psoriâze

Aizsāka leila 

Re: psoriâze
05.05.2006 11:16
es arî domâju, ka psoriâzi izraisa stress, jo paðai man ar ir psoriâze un tâ jûtami saasinâs tad kad man ir liels stress vai morâla pârslodze. Tagad ceðos dzîvot mazliet mierîgâk un bez stresa. Vienkârði atpûsties, un tas sâk palîdzçt. Esmu arî samierinâjusies ar psoriâzi, paldies Dievam ka man nav îpaði traki. Tikai pâris plankumi.
Kaut kad nesen ekstrçmajâs pârvçrtîbas redzçju to sievieti, kurai arî bija psoriâze. Tierðâm gribçtos zinât kur var dabût tâdas injekcijas, kas noòemtu psoriâzi.
Re: psoriâze
05.05.2006 11:35
Es nezinu kas tâs par injekcijâm, bet domâju ka drîzâk tas ir viens no jau pieejamajiem lîdzekïiem ar âtru iedarbîbu, bet, tâpat kâ visi citi - darbojas uz laiku.
Gunârs
Re: psoriâze
24.05.2006 19:01
Dermatovenerologs S.Þîgure pirms kâda laika ðajâ forumâ rakstîja:"...preparâts Raptiva, injicçjams zem âdas 1x nedçïâ, ilgstoði. Vai preparâts strâdâ, to var pateikt tikai pçc 3 mçneðu ârstçðanâs. Pozitîva rezultâta gadîjumâ, par panâk pilnîgi veselu âda. Bet 30 % nepalîdz. Par labu Domâts tad, kad nepalîdz smçrçðanâs, pie plaðiem âdas bojâjumiem. Ïoti rûpîgi jâpârbauda veselîbas stâvoklis. Tas ir lîdzeklis, kas satur autoantivielas, darbojas pret iekaisumu , kas noris paðâ âdâ. Vispâr efekts labs, bet baigi dârgs, ne katram pa kabatai."
Gunârs
Re: psoriâze
24.05.2006 19:15
Latvijas Psoriâzes biedrîba: ð.g."...22. martâ Health Day News publicçja ziòu, ka Mièiganas universitâtes (ASV) pçtnieki ir identificçjuði gçnu, kas palielina psoriâzes risku. Ðo gçnu, kas nosaukts par PSORS1, atklâja lielâ pçtîjumâ, kurâ tika iesaistîti vairâk nekâ 2700 cilvçku no 678 ìimençm, kurâs vismaz vienam ìimenes loceklim ir psoriâze. "
Re: psoriâze
24.05.2006 20:13
Psoriâzes slimîba ir arî uztura problçma.
Psoriâzes slimniekus vieno tas, ka tiem organismâ ir pazeminâts Mg (Mangâna) daudzums. Bet to nevar atjaunot, çdot mangânu.
Lai aizsargâtu âdu, ieteicams lietot Nutrilite Multikarotînu, Acerola C un Antioksidantus. Protams, arî SPF krçmus pret sauli.
Re: psoriâze
24.05.2006 21:14
Mg nav mangâns
Re: psoriâze
02.08.2006 14:57
Cien.Gundar,vai Jûs nevarçtu konkretizçt,kurâ nodaïâ Biíerniekos veicat to pavasara attîrîðanas kûri?! ïoti gribâs ticçt,ka tas palîdz,bet vai to var veikt ,ja nav ârsta nosûtîjuma un kurð ârsts Biíerniekos ir tas,pie kura var griezties ? Liels paldies,ja atbildçsiet ! Dace.
Re: psoriâze
02.08.2006 18:33
Nu ,protams Raimo kaut kur ir taisniiba.
Bet aknas attiiriishana arii var dot efektu. Jo aknas ir viens no orgaaniem, kas atbild par imunitaati. Ja aknas darbojas efektiivi,tad slimiibas atkaapjas. Pashreiz nav datu par iespeeju 100% izaarsteet Psoriaazi.
Domaaju, ka psoriaaze ir genetiski iedzimta slimiiba, bet palaideej mehaanisms ir super mazie viirusi.
Sie viirusi nav redzami pat elektron mikroskopaa.
Inkubaacijas periods ilgs. 2-10 gadi.
Tas izskaidro daudz.
Ja nav izsauceejs,nevar izpeetiit kaa uz to iedarboties.Atrada gripas viirusu vareeja atrast vakciinas un kimioteraapiju.
Atrada AIDS viirusu. Pamazaam tuvojamies vina uzvareeshani.
Psoriaze ir infekcioza saslimshana.
Tiem kam gimenee ir psoriaaze jaaieveero vispaar zinaamie noteikumi
-izsleegt inficeeshanos ar asiniim
-izbeegt stresu-izvairiities no visa ,kas piesaarno organismu(smeeki,narkotikas,alkahols ...)
Re: psoriâze
29.08.2006 17:53
Ir cilvçki kuriem ir palîdzçjuði herbelife augstvçrtîgie produkti.
ja ir interese rakstiet aizsûtîðu interneta adresi , kur var aplûkot sasniegtos rezultâtus
Re: psoriâze
03.09.2006 14:00
sveicinati.Izlasiju jusu ziòojumu,ïoti gribetos uzzinat jusu dziednieces vardu un adresi un ari to cik tas izmaksa?Ja jus tas neabgrutinatu vai varetu jums to palugt.
Re: psoriâze
03.09.2006 14:41
man 34g.slimoju jau 10 g.esmu bijusi pie daudzam dziedniecem,izmeginaju olu terapiju'tik ne lidz galam'',2 gadus neko nedariju tad saku atkal lietot smeres un ka parasti sakuma lidz pecak laikam pieron vairs nelidz,ðovasar nosauïojos ka ðokolade bet rezultata tikai saasinajums.Cenðos saprast kas to izraisa,tas varetu but stress,parslodzeun,partika.tagad cenðos vairak atpustiesun un uztura lietoju tikai augïus,darzeòus,lietot tejas vannam,bernu eïïinas.Meginu attirit organizmu,kas no ta sanaks nezinu.
paskaties
Re: psoriâze
04.09.2006 14:56
WWW.PSORIASIS.LV
Re: psoriâze
04.09.2006 22:40
TUR NEKA JAUNA NEUZZINAJU.
Re: psoriâze
19.09.2006 12:24
man psoriaze paraadijaaas 18 gadu vecumaa. nekaadaa gadiijumaa neieteiktu iet pie gjimenes aarsta, jo vinji vispaar ir nezinoshi par sho slimiibu. izmeegjinaaju visu- slavenaas ziedes Daivonex un Daivobet- rezultaati nebija. Noteikti neieteiktu dr. Íiisi no VC4- tiiraakaa naudas pleeshana!

katram slimiibas iemesli ir atskjiriigi- citam kaut kas ar orgaaniem, citiem ar nerviem. man pie vainas bija CNS. galvenais, nedriikst stesot, paardziivot.


aizbraucu uz Turciju. tur ir speciaali baseini shiem slimniekiem. peldeejos, gozeejos sauliitee un peec 4 dienaaam vienkaarshi izzuda- pat nepamaniiju. Ieteiktu aizbraukt obligaati- naudu nezheelot, j tas atmaksaasies!

tagad man ir 26 gadi- un psoriaaze nav raadiijusies turpatvai 4 gadus.

noveelu veiksmi!:))
Re: psoriâze
21.09.2006 15:01
vai vari pateikt kur tieði meklet ðos baseinus,kada adreðe?Vai pavadiji tur ilgaku laiku,vai tikai 4 dienas,cik tas izmaksa?
hess
Re: psoriâze
22.09.2006 16:32
zviinjeede ir pat skaista, bet, ja tiesam kaads veelaas tikt no taas valjaa, tad uzziediet nedaudz DITHRANAL, paturiet apm 20 min. un apmazgaajieties.
sho var atkaartot reizi dienaa kaadu laicinju un buusiet kaa jaundzimushais.
vieniigais, dithranal buus jaapameklee kaut kur pasaulee, jo antona bodee to nenopirksiet.
paldies.
Re: psoriâze
12.10.2006 18:56
hess lieli tev aplausi,tik kur tad to ziedi jamekle?!Te laikam visi i kurli!Prasi kam ko gribi neviens neko nesaka!
hess
Re: psoriâze
17.10.2006 12:49
Kanadaa, Islandee vai kaadaa citaa anglju zemee.
Es tikai nezinu, kaa ar recepteem. Man pasham iedeva viens vecs islandietis mazu gabalinju.
Tam nav lielas noziimes.
Nedzert, nepiipeet, nedraazties, neklausiities skalju muuziku, ziest sev virsuu
visaadus suudus un boliit acis uz to,kaa zviinjeede zelj un plaukst.
Var arii maksaat kaadam naudu. Un, bez shaubaam, paljauties uz augstaako.
Lai ko mees dariitu , viss ir vienaadi labi.
Paldies.
Re: psoriâze
18.10.2006 08:09
hess tev laikam patik kad tev applaude:)bet paldies par atbildi.
Re: psoriâze
19.10.2006 13:46
Ar psoriâzi slimoju no 12 gadu vecuma, paðlaik man ir 20, tâtad jau ir kaut kâda pieredze tâs ârstçðanâ.
Izskançja viens jautâjums par horoskopa zîmçm. Jâ, pçc horoskopa esmu "zivis", bet ðaubos, ka tas kaut ko daudz izsaka. Esmu dzirdçjusi, ka ar psoriâzi vairâk slimo teði vîrieði, viena medmâsa bija novçrojusi sakarîbu ar skorpiona zîmes pârstâvjiem. Bet kâ jau minçju, ðaubos, ka tam ir kâda liela nozîme.
Man tâ ir iedzimta no mâtes, kura ar to sâka slimot 18 gadu vecumâ. Gan viòa, gan es (bet ne abas kopâ) esam to ârstçjuðas pat slimnîcâ paasinâjumu laikâ.
Starp citu, it kâ sievietçm grûtniecîbas laikâ ðî kaite pazûdod (ir reâli piemçri, arî lasîjusi par to esmu). Manuprât, tas kaut kâdâ veidâ saistîts ar hormonâlo stistçmu.
No smçrçm esmu mçìinâjusi Daivonex, Daivobet, Elocon, Ftorokort, Skin-Cap, Psoriaten u.c. Ir bijuði periodi, kad slimîba padodas ârstçðanai ar kâdu no ðîm smçrçm; kad labâk paliek tikai lietojot atseviðías ziedes un arî tâdi, kad nepalîdz praktiski nekas.
Ftorokort neiesaku smçrçt uz sejas, âda pçc gadiem kïûst raupja, lai gan smçre tîri labi palîdz.
Pozitîva pieredze psoriâzes ârstçðanâ ir bijusi atpûðoties pie Vidusjûras. Parasti ïoti labi palîdz arî Daivobet.
Diemþçl viss ir lîdzçjis tikai îslaicîgi, turklât esmu pârâk slinka lai gadu no gada katru dienu íçpâtos ar taukainâm ziedçm, apzinoties, ka tas, iespçjams, ne velna nepalîdzçs, un ja palîdzçs, tad tas prieks bûs gauþâm îslaicîgs, un atkal viss bûs jâatsâk no gala. Apnicis.
Traucç attîecîbâs pat ne tik ïoti partneri kâ mani paðu. Arî no paraduma gulçt kailai atradinos, jo vienkârði ir kauns. Kaitina sausâ âda, kas paliek pçc manis gultâ, uz krçsla un grîdas. Apnicis.
Jâ, daudz atkarîgs no psiholoìiskâs stabilitâtes, bet pçc dabas neesmu nekad bijusi mierîga, lçna un apdomîga. Esmu kaut kas starp melanholiíi un holçriíi, tas it kâ iedzimst. Vieglâk ir samierinâties ar psoriâzi nekâ mainît savu mentalitâti. Lai gan samierinâties nevaru, jo tas vienkârði traucç dzîvot.
Tagad esmu dabûjusi nosûtîjumu pie dermatologa Briâna ielâ. Ieðu mçìinât vçlreiz... Nepamet doma, vai manas dzîves laikâ paspçs atrast zâles, kas ar psoriâzi tiktu pilnîbâ galâ? Diemþçl, to ârstçjot, traucç bezjçdzîbas sajûta, zinot, ka tâpat viss ir velti.
Re: psoriâze
27.11.2006 17:47
Sveika, Studente! Izlasîju Tavu vçstulîti, un varu parakstîties aiz katra Tava teikuma. Man ir tâpat un vçl trakâk - skartas arî locîtavas. Man gan ir jau 40+, slimoju jau gadus 7 - 8. Sâkumâ manas pilsçtiòas ârsti ðos pirmajos gados niecîgos âdas bojâjumus nodiagnosticçja par "çkzçmâm", "izsitumiem uz nervu pamata" un tamlîdzîgi, bet sâpes locîtavâs dçvçja vai nu par "ðauru apavu izraisîtâm", vai arî par "progresçjoðiem bojâjumiem skeletâ" un kâ nu vçl ne. Bet es jau tad biju nodzîvojusi gandrîz divreiz divdesmit, tâdçï ïoti skumji lasît par Tevi - vçl tik jaunu. Labprât parunâtos vçl. Kâ ir ar tâm slimnîcâm? ar Briâna ielu? Mani parasti nomâc tas, ka, liekas, ðitâda "sçrga" ir man vienîgajai. Ar sev lîdzîgiem bçduïiem bûtu vieglâk izdzîvot ikdienu, kuru tik ïoti ietekmç muïíîgâ, taèu ïoti saprotamâ kautrîba par âdas bojâjumiem.
Milda
Re: psoriâze
30.12.2006 12:51
es arî neieteiktu dakteri Íîsi. KÂÐ lielu naudu!
Re: psoriâze
04.01.2007 14:08
Lasot so lielo problemu,varu pateikt tikai savu viedokli.Ar psoriazi slimoju jau vairak ka 40 gadi.Jauniba tika meginats arstet slimnica,pat 2 men.noguleju un iznacu tira.Bet pec 1ned.atkal viss sakas no jauna.Sapratu,ka sai slimibai jaiet savu gaitu,ja sac arstet,tad velak uzliesmojuma process ir dubult liels.Patriez man ir slimiba ne tik uz adas,bet ari kaulos,locitavas.Problemu daudz,palidzibu ari neviens arsts nemak konkreti dot.Vai kadam ir kads padoms?
zizu
Re: psoriâze
07.01.2007 21:11
ha man ar ir.. un tgd man gribâs vnk nomirt, jo apzinâties, ka tev ir neârstçjama slimîba ir vnk briemsîgi.. uzreiz ir tik tukða sajûta, kgan saprotu, ka no tâs nevar nomirt..
Anita4
Re: psoriâze
07.01.2007 21:39
Es lietoju daivoneksa ziedi 1 reizi dienâ un arî linola âdas mîkstinâðanai. Un tagad viss ir kârtîbâ. Man izsitumi ir gan uz íermeòa gan rokâm. Bet tagad domâju pateicoties tieði daivonekam man viss ir kârtîbâ. Pçce pieredzes varu teikt, ka daivoneks nepalîdz uzreiz bet apmçrâm pçc 3 nedçlâm un tad vismaz pati lietoju tagad 1 reizi dienâ. :)
Re: psoriâze
08.01.2007 15:13
Psoriaze jau nav jaarste tik uz adas,slimiba ir jaarste ari dzilak,kaulos un citos organos.Pamata ir pareizs uzturs,neko asu un treknu.B grupas vitamini jaregule.Man slimiba ir no 5 gadu vecuma,iedzimstot no vecasmates.Man uz adas psoriaze netrauce[esu pieradusi],zinu tiko to,ka labi lidz biezzi mazgajoties,udens peldes,vasara ari saule.Mazak lietot kimijas zales.
Re: psoriâze
09.01.2007 16:41
Sveiki Slimoju jau 8 gadus.Esmu izmçìinâjis daudz ko,viena no manâm afçrâm bija ielikðanâs Biíernieku slimnîcâ.
Es tur sapratu,ka viòi paði îsti nesaprot ko un kâ ârstçt,blieþ tik ðprices un liek smçrçties.
Kâds iegâju tâds arî iznâcu.Tâ bija mana kârtçja cerîba uz kaut ko labâku.......
nomociita ar psoriaazi
Re: psoriâze
10.01.2007 09:27
http://www.revdi.lv/lv/psoriasis.htm

Varbuut tas sniegs mazliet vairaak atbilzhu.
nomociita ar psoriaazi
Re: psoriâze
10.01.2007 09:28
Stress to neizraisa, bet gan ieveerojami paatrina pereeklju rashanos!!!
Re: psoriâze
10.01.2007 19:45
Vaina viena un mes cieteju-daudz.Ir jasamierinas ar so slimibu,nu nav tadu brinumzalissu,ar gadiem cilveks pie visa pierod.Esmu jau vecmamina un baidos lai mani mazberni ari nesaslimtu ar psoriazi.Aparstet mes varam,bet ar to jasamierinas,tas ir musu liktenis!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 11?
Ziņa: