tuberkuloze

Aizsāka ophelia 

tuberkuloze
24.03.2012 13:43
sveiki!

man ir atklata tuberkuloze pec 2 meneshu mocishanas.
biju domajusi ka ta ir parasta saauksteshanas, bet kad paradijas sapec krejsaja sana zem ribam arsts pateica ko tadu ko neesmu pirms tad dzirdejusi, jus sastiepat muskuljus klepojot, iebaroja man pretsapju lidzekljus un nosutija majas, pec nedeljas kad sapes bija neparejoshas, temperaturs lekaja no 37 lidz 38,5 un klepus nepargaja vel reiz gaju pie artsta. diagnoze tada pati, pretsapju lidzekli un atputa, paries... sapes mazinajas un bija jutamas tikai kad klepus lekmes bija visai smagas, sakas svishana naktis, pusotru nedelju modos naktis 4-5 reizes ka tikko pec dushas, atkal gaju pie arsta, jaska ka ik reizi pie cita. shoreiz, ta ka slimoju nu jau 6 nedeljas arsts izrakstija antibiotikas un nosutija un rentgenu.
nakamaja diena man piezvanija un pa telefonu pateica ka ir aizdomas par tb jo plaushas ir enojums, bet janodod krepes analizem. ieteica nestradat un nestresot, jo diagnoze nav apstiprinata. nodevu analizes, pagaja nedelja, un brivdienas sapes bija paralizejoshas, pamodos nakts vidu ar asaram acis jo katra kustiba, katrs elpas vilciens sagadaja mokas, klepus zhnaudza kaklu bet izklepoties nespeju jo sapeja ta ka nekad muzha.
draugs aizveda uz slimnicu, kur beidzot cita arste salika visus puzeles gabalinjus kopa, atkartoja rentgenu jo sistema vareja redzet tikai aprakstu, dabuja krepes analizhu rezultatus, parbaudija sirdi, panema asinis, urinu analizes un pec paris stundam uzaicinot atsevisgka telpa pateica ka TB diagnoze ir pozitiva un ka mani patures slimnica.
shobrid esmu slimnica nu jau nedelju, saka ka patures vel vienu lai tb paliek neaktivs un tad laidis majas. pashai ir shoks par tadu diagnozi jo nav ne jausmas kur un ka vareju infeceties, bet acimredzot kadam pietika uzklepot virsu un lieta darita.
varbut kads var padalities pieredze un/vai dot kadus padomus ka tas ir - slimot ar tb, kadas ir sekas, kas jamaina dzive, ka ilgs arsteshanas kurs ietekme organismu utt., jo tik daud, cik paspeju izlasit interneta (filtrejot informaciju, preteja gadijuma var sajukt prata) liek domat ka dzive ir jamaina kajam gaisa...
jau ieprieksh liels paldies par atsaucibu.

x
Re: tuberkuloze
24.03.2012 14:36
sāc kārtīgi lietot vitamīnus imuitātei un nebūs nekas tik slikts,tuberkulozi saķer tie kam vāja imūnsistēma,tas bacilis jau ir gaisā sastopams samērā bieži.laba imūnsistēma to pieveiks un noderēs vispār pret citām problēmām arī.ja nezini,ko jālieto,varu pastāstīt.
Re: tuberkuloze
24.03.2012 18:21
padalies gan, jo manas zinashanas vitaminu un zalu lietoshana ir ierobezhotas, nekad nebiju arstu milule un ipashi nekad neslimoju... bet ar manim jau vienmer ta - ja kaut kas notiek, tas tas ir kas neparasts...
vienigais ko shonrid lietoju imunitatei ir eihinaceja...

ieprieksh paldies! :)
Re: tuberkuloze
24.03.2012 18:26
Dzimums,augums,vecums,svars? Darba raksturojums?
Re: tuberkuloze
24.03.2012 19:08
sieviete, 168, 33, 58, privata invalida apkope... vai visiem shiem parametrim ir kads sakars ar tb???
Re: tuberkuloze
26.03.2012 07:08
Es izslimoju TB pirms 3 gadiem. Multirezistento formu. Visticamāk tas nozīmē, ka savu bacili dabūju no cilvēka, kurš nebija pabeidzis ārstēšanos un, kura bacilis pie medikamentiem tādējādi bija pieradis.
Sekas? Jutīsies neomulīgi, ja sabiedriskā transportā vai veikalā kāds līdzās klepos. Citādāk skatīsies uz bomžiem un kāpņu telpām, kur mēdz gulēt bomži. Ilgi un pamatīgi izvērtēsi, kur ņemt līdzi bērnu un kur nē. Tevi atteiksies pieņemt zobārsts, kurš būs uzzinājis, ka esi slimojusi ar TB. Zaudēsi vienu otru draugu, jo kādam būs bail atrasties Tev tuvumā. Mani atlaida no darba šī paša iemesla dēļ.
TB nav tikai bomžu un novārgušo slimība. Mums katram ir savs grūtais brīdis, kad imunitāte sašūpojas. Nostrādājam nakts maiņu vai cita iemesla dēļ neizguļam visu miegu. Apaukstējamies. Sastrīdamies ar draugu un zūd apetīte. Problēmas darbā un ģimenē. Un šajā bridī satiekam bacili...
Fiziski izslimotais nekādi turpmāko dzīvi neietekmē. Plaušā cietušajā vietā uz mūžu paliks sarētojums, bet tas atkarīgs no tā, cik ielaista bijusi slimība. Daudz jākustas svaigā gaisā, dūšīgi jāēd, nevajag aizrauties ar diētām (jo tā ir baigā slodze organismam un trieciens imunitātei), jācenšas kārtīgi izgulēties, jāatrod iespēja nestresot tā, ka paliec sarkans un drebošām rokām. Visgrūtāk ir atrast savu "ooommmm", lai tiktu galā ar stresu.
Jau tagad, ārstējoties, atrodi iespēju regulāri pārbaudīties pie ginekologa. Tās zāles, ko Tev dzen iekšā izjauc visu dabisko mikrofloru, sākas niezes, iekaisumi utt. Nākas palietot svecītes, kādus speciālus mazgāšanas līdzekļus, lai visu nornmalizētu. Man pat nebija mēnešreizes un iestājās hormonu sajukums.
Ir tā - kamēr lieto spēcīgos medikamentus, Tavs organisms ir tik ļoti nodarbināts ar plaušu ārstēšanu un medikamentu pārstrādi, ka viss pārējais paliek novārtā. Tāpēc šajā laikā jo īpaši jāpiedomā pie personīgās higiēnas - viegli iespējams tikt pie visādām ādas un nagu sēnītēm un tās būs grūtāk ārstējamas, jo organisms visus spēkus jau ieguldījis TB. Tā kā visu pusotru gadu, ko ārstēju TB man nebija iespēja tikt pie ginekologa, izrādījās, ka pa šo laiku man bija attīstījusies trešā (pēdējā) dzemdes kakla priekšvēža stadija.
Šinī brīdī man iestājās viegla paranoja. Jo īpaši sāku piedomāt pie tā, ko ēdu un dzeru. Pilnībā atmetu visus sintētiskos vitamīnus tabletēs, jo aizvien vairāk pētījumu liecina, ka to lietošanai vairāk ir negatīvas sekas, nekā pozitīvas.
Nu tā... dzīve turpinās... vairs ne tik vienkārši, kā pirms tam, bet viss notiek! Turies!
Ja gribi parunāties vairāk, varam sazināties ārpus foruma.

P.S. Taviem parametriem nav nekāda sakara ar TB!!!
Re: tuberkuloze
26.03.2012 10:58
Parametri neko neizsaka nespecilistam.
Vecums pasaka priekšā,ka ir diezgan lielas cerības izārstēties,jo organisms vēl ir jauns.Dzimums- sieviete man saka,ka sievietei ir lielākas organisma aizsardzības rezerves nekā vīrietim. Svars norāda,ka organismam ir bijis maz celtniecības materiāla ,lai izstrādātu pietiekoši spēcīgu imunitati. Cīņa ar TBC prasa olbaltumu un kaļķi infekcijas perēkļa iekapsulēšanai. Galvenais jautajums.Vai TBC bacilis ir multi rezistents.Tas ir, vai viņam var atrast antibiotiku vai ķimio preperātu,kas viņu nogalina.
Augums norāda ,ka organisms ir diezgan kompakts un neprasa daudz olbaltumvielas,ogļhidrātus un taukus,lai uzbarotos līdz vajadzīgai kondīcijai.
Protams,būtu labi, ja es redzētu ādas krāsu,matu krāsu.Vai ir daudz tumšokārpu-dzimumzīmju.Vai ir bijušas herpes saslimšanas,sēnīšu slimības?
Vai pacients smēķē? Arī kadas rases pārstāvis ir vai senču rase?Ja speciālists,ko prasa,tad viņam tas ir svarīgi.
Protams, citu pieredze ir svarīga ne tikai pacientam bet arī jebkura ranga mediķim.Bet viņu padomus vajag pielietot tikai kopā ar ārstējošā ārsta padomiem un ieteikumiem.Atdziņa,ka mākslīgie vitamīni ir sliktāki par dabiskajiem ir ļoti laba.Pie diētām,ko ieteks ārsts es vēl pievienotu burkānus un oranžos,kā "A" vitamīna avotus. Ķirbjus,kā unikālu skrimšļaudu veidotāju (kapsulācijas procesam).Priežu un jūras gaisu,kā kompleksu terāpijas satāvdaļu.Jamekle arī paralēli Dieva palīdzība.Bet nevajag apmeklēt baznīcas kur ir daudz vīraka un sveces.Plaušām ta ir bīstama.Izslēgt no ēdiena arī visu ceptu,piedegušu,kūpinātu.Izbēgt asfaltos skutu teritoriju.
Lai veiksme ,Dieva svētība.



Edited 1 time(s). Last edit at 26.03.2012 10:59 by Mazdakteris1.
Re: tuberkuloze
26.03.2012 11:54
Jebkurā gadījumā - katrs slimnieks jāaplūko individuāli. It īpaši multirezistento baciļu gadījumā. Mana pieredze - vizuālais maz ko pasaka. Svarīgāk - dzīvesveids un procesi ķermeņa iekšienē. Pazīstu vēl vienu TB izslimojušu sievieti. Visos ārējos parametros esam ļoti līdzīgas, taču "iekšējā pasaule" izrādījās ļoti atšķirīga. Arī ārstēšana pilnīgi nekādi neatšķīrās. Atšķīrās tikai medikamenti - mūsu baciļiem bija atšķirīgas rezistences.
Jā, piekrītu, daudz no svara ir visas iekšējās ķīmijas, vielamiņas utt. Tomēr neviens ārsts ārtstēšanas procesā uz to visu tā īsti nemaz neskatās. Asins aina nomas robežās, rentgens - labāk vai sliktāk. Ziniet, jums labāk to cauro vietu no plaušām griezīsim laukā. Jums iedosim klāt antihistamīnu, jo pārāk sarkans esat palicis. Tas arī viss. Jā, manā slimības vēsturē sarakstīja visas iepriekšējās slimošanas, taču vairāk tikai tāpēc, ka tā prasa procedūra un būtu vieglāk risināt tiesas procesu, ja ar mani kas noietu greizi :). Tas ko slimnīcā pavadītajos 6 mēnešos redzēju - standarta gadījumiem atbilda tikai patiesi alkaši. Viņi dzēra tās zāļu saujas bez aizķeršanās un viņus maz interesēja rezultāts. Ka tik ātrāk tiek laukā. "Sociāli labvēlīgajiem" (atvainojos, negribu nevienu aizskart ar apzīmējumiem) gan bija visādi kreņķi - medikamentu nepanesības, alerģijas. Tad nu gan mediķiem nācās palauzīt galvas, kā zāles sakombinēt. Tomēr arī tad neviens neskatījās uz tādiem smalkumiem, kā olbaltumvielas un spēja pārkaļķot. Kur nu vēl acu un matu krāsa.
Pārējais - cik pašam būs gribēšana pa īstam atveseļoties. Cits atrod Jēzu, citam palīdz reiki. Bet citas dimensijas garīgo atbalstu gan gribas atrast - tas tiesa.
Re: tuberkuloze
26.03.2012 11:55
Bet vispār!
Visu cieņu Sauriešu slimnīcas 7.nodaļas personālam un dakterītēm!
Paldies par iespēju dzimšanas dienu svinēt divas reizes gadā!
Re: tuberkuloze
26.03.2012 13:10
Es tā saprotu, ka tā Sauriešu slimnīca taisās beigt pastāvēt jo nav rentabla...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: tuberkuloze
27.03.2012 16:56
> reiz slimoju:
paldies ka padalijies ar pieredzi. mjaaa izskatas ka tomer dzive mainisies, kaut gan ieksheji ir sajuta ka ne tik loti. bet nu ta jau redzes. esmu veseliga dzives veida piekriteja ta ka vienigais kas laikam bus jamaina bus beidzot jasak nodarboties ar sportu, nekad nebiju sporta fanate, simtiem reizhu iesaku dazhadas aktivitates un cik atri uzsaku tik atri ar nometu ar roku, nepietika iedvesmas un pacietibas turpinat kad uznak slinjkums.
par vitaminiem gan bus japadoma un jasamekle labakais variants no piedavajuma esoshajem.
ar dietam nekad nebiju aizravusies, neesmu dietu meitene, ja man gribas est es edu, ja man gribas shokoladi vai karumus es sev neatsaku.kopuma edu visai veseligu partiku, daudz darzenju un auglju, parsvara viss ir sautets avi cepeshkrasni gatavots, nosaciti maz cepts ella, vispar neptik taukaini edieni. fast food un gazetie dzerieni - labakaja gadijuma paris reizes gada, ne vairak. bet domaju ka driz jau atgriezishos pie sava ieprieksheja svara, kas ir biku pari 60 kg, jo es jau edu normali un jasaka ka appetite ir gana laba. slimibas laika nometu kadus +/-5 kg, bet visu laiku domaju ka tas delj ta ka slimibas laika negribejas nashkoties, bet visu laiku appetite bija ok, edu regulari, brokastis, lunch, vakarinjas.
mana pilseta ir visai tira ja ta var izteikties, retu reizi satiec vai redzi kadu bezpajumtnieku, bet te ari ir savadak neka LV.
stresam man pec idejas vispar nav pamata, jo dzive ir +/- sakarota un problemu ka tadu nav, ir protams shis un tas bet tas noteikti neiedzen mani depresija, esmu pec savas butibas loti pozitivs un optimistisks civecinjsh.
esmu parsteigta ka tu piemineji ka zobarsts var atteikties pienemt zinot ka ir slimots ar TB, kads tam butu iemesls??? ja TB ir izslimots, un vairs nav aktivs un nav iespeju inficeties kadi vel var but iemesli atteikties pienemt pacientu???
paldies par ieteikumu apmeklet ginekologu, es par to biju iedomajusies, jo antibitikam jau ir divas puses, un viena noteikti ietekme mikrofloru organisma, jo ipashi sievietei.

>Mazdakteris1:
paldies par Jusu komentaru.
es saprotu ka viss ir loti individuali un parametru kas ietekme ir milzumdaudz, bet nu tomer arsti ne vienmer to ievero un biezhi vien viniem nemaz nav tam laika.
atbildot uz Jusu jautajumiem varu pateikt ka es nesmekeju, iespejams nepietiekoshi daudz uzturos svaiga gaisa, bet kad ir iespeja tad gaiss ir svaigs jo nedzivoju lielpilseta.
esmu ja ta var izteikties tradicionalas latvieshu peleko matu krasu ipashniece, bet nu tas lai paliek noslepums jo sabiedribai esmu blondo matu ipashniece. zala acu krasa, parasta gaisha ada, kas paliek bruna saules ietekme un paradas saules raibumi... esmu izlasijusi ka sauli bus jaierobezho arsteshanas laika. bet pec sarunas ar arstu man vel ir ceriba baudit sauliti, ja medikamenti bus saules stariem draudzigi. nevaru teikt ka man ir daudz dzimumzimju, bet ka jau katram cilvekam ir. herpes ir mans ienaidnieks, burtiski tagad pariet paris nesmukas auzgsumpumpas no sejas, kas uzmetas jau esot slimnica. no herpes infekcijas cieshu nu jau n-tus gadus, esmu iemacijusis tos izsausinat visai atri un atradu kremus kas palidz paris dienu laika. dzeru eihinaceju kas redzami samazina augstumpumpu paradishanos.
senchi, neka netradicionala it ka nav, ir shads tads mix vecvecaku paaudze. pec vecmamas vardiem rados ir gan no uralu kalniem, gan no chuvashijas, gan franchi, gan poli un pat krievijas dizhciltigie...
japiemin laikam ka ome ir slimojusi ar TB +/- mana vecuma, respektivi manai mamai bija 4 gadini. bet cik zinu esmu ari poteta pret TB kad biju berns, jo tas laikam ir obligatas potes bebishiem.

paldies par komentariem un informaciju, tas noder mana situacija, jo slimnica mani laikam tures vel kadu nedelju pirms laist lauka...

:)
Re: tuberkuloze
27.03.2012 17:03
>reiz slimoju

atsuti savu meilu vai atraksti uz manejo: ophelia@inbox.lv butu intersanti parunaties arpus foruma, paldies.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 18?
Ziņa: