SCD diēta

Aizsāka Andris SCD 

Andris SCD
SCD diēta
25.10.2011 20:26
Sveiki!

Vēlos visus interesentus painformēt par diētu, kas paredzēta - Krona slimībai, celiakijai, čūlainam kolītam, kairinātās zarnas simptomam, kā arī sāk izmantot autisma ārstēšanai. Sīkāka info ir linkā http://www.breakingtheviciouscycle.info un googlē uz "SCD diet". Pašam ir čūlains kolīts jau no kādus 20 gadus (man 29) un nekādas zāles nav līdzējušas, tagad jau 2 gadus ēdu pēc šās diētas un rezūltāti ir acīm redzami. Nav vēl ideāli, bet cilvēki, kas ir izārstējušies ir piekopuši šo lietu 8, 10 un vairāk gadus, jo jāēd tā vismaz vēl 2 gadus pēc pēdējo simptomu pazušanas.
Latvijā ārsti par šo lietu neko nezina (cik man bijusi darīšana) un laikam negrib zināt, jo esmu mēģinājis informēt par to, bet nevienu tas nav interesējis. Ārzemēs gan ir daudz saitu ar receptēm un veiksmes stāstiem. Diēta paredz no ēdienkartes izslēgt visus kompleksos ogļhidrātus no kuriem galvenie ir - cukurs, visi graudaugu produkti, rīsi, griķi, kartupeļi. Pilns saraksts http://www.breakingtheviciouscycle.info/legal/legal_illegal_a-c.htm
Diētas atļauto produktu sarakstā var būt arī personiski nepanesami produkti (man piemēram rozīnes un žāvēti augļi), tāpēc katram jādomā ar galvu līdzi.
Ja kādam interesē, tad ar prieku dalīšos pieredzē, ko un kur ēdamu var nopirkt un kā pagatvot.

P.S.
Rakstu, lai arī citi cilvēki zina, ka tik nopietnām slimībam ir vienkārši risinājumi.
Re: SCD diēta
31.10.2011 11:15
Andri, kur pērc produktus? Pēc kāda laika parādījās uzlabojumi? Varbūt, ja nav grūti uzraksti, kādu savas dienas ēdienkarti, lai apmēram nojausma! Paldies!
Andris SCD
Re: SCD diēta
31.10.2011 19:14
Uzlabojumi parādījās salīdzinoši ātri. Neatceros cik, bet apmēram mēneša laikā. Bet tas ir ļoti individuāli, piemēram, vienas no SCD pavārgramatas (kas man ir) priekšvardiem, ko sarakstījis pediatrs, kas pats slimo ar Krona slimību, ir teikts, ka viņš tika vaļā no visām zālēm dažu mēnešu laikā. Tās pašas grāmatas autora priekšvārdā teikts, ka viņam asins analīzēs bija uzlabojumi pēc 6 nedēļām (čūlains kolīts).
Tās pašas gramatas ārsta rakstītajā priekšvārdā teikts, ka viņš bija veicis aptauju par efektivitāti (51 cilvēks) un 84% bija uzlabojumi kopš diētas uzsākšanas. No tiem 61% iztika bez zālēm.

Rezultāti būs tikai tad, ja diēta tiek ievērota stingri - bez atkāpēm!

Starp citu šī diēta ļoti labi palīdz nomest svaru - man tas bija kā blakusefekts nokritos no 88 līdz 75 un atguvu vidusskolas svaru. Man kolēgis un viņam draugi un paziņas sāka tā ēst arī, lai nomestu svaru un rezultāti ir ļoti labi. Kolēgim arī kādi -15kg un pēc viņa teiktā citiem arī labi nāk nost. Problēma ir, ka pēc tam drēbes pa jaunu jāpērk. :)

Ēdienkarte protams mainās atkarībā no gadalaika, bet piemēram.
Brokastis:
ļoti gatavi banāni (ar melnam pumpam - ar laiku iemācas labi noteikt)
tīrkūltūra vai biezpiens (bez salda krējuma) - pēc manas saprašanas "dry curd cottage cheese" ir biezpiens un tāpēc to var, lai gan pats personiski neesmu ticis skaidrībā ar vai man tas sagada problēmas. Ja grib var pievienot skābo krējumu - tikai jāliek krējums nevis krējuma izstradājums un vismaz 25%, jo tiem kam ir 15% ir klāt ciete, lai gan marķēts kā "krējums". Cietes klātbūtni pārbaudīju pats ar joda palīdzību, jo pat ja uz paciņas nav rakstīts ša vai tā tur var būt klāt ciete.
Pusdienas:
Sautēti-apcepti dārzeņi. Pannā izsautēti dārzeni ar eļļu vai sviestu(garšīgak, bet jāuzmanās ar piedegšanu) + gaļa, ja vakara ir pagatavota. Dārzeņu parasti pagatavoju no rīta. Lai tas būtu ātri un ērti izmantoju saldētus dārzeņus.
Vakarā:
Atkarībā no gadalaika un vēlmes gatavot uztaisu tos pašu saldētos dārzeņus vai no sautējumu no svaigiem. Tagad bija kabaču laiks un ļoti labi sautējumi sanāca no kabačiem, burkāniem, maltas gaļas, pākšu pupiņas. Ja taisu, kaut ko no svaigiem dārzeņiem un gaļas, tad cenšos uztaisīt tā, lai pietiek nākamās dienas pusdienām. Biežu taisu gaļu - vienkārši apceptu malto gaļu vai kotletes (tikai no gaļas, sāls un ķiplokiem vai sīpoliem) vai cepta karbonāde.

SCD diētas ēdiens daudz ir izmantoti mandeļu milti, kas pēc būtības ir blanšētas un samaltas mandeles, ko izmanto maizes, maizīšu, pankūku, cepumu un pat toršu cepšanai.
Maize, kas izcepta no mandeļu miltiem var glabāt ledusskapī nedēļu un ēst.

Piemēram vakar vakara ēdu picu (no mandeļu miltiem) un ļoti garšīgus lazduriekstu-mandeļu miltu cepumus. Un nupat ēdu tādu kā saldo biskvītu-maizīti arī no mandeļu miltiem. Vienīgais atļautais saldinātajs ir medus.

Vispār ļoti daudz receptes var atrast internetā, piemēram, http://www.scdiet.org/ vai http://www.scdrecipe.com/
Es amazon.com nopirku oriģinalo grāmatu, kur izskaidrota diētas būtība un kāpēc tā strādā (tur arī ir receptes)
http://www.amazon.com/gp/product/0969276818?ie=UTF8&tag=httpwwwscdrco-20&link_code=as3&camp=211189&creative=373489&creativeASIN=0969276818
Šo ir ļoti vērīgi izlasīt, bet gatvošanai to praktiski neizmantoju, jo tur nav kārdinošu bilžu. :)

un divas pavārgramatas
http://www.amazon.com/gp/product/159233282X?ie=UTF8&tag=httpwwwscdrco-20&link_code=as3&camp=211189&creative=373489&creativeASIN=159233282X

http://www.amazon.com/gp/product/0980382807?ie=UTF8&tag=httpwwwscdrco-20&link_code=as3&camp=211189&creative=373489&creativeASIN=0980382807
Tās pamatā arī es izmantoju. + vēl savu izdomu un vietējās variācijas.

Daudzās receptēs tiek izmantots home made yogurt, ko es arī taisīju no svaiga piena un ierauga (ko pirku no http://www2.neo.lv/lv/mes-piedavajam/ieraugi.html) - it kā ieraugam ir svarīgas baktēriju celmi, kas tur ir - kādi ir vajadzīgi var atrast internetā. Bifido nevajag tieši. Es tagad biju sācis izmantot tīrkūltūru, kas laikam īsti pareizi nav, jo satrur laikam bifido baktētijas. Lai jogurtu uzraudzētu pirku speciālu raudzētāju - vienīģa vieta kur varēja noprikt bija Vācijas ebay.


Produktus pērku
Saldētos dārzenus un citas saldētas lietas - Salas zivis http://www.salas-zivis.com Tur ir atsevišķs cilvēks, kas nodarbojas ar privātpersonu pasūtijumiem. Dārzeņi tur ir stipri lētāki neka lielveikalā apmēram 2 reizes, ja lielveikalā paciņa 400g dārzeņu maksā ap latu, tad tur 1kg maksā tik. Ja pasūta pirmo reizi, tad iesaku no katra veida paņemt tikai vienu preci, lai pārbaudītu kā garšo un kāda ir organisma reakcija uz to. Piemēram dārzeņu maisījums ar sēnēm manam paziņam ļoti garšoja, bet man nē. Iepakojumi lielākoties pa 2kg.

Svaigu gaļu, dārzeņus un tīrkūltūru pērku vietējā zemnieku produkcijas veikalā (Salaspilī)

Riekstus un mandeļu miltus pērku Gemoss veikalā pie Mūksalas apļa http://www.gemoss.lv/. Tur arī lieli iepakojumi un labas cenas. Un man pagaidām vienīgā zināmā vieta, kur tirgo mandeļu miltus.

Ja vajag vēl kādu informāciju, tad labprāt dalīšos.
Andris SCD
Re: SCD diēta
31.10.2011 19:22
Aizmirsu piebilst par alkaholu. Vienīgais, ko lietoju ir degvīns ar svaigi spiestu apelsīnu sulu. To spiež pats vai var nopirkt veikalā oranžā paka ar nosaukumu Valencia. Sulas no koncentrātiem ir nedrīkst, jo tām pievieno cukuru.

Un piebilde par ēdienkarti vēl - man patīk pēc gaļas ēšanas (bez piedevam) uzēst vairakus ābolus.:)
Re: SCD diēta
01.11.2011 10:30
Liels, liels Tev paldies! Ļoti noderīga info.Tāpat jaunums bija mandeļu milti. Jau sen izmantoju tikai topinambūra, ķirbju un kukurūzas miltus - tos nez drīkst? Tad Tu lieto tikai tādu maizi, kas gatavota no mandeļu miltiem?? Vai tad tāda pie mums nopērkama? Vai nevar lietot to maizi, kas paredzēta celiakiešiem (bez glutēna)? Kur Tu pirki picu-arī Gemosā? Saki, ka vienīgais saldinātājs ko var lietot ir medus, tiešām nevar fruktozi (augļu cukuru)?
Andris SCD
Re: SCD diēta
01.11.2011 11:58
Šai diētai kukurūzas miltus kategoriski nedrīkst. Ir arī ķirbju un topinambūra milti? Kur tādus var dabūt?
Es maizi lietoju tikai no mandeļu miltiem - to jācep pašam, jo nopirkt nevar, bet tas ir vienkārši, jo sajauc sastāvdaļas un liec cepties. Vēl izmantoju cepumus, kas cepti no maltām saulespuķu sēklām.

Fruktozi nedrīkst, citēju no http://www.breakingtheviciouscycle.info/legal/legal_illegal_a-c.htm "Granulated fructose (or even liquid) that is sold as "fructose" has a mixture of other trisaccharides, etc. in it. It is extracted from corn and they are not too fussy about eliminating a few molecules of whatever that may get in with it."
Par lielāko daļu produktu (drīkst/nedrīkst) var atrast pieminētajā saitā.
Medus arī satur kompleksos cukurus, bet tā kā šī diēta ir veidota ar "mēģinājumu un kļūdu" paņēmienu, tad atzinuši, ka medus nezin kāpēc neizraisa problēmas. Laikam ēdiens ir kas vairāk nekā uzrādītais ķīmiskais sastāvs uz iepakojuma. Lai gan man daudz medus arī izraisa problēmas. Tāpēc galvenais ir katra produkta panesamība jāvērtē pašam, jo kā jau teicu, lai gan žāvēti augļi ir atļauti es tos ēst nevaru.

Celiakiešu miltus arī nedrīkst. Sākotnēji šī diēta veidota celiakijas ārstēšanai, bet pēc tam, kad atklāja, ka it kā vainīgs ir tikai glutēnts, tad aizmirsa par šo. Par to diētas autoriem domas ir atšķirīgas. Bet izrādījās, ka tā palīdz citām ar gremošanas traktu saistītām slimībām.

Šīs diētas ideja ir, ka kaut kādā brīdī zarnās savairojas sliktās baktērijas, kas izdala toksīnus, kas savukārt sāk bojāt zarnu traktu, tā pazeminot tā spēju pārstrādāt kompleksos ogļhidrātus, kas savukārt nodrošina vairāk barības sliktajām baktērijām un tā cikls turpinās. Un tad pārtraucot ēst šo kompleksos ogļhidrātus pārtrauc barības ķēdi sliktajām baktērijām un tās nomērdē badā. Tāpēc cilvēki pēc daudzu gadu diētas ievērošanas var atgriezties pie parastās ēdienkartes.
Šo slikto baktēriju toksīni ir arī saikne ar autismu, jo tie indē arī smadzenes.
Šī diēta idejiski ir tāda, kā ēda pirms lauksaimniecības rašanās tas ir mednieku-vācēju diēta un tai cilvēks ir pielāgojies miljoniem gadu, bet zemkopju diētai (pamatā graudaugi) ir tikai 10,000 gadu. Kā arī pēdējo pāris simtu gadu ir ļoti pieaudzis tieši komplekso ogļhidrātu patēriņš, nemaz nerunājot par cukura un pārtikas piedevu.
Klīniski pārbaudīta tā ir vairāk kā 50 gadus un vismaz 75% ir uzlabojumi.

Par picu – nopirkt nevar jācep pašam, bet tas ir ļooti vienkārši

220g mandeļi milti
110g biezpiens
2 olas
Sāls
Eļļa 10g

Šo visu sajauc bļodā un liek pannā uz cepamā papīra pēc iespējas plānākā kārtā (3mm) uz cep 150-180 grādos līdz malas paliek brūnas. Mīkla sanāk ļoti ķēpīga un labākās veids kā to izklāt ir ar saslapinātām rokām un pēc tam ar slapju mīklas rulli – jāslapina bieži citādi līp klāt.

Tad izņem un pa virsu ziež 200g tomātu pastas (uzmanīgi lielākā daļa ir ar cukuru, vajag atrast tādu, kas ir bez cukura – es izmantoju Rimi nopērkamu baltu tūbiņu no viņu I ♥ECO sērijas, bet neesmu pavisam drošs, ka tur nav cukura. Ja ir zinām kur var nopirkt kādu, kas tik tiešām ir bez cukura, tad labprāt uzzinātu.)
Pa virsu tam liek rīvētu cieto sieru (es lieku Minhauzena vai Dinamo) daudzums pēc paša vēlmēm. Man parasti aiziet kādi 200g.
Uzber pa virsu oregano (raudeni) un liek cepeškrāsnī līdz siers izkūst.
Svarīgi nepārturēt cepeškrāsnī, jo citādi sanāks sausa.
Re: SCD diēta
01.11.2011 12:40
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:qRWSRPEtTnAJ:www.tvnet.lv/sievietem/vesela/76025-verts_pameginat+%C4%B7irbju+milti&cd=4&hl=lv&ct=clnk&gl=lv

Pati ķirbju un topinambūru miltus pērku te:
http://www.oceola.lv/lat/kirbju_milti.shtml
http://www.oceola.lv/lat/topinam_milti.shtml

Jā, arī mana pārliecība ir, ka diēta darbojas kā ārstniecības līdzeklis un ar to var panākt brīnumainas lietas!

Tā, tīri interese pēc, kā Tev izdodas paēst ciemos/ekskursijās u.c. kur pats negatavo?

Veiksmīgi!
Andris SCD
Re: SCD diēta
01.11.2011 17:44
Vispār paskatījos, ka topinambūru nedrīkst ēst pēc SCD diētas un līdz ar to miltus arī.
Ciemos lielākoties zina par manām ēšanas īpatnībām un daži pat ņem vērā gatavojot. Bet principā ņemu līdzi, gatavoju uz vieta vai ēdu to ko var no ta kas ir uz galda. Ja brauc kur tālāk, tad par to īpaši jāpiedomā, ko ņemt līdzi. Izbraucot kaut kur tālāk - sākumam ņemu līdzi tos pašu sautētus dārzeņus (pirmai ēdienreizei), tad saceptu gaļu pēc tam mandeļu maizi, banānus, ābolus, biezpienu, sieru. Viss atkarīgs no ilguma.
Bet uz ilgu laiku aizbraukt ir liela problēma (nedēļu un vairāk), jo ēdināšanas iestādēs pat parastiem salātiem liek klāt nedaudz cukuru un gaļu bez miltiem arī nav viegli atrast kā arī gaļu bez marinādes ar cukuru. Pats nekur ilgāk kā 3 dienas neēsmu bijis prom.°

Kādu diētu tu ievēro?
Andris SCD
Re: SCD diēta
01.11.2011 17:46
Vispār tie ķirbju milti dārgi - mandeļu milti daudz lētāki.
Re: SCD diēta
04.11.2011 14:51
Žēl, Tu mani apbēdināji par topinambūru miltiem, jo es tos izmantoju arī kā holesterīna pazeminātāju. Tas, ka dārgi - piekrītu. Vēl Tev gribēju pajautāt - tās Salas zivis Tu pērc Daugavgrīvas ielā? Pa brīvdienām iepirkšu mandeļmiltus un mēģināšui uzcept picu.
Ar mani un diētu ir sarežģīti - puikam ir jāievēro, jo it kā ir celiakija (īstas pārliecības man par to nav, bet kā nelietojam kviešu miltus,uzlabojums ir) bet man ir cits autoimūns process. Tā kā cilvēka imunitāte sākas no zarnām, tad es lēnām taustos un mācos kā sadzīvot ar savu procesu. . Arī manai diagnozei ir sarakstīta speciāla diētas grāmata, ievirzes ir stipri līdzīgas kā SCD diētai, tikai daudz vairāk ir svaigi salāti.
Nu, jā palasīju nedaudz receptes, radās jautājums - kas ir skvošs? (man ar angļu val. ne pārāk, tāpēc liku googles tulkotāju :-))) Jā, jo vairāk lasu, jo vairāk pārliecinos, ka diētas ir stipri līdzīgas un arī ēdieni (manu pavārgrāmatu arī sarakstīja amerikāniete, kura pati slimo...)
Andris SCD
Re: SCD diēta
04.11.2011 21:06
:0) "skvošs" (squash) ir kabacis.
Salas zivis dārzeņus man atved uz mājām bez maksas Rīgā, ja summa sasniedz 25ls (laikam). Citādi jābrauc pakaļ uz Atlantijas ielu (iepriekš pasūtot).
Svaigus salātus var ēst cik grib pēc SCD.
Bet kafiju, tēju, kakao un soju (ne tāpēc, ka satur kompleksos ogļhidrātus, bet tāpēc, ka satur daudzas sliktas lietas). http://www.breakingtheviciouscycle.info/knowledge_base/kb/soy.htm

Mani visvairāk pārsteidz, tas ka LV ārsti nezina par šo diētu un kā man liekas arī negrib zināt. Laikam izdevīgi, ka cilvēki maksā 50ls/mēn. par zālēm.
Andris SCD
Re: SCD diēta
16.11.2011 21:19
to Kazaka
Kā veicas mandeļu miltiem? Picas tomātu pastai labāk, ja pievieno sīpolu, ķiploku, baziliku, piparus, pētersīli, ūdeni un tad pasautē. Atsāku raudzēt jogurtu - ļoti labi sanāk.

To visiem
Kā varētu visiem, kam šī diēta palīdz, to darīt zināmu? Ja te ir kāds ārsts vai kāds kas mācās pa ārstu, kas ko tādu vēlētos pētīt vai izmēģināt būtu ļoti labi. Kāds būtu ārstu viedoklis par šo diētu?
Andris SCD
Re: SCD diēta
28.01.2012 21:54
Ir izveidota lapa latviski par šo tēmu.
Andris SCD
Re: SCD diēta
28.01.2012 21:54
www.scd.lv
Re: SCD diēta
29.01.2012 11:46
Kārtējā panaceja pret visām slimībām :) Diēta var kalpot ,kā palīglīdzeklis pie pamatārstēšanas. Piemērs, gastrīta un 12pirkstu zarnas čūlas ārstēšanas vēsture. Diēta atviegloja pacienta stāvokli.Palīzēja pie simptomātiskās ārstniecības. Bet progresu šīs nepatīkamās un brīžiem bīstamās slimības ārstēšāna sasniedza tikai pēc Helikobaktērijas atklāšanas.Pie tam tikai tad,kad atklāja,kā samazināt lielo kunģa skābi, kura traucēja specifisko antibiotiķu darbību. Tas pats ir ar sistēmas slimībām.Diēta šeit var palīdzēt atvieglot slimības gaitu un mazināt paasinājuma sekas.Ogļhidrāti ir enerģijas pamatavots. To cilvēce ir lietojusi desmitiem tūkstošiem gadu.Varbūt anomālijas,ka kuņģā zarnu trakts nav piemērots graudaugu (miltu ēdienu) sadalīšanai. Kāds bīda savas komerciālās intereses....



Edited 1 time(s). Last edit at 29.01.2012 11:47 by Mazdakteris1.
vivalaviva
Re: SCD diēta
30.01.2012 20:58
Man arī ilgu laiku bij problēmas ar kuņģi un vēderu, - hronisks gastrīts, vēders pūtās no praktiski visa, ko ēdu. vēdera pušanās daļēji atrisinājās, kad pārstāju ēst kviešu miltus, bet skābe un dedzināšana joprojām bija, tādēļ dzēru omeprazolu. vienu dienu atradu info par asisngrupu diētu pret kuru bija diezgan skeptiska, bet nolēmu pamēģināt 2 nedēļas. pēc asisngrupas man noteikts, ka jāizvairās no miltiem un piena produktiem. pātraucot lietos minētos produktus jau nedēļas laikā jutu uzlabojumus - vēders nepūtāss, hroniskās iesnas bija pārgājušas (lasīju, ka tas tādēļ, ka piena prod.pārstāju lietot, jo pieaugušajiem piens radot gļotas iekšejos dziedzeros, kas izpaužas kā iesnas, patstāvīga deguna tecēšana) un pašsajūta ievērojami uzlabojās, turklāt omeprazolu vairs vispār jau pusgadu nav vajadzība dzert, jo skābe un dedzināšana vairs nav. godīgi sakot šī diēta izklausās līdzīga manai asingrupas (0) diētaa, taču jāēd dārzeņi un atļauts lietos rīsus, griķus kā ogļhidrātu avotus, jo ogļhidrāti ir degviela smadzenēm un tos pilnībā izslēdzot sekas var būt lielākas nekā vēdera problēmas. ko lai saka, katrs izmēģina un atrod, kas viņam labāk der.
Re: SCD diēta
19.02.2012 20:47
to Mazdakteris1

Nav panaceja pret visām slimībām. Paredzēta ļoti konkrētām slimībām. Kādas vēl komerciālas intereses??? Drīzāk ārstiem ir komerciālas intereses izrakstīt zālespar 50ls/mēnesī.
Kāpēc gan diēta nevar būt pamatārstēšana?? Tāpēc, ka netiek piebāzts ar zālēm???
Ja jau tradicionālā medicīna ir tik varena, tad kā lai izārstē čūlainu kolītu - izārstē nevis apārstē visu mūžu dzerot zāles? Un kas to izraisa???
Par ogļhidrātiem pareizi pateici, ka tos cilvēce lietojusi desmitiem tūkstošu gadu, bet aizmirsi pateikt, ka bez to pārmērīga patēriņa cilvēce dzīvoja miljoniem gadu.
No sākuma vajag papētīt tēmu un pēc tam nolikt.

Nekā personīga. :)
Re: SCD diēta
19.02.2012 20:53
Aizmirsu piebilst, ka pie kompeksajiem ogļhidratiem cilvēki ir radināti tikai pāris desmit tūkstošus gadu. Vienkāršie ogļhidrāti ir atļauti.
Re: SCD diēta
04.03.2012 18:22
Man ir 26 gadi. Arī slimoju jau 5 gadus ar čūlaino kolītu. Lietoju sulfasalazinu 8 tabletes dienā, cenšos samazināt, lidz 6- 4 bet tāpat pavasaros un rudeņos ir saasinājumi un tad pa 8 tabletēm. Cenšos nelietot piena produktus, dažreiz mērcēs lietoju saldo krejumu. Atturos vispār no jebkura veida augļiem - nepanesu. Bet šad tad kādas 2 vīnogas apedu. Ko esmu novērojusi, ka ēdot kivi, nav tik traki, un arbūzs ir vēl o.k..Bet neaizraujos. Auzu pārslu biezputra no rītiem, ir tas kas ir vajadzīgs..ļoti labi.Bet neesmu to cienītāja, tādēļ, kad ir labi, piemirstu, un atgriežos pie biezputrām tikai kad ir slikti...Bet jātur sevi grožos visu laiku.
Par simtomiem, piekrītu, ka tas ir no stresa, no uztraukumiem. Tiklīdz mazākie stresi, jutu ka paliek sliktāk.
Es atbalstu visu veidu medicīnu- ir jācenšas darīt visu, ja nesanāk, jādoma kkas cits. Par šo SCD diētu - man māc šaubas, jo cik skatos, ir ļoti daudz produktu, ko es nevaru lietot..Bet katram ir savs organisms. Varam tikai sekot šiem norādījumiem, bet pašiem ir jāizveido savs saraksts, ko var un ko nevar. Jāeksperementē, kamer ir labi. Tiklīdz pasliktinās, tad zinu, ka jāizņem no saraksta. Esmu bijusi pie tantiņām, kas saka savas metodes, bet nav palidzējušas...:(Varbūt pārāk atri atmetu ar roku, bet ja nejūtu, tad nemoku sevi. Ir palīdzējis Elmārs Spodris. Varu ieteikt pie viņa doties, bet dārgi makša 30 LVL par vienu tikšanos. Gribētos, lai vairāk būtu tieši cilvēku viedokļi lasāmi, kas kuram palidz, kas neder..Jo domāju, ka tikai tā var pats saprast kas labāk...
Re: SCD diēta
08.03.2012 21:23
To Kokobur
Ja sarakstā ir produkti, ko tu nevari lietot, tad tos nevajag lietot (man arī tādi ir) - tas var būt divu iemeslu dēļ - viens ir paaugstināta jūtība pret tiem un otrs, ka tiem vēl cilvēks nav gatavs. Iesaku pamēģināt, jo tev jau nav ko zaudēt - tikai zāles. Tieši ar pārbaužu un kļūdu metodi ir šī diēta izveidota.
Re: SCD diēta
18.03.2012 15:51
Esmu 26 gadu stāžu šo slimību .!!!!!ko uzskata par mantotu vai ģenētiski iegūtu??!!?? , kad zarnas neatpazīst organisms (infekcioza slimība ar draudošām sekām čūlainais kolīts un polipi ko noņem...kam priekš slimība vēža veidošanās.!!!!!!?????.vai ir iespējamas analīzes ko tad panes mans organisms????????????? ko saka zinātnes jaunumi?
Re: SCD diēta
22.03.2012 22:33
to EXOMA

Tā kā tev nav ko zaudēt pamēģini šo diētu - tā palīdz! Šobrīd veidojam lapu ar informāciju latviešu valodā www.scd.lv, bet tīklā ir ļoti daudz informācijas angļu valodā.
Re: SCD diēta
22.03.2012 22:38
Aizmirsu piebilst, ka žurnālā "36.6" šomēness ir raksts par šo diētu.
Re: SCD diēta
09.10.2013 19:48
Mani sauc Monta un es arī slimoju ar Cūlaino kolītu no pagaiša gada ziemassvētkiem!!!Pašlaik slimība ir saasinājusies ar caureju ,gastrītu,un asi''nainiem izdalijumiem, arsti tik raksta kaudzēm zāles man liekas ka tās nepalīdz brīžiem liekas ka tas mani padarīs traku!!!
bmw
Re: SCD diēta
09.10.2013 20:07
Tā lieta nav vienkārša,bet -ar zālēm Tu to neizārstēsi,arī gastrītu,jo ļoti būtiski ir tas lai būtu vitamīni kas atbild par gļotādu veselību-tie paši atbild arī par epitēliju u.c. iekšējo orgānu pārklājošo slāņu veselību-es te izteicos tā vienkārši.Jo zāles daļēji novērš sekas,bet-nespēj novērst cēloni. Un ar visiem vitamīniem tas var būt ilgstošs process,jo frāze -padarīs traku,jau liecina,ka Tev ir stress,man šķiet...un tas visu tikai veicina,tur ir liela nozīme magnijam,bet-arī nedrīkst ļoti daudz,tad caureja tikai pastiprināsies,no vitamīniem-nozīme ir A,E ,B vitamīniem,bet arī tos jālieto ilgstoši.Zāles-ārsts pateiks,es vēl varu pieminēt linsēklas -uzlējumu un propolisu-tas vispār spēj darīt brīnumus,ja ir hroniski iekaisumi...
Re: SCD diēta
13.01.2020 14:53
Laba diena!
Man Dels ,slimo divus gadus ar “hronisku resnas zarnas iekaisumu“(20.gadus vecs)
Kommentari seit paseni,tāpēc interesee kāda pieredze ka šo slimību ārste LV,šodien !!
Dzīvojam DE.te tikai uz doto mirkli izraksta (kortizona tabletes)
Gribētu lai uzraksta kāds ar savu pieredzi,ka cīnīties ar šo nelāgo diagnozi????
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 20?
Ziņa: