Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?

Aizsāka Lūdzu padomu ! 

Lūdzu padomu !
Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
13.06.2012 09:20
Labdien! Vēlos pavaicat--kā rīkoties,ja ir uzstādīta diagnoze--vēzis,kā gūt pārliecību ,kas tas ir izdarīts pareizi un precīzi,kā un kur var saņemt pataloga otro atzinumu,jo tika veikta analīze,kur var iziet neatkarīgo pārbaudi?
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
13.06.2012 21:18
1) Kādēļ ir radušās aizdomas, ka diagnoze nav uzstādīta pareizi?
2) Var aiziet uz konsultāciju pie cita speciālista (onkologa/ginekologa/ķirurga- atkarībā no vēža lokalizācijas).
Lūdzu padomu !
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
14.06.2012 09:00
Aizdomas protams ir radušas daudzu iemeslu dēļ,tadēļ arī meklēju atbildi.Manuprat nevar paļauties uz viena cilvēka secinajumu.Uzskatu ,ka tas nav pieņemami,bet nevaru rast atbildi--vai pie mums noņemot piemēram histoloģisko analīzi--atzinumus veic viens vien patalogs.Vai katrai slimnīcai tie ir atšķirīgi?Jo cik dzirdēts un lasīts ---tad kļūdu medicīnā ir daudz.,iespējams arī sajaukt ko,nepareizi paņemt analīzes,nepareizi izrulkot diagnozi.Pietam cilvēks jūtas labi ,nav nekādu simptomu,bet ir uzstadīta diagnoze un tiek nodots no rokām rokās,ir radies iespaids,k a iespējams tiek arsteta neesošā slimība.
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
14.06.2012 10:53
Tam es pilnīgi piekrītu, ka medicīna ir ļoti kļūdām pilna nozare un ja rūp sava veselība tad visam ir jāseko līdzi un jāpārbauda. Bet jautājums tāds, ko cilvēks meklēja pie ārstiem ja viņš jūtas labi un nav nekādu simptomu?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Lūdzu padomu !
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
14.06.2012 12:49
Paskaidrošu. Ka jau standartsituacija--piemetās vīruss vai kas tamlīdzīgs,japiebilst ,ka ārstus apmeklējis ļoti maz, bija klepus,paaugstināta temperatūra/38/,dūra ausī,bija sarkanas acis,par cik bij nepieciešama slimības lapa,tāpēc aizgaja pie ārsta,sākumā tika konstatēta alerģija,nosūtija uz RG,kur atklāja plaušu karsoni/tā arī rakstīts rtg. slēdzienā--pneimonija/,tika uzreiz nozīmētas antibiotikas,bet netika noskaidrots--kada ta pneimonija---cik zinu tad tas ir dažādu veidu,jāpiebilst,ka jau otra diena pēc salimšanas cilvekam nebija temperatūras,pargāja arī klepus pēc dienas,kurs bija neliels.7.dienas lietojot tās antibiotikas --tad atkal rtg,kurš bija bez izmaiņām--diagnozes jau bija sarakstītas pavisam citas ar ? un ieteikumu veikt DT.Cik sapratu ,tad ģ.ā ar vietējo pilmonologu pēc ilgām pārdomām norīkoja veikt pārbaudi citviet,kur ari tas pārbaudes bija diezgan aizdomīgas/manuprāt/ ka ilgi un dikti nevarēja vienoties par diagnozi,ir arī lietas,kuras izraisa vieli pārdomām.Palasot interneta pieejamu informaciju /īpaši Krievijas lapās/ nakas par daudz ko aizdomāties.Vai nav par īsu laika posms,kaut pieņemot ,ka arī bija tā pneimonija/aizēnojums plaušā/--secināt ,ka ta jau ir izzudusi,jo burtiski 2.nedēl laika jau tika pie sausmīgas diagnozes,cilvēku sagrava psiholoģiski,nevienu jau neinteresē--kā jūtas cilvēks,piedevām vēl medicīnas darbinieki pārkāpj arī pacientu likumu.Nu un ta nu sanāk ,ka apkopojot visu ---izraisa aizdomas par diagnozes pareizību un precizitāti.
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
14.06.2012 13:08
Mans viedoklis šajā gadijumā ir tāds, ka papildus atkārtotu pārbaudi droši vien vajadzētu veikt. Taču plaušu audzēji pieder pie agresīviem audzēju veidiem un iespēja diagnosticēt tos agri, pirms vēl sākušās kādas nopietnas problēmas, ir sava veida Dieva dāvana un tāpēc pret to visu ir jāattiecas ļoti nopietni lai nepalaistu garām ārstēšanas iespēju.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Lūdzu padomu !
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
14.06.2012 14:40
Saprotu un piekrītu!Bet šinī gadījumā spriežot pēc visa esot ne sākuma stadija,bet drīzāk jau .......un tas mani liek aizdomāties.Tāpat arī ne stadija ,ne kas smalkāks netiek paskaidrots.Un kādas var iestāties sekas,ja tiek arstēts cilvēks nepareizi?
Lūdzu padomu !
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
14.06.2012 14:43
Vai varat man apskaidrot---piemēram ,ja es veicu izmeklēsanu---LOC,Stradiņi vai vēl kādā citā slimnīcā---vai tāsbiopsijas,histologiskās,citaloģiskās analīzes veic un atzinumus dod viena un tanī paša vietā--ļoti gribu izprast un zināt to.
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
14.06.2012 14:56
Uz pēdējo jautājumu par to kas veic tās analīzes es atbildēt nevaru bet man arī šķiet visai neticami, ka slimnieks var nevainojami justies audzējā pēdējās stadijās. Taču es neesmu kompetents šajā jautājumā.

Diagnozei šajā gadijumā vajadzētu būt iekodētai burtu un ciparu kombinācijā uz kāda no dokumentiem.

Kādu ārstēšanu Jums piedāvā?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
14.06.2012 16:23
vai biopsija ir ņemta?
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
14.06.2012 16:53
parasti jau nekļūdās, un, cik zināmi gadījumi, tik tur, kur sākums ir ģimenes ārsts un it kā vīrusu dabas problēma vai pneimonija, tik arī apmēram tāds ir scenārijs, jo pirmais, ko domā ārsts šādā gadījumā (klepus, temperatūra), parasti ir vīruss, bronhīts vai tml., ne jau nu uzreiz onkoloģija

grūti pamanīt kādu ārstu kļūdu, vairāk tā ir paša nespēja noticēt un pieņemt situāciju, kas noteikti ir saprotami.

ja ir histoloģija, tad nez vai nu būs kaut kas sajaukts.

un apraksts par slimošanu ir diezgan mistisks, tas galīgi neziklausās pēc vīrusa.

turklāt tagad taču ir kaut kādas ārstu rekomendācijas, nez vai ir gudri tērēt laiku forumos, bet drīzāk ASAP jādara, ko iesaka.

LOC Rīgā var saņemt psiholoģisku palīdzību arī.
Lūdzu padomu !
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
14.06.2012 16:58
Bija ņemta biopsija sarakstīts,bet dokumentu kopijas patreiz tiks pieprasītas ,lai glabatu visu pie sevis,jo no slimnīcas ir tikai izraksts kopskata.
Nekadu kodu ,ciparu kombinācijas arī rut nav.Kad es pajautaju dakterei ---teica,ka nezinot stadiju---tad esot jāskaita,bet nu ne zemāk par 3,otrā procesā iesaistīta arī teica,ka nevarot pateikt stadiju,bet ,ka izārstet nevarēs kā sapratu.,neka iepriecinoša nepateica.
Kajau minēju --tika vilcinata diagnozes paziņošana--viss caur tadu neziņu,tad viena dienā atnaca un paziņoja,ka esot vēzis un īsā laikā slimniekam esot jāizvēlas--vai nu operacija/operēt lauka visu plaušu/BET neizskaidrojot nedz riskus nedz iespēju ---vai viņs panestu vēl to operāciju,vai ir iespēja operet,cik sapratu---tad vēl turpinātu izmeklēt---vai ķīmiju.Iedomajieties---kājustos ikkkatrs no mums---DZIRDēT TADU!!!
Nu piekrita ķimijai,ko patreiz veic,bet es atkārtoju,ka manī dzīvo kaut kadas šaubas par šo visu.
Nu jadomā rast iespēju braukt uz Krieviju kaut vai baudīties,ja te ir vieni un tie paši patalogi,kas veic to analīžu izpēti,jo kļūdas iespējamas gan--analīžu noņemšanā,gan rezultāts atkarīgs no pataloga--izglītības,pieredzes,izpratnes.Ari KT SARAKSTīTAS TāDAS DIAGNOZES,KO NETULKO GOOGLE.
Plaušu vēzis ir agresīva slimība
- pirmā izpausme var būt pneimonija skartajā plaušā, tā rtg izmekējumos var maskēt audzēju, tādēļ jau arī ir rtg kontrole pēc pneimonijas ārstēšanas
- plaušu audzēja dignoze - rtg + ct un jau diezgan precīzi var izteikt aizdomas par vēzi
- vēža precīzai diagnozei parasti bronhoskopija ar materiāla iegūšanu histoloģijas izmeklēšanai

ņemot vērā, ka pēdējā gada laikā ir bijuši tiesas darbi par nepareizu histolģ diagnozi ar spriedumu ārstam, visas histoloģ vēža diagnozes apstiprina vairāki ārsti
reāli vienīgā plaušu vēža ārstēšana ir ķirurģija, bieži visas plaušas izņemšana, kas ir smaga operācija ar nopietnām sekām, bet izvēlas jau nav - vai nu nomirt gada laikā , vai tomēr dzīvot ar vienu plaušu, grūti, bet dzīvot

Neviens ārsts nav vainīgs, ka kāds ir slims :(
Pasaulē nenotiek tā kā mēs gribam, bet tā kā notiek :(
Visi esam mirstīgi un risks nomirt no vēža ir diezgan augsts :(

Ar histoloģiju ir vienkārši
- ja vēzi neredz, tad vēl ir risks, ka nepareizi paņemts, neparezi apskatīts un iespējams, ka analīzes jāņem atkārtoti
- ja vēzi redz, tad diskusijām pamata nav :(

Vienkāršākais jūsu gadījumā, ja nu nemaz negribat samierināties ar slēdzienu - prasam stikliņus un sūtam uz histoloģijas laboratoriju, kurai ticam, Krievija Vācija, Anglija, da kur gribat

Ja histoloģijā ir atrasts vēzis, nekādam CT vai rtg slēdzienam nav nozīmes, pat ja tur teikts, ka tikai pneimonija, fibroze, skleroze vai vēl kaut kas, pat ja tikai vecuma izmaiņas.
NU kaut kā tā, neesmu ne onkologs, ne pulmonologs, tikai medicīnai tuvu stāvoša persona.

Vēža ārstēšana ir atkarīga no laika, kad to uzsāk, jo ātrāk jo labāk
Nemeklējiet ārstu, kas pateiks to, ko jūs gribat dzirdēt, tā ir lielākā iespējamā kļūda, ko var izdarīt pacients un viņa radinieki, kuru ārstēšana jāsāk pēc iespējas ātrāk un ir nopietna
Lūdzu padomu !
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
18.06.2012 17:54
Diez vai šinī gadījumā derēs tikai stikliņus pārbaudīt,manuprāt, tas gan neko nedos.Cik saprotu šeit ir viss kopsakarībā jabauda,sākot jau ar to ,ka pareizi paņemt biopsiju jau ir īpaša māksla/pēc nostāstiem/,no kā ir atkarīgs analīzes rezultāts.Talakais jau arī atkarīgs no darbībām labaratorija,kur arī daudz no ka ir atkarīgs rezultāts,sākot jau ar to audu materiala apstrādi iekams tiek uz to stikliņu,arī veidu to izdarīt esot daudz,atkal viss rezultats atkarīgs no speciālistu prasmes,atbildības un t.t.,kādi vēl mikroskopi,tad vēl atkarīgs no pataloga,kurš arī paraksta spriedumu,tāka redz cik gars ceļš ir no un līdz.Arī arsti radiologi katrs pa savam visu izprot,taka domaju,ka paļauties uz vienu pārbaudi laikam ir riskanti,negribu teikt ,ka man ir taisnība ,bet viss ir iespējams.
Jūs darat sliktāko, ko var izdarīt :( žēl
Atkārtošos - viss , ko sakāt ir pareizi, materiāls jāpaņem pareizi, jāsagatavo pareizi, jāskata pareizi.
TIKAI LIELAIS BET - TO VISU VAR APŠAUBĪT GADĪJUMĀ JA VĒZI NEREDZ !!!!!
ja vēža šūnas redz, viņas nevar uzrasties, ne neparezi paņemot, ne neparezi sagatavojot, ne sliktā mikroskopā !!!!

Tas ir kā ar zivīm ezerā, ja Jūs makšķerējot nenoķerat zivi, tas nenozīmē, ka viņas nav, tur var būt vainīga, laiva, laika apstākļi, vizulis, aukla u.t.t.
Bet, ja Jūs zivi noķerat, tad zivis ezerā ir , neatkarīgi no tā cik slikta laiva, aukla, makšķernieka prasmes u.t.t.
Runa var būt tikai par to vai tā ir zivs un kāda zivs.
Tātad jāparāda vēl kādam, kas tas ir par zvēru, ko noķērāt

Patanatoms nepasludina nekādu spriedumu, viņš pasaka ,ko redz.

Ja preperātos ir atrastas vēža šūnas, nekādam rentgena izmeklējumam vairs nav nozīmes, nozīme ir tikai runājot, cik tālu slimība izplatīta, nevis vai viņa ir.

Nekavējiet laiku, plaušu vēzis ir agresīvs.
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
19.06.2012 16:27
Lūdzu padomu ! Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Diez vai šinī gadījumā derēs tikai stikliņus
> pārbaudīt,manuprāt, tas gan neko nedos.Cik
> saprotu šeit ir viss kopsakarībā
> jabauda,sākot jau ar to ,ka pareizi paņemt
----------------------------------------------------------
Izskatās pēc histērijas,ko varētu saprast. Bet lasot visu, rodas sajūta ka jautatajai ir šizofrēniska tipa mānija. Ģimenes ,ārsts,rengenologs ,labaratorija un cik,sapratu vel viens ārsts kopā ir noteikuši diagnozi.
NETICU !
Vēzi ārstē par velti! Cik sapratu ,vecums arī ir ne mazais. Slimība,bija,klepus bija. Analīzēs uzrādīja iekaisuma izmaiņas.Laikam arī paduses un kakla limfmezgli bija palielinati. Nē! Murgojums atkal. Vai jums ir aizdomas,ka plaušu grib izgriezt un pārdot? Prasiet pēc operācijas to jums parādīt un ļaut sadurt.... Ja jau šizofrēnija liek jums domāt,ka visi ārsti,rengenologs un labaratorija grib jūsu paziņu sagraizīt prieka vai naudas dēļ.Domāju,ka cilvēks moka sevi un lemj nāvi otram.Ķīmija nepalīdzēs,ja vēzis netiks izņemts.
Pazīstu kolēģi,kam bija izoperēta visa plauša audzēja dēļ.Dzīvo vēl tagad.
Atvainojiet,ka tik bargi bet visam jau ir robežas.



Edited 1 time(s). Last edit at 20.06.2012 00:33 by Mazdakteris1.
Lūdzu padomu !
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
19.06.2012 19:43
Visu cieņu Mazdakterim ---bet gan nevelētos arsteties pie šadi domajoša ārsta un ta nemaz nav nekur rakstīts kājūs te izsakāties.Paldies !
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
20.06.2012 00:33
Es sapratu tieši tā. Ja aizvainoju, es jau teicu- piedodiet.
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
20.06.2012 08:07
PILNĪGI piekrītu Moljeram.

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
20.06.2012 09:47
autoram

es arī piekrītu Moljera viedoklim un silti iesaku nekur nedoties, bet normāli ārstēties tai līmenī, ko piedāvā.


Mazdakterim

Es atvainojos, kolēģi, bet šizofrēnija ir nopietna psihiatriska diagnoze un ar to tā nesaslimst; šī nav šizofrēnija, šī ir cilvēka reakcija uz krīzi, kad pilnīgi viss pamats zūd, izmisums, noliegums.

Ir psiholoģijā teorija par vairākām krīzes fāzēm, ko lieto gandrīz visas psiholoģijas skolas. Mediķiem to nevajadzētu jaukt ar šozofrēniju, tāpat arī histērija ir bioķīmiska problēma, ko ārstē psihiatrijā, un nevienā gadījumā tur nevar būt kāds morāls nosodījums, jo tās ir slimības – ja vien nebija domāts tautas līmenī.

Lūdzu nelietosim psihiatriskas diagnozes šādā kontekstā, jo tas var aizskart cilvēkus, kam tās ir un arī tos, kam tās nav. Tāpat nebūtu par skādi izrādīt vairāk empātijas, jo rūpīgāk lasot ir skaidrs, ka cilvēks šeit runā par sevi.
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
20.06.2012 18:44
Es arī domāju, ka biopsiju nepareizi paņemt nav iespējams.
Tas, ka ir vēža šūnas plaušās tomēr varētu ne obligāti nozīmēt to, ka ir tieši plaušu vēzis. Cik zinu, tad plaušas ir viens no pirmajiem orgāniem, kur parādās metastāzes.
Autoram ieteiktu pieiet konstruktīvi savam stāvoklim. Emocijām šeit nav vietas.
Sāciet taču beidzot cīnīties par sevi, nevis atgaiņāties un aizstāvēties :)
no otras puses šajā gadījumā lien ārā daudzas LAtvijas medicīnas problēmas
- pacientu un mediķu kontakta trūkums
- neprasme ārstam runāt saprotamā valodā
- rentgenologu velme slēdzienā rakstīt diganozi (kas vispār ir nepieļaujami )
- katram ārstam izteikt NEDAUDZ atšķirīgu viedokli, kas nezinātājam rada apjukumu, jo viņš jau nesaprot, ka audzējs, vēzis, infiltrāts, veidojums, polips, cista bieži vien ir viens un tas pats
-protokolu trūkums, kā rezultātā katra ārsta viedoklis , rekomendācijas nedaudz atšķiras
- iedzīvotāju izglītības līmenis medicīnā minimāls ( cik latvijas iedzīvotāji spēj masēt sirdi , zin kur ir tuvākā akūtā slimnīca, ko darīt kad kāds aizrijas, kad asiņo ( zinu divus gadījumus kuros noasiņoja cilvēki nesaņēmuši nekādu palīdzību, vai vēls sliktāk saņēmusī nepareizu )
-cilvēku , arī ārstu, nespēja uzņemties atbildību (arī ārstēties ir atbildība)
- u.t.t. varētu vēl daudz un dikti :):):)

nevienu nevajag pierunāt ārstēties, tiko lasīju ka NOrvēģijā slimnīcas ētikas padome pieņēmusi lēmumu- katram ir tiesības nomirt bada nāvē, ja viņš to vēlas un nevienam nav tiesību viņu piespiedu kārtā barot !!!
(cilvēks pieteicis bada streiku)
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
20.06.2012 20:35
Moljers

bet te jau skaidri redzama cilvēka iekšējā cīņa: ko lai dara, daži nav spējīgi uzreiz pieņemt savu diagnozi.

Neko darīt, sava diagnoze ir vienmēr jāpieņem, un, es domāju, jo ātrāk sāk kaut ko darīt, jo labāk. Galu galā, dzīvot ar šo diagnozi taču vēl vajadzēs ilgi :)
Tai lietai var pieiet dažādi :):)
Ja pacients un radinieki nenotic ārstam (kurš runā patiesību ) , tad sūdīgs ārsts :):):):)
Lūdzu padomu !
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
21.06.2012 10:20
Nesaprotu attieksmi pret savu jautājumu?????
Ir acīm redzot uzkāpts kādam uz stīgas,jo man neškiet par pieņemanu atbildes ,kas te jālasa,vēl jo vairāk --ja šadi izteikties var mediķi--ja tie protams tadi patiesi ir ?! Katram pacientam ir tiesības uz savu viedokli arī galu galā,bet kronis visam te ir--mazdaktera atbildes--vai nu šim ir pašam problēmas ar veselību vai nu kaut kas cits pie vainas.....:))))))))))))Bet vai ir maz dzirdēts par mediķu kļūdām ---domāju ,ka pietiekami daudz ---tad tas arī liek apšaubīt visu!!!!!!!Visu gaišu!!!!
Kas netika pateikts ???
Latvijā ar plaušu vēzi nodarbojas 2 slimnīcas
- 'stradiņu torokālās ķirurģijas nodaļa
- tuberkulozes un plaušu slimnīcas, ķirurģijas nodaļā
droši vien , ka diagnoze uzstādīta vienā no viņām.
ja nav pārliecības ņemat visas analīzes, rtg grammas , histoloģijas aprakstus un STKLIŅUS !!!!! un dodaties uz otru

Ja nav ticības ari otrai, tad paņemiet visu to pašu un Lidojiet uz Berlīni, Charite slimnīcu
Lūdzu mājas lapa, kas paredzēta ārzemju pacientiem, norādīti tel. adreses u.t.t.
http://www.charite.de/en/clinical_center/international_patients/
Kāpēc Berlīni ? tuvu, viegli aizlidot, vācu kārtība, nekādas muldēšanas, melu u.t.t.
visu precīzi pateiks, iedos brošūru, pastāstīs cik maksā ārstēšana u.t.t.

Ceru, ka tagad viss skaidrs
Veiksmi

Es jūsu vietā visam tam atmestu ar roku, klusām aiņemtos 50 000 (vai noņemtu no bankas konta) nopirktu biļeti uz PArīzi ( vai uz vidusjūras piekrasti ) un dotos uz turieni, nodzīvot pēdējo gadu, un nekādus ārstus !!!!!
Lūdzu padomu !
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
21.06.2012 21:34
Moljers,ceru ,ka jūs piedzīvosiet to pašu un neizpaliks izdarīt tā kā iesakāt citiem!
IR SITUĀCIJAS , KAD IR JĀPIEŅEM LĒMUMI !!!!
Jūsu situācija ir tāda, kad ir jāpieņem šis būtiskais lēmums un tas var būt dažāds
Jūs varat cīnīties ar slimību un to uzvarēt.
Varat novērtēt situāciju un izvēlēties ar prieku pavadīt laiku, kas atvēlēts un nepavadīt to slimnīcās, poliklīnikās, sarunās ar ārstiem, saņemot riebīgu staru vai ķimoterapiju, traumatisku ķirurģiju

Sliktākais ir tas , ko jūs darāt. Jūs zaudējat laiku !!!!!
Laiku, ko var izmantot vai nu cīņai vai dzīvei !!
Jūs risinat problēmas, kas patiesībā ir nebūtiskas.
Ko esat šonedēļ izdarījis savā labā ?
bijāt pie cita ārsta, kam uzticaties ? sazvanījāt slimnīcu Maskavā, Tallinā vai Berlīnē ?
izpētijāt statisktikas datus par plaušu vēža ārstēšanu ? noskaidrojāt cik % pacientu nodzīvo 5 gadus ja neārstējas ? un cik ja ārstējas ? kāda atšķirība ja operē, staro, vai saņem ķīmiju, vai ja saņem to visu ?
uzzinājāt kāda ir dzīve pēc plaušas izņemšanas ? sameklējāt kādu cilvēku, kas ir gājis tam cauri ?


Un vēl viena kļūda - neteikt patiesību savam radiniekam, kurš ir slims vai dot viņam nepatiesu cerību.
Neciešu slimo radiniekus, kas saka - tikai nesakiet tēvam, ka viņam ir vēzis un tad tēvam visi melo, un šo melu dēļ dara ļaoti daudz muļķību, jo meli prasa nākošos melus un tie atkal nākošos.

p.s. zinu ļoti daudzus cilvēkus, kas ir izvēlējušies dabīgo ceļu, tas ir neārstēties, bet mierīgi nodzīvot to, ko dievs devis.
Ja es būtu jūsu ārsts, es arī jums ļautu pašam izvēlēties, ko darīt dodot pietiekoši daudz informācijas par situāciju.

aizrunājos, dariet kā gribat
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
24.06.2012 11:35
Lūdzu padomu ! Rakstīja:
-------------------------------------------------------
Bet vai ir maz dzirdēts
> par mediķu kļūdām ---domāju ,ka pietiekami
> daudz ---tad tas arī liek apšaubīt
> visu!!!!!!!Visu gaišu!!!!

Nu bet Jums taču skaidri un gaiši pateica, ka ja vēža šūnas ir, viņas var atrast, un var neatrast, bet ja viņas nav, tad kļūdaini "atrast" tās nav iespējams! Saprotu, ka esat lielā stresā, bet nu dzirdat tikai sevi pašu...

__________________
dr.puce@gmail.com
Lūdzu padomu !
Re: Kā pārliecināties,ka diagnoze ir pareiza?
24.06.2012 13:02
Ieteiktu palasīt šīs tēmas:
1/. Operējot neesošu vēzi pacientam nodara miesas bojājumus---APOLLO 17.05.2011.g ar 195.komentāriem,
2/. Operē neesošu vēzi --TVNET--17.05.2011g--ar 87.komentāriem
vai par šo arī jums nekas nebūtu sakāms???--tas ir tikai viens gadījums--PāRDOMāM!!!!!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 11?
Ziņa: