Gangrēna,ķirurgs negriež

Aizsāka MinceTince 

Gangrēna,ķirurgs negriež
23.02.2012 00:22
Labvakar,

Situācija: cilvēks (88gv.) pirms 3 nedēļām salauzis gūžu un apsaldējis kājas pirkstus. Tūliņ pēc ielikšanas slimnīcā apsaldējums nav konstatēts, to konstatēja un sāka ārstēt tikai pēc nedēļas, kad pirksti pēc nekrozes palikuši jau melni.

Ārsts stāsta, ka gangrēnu ārstē "ar sistēmām" uzlabojot asinsriti un 2 nedēļas gaidīja "cik tālu gangrēna aizies". Pirms nedēļas norīkoja operāciju - amputācija zem ceļa (melni pirksti un daļa pēdas), bet šodien - dienu pirms operācijas māsiņa pārsienot pacientu konstatē, ka nekroze skārusi arī stilbu līdz celim, operāciju atkal atliek uz nenoteiktu laiku.

Gūža jau sāk saaugt, cilvēkam nav kaitīgu ieradumu.

Vai ārsts grib nobendēt cilvēku? Vai tad gangrēnu neārstē ķirurģiski, lai tā neizplatītos talāk? Tagad viņš atkal "gaidīs' un "skatīsies".
Vai ģimenei jāmeklē advokāts?

Paldies!
Re: Gangrēna,ķirurgs negriež
23.02.2012 03:08
Vispār gangrēnas ir dažāda veida un ne katru vajag tūlīt operēt. Iespējams, ka šajā gadijumā ķirurgs gaida lai varētu noteikt bojāto (apsaldēto) audu robežu.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Gangrēna,ķirurgs negriež
23.02.2012 11:13
Apsaldējums konstatēts tikai pirkstos.
Infekcija jau ir nu pa visu kāju. Vai tad infekcija pēkšņi pati apstājas, kad "saprot", ka viss - šeit ir apsaldējuma robeža un tālāk es neiešu.
Realitātē tā nav. Šobrīd gangrēna skar audus, kas iepriekš, arī pēc apsaldējuma bijuši pilnīgi veseli.
Re: Gangrēna,ķirurgs negriež
26.04.2012 18:51
Kādos gadījumos gangrēna nav jāoperē?
Re: Gangrēna,ķirurgs negriež
26.04.2012 21:07
Nu, ja pacients pats nomirst tad oprēt vairs nav vajadzīgs... :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Gribu izteikt vissirsnīgakos vārdus Biķernieku slimnīcas infekciozās ķirurģijas nodaļas kolektīvam par smago un sabiedrībai tik ļoti vajadzīgo darbu, kā arī nodaļas vadītājam Jurim Nikolajenko par prasmīgu kolektīva vadīšanu, un visvairāk pateicos ķirurgam Anatolijam Muhordovam, kurš ir brīnišķīgs cilvēks un, manuprāt, pats labākais ķirurgs Latvijā. Lai šiem cilvēkiem Dievs dod veselību un izturību arī turpmāk strādājot savā jomā un liekot cilvēkiem ticēt, ka pastāv brīnums.
Re: Gangrēna,ķirurgs negriež
10.04.2015 10:31
88 vecs . Ārsti vienkārši baidās,ka pacients paliks uz galda. Parakstiet papīrus, ka necelsiet iebildumus ja būs letāls iznākums. Te neiet runa, cik sapratu par apsaldējumu. Ir sīko asins vadu sklerotizācija vai arī bojāts nervs, kas inervē asins vadus- kapilārus. Izskatāk, ka kāja jāņem nost līd lūzuma vietai. Kurš ārsts riskēs?
Lai cerība un brīnums.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 15?
Ziņa: