrācijā virsū, jo ķipa tas labi dezinficē.. Rezultāts tāds, ka nogāja no pirksta visa āda un tas bumbulis atkal liels palika..

Sanāk, ka jodu nevar uz tādām atklātām vietām likt?
mēģini
Re: Strutas zem naga
01.05.2011 18:06
jods dezinfekcē, bet aizvelk to brūci ciet (aizdedzina), bet Tev brūcei vajag būt vaļā, lai sliktais iziet ārā. Tā paša iemesla dēļ es neriskētu ar zilajiem graudiņiem, jo viņi arī aizvelk ciet. Lai gan esmu dzirdējusi labas atsauksmes.
Man pieredze tikai ar sālsūdeni....kaut vai ik pēc stundas, pa 10-15 minūtēm, vai ik pēc 2 stundām pa pusstundu mērcēt.
Bet sāls ūdeni gan mēģini, kamēr pie ķirurga netiec, kas zin, varbūt nemaz nevajadzēs pie ķirurga iet.
Vēl. Ja Tu to strutu kamolu redzi, labāk viņu pārdurt, lai strutas iziet ārā, un tad tikai mērcēt, jo tad atveseļošanās būs ātrāka.
Lai veicas!
jamm
Re: Strutas zem naga
01.05.2011 20:09
paldies par info! Njā, es pašlaik daru tā, ka pamērcēju kādu pusstundu dzīvajā ūdenī, kurā ir 2 tējkarotes sāls un pēctam uz kādām pāris stundām uzlieku Višņevska ziedi un apsaitēju pirkstu.. pēctam atkal mērcēju ūdenī pēc arī 30 minūtes apmēram.. un tad atkal lieku ziedi virsū. Bet pārdurt to gaļu kaut kā bail, jo moš vēl kādu infekciju dabūšu. Bet jā, izskatās, ka pēc tā joda man ir tur aizvilcies ciet, tāpēc arī pirksta otrā pusē, kur pirksta spilventiņš, ir tāds uzkalns liels(laikam tur tās strutas sakrājušās un neiet ārā) Tad jau prātīgāk tur būtu iedurt, bet gaļā pie naga gan nezinu vai.
Re: Strutas zem naga
02.05.2011 11:03
Stulbums kvdrātā. Višņevska ziede kairina audus un rada "lieko gaļu" ! Višņevska ziede aizdambē audus un neļauj notikt strutu drenāžai. Jodu nekad nedrīkst liet uz brūces. Notiek audu apdegums, nekroze un vēl lielākas problēmas. Jo ātrāk pie ķirurga, jo labāk. Vis jau būtu aizmirsies.
Pirkstu ap naga sastrutojums ir tik nopietns, ka ķirurģijā ir izdalīts ar atsevišķu strutojošo slimību nosaukumu. Saucas panarīcijs.
Apkārt roku un kāju nagiem ir sevišķa audu struktūra, kas ļoti mīl infekciju. Katrs ievienojums,adatas dūriens,skramba šajā rajonā ir nekavējoši jāapstrāda ar briljantzaļo vai odekalonu. Pat atnadzis. Jānobindē ar 70 % spirta-klinģerīšu tinktūru. Labi ir taisīt 30- 40-% spirta kompresi. Samitrinātai 30% spirta šķīduma marlei virsū uzliek pergamenta papīru vai polietilēna plēvi, vati un nosaitē.Nekādā gadījumā nedrīkst to darīt ar stiprāka šķīduma spirtu. Būs apdegums. Bet to var darīt sākuma stadijā.Tāpēc ar 70 % spirtu drīkst taisīt PĀSĒJU . Bet ar 30 % spirtu var taisīt kompresi!
Stipra atšķirība ir kāju pirksu nagu apgriešanā. Kāju pirkstu nagus nedrīkst apaļot. Tas vienmēr beidzas ar panarīciju.Pēc nagu apgriešanas vienmēr tos apstrādājiet ar odekalonu.
Lai veiksme un veselība.



Edited 1 time(s). Last edit at 02.05.2011 11:04 by Mazdakteris1.
Re: Strutas zem naga
02.05.2011 13:54
kādu ziedi iesakat? es tagad skalinu mirušajā udenī un pectam dzīvajā ūdenī ar 2 tējkarotēm sāls.. Tātad Višņevska ziedi lieku plauktā..

ā, un starpcitu man arī agrāk bijis tā, kā šitās kaites pirmstadijā, kad vienkārši piepamst pirksta gals(laikam arī no nagu griešanas), ka kaut kur iegriežas pie naga, bet nekad neradās liekā gaļa. Viņu tagad tik sadziedēt var vai nu griežot vai arī dabūjot kādu brīvu vietu, kur nākt ārā strutām, kad skalosies sāls ūdenī.. man uz pirksta spilventiņa ir tāds arī sakrājies uzkalniņš un manuprāt tur ir tās visas strutas. un dabūt viņas ārā laikam ar tikai, kad uztaisa kaut kur vietu, kur viņām tikt vaļā..

Vēl esmu smērējis tādu smēri kā STREPTOCITS

Vai tada ari der?
Re: Strutas zem naga
02.05.2011 14:23
man vecāki saka,ka višņevska ziede tieši sūcot strutas laukā nevis nobloķē audus.. viņa tak ari paredzēta strutu izņemšanai..



Edited 3 time(s). Last edit at 02.05.2011 15:00 by jamm.
Re: Strutas zem naga
02.05.2011 14:54
PANARACIJS -

Citats "Slimniekam ir pulsējošas sāpes, bezmiegs, paaugstināta t°, drebuļi, sagurums un nemiers"

Man nav bezmiegs un nav drebuļu un it kā temperatūra arī nav.. nemiers man ir vienmēr, kad ir kaut kādas kaites :D Bet tas ir saistīts ar mani pašu :D
Un sāpes ir tikai tad, kad pirkstu kaut kur uzsitu un arī tikai uz dažām sekundēm,bet nav jau tā, ka sistemātiski sāpētu!!! Ja pirkstu lieku mierā,tad nekas nesāp,, vispār pat neliekas, ka man pirkstam kaut kas būtu, kad virsū apsējs.

un Neķirurģiski var ārstēt arī ar kompresēm un roku peldēm(ko es tagad arī daru)

Citāts "Bez ķir. ārstēšanas lieto arī medikamentus — antibiotikas, sulfanilamīdus, dezinficējošus šķīdumus, kā arī spirta kompreses un rokas peldes"

Un ja man tiešām kaut kas no tā ir tad tas ir šis veids - paronihija, bet... Citats : "Jau viena sāpju dēļ negulēta nakts liecina, ka steidzami jāgriežas pēc palīdzības pie ķir..ga. "

Man nav bijusi nevien sāpju dēļ negulēta nakts, jo kā jau augstāk minēju, sāp tikai kad kaut kur uzsitu neveiksmīgi un uz dažām sekundēm.

un tavā tekstā, ka jānobindē ar 70% spirta-kliņģerīšu tinkturu ir neloģiski. tad jau tas ir trakāk nekā jods, jo sadedzina arī bruuci
Re: Strutas zem naga
02.05.2011 18:28
Pie ķirurga! Tevi konsultē speciālists . Vajag cienīt savu un citu laiku. Nevis klukstēt, kā tirgus tantei.
Es savu esmu pateicis!



Edited 1 time(s). Last edit at 02.05.2011 18:30 by Mazdakteris1.
Re: Strutas zem naga
02.05.2011 19:10
Jā, a tad kad topika sākumā par Višņevska smēri bija runa, tad neko neteicaat, ka kaitīga, bet te pēkšņi..... kaut kā jocīgi palasat pirmos postus!!!!!!

a tad, kad jau ir par vēlu un labot, kā it kā pats sakat, tik ar kirurga iegriezumu, tad tik pasakat, ka višņevska ziede pēkšņi vainiga pie gaļas, bet tad kad pirmajos postos rakstiju, ka jau 2 dienas lietoju to Višņevska ziedi un tad nekaa..

A to, ka pie ķirurga es pats zinu, ka jāizčāpo profilakses pēc.. un to arī rīt izdarīšu - nu labi, vnk aiziešu pie ģimenes ārsta uz polikliniku un tas mosh nosutis uz citu kabinetu pie mazo lietiņu ķirurga..



Edited 1 time(s). Last edit at 02.05.2011 19:18 by jamm.
Re: Strutas zem naga
03.05.2011 15:10
izgrieza... noņēma pusi naga un uzlika šuves.. labi, ka to vietu nejutu, jo varētu būt pasmagi to visu izjust.. jāmērcē kaut kādā šķīdumā, ko tētis nopirka, lai vislaik būtu slapjš un nomierinatu sāpes un jādzer nimesil un antibiotikas jalieto..

teica vēl pirmstam ģimenes ārste, ka labi, ka atnācu vispār, jo ja loti ilgi turētu to pirkstu tādu, tad varētu sākties kaut kādas komplikācijas (sepse - nezinu kaas tas ir..)

veel buus vislaik jastaiga pie taa kirurga utt.. paarsiet utt..viss tas naudu maksaa... veel rentgenu taisit, kaut ko tur kaulu skatities vai nav nobiidijies, bet shtrunts tak ar to, ka nobidijies butu :D nu paliktu skiibs pirksts un..



Edited 2 time(s). Last edit at 03.05.2011 15:16 by jamm.
Re: Strutas zem naga
03.05.2011 18:44
Rtg. skatīsies vai strutas (infekcija) nav jau skārusi kaulaudus. Tad jau runa ies par osteomielītu. Pirmos postus pat nelasīju. Atvainojos. Jo Višņevska ziedi pielieto pavisam citiem variantiem.Bet te nav sanitaru vai medmāsu kursi.
Zilais ekrāns nevar dot konsultācijas tur, kur lietas ir jāredz. Ceru, ka citi mācīsies no jūsu kļūdām.
Pārējo esmu teicis.
Lai veiksmīga ārstēšanās.



Edited 1 time(s). Last edit at 05.01.2012 15:44 by Mazdakteris1.
Re: Strutas zem naga
10.06.2011 17:54
Uzmauc uz pirksta uz nakti virsū sīpolu-uzreiz viss pāries!!!!!!!!!!!!!!!!!
Re: Strutas zem naga
22.07.2011 14:05
A tagad, tas laikam saistits ar jaunā naga augšanu, kurš jau aizaudzis līdz graizītajai vietai, kur tā gaļa bija, man atkal tas pirkts sāp, kad kaut kur uzspiežu vai pieduros, bet, protams, nesāp tā kā tad, kad bija tā naga infekcija, bet tāds sāpigs palicis.. Laikam tas jaunais nags sācis spiest virsū tai operētajai vietai un augt tālāk.. moš tas ir tāpat kā ar gudribas zobiem, ka aug, tad smaganas sāp..
Re: Strutas zem naga
25.07.2011 00:52
pie jaunā naga, pašā malā, izveidojusis tada ka mazliet vieta,kur nedaudz ari asiņoja,bet sodien nāca strutas.. no vienas puses ta ir laba zime,jo ir vieta,kur strutam naakt araa, jo pagajshreiz nekadas strutas nenaca un vieta,kur tam bija janak, aizauga ar gaļu, tapec sobrid izmantoju augstak topikaa mineeto salsudens terapiju,kas izvelk strutas, ko ari dariju pirms operacijas,tacu tad neko ar to lidzet nevareeja,jo bija viss aizaudzis ar lieko galju,bet soreiz viss ir brivs un strutam ir izeja(vismaz pagaidam, tapec glabju ko varu)
Re: Strutas zem naga
25.07.2011 09:07
jamm - vispār tur jābūt visam iztīrītam. Varbūt tās nav strutas bet limfa? Kā tas šķidrums izskatās? JA nav iedzelteni caurspīdīgs - pie ķirurga!
Re: Strutas zem naga
25.07.2011 09:08
ā, stop - paskatījos kad bija operācija.
Jāiet pie ķirurga, ko tur vairs mērcēt. Nav ko gaidīt.
Re: Strutas zem naga
27.07.2011 03:32
Ir dzeltenīgs tas šķidrums

es ceru, ka nav atkal tas panaracijs.. ceru, ka vnk nags jaunais pie vainas.. nekāda liekā gaļa neaug ara.. tik tada sprauga pie naga, kur nak tas dzeltenigais skidrums. gan jau jāaiziet pie ķirurga, bet es nesaprotu.. kas man visu muzhu tagad vajadzes operet to pirkstu, kad atkal ataugs nags lidz griezuma vietai un atkal viss no jauna sāksies...

Un vispār dakteris toreiz teica, ka paies pusotrs gads, kamēr pirkts bus normāls.



Edited 3 time(s). Last edit at 27.07.2011 03:47 by jamm.
Re: Strutas zem naga
27.07.2011 19:04
Un vispār, nagam taču kaut kā jāaug uz priekšu.. ja priekšā ir operēta gaļa, tad malā izspiežas sprauga un notiek visādi procesi, šķidruma izdalīšanās tostarp..

Vispār, kopš Noela uzrakstīja, es visu laiku esmu atkal uzvilkts un satraucies, jo bail, ka atkal kaut kas patiešām nebūs kārtība + ķirurgam atkal maksāt 6 latus un 2 latus katru reizi par n-tajām pārsiešanām arī nav iespējas.
Re: Strutas zem naga
29.07.2011 00:04
Nu pag, aiziet un vienreiz atrādīties būs krietni labāk nekā ilgstoši stresot par neveselīgu pirkstu. Taču jau no maija sākuma, faktiski 2.5 mēneši tur kaut kas notiek, par ko Tev nav mierīgs prāts- nu taču labāk ir atrādīties.
Mana personīgā pieredze - viss sadzija ātri, nags atauga normāls, nekur nekas nesūcās. Operēja gan 2x, pirmajā neiztīrīja kārtīgi (nedēļa starpā bija)
Re: Strutas zem naga
29.07.2011 00:29
Nu labi, kaut kad jaunaja nedela bus jaaiziet.. bet atsāka sāpēt tikai pirms kādām 2 nedēļām.. pirmstam visus tos 2 mēnešus pirksts bija mierīgs.. tikai jūtīga bija tā vieta, kur bija operēts, bet ne sāpīga.. sākās šitas viss pirms kādām 2 nedēļam... tagad, kad tas nags ataudzis līdz tai vietai, tad tik sākās tā sāpēšana un tā dzeltena skidruma izdalishanas no spraugas, kas ir jaunā naga malā izveidojusies.. laikam no tā, ka viņš aug un spiežas kaut kā.. līdz ar to tada ka sprauga ir neliela.



Edited 1 time(s). Last edit at 29.07.2011 00:31 by jamm.
Re: Strutas zem naga
07.08.2011 16:42
Labi, jaunajā nedēļā toč saņemšos iet pie ķirurga, jo nepaliek labak.. tik vel tagad sak mazliet aiz naga tas strutas iet.. atradu kaut kadu smeeri, kura tieši ir pret panaraciju. kaut kada Ilon Abszess-Salbe.. šodien saku to smērēt, kamēr vel neesmu bijis pie kirurga, lai varbut situaciju nedaudz uzlabo ta smere.
Re: Strutas zem naga
09.08.2011 15:24
Saņēmos, aizgāju..

neko neoperēja, bet teica, ka tā sprauga ir normāla paradiba kad jaunais nags aug.. tikai taja spraugā kaut kāda infekcija ir iekļuvusi, tapec nak strutas un saap pirksts.. izrakstija antibiotikas un jāmērcē Furosil šķīdumā dzeltenajā (tadi majas man pa pilno no ieprieksejas reizes)..

bet par tam antibiotikam nesaprotu.. kada jega bojat organismu ar viņām? es saprastu pēc operacijas jaa, lai vieglak notiek sadziishanas process, bet te nekada operacija nebija.. vaitad nepietiktu tik ar to furosil šķidumu??

Kadas Jusu domas shaja sakara?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 4?
Ziņa: