tahikardija

Aizsāka musha 

tahikardija
03.11.2011 03:54
Sveiki.

Ir lieta, kas mani nomoka cauram dienam un naktim ta ir tahikardija, pedējos divus gadus tā ir visu laiku, Es tiesam nezinu ka, lai tieku no sis problemas vala, jo tas man tiesam trauce dzivot, esmu jauna sieviete, bet esmu salidzinama ar vecu cilveku, kas nevar darit neko fizisku, pat vel trakak, vnk majas darbus darot man ik pec britina ir jaatpusas, jo sirds skrien ka traka un esmu bez elpas liekas, ka butu noskrejusi kadu maratonu un pat nezinu vai, tad cilveks ta jutas, nomazgaju traukus atpusos, izslauku gridu un atpusos utt, nu nav tas normali, kur vel domat nodarboties ar kadu sportu veidu. Un vel, kas si problema ir ari loti izteikta silta laika, ja ir vairāk par 20 gradiem ta viss mana sirds skrien. Tatad jau atrodoties miera stavokli mana sirds strada paatrinati pie mazakam darbibam un silta laika ta vienkarsi uzvedas ka traka. Esmu braukusi ar to riteni , paminos knapi pus min ,kad mana pulss uzkapa uz 170x, bija holters ari tad noveroja tahikardiju cauru dienakti pat miega, pie ekg ari tahikardija, eho pateica ari esot visu laiku tahikardija, it kā patreiz sirds stavoklis turoties pie apmierinosa, bet raditaji pa gadu ir nedaudz sliktaki, tatad laikam gada laika mana sirds jau ir nogurusi, ta kas veica eho teica, ka obligati jaatrod iemesls kapec sirds ta darbojas. Pie kardialoga biju gadu atpakal, bet si atbildi man nespeja dot, ja it ka nekadus ipasas vainas nekrit acis, bet vai ta ir normala atbilde pie tam, ja visur raksta, ka tahikardija nobeidz sirdi, vai tas ir normali, ka dakteris palaiz pacientu neatrodot slimibas celoni, un tad saka ,ka mes nerupejamies par savam veselibam. Zinu, ka ari jus man to nedosiet, bet gribeju pajautat varbut kadam vel ir sie simptomi, varbut kadam dakters ir uzlicis diagnozi un arstesanu, izlasījos internetā it ka ir vel cilveki ar tadiem simptomiem, bet beigu beigas forumi beidzas un neviens nekur nav minejis, ka dakteris betu devis skaidru atbildi. Es saprotu varu aiziet paprasit, lai iedod man kaut kādus blokatorus, bet vai tas atrisinas lietas butibu, jo zinu, ka kaut kas man kais, kaut kas man izraisa sos simptomus, ir tada sajuta ka man ir kada sirds mazspeja, ka sirds jut parpuli pie mazākās piepules. Varbut kads vismaz var ieteikt labu kardialogu, kas tiesam meginās atrast kas man kais, neviss platis rokas nezina, jo uzskatu, ka varbut ir vel kadi izmeklesanas veidi ka tikt pie pareizās atbildes, nu nevar but, ka esmu vieniga Lv kam ir sadi simptomi
Re: tahikardija
03.11.2011 12:38
Atkal ir daudz emocijas un maz informācijas. Vajag arī vecumu,svaru, augumu???
Ar ko slimojām pirms sākās tahikardija?
Vai ir veiktas analīzes uz vairogdziedzera aktivitātēm.?
Vai ir izmeklēta sirds uz miokardītu?
Vai ir bijušas pārbaudes uz reimatismu?
Tā ir loti specifiska lieta. Ir jāiet pie kardiologa un endokrinologa. Tikai viņi varēs noteikt pareizo diagnozi, kas ir 50% no ārstēšanas sekmīga iznākuma.Tur varētu pie vainas būt sirds muskuļa iekaisums. reimatisms, vairogdziedzeris, hormonālās izmaiņas. Smadzeņu audzējs. Sirds vārstuļa pataloģijas. Intoksikācija (aknas,nieres,hroniski iekaisumi).Narkotiku epizodiska lietošana.
Lai veicas.
zemene
Re: tahikardija
03.11.2011 15:01
Man ir ļoti līdzīgi. Arī apmēram tik pat ilgu laiku. Sākumā pat nejutu, ka tā ir, tikai EHO pārbaudē teica, ka ir un ka sirds pārpūloties tā. Iemeslu nezinu, bet droši vien jau ka tā pati VD un trauksme ir vainīga.

Kardiologs sūtīja pārbaudīt vairogdziedzeri, bija palielināti mezgli pirms gada. Bet tā lielākajai daļai cilvēku esot norma.

Vienubrīd labi jutos, kad gāju regulārās pastaigās (bet naktī tā pat pāatrināta sirdsdarbība bija, to uzrādīja Holtera mon.). Atsevišķi no ikdienas, pastaigu ieplānoju parasti vakarā kā atsevišķu darāmo darbu savā labā. Tikai gāju. Un noteikti ar tukšām rokām, lai netraucē nekādi nesamie. Ir liela atšķirība, vai nāk no veikala tālu gabalu ar nesamo, vai no/uz darbu vai rokas brīvas un nekas nenoslogo ķermeni lieki. Tagad, kad trauksme saasinājusies, tas vairs īsti nepalīdz.

Pavisam nelielu devu dzeru concor cor.
Re: tahikardija
03.11.2011 16:49
Man 25. gadi, svars 55kg, augums 170. Bijusi eho, kur it ka ar varstuliem visu parejo bija ok, tikai izteikta tahikardija. Ir taisita datortomografija galvai nekas nebija( ja tur spej redzet audzejus). Ir taisitas analizes aknam utt bija labas. Vairogdziedzeri parbaudiju gadu atpakal ari neko neatrada, doma parbaudit arī tagad. Uz reimatismu gan neesmu parbaudijusies. Vienigi patreiz varu pateikt, ka ir problemas ar kaklu(sprandu), muguru, bet vai tas var but no ta? Un narkotikas nekad neesmu lietojusi, ka ari nelietoju alkaholu un nesmekeju, esmu tira. Ja varetu dzert tas sirds zales, bet gribas ari noskaidrot kapec tas ta,lai varu arstet un kadu dienu varetu nedzivot uz zalem.
Re: tahikardija
03.11.2011 19:37
Svara un auguma attiecības ir graujošas.Kakla spondiloze (iespiests kāds no nerviem) noteikti var izsaukt sirds tahikardiju. Ir šajā jomā jāpiestrādā.Bet tie varētu izsaukt arī galvas reiboņus , krakšķi starp kakla skriemeļiem(?).Ir vajadzīga sīkāka kaklu skriemeļu izpēte pie vetebrologa vai pieredzējuša neirologa.
Lai veicas.



Edited 1 time(s). Last edit at 03.11.2011 19:38 by Mazdakteris1.
Re: tahikardija
03.11.2011 22:07
korvalolu padzer,tas speej loti labi nomierinat sirdi



Edited 1 time(s). Last edit at 03.11.2011 22:18 by kronos.
arī
Re: tahikardija
11.12.2011 14:10
Ak dies, musha, gluzhi kaa par mani, man 35 gadi, augums 168 svars 63kg. Ar shito mocos nu jau gadu. Vairogdziedzera hormoni norma, aknas, cro, aso, asinsaina, viss kārtībā. Visi horoni, ko pārbauda ginekologs arī ok, Reimatofaktori normas ronežās, borēlijas nav. Ir Neliela anēmija (117). Bet no tādiem cipariem ari nevarot sirds tā skriet. Spondiloze. sirds eho un ekg ir ok. Bet to sirds skrieshanu izjūtu vienkārši dramatiski. Tāda sausmiga nemiera sajuta visu laiku no tā, ka tā sirds tā skrien. Ārsti ar neko jēdzigu nevar pateikt- nervi un viss. Ari negribas dzert tos blokatorus, jo tie tak neko neārstē, tikai boķē un viss. Pulss turas 76-96 robežās. Traucējoši. Tas miera stāvoklī. Kustoties pat neuzdrošinos mērīt.
Re: tahikardija
11.12.2011 18:31
arī>Pulsu 70-80 ir normas robežas. Ir jāpadzer blokatori! Tas var palīdzēt pārtraukt, tā saucamo aburto loku.Dos atslodzi sirds muskulim. Sevišķi ja to iesaka kardiologs.Neirologs varētu ieteikt kaut ko nervu sistēmas stabilizēšanai.
Tahikardija> Svara deficīts var izsaukt līdzīgu stāvokli.Te varētu domāt par adinamijas sindromu.Maz kustības veicina tahikardiju jo trūkst organisma treniņa. Jāpaskatās ,kā ir ar olbaltumu,mikroelementu un vitamīnu deficītu.
Nedrīkst kaut kādu principu dēļ bojāt sirdi. Jālieto ārsta medikamenti paralēli meklējot iemeslu! Kakla starpskriemeļu palielināšanu veicina ķirbji.Jānostiprina kakla muskuļi.Ieteiks neirologs un fizioterapeits.Lai veicas.



Edited 1 time(s). Last edit at 11.12.2011 18:35 by Mazdakteris1.
Re: tahikardija
16.06.2014 04:40
Īzstenībā alkahols un cigretes, jā bojā veselību!
Bet dažreiz tas nomierina sirdi, bet nekuram katram!
Re: tahikardija
21.09.2014 07:48
Vai 105-110arī tahikardija pie 46 gadi un 162cm un 70kg svara vai tikai vecuma norma?Vai V.D.?
Re: tahikardija
23.09.2014 10:52
Sieviete? Tad tā nav vecuma norma. Konsultēties ar ģimenes ārstu.
Lai veiksme.
Re: tahikardija
11.02.2015 11:32
Labdien. Man ir 45 gadi, svars 65, augums 160. Pedejo pusgadu trauce sirds paaugstinata puksteshana un galva rebst. EKG izraksta izlasiju ka man izteikta sinusa tahikardija 113x. pie gim. arsta un kardiologa netieku, jo sradaju visas darba dienas. Ar ko iesakt? kur var parbaudit kakla skrimelus? Paldies
Re: tahikardija
11.02.2015 11:58
principā stabila tahikardija var norādīt uz miokardītu pēc parciestas gripas vai angīnas, tākā svarīgas ir EKG izmaiņas un ST segments kardiogrammā, kas var norādīt uz sirds muskuļa nogurumu, bet reizēm tahikardija līdz 120 rodas nenoskaidrotu iemeslu dēļ, pēc 120, tas jau skaitās paraoksisms, bet ja ņem vērā 45 gadus, iespējams arī klimaktēriskā sindroma sākums, katrā ziņā tahikardija līdz120, nav nekas briesmīgs,..jāizmeklējas gan. Man ir zināms cilvēks kurš ar tahijardiju 120-130 dzīvoja daudzus gadus, droši vien vēl tagad dzīvs.

..jā un sākt vajadzētu ar sirds finkcionālo diagnostiku, tas ir EKG farmakoloģiskie un slodzes testi.



Edited 2 time(s). Last edit at 11.02.2015 12:04 by nex.
Re: tahikardija
09.04.2015 10:42
Lietojiet regulāri vilkabeles pilienus, pat līdz 1 tējkarotei un viss būs daudz labāk.
Re: tahikardija
09.04.2015 10:43
Lietojiet regulāri vilkabeles pilienus, pat līdz 1 tējkarotei un viss būs daudz labāk, tiešām!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 20?
Ziņa: