ādas nieze

Aizsāka Vanilla 

ādas nieze
14.12.2011 12:26
Varbūt kāds no šeit esošajiem medicīnas darbiniekiem zinās ko pateikt manā gadījumā. Man aptuveni jau kādu nedēļu niez āda, it īpaši vakarā pirms gulētiešanas. Izsitumu nekādu nav, bet niez pilnīgi visur - mugura, kājas, rokas, galvas āda, seja, pat plaukstas un pēdas. Nesaprotu kas par lietu. Nopirku aptiekā Eucerin dušas želeju speciāli jutīgai ādai, bet tas man nelīdzēja. Varbūt kāds var pateikt - ko man darīt lietas labā, lai āda neniezētu un no kā tas varētu būt?
Piebildīšu, ka esmu sieviete, 40 g., jau vairākus gadus ļoti sekoju pārtikai, ko ēdu. Respektīvi nelietoju nekādu pārtiku, kurās ir E vielas, gaļu arī praktiski neēdu, ar ļoti retiem izņēmumiem.
Re: ādas nieze
14.12.2011 12:55
Sīkak par sevi.Aptuveno svaru,augumu. Vai lietojam pārtikā burkānus. Augu eļļas,zivis.
Re: ādas nieze
14.12.2011 13:07
Augums 175cm, svars 80 kg. Burkānus pārtikā lietoju. Pērku tikai tirgū Latvijas vietējos, šad tad spiežu burkānu sulu, arī vakar. Pārtikā lietoju tikai Extra virgin pirmā spieduma olīveļļu, nekādu citu augu eļļu uzturā nelietoju. Zivis šad tad jā, bet pēdējā reize laikam bija apmēram pirms kādas nedēļas. Esmu šos pārtika produktus lietojusi daudzkārt arī agrāk, bet nekas tāds pirms tam man nav bijis.
Re: ādas nieze
14.12.2011 14:37
Vai neesi sākusi lietot kādu jaunu pulveri, skalojamo līdzekli? Cukura līmenis asinīs pārbaudīts?
Re: ādas nieze
14.12.2011 15:10
Nu it kā veļas pulveris un skalojamais līdzeklis man jau kādu gadu ir viens un tas pats, nekādas problēmas līdz šim nebija. Cukura līmenis nav pārbaudīts. Vajadzētu? Ko tas varētu nozīmēt, ja tur būtu kādas novirzes no normas un ja šī ādas nieze?
Re: ādas nieze
14.12.2011 20:13
Svars norāda, ka ar pārtiku viss kārtībā. "A" vitamīns un eļļas atbild par ādas stāvokli.Tur izskatās,ka viss kārtībā. Jāiet pie ģimenes ārsta un jāskatās.
Kaut kas noticis ar tauku dziedzerīšiem??? Varbūt, tiešām jāpārbaudās uz cukuru. Bet tad būtu arī izteiktas slāpes,augoņi. Alerģija.??Kašķis...
Kopā ar dakteri izlemsiet vai vajag ādas ārsta un endokrinologa konsultāciju.
Lai veicas.
Re: ādas nieze
14.12.2011 23:40
Apsārtumi gadījumā nav parādījušies uz ādas? Vai pēdejā laikā nav mainīts veļaspulveris/mīkstinātājs? Alerģijas agrāk ir bijušas? Kaut kas pārtikā izmainījies nav pēdejā laikā?
Re: ādas nieze
31.10.2012 00:58
Labdien,luudzu paliidzeet.jau apmeeram divas nedelas niez mugura nedaudz kaajas,esu izmeginajusi dazadas ziedes pret alergija zaales nekas nemainas,iipasi niez uz vakaru un pa nakti,nekadu redzamu izsitumu nav.
Re: ādas nieze
31.10.2012 01:01
Sveika,gribeeju jau taat kaa tiki galaa ar aadas niezi,man liidziga probleema.Paldies
Re: ādas nieze
31.10.2012 12:02
Visos gadījumos ar ādu vajag iet pie ģimenes ārsta. Tas paskatīsies. Nozīmēs asins analīzes.Arī uz eizinofiliem,kas rāda par daudziem svešiem faktoriem organisma. Urīna analīzes. Arī par cukura līmeni. Tad ar šīm analīzēm var iet pie ādas ārsta.
Lai veiksme un veselība.
es es
Re: ādas nieze
26.09.2014 22:12
Varbūt kāda var padalīties ar rezultātiem - vai problēma ir atrisināta? Man šī kaite ir jau... gadus 6 vai 7. Velku paralēles ar grūtniecību un hormoniem. Nojukuši kut kādu līdzsvaru organismā. Bet šī ir manis pašas diagonoze :( Ģimenes ārste pastās'tija, ka pašai ir līdzīgas problēmas, ieteica ķermeni barot ar labiem, dabīgiem kremiem/eļļām un izrakstija pretalerģijas zāles. Tā es jau visus šos gadus indēju sevi ar pretalerģijas ripām un mani tas nomāc nepajokam. Pie alergologa jēgu iet neredzu, jo nieze rodas no visa - arī no temperatūras maiņas, uztraukuma, kremiem un visa pārējā. Tā teikt - alerģija pret dzīvi. Pagaidām vēl nedaudz ceru, ka šī kaite pazudīs tikpat negaidīti kā uzradusies, bet baidos, ka būšu aknas jau nobojājusi ar claritiniem...
Re: ādas nieze
28.09.2014 16:03
Negribu biedēt tos,kuriem niez,bet man arī kādus divus gadus bija briesmīga nieze-sevišķi niezēja mugura,pārsvarā naktīs.Es arī domāju,ka tā ir kaut kāda alerģija,ka tas ir kaut kas mazsvarīgs.Tā nieze kļuva ar vien trakāka,ka nekas neatlika kā iet pie ģimenes ārsta.Uztaisīja asins analīzes un uzreiz aizrāva uz slimnīcu ar diognozi-smaga anēmija.Bet pēc pāris mēnēšiem uzstādīja briesmīgu diognozi.Un viss sākās ar parastu niezēšanu.
Re: ādas nieze
23.09.2016 17:57
labdien man arī ir ādas nieze biju jau pie četriem dermatologiem visi saka vienu un to pašu ka tas ir kašķis, bet trīs reizes veicu permatrāna kursu pa 3 dienām. lietoju arī antibjotikas un arī pret alerģiju zāles. bet man tik un tā nelīdz esmu 174 garš, 26 gadus vecs,70 kg smags.
Vai tas nevarētu būt saistīts ar žulta vai aknu darbību?
Re: ādas nieze
23.09.2016 21:23
Nieze ir nopietns simptoms!tā var izpausties,piemēram,limfoma!!!pie ģ.ā. taisīt analīzes u.c. izmeklēkumus.
Re: ādas nieze
24.09.2016 11:41
arturiomass Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> labdien man arī ir ādas nieze biju jau pie
> četriem dermatologiem visi saka vienu un to pašu
> ka tas ir kašķis, bet trīs reizes veicu
> permatrāna kursu pa 3 dienām. lietoju arī
> antibjotikas un arī pret alerģiju zāles. bet
> man tik un tā nelīdz esmu 174 garš, 26 gadus
> vecs,70 kg smags.
> Vai tas nevarētu būt saistīts ar žulta vai
> aknu darbību?
_______________________
Ja aknas ,tad būs dzelte.Mēles saknes un acu baltumi. Arī analīzes uzrādīs sliktus aknas rādītājus (ASAT, ALAT). Ja ir punktiņi ,sevišķi iekrāsojot ar jodu redz pārīšus ar eju, tad kašķis. Permetrīns var arī nelīdzēt.Parasti lieto kombinēto variantu. Paralēli jānotiek visas veļas termiski-ķīmiskai apstrādei. Pietiek veļas mašīnā ar 90 * un labu veļas pulveri.Jāpārliecinās, ka mājās nav ar kašķi slimi dzīvnieki. Grīdas regulāri jāapstrādā ar terpentīna šķīdumu (2 e/k uz spaini ūdens). Paklāji un segas jāizkar saulē uz 5 dienām.Ja iespējams nodot ķīmiskā tīrītavā vai citādi ķīmiski mazgāt. . Tas vis jādara vienlaicīgi. Nedrīkst svīst ,iet pirtī. Paralēli jācīnās ar sekundāro infekciju, ja tāda ir attīstījusies. Ja no ziedēm ir sācies dermatīts, tad labāk iet ādas nodaļā un ārstēties kompleksi.
Lai veiksme un veselība.



Edited 1 time(s). Last edit at 24.09.2016 11:42 by Mazdakteris1.
Re: ādas nieze
24.09.2016 14:07
nav man divi pāra punktiņi, visas darbības tika veiktas, ko jūs uzskaitījāt, bet tik un tā ir nieze, bet, kas ir interesanti tā ir lēkmjveida. bet par dienu. Ipaši kad pēc ēšanas pastiprinās nieze.
Analīzes man neciens nav veicis. Izņemot pret kašķi, bet tas netika konstatēts. Asins analīzes nav veiktas.
Labdien! Man jau trešo nakti pēc kārtas niez kājas rajonā ap potīti, principā tādā ādas laukumā, kā zeķe, izņemot pēdu daļu. Iepriekš nekad to nebiju novērojusi, traucē izgulēties gan man, gan draugam, jo visu laiku kasos.
x
Re: ādas nieze
19.10.2016 13:52
Man arī dažas dienas atpakaļ sāka niezēt viss ķermenis - mugura, vēders, galvas āda. Ja būtu ļauna slimība, piemēram, vēzis, tad taču tas uzrādītos analīzēs. Pirms pusgada veicu sakarā ar miomas operāciju daudz visādu analīžu - asins analīzes, tai skaitā uz onko marķieriem, biopsija , iegurņa USG, vasarā mammogrāfiju, krūšu USG - viss ideāli. Nezinu - pagaidām norakstu uz stresu vai kaut ko no ēdiena, piemēram, poļu āboliem, ko ēdu lielā daudzumā un kas var būt migloti. Vēl lasīju, ka sievietēm pēc 40 (man pašai 46) premenopauzes periodā ir arī tāds simptoms - visa ķermeņa nieze hormonu svārstību rezultātā. Līdz ar to pat nesaprotu, pie kura dr. iet - pie ģimenes ārsta sakarā ar tām visām kvotām negribas, pie pie maksas ārsta kāda - dermatologa vai terapeita iet?
Nekādas zāles nedzeru, tikai kasos :) Miegam gan netraucē.
Re: ādas nieze
19.10.2016 17:30
Pie ģimenes ārsta jāiet lai dabūtu vismaz pēdējās analīzes. Par ādas jautājumiem atbild dermatologs. Menopauzēm endokrinologs.
Lai veselība .
Sveiki! Pirms divām nedēļām man virs plaukstā uzmetās mazas stingras pumpiņas kuras niezēja, bet es tam nepievērsu uzmanìbu! Niezoņa pārgāja uz pleciem un vēdera, kad es viņas sakasu tas pārvēršas par nelielu izsitumu kas citi ir ar melniem punktiņiem. Niezoņa uz vakaru kļus nečiešama un traucē gulēt.varbūt vart man izskaidrot kas ar mani notiek un komdarīt?
Re: ādas nieze
24.11.2016 20:24
Varētu būt kašķis...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: ādas nieze
25.11.2016 15:35
Jāiet pie laba ģimenes ārsta. Vai pa taisno pie dermatologa. Ja nav dzimums, vecums,augums un svars, tad ir grūti saprast.Ar stabu jau neviens nerunā:)).
Re: ādas nieze
31.03.2017 02:25
Sveiki. Man pirms nedèĺas paràdìjàs nieze vèdera, muguras un krùts rajonà. Nieze pagaidàm ir pacießama, bet jùtu, ka ar katru dienu palielinàs. Man 32 gadi, 1.80 un uz ßodienu 111 kg. Man veica kuñģa samazinàßanas operàciju pirms 7 mèneßiem. Mans svars pirms tam bija 145kg. Pirms 3 nedèĺàm veica aknu biopsiju, jo 2 gadus atpakaĺ, konstatèja autoimùnu hepatìtu. Biopsijas rezultàti bùs tikai pèc mèneßa. Nezinu ko darìt. Kas tas varètu bùt? Iet pie ģimenes àrsta vai gaidìt biopsijas rezultàtu. Vienìgi, bìstos, vai nieze nepalielinàsies. Jau iepriekß saku lielu paldies.
Re: ādas nieze
31.03.2017 11:13
Protams, ir jāiet pie ģimenes ārsta. Niezei var būt vairāki iemesli. Alerģija un žults nokļūšana organismā. Jāskatās kādā krāsā acu sklēras (dienas gaisma). Jāseko izkārnījumu krāsai.Ja taukaini un balti,tad tas ir nopietni. Mazgāties remdenā ūdenī. Lietot kumelīšu tējas, Ar ārsta atļauju (telefoniski) Tavegil tableti uz nakti.
Lai veicas.
Re: ādas nieze
02.01.2018 16:40
Labdien!
Man vakaros niez seja jau vairāk kā gadu. Nekādu izsitumu nav. Man 40.gadi, ir 2 anēmijas (B12 un dzelzs). Un vēl ik pa brīdim aukstuma viļņi (karstuma viļņu nav). Neviens ārsts šos simtomus neņem vērā. Ko darīt?
Re: ādas nieze
05.01.2018 21:39
Anēmija. Eritrocītu trūkums.
Tie nes skābekli audiem un palīdz ražot enerģiju.Enerģija silda.
Tātad jācīnās ar pamatslimību un vis ies uz ok.
B grupas vitamīnus ražo zarnu trakts. Tātad jākonsultējas arī ar gastroenterologu.Man tā rādās.
Lai veiksme un veselība.
Jānis4583
Re: ādas nieze
04.12.2018 02:23
sveiki ! man 18 gadi , 173 cm , 78 kg , esmu virietis , tatad bija moments kad bija kaskis bet itka es tiku ar vinu gala izmantojot sērziedi , bet nu jau kdas nedelas 3 man uz kermeni izmetas niezošas pumpas kas pec stundu pazūd kā nebijusas , es mēdzu est vakaros , pazistams dakteriitis tepat teica ka no kaķiem , bet agrak ta nav bijis , kas tas ir , un ko darit , pie arstiem es netiksu vecaki nav tadi kas uztrauktos par mani veselibu ,:( paldies ieprieks p.s pumpas sametas čupā biežāk uz muguras , vēdera vai nu elkoņu rajona , paldies , gaidisu atbildi..
Re: ādas nieze
04.12.2018 02:27
sveiki ! man 18 gadi , 173 cm , 78 kg , esmu virietis , tatad bija moments kad bija kaskis bet itka es tiku ar vinu gala izmantojot sērziedi , bet nu jau kadas nedelas 3 man uz kermeni izmetas niezošas pumpas kas pec stundu pazūd kā nebijusas , es mēdzu est vakaros , pazistams dakteriitis tepat teica ka no kaķiem , bet agrak ta nav bijis , kas tas ir , un ko darit , pie arstiem es netiksu vecaki nav tadi kas uztrauktos par manu veselibu ,:( paldies ieprieks p.s pumpas sametas čupā biežāk uz muguras , vēdera vai nu elkoņu rajona , paldies , gaidisu atbildi..
Re: ādas nieze
08.12.2018 01:06
Meitene 22gadu veca. 1.63 m 50-52 kg
Periodiski niez kājas no nedaudz virs ceļa uz leju. Vairākus gadus nieze parādījusies tieši vasarā, īpaši karstākā laikā. Bija aizdomas, ka saistīts ar svīšanu, kas man ir diezgan pastiprināta arī vēsos apstākļos...Taču šogad, arī decembra sākumā parādījās nieze. Apsārtuma vai pumpiņu nav. Bet nieze tāda, ka aizmigt nevar vai arī pa miegam nokasu jēlu un niez pat tad, kad jau sāp.
Smērēt virsū esmu mēģinājusi gan bepanthen, gan alergosan, gan dažādus citus krēmus un ziedes.
Analīzes vienmēr bijušas labas. Pirms 2 gadiem pat biju uz sieviešu check up diagnostikas programmu, izmetu 700€, lai uzzinātu, ka man viss esot brīnišķigi.
Atbildi par biežiem galvas reiboņiem (paliek melns gar acīm, izjūtu nespēku kājās, spiež uz acīm) temperatūras svārstībām (~37.1 turējās apmēram gadu) , svīšanu (auksta telpa,bet reizēm jūtu, kā pa roku uz leju notek sviedru lāsītes) un jau minēto niezi nesaņēmu. Visi krata plecus un domā, ka stāstu pasakas.
Varbūt šis problēmas ir saistītas ? Mammai ir dažādas ādas slimības, taču līdz šim man tādas diagnosticētas nav.
Velniņš
Re: ādas nieze
08.12.2018 02:20
Justīne Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Meitene 22gadu veca. 1.63 m 50-52 kg
> Periodiski niez kājas no nedaudz virs ceļa uz
> leju. Vairākus gadus nieze parādījusies tieši
> vasarā, īpaši karstākā laikā. Bija
> aizdomas, ka saistīts ar svīšanu, kas man ir
> diezgan pastiprināta arī vēsos
> apstākļos...Taču šogad, arī decembra
> sākumā parādījās nieze. Apsārtuma vai
> pumpiņu nav. Bet nieze tāda, ka aizmigt nevar
> vai arī pa miegam nokasu jēlu un niez pat tad,
> kad jau sāp.
> Smērēt virsū esmu mēģinājusi gan bepanthen,
> gan alergosan, gan dažādus citus krēmus un
> ziedes.
> Analīzes vienmēr bijušas labas. Pirms 2 gadiem
> pat biju uz sieviešu check up diagnostikas
> programmu, izmetu 700€, lai uzzinātu, ka man
> viss esot brīnišķigi.
> Atbildi par biežiem galvas reiboņiem (paliek
> melns gar acīm, izjūtu nespēku kājās, spiež
> uz acīm) temperatūras svārstībām (~37.1
> turējās apmēram gadu) , svīšanu (auksta
> telpa,bet reizēm jūtu, kā pa roku uz leju notek
> sviedru lāsītes) un jau minēto niezi
> nesaņēmu. Visi krata plecus un domā, ka stāstu
> pasakas.
> Varbūt šis problēmas ir saistītas ? Mammai ir
> dažādas ādas slimības, taču līdz šim man
> tādas diagnosticētas nav.


Iespējams, ka psihosomatika.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 25 pieskaita 20?
Ziņa: