hemoroids?

Aizsāka apaksgals 

hemoroids?
15.06.2012 16:31
Sveiki. Laikam ir izveidojies hemoroids, pie taas atveres taads divu zirnu lieluma, abi blakus. Problema ta ka neatrodos latvijaa un pie proktologa netieku. Ir nedaudz sapigi, saku vinu just pirms kadam 6 dienam. Darbaa ir jacila smagumi, man ka maza auguma sievietei ir pagruti, tas var but no taa?. vecums 22, svars apmeram 54, augums 164. Driz seit viens cilveks brauks uz latviju, varbut varat ieteikt kaadas zalites lai man atved? un vai drikstu ar tada lieluma to hemo sakt aktivaku dzivesveidu piemeram skriet, lai tur viss izkustas? saaku ari dzert vairak skidruma un skidraku partiku est.
Re: hemoroids?
15.06.2012 18:48
Parasti palīdz vēsums.Apmazgāšanās pēc katras defekācijas.Svecītes anālās pret hemorojiem uz nakti. Nenēsāt sutinošus apģērbus.Gulēt bez apakšvēļas.Izslēgt asus,saldus ,kūpinātus produktus. Tas pat svarīgāk par visu. Anālo rajonu pēc defekācijas un higiēnas ieziest ar ziedītēm, kas satur hidrokortizonu vai līdzīgu sastāvu.Labāk krēmus.Var kombinēt Clotrimazola ziedi. Labus padomus prasīt arī Ku. Jo aizcietējumi ir hemoroju provacētāji.
Re: hemoroids?
15.06.2012 19:12
es kadu laiku lietoju ta pamazak skidruma jo darbavieta vnk nav kur aiziet nokartoties, varbut tas ir viens no iemesliem, vel ari ta smagumu cilasana. Kuras ziedes satur so hidrokortizonu? Es domaju paprasit lai man no LV atved Pilex ziedi, hemorol svecites un Phlebodia vai ari Detralex, vai sie ir labi preparati?
Re: hemoroids?
15.06.2012 20:18
Lieta tāda, ka hemoroīdi nav vienkārši kaut kāda pumpa vai augonis tāpēc nepastāv tādas zāles kas tiešā veidā izārstē hemoroīdus. Viņus nevar tā vienkārši izārstēt. Arī ķirurģiski var novērst tikai sekas bet ne tendenci uz hemoroīdu veidošanos. Tā ir komplicēta organisma problēma kas izpažas kā varikozas vēnas anusa rajonā. Šajā gadijumā ir skaidri redzams, ka esi nodarijusi pāri savam organismam. Kopā ar zālēm dibenam ko pasūtīsi lai atved, neaizmirsti pasūtīt arī labus kompleksos vitamīnus un tos rgulāri lietot jo viens no hemoroīdu cēloņiem ir saistaudu vājums kas daļēji ir iedzimts bet atkarīgs no vitamīnu, minerālvielu un mikroelementu daudzuma uzturā. Bet tas viss ne nieka nelīdzēs ja nebūs iespēja dzert un čurāt. Jo tad būs augsts toksisko vielu līmenis organismā un aizcietējumi. Savukārt ja cietas kakas visu laiku stāvēs dibenā tad nekas no iepriekš minētā nepalīdzēs... Tas tā, īsumā par hemoroīdiem...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: hemoroids?
15.06.2012 22:37
dzeru un curaju tagad daudz, lidz ar to ari vedera izeja palika mikstaka. Ja apgadasu savu organismu ar vitaminu un mineralu labumiem vai ir iespeja ka tas kunkulits tur uzsuksies kautka? Vai arii, ja reiz ir uzradies tad kadu dienu bez operacijas neiztikt?
Re: hemoroids?
15.06.2012 22:45
Kā kuram bet principā iespēja iztikt bez oprācijas ir. Bet tā kunkulīša uzsūkšanās notiek lēnām. Mēnešiem. Un pa vidam nereti atkārtojas. Ja ātri vajag smuku anusu tad bez operācijas neiztikt.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: hemoroids?
16.06.2012 14:47
parunajos te ar paris cilvekiem izradas si problema ir visai biezi sastopama. Man so to ieteica ka pasi gala tikusi un skiet ka mazliet palidz, bet drosibas pec vel sagaidisu zales un vitaminus kad atvedis un ar labam domam klat vis bus labi. Paldies :)
Re: hemoroids?
16.06.2012 15:46
apaksgals

Protams, ka izplatīta lieta. Man arī ir savas izmēģinātas metodes kuras atzīstu par labām. Ja ir interese vari rakstīt uz e-pastu. Forumā pagaidām atturēšos publicēt - negribas konfliktēt ar oficiālās medicīnas pārstājiem...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: hemoroids?
20.06.2012 13:45
Bet sakiet, lūdzu: esmu dzirdējis, ka, ilgstoši lietojot hidokortizonu saturošas ziedes, āda (laikam arī gļotāda) kļūst plānāka. Vai tā ir taisnība?
Kas attiecas uz aizcietējumiem: vajag vienkārši taisīt klizmu katru dienu.
Varbūt ir kāda ziede, kas veicina asins sarecēšanu hemoroīdu zonā (īpaši, ja hemoroīdi ir taisnās zarnas iekšpusē)? Vai Posterion ir tāds, vai tam ir cita iedarbība?
Nebija pacietības lasīt visas atbildes uz ierosināto tēmu, varbūt, ka tas ir jau pateikts, tad, lūdzu, norādiet.
Re: hemoroids?
20.06.2012 13:54
moderator
Jūs rakstāt: "esi nodarījusi pāri savam organismam". Es esmu vīrietis, neesmu strādājis smagu darbu vai uz kājām (ja nu vienīgi sēdošs dzīvesveids), bet man ir paplašinātas apakšējās vēnas (varikocēle kopš jaunības). Tad nu es domāju, ka mēreni hemoroīdi paplašinātu apakšējo vēnu gadījumā ir neizbēgami.
Re: hemoroids?
20.06.2012 17:41
kuku

Jap, hidrokortizons bojā gan ādu gan gļotādas. Ikdienas klizma pati par sevi nav risinājums hemoroīdiem. Vispār oficiālajā medicīnā klizmas hemoroīdu slimības gadijumā nerekomendē taisīt taču arī tas nav pareizi. Klizmas ir izmantojamas hemoroīdu gadijumā bet viņu veids un biežums ir jāpieskaņo situācijai jo klizma kā tāda ir ne tikai attīroša bet arī pietiekoši kairinoša kas veicina lieku asins pieplūdumu iegurnī un tūpļa rajonam. Tāpēc iesaku izmantot nelielas (50 - 150 ml), remdenas sālsūdens (1 tējkarot sāls uz krūzi ūdens) klizmas kuras ilgi neturēt bet iet tūlīt kakāt. Tās vajadzīgas lai nesamocītu dibenu gadijumā ja jūtams, ka nekas īsti ārā nenāks. Apjomīgas klizmas vajag taisīt tikai nepieciešamības gadijumā un tād jārēķinās ar to, ka hemoroīdi būs pietūkuši. Šajā ziņā sālsūdenim ir viena brīnišķīga īpašība. Viņš uz osmozes rēķina savelk ūdeni zarnas lumenā atjaunojot dabisko gļotu kārtiņu un vienlaikus samazina apkārtējo audu tūsku. Savukārt dabiskās gļotu kārtiņas trūkums kā reiz ir tas kāpēc tur sākas visa tā iekaišana. No tāda viedokļa labāk lai tā kaka ir cietāka nekā mīkstāka. Tāpēc, ka jo viņa ir mīkstāka jo vairāk kontaktē ar zarnu sieniņu un vairāk kairina. Pat veselam cilvēkam pēc caurejas sāk sūrstēt dibens. Hemoroīdu slimniekam priekš tam nemaz navajag caureju. Bet tas protams nenozīmē, ka vēderu vajag īpaši cietināt jo tad var būt citas problēmas kas saistītas ar mehānisku traumēšanu. Starp citu, nu jau kādus 2 gadus esmu periodiski mēģinājis izmantot ziepes un rezultāts ir ļoti pozitīvs. Gadijumā kad jūtams, ka ap hemoroīdiem atkal sākas rosība, vienkārši ņemam tīras ziepes (bērnu vai tamlīdzīgas), saziepējam pirkstu un iesmērējam dibenā. Pie viena iztīras kaku paliekas no anālā kanāla (tās jau arī visbiežāk ir par iemeslu, ka sāk niezēt un iekaist). Protams, ka ziepes kādu laiciņu kož (īt īpaši pirmās reizes) bet viņas darbojas līdzīgi sālsūdenim. Mazina iekaisumu, tūsku un veido gļoti slāni (jo arī izvelk ūdeni no zarnu sieniņas). Sākumā bija jālieto biežāk tagad pa retam.
Kas attiecas uz Posterisan, tad agrāk es viņu lietoju bieži bet tagad gandrīz nemaz (tjipa izbraukumos ņemu līdzi). Iemesli ir vairāki. Pirmais ir nehumānā cena. Bet otrais un galvenais ir tas, ka tā smēre rada sava veida atkarību. Dabiskā gļotu slāņa veidošanu viņa nekādi neveicina bet ja pārtrauc lietot tad sausuma sajūta anusā ir klāt un atkal jāsmērē.
Un vēl ieteikums. Lai vai cik tas dīvaini neizklausītos bet iesaku sākt kākāt stāvus. Un tad kad kaka jau konkrēti nāk, tad pietupties vai apsēsties un izdarīt visu līdz galam. Lieki pēc tam nesēdēt. Tas vajadzīgs tāpēc lai nav tā, ka apsēžoties un sākot spiest vispirms visi hemoroīdi piepildās ar asinīm un pēc tam nāk kaka kas burtiski uzspridzina visus pārpildītos hemoroīdus. Tā lūk. Lai Jums veicas.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: hemoroids?
20.06.2012 18:52
Ku!

šī ir ļoti noderīga informācija! :)

man gan (ar maniem pārsvarā iekšējiem hemoroīdiem, bet bieži asiņo) ir cita problēma: bieži caurejas. (nu bet tās ir aknu mazspējas un disbakteriozes izraisītas.)

par to sālsūdens klizmu: kādā koncentrācijā to sālsūdeni taisīt? t.i., uz 2 litriem ūdens cik daudz sāls?

un vēl: kā tad tieši vēdera cietināšana nāk par ļaunu (medikamentozā intoksikācija?)
Re: hemoroids?
20.06.2012 20:00
Nu, no caurejas līdz asiņojošiem hemoroīdiem ir viens solis... Pār sālsūdeni. Nu, ja viena krūze ir 250 ml tad 2 litri ir 8 krūzes. Tātad 8 tējkarotes. Var pat bez lielas kaudzes. A priekš kam Tev 2 litrus? Starp citu, medicīnā tā saucas hipertoniskā klizma (laba priekš asinsspiediena slimniekiem) tā kā vari pameklēt neta.

Vēdera cietināšanas ļaunumi? Ko Tu domāji ar medikamtozo intoksikāciju? Intoksikācija jebkurā gadijumā var būt ja vēders ilgi neiziet. Ja zarnu saturs 4 dienas ir nostāvējis iekšā (tas nav tas pats kas vēdera izeja nav bijusi 4 dienas) tad sakas autolīze (vienkārši izsakoties kaku pūšana) un šie pūšanas produkti daļēji uzsūcas atpakaļorganismā, indē to un rada papildus slodzi aknai un nierēm. Nu un otra lieta ir tā ka dažiem cilvjiem cietā kaka mēdz būt ļoti cieta un iespaidīga izmēra kā rezultātā vai nu vispār nenāk ārā vai pamatīgi saplēš anusu.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: hemoroids?
20.06.2012 20:52
ku!

Paldies. Tātad ir jātaisa hipertoniskais, nevis fizioloģiskais šķīdums (laikam 10%?)
Kas attiecas uz pārāk cietu kaku, tādu tak es vispār nevaru dabūt, varu tikai saindēties no Loperamīda pārdozēšanas. (Laikam jārisina citu orgānu slimības:) Ja kaka kļūst dauz maz cietāka, tā ir mana laime.
Re: hemoroids?
20.06.2012 21:00
Tieši tā, hipertoniskais. Pec dažādiem avotiem dažads. 5%; 8%; 10% bet ne vairāk. Iespējams, ka 9% ir optimums.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
arto
Re: hemoroids?
06.08.2015 21:22
Ko lūdzu, iesakiet darīt hemaroīdu sāpju gadījumā ,arī stipru sāpju.Paldies
Re: hemoroids?
06.08.2015 22:21
stipru sāpju? Hemoroids?
Aizej ka Tu labāk pie ārsta
Re: hemoroids?
06.08.2015 22:21
Stipru sāpju gadijumā ieteiktu griezties pie ārsta. Tāpēc, ka kaut arī hemoroīdi ir sāpīgi, stiprām sāpēm no tiem tomēr nevajadzētu būt. Vajadzīga speciālista apskate.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 8?
Ziņa: