Omeprazol

Aizsāka Ome 

Omeprazol
19.12.2011 23:51
Sveiki. Kādu omeprazolu varat ieteikt, lietoju Mepha un Sandoz, 2 mēneši kopā.
Bet joprojām ir iekaisis kakls un reflukss nestrādā, nepaliek labāk.
Cenšos arī ieturēt diētu.
Varbūt ir kāds labs omeprazols?
Re: Omeprazol
20.12.2011 22:58
Omeprazols visur ir tas pats omeprazols, atšķiras tikai devas un palīgvielas.. Bet aktīvā viela visur ir tas pats omeprazols. Un par iekaisušo kaklu.. Gastroenterologs drīzak nepieciešams, nevis cits omeprazols :)
Salvadors
Re: Omeprazol
20.12.2011 23:38
Pērc vien lētāko omeprazolu (20mg), tāpat visi daudz maz vienādi efektīvi. Lieto pa vienai kapsulai pirms gulētiešanas. 2h pirms iemigšanas nav vēlams daudz ēst, bet nedaudz tomēr vajag ( dažas maizītes vai ko citu ne pārāk treknu), lai kuņģis pilnībā neiztukšojas pa nakti.
Normā refluksam nav jābūt!
Tā kā tik ilgi nepāriet iekaisušais kakls, tad ieteiktu doties pie lora ( pie gastroenterologa nav jēgas, ja esi jau bijusi). Izspiedīs no mandeļu lakūnām sakrājušos "korķīšus", paliks vieglāk. :)
Nu un protams daudz maz veselīga ēšana, fiziskas aktivitātes!
Re: Omeprazol
21.12.2011 01:05
es arī teiktu, ka visi omeprazoli ir viens un tas pats.

ir gan tāda lieta kā esomeprazols ar Nexium (dārgs) nosaukumu (medicīnas literatūrā norādīts, ka efektīvāks), bet tas tāpat ir pret recepti un būs vien jāmeklē ārsts. iespējams, ka vajadzīgi vēl kādi citi medikamenti.
Re: Omeprazol
21.12.2011 10:46
Mans domā nedaudz citādi. Bet runa var būt tikai tad, kad tiks doti daži papildus jautājumi,kā vienmēr. Arī augums un svars? Cik ilgi slimojam ar kuņģa refluksu? Vai ir iziets arī speciāls 10-7 dienu antibiotiku kurs? To parasti nozīmē, ja atrod Helikobaktēriju.To atrod pie "kobras" caurskates (gastrofibroskopijas). Kas teikts caurskates slēdzienā?
Cieņā.
Re: Omeprazol
21.12.2011 18:07
V, 22, 177, 79.
Kuņģa kardijas daļas nepietiekama slēgšanās ar refluksa ezofagīta pazīmēm. Gastrīts un duodenīts ar erozijām antrālajā un divpadsmit pirkstu zarnas bulbārajā daļā.
Ar refluksu slimoju no augusta, atklāju oktobra beigās, kgan bija arī pavasarī ilgstošas problēmas ar kaklu, bet pēc mēneša pārgāja.
Ir iziets 7 dienu antibiotiku kurss.
Cenšos ieturēt diētu, katru dienu kg jogurta, neēdu asu, ceptu (ļoti reti un minimāli), nedzeru gāzētu, % nelitoju 2 mēn. Neēdu ābolus un tml.
Re: Omeprazol
22.12.2011 00:20
Labdien. Omeprozols ir seku novēršana. Ja nemaldos to ir divu tipu. Tas jālemj kopā ar ģimenes ārstu vai gastroenterologo-zarnu dakteri:) Omeprozols nomāc pārmērīgu kuņģa skābes ražošanu bet nelikvidē iemeslu. Iemesls ir Helikobaktērija. Pēc laika ir jāpārbaudas vēlreiz uz to maitu. Kad neslēdzas kunģa kardija ,tur maz ko var līdzēt. Pie nopietniem gadījumiem tikai operācija. Jāēd mazāk un biežāk.Pēc ēšanas tūlīt nelikties garšļaukus.
Biokefīri ļaus atjaunoties zarnu gļotādai. Arī "B" grupas vitamīni uz laiku ļaus kompensēt nokauto zarnu nūjiņu radīto "B" vitamīna deficītu. Termiski apstrādāti burkāni ar eļļas piedevu ir karotīns= "A" vitamīns. Tas piedalās zarnu epitēlij šūnu atjaunošanā.Katru gadu jāpārbaudās pie gastroenerologa .
Veselību un cerību!
Re: Omeprazol
22.12.2011 21:44
Shodien nodevu fēču analīzes slēptajām sainīm. Negatīvs. To var uzskatīt par progresu vai gastrīta un atviļņa gadījumā tādas var arī sākotnēji nebūt?
Salvadors
Re: Omeprazol
23.12.2011 16:52
To mazdakteris1: helikobaktērijas esamība ir nopietns risks kuņģa vai 12p.z. čūlas attīstībai, bet kopumā cilvēki, kuriem konstatēta helikobaktērija, slimo retāk ar GEAS. Helikobaktērija neveicina sālsskābes sekrēciju, tā vienkārši izdala enzīmus, kas bojā kuņģa gļotādu.
Protonu sūkņu inhibitori - omeprazols, pantoprazols. nav nekādi tipi viņiem.

Domāju, ka pie gastrīta un atviļņa slimības slēptās asinis fēcēs nebūs nekad!
Re: Omeprazol
24.12.2011 22:49
Man no visiem omeprazoliem vislabāk patīk nolpaza, jo tur apkārt nav kapsulas. Domāju, ka atšķirība ir.
Diēta arī ir svarīga. Labāk ēst biežāk, bet pa druskai.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 16?
Ziņa: