Ārsta palīgs, armija, jūras spēki

Aizsāka Sobaks 

Ārsta palīgs, armija, jūras spēki
20.07.2012 17:03
Zinu, ka ir bijushas dazhadas diskusijas par shis profesijas parstavjiem visur un visaas vietas... esmu lasiijis visas arii sheit , bet nu vairums no taam ir manaami vecas, tapeec arii velos mazliet paintereseeties par kaadiem jauninaajumiem vai svaigu informaciju..

Daudz jau noteikt Dr.Ass. Raimonds vareetu padalities no pieredzes vai kadiem pasham zinaamiem avotiem

Vairaak veelots uzzinaat par pashiem juuras speekiem (uz kugiem utt.), ne par kaajniekiem vai nu kas tur skaitaas, visas taas armijnieku rotas utt.

Kaads ir atalgojums ? ( cik man zinaams pasham, ir draugs kursh ir pavaars uz kuga, protams izgajis visas aluksnes utt.) un nauda tieshaam vinam ir laba par to, it iipashi, ja sanaak kaut kur doties juuraa

Pienaakumi.. tieshi uz pasha kugja tas jau varetu buut vairaak vai mazaak skaidrs, bet pienesim , kad nekas nav? kaa parasts ierindas kareivis ziemaa vareeshu ielas tiirit tur komandpunktaa?
Un tas pats.. kaut kaada pakaape arii pienaakas kaa medikjim, vai taa arii buus, ka chalis ar 6 klasu izgliitibu vari mani izkomandeet pec savas stabules?

Nu kas veel... uz doto briidi liekas, ka esmu ko piemirsis , bet varbut diskusijas laikaa kaut kas atausiis atminja

Ceru uz kaadam pienaaciigam atbildem un veiksmigi diskusiju!
Re: Ārsta palīgs, armija, jūras spēki
21.07.2012 00:53
Ja neesi dienejis,būs jāiziet jaunkareivja kurss pēc pilnas programmas. Tur ir instruktori.Neviens nevar kļūt par instruktoru ja nav vidējā izglītība.Bet tas nenozīme,ka viņi nav saldofoni.
Lai kļūtu par ārsta palīgu,jabūt instruktoram. Tas nozīme,ka jāiziet NBS instruktoru skolu,kas arī nav medus.
Jo savā laikā tā lēma viens liels saldofons-admirālis.
Ja izturēs nervi un ziemā guļot salā,naktī ārā, nedabūsi prostatītu,neieliksi pamatus pielonefrītam,reimatisma.Nesabojasi uz visu mūžu mugurkaula skriemeļus.Vai neatsaldēsi olas,tad dabūsi kaprāļa pakāpi.
Viss notiek pēc ASV instruktoru apmācību programmas.Tiek pārbaudīta māka pakļauties par jebkuru cenu. Prasme iet kopā ar komandu. Pacietība paciests komandieru "pazemojumus".Tas,ka tu būsi ārsta palīgu,instruktoru skolu neinteresē.
Brīnos,ka to iziet arī meitenes. Nezinu kā????????
Jāatceras,ka "lielu" naudu par neko nedod. Par visu jamaksā.Ar veselību, nerviem, jaunību.
Pēc tam nožēlojama pensija,kas pietiks tikai minimumam. Jo pensiju aprēķina pēc pamat algas, nevis piemaksām,paikas naudas un dzīvokļa pabalsta.
Ja tev diplomā nebūs ierakstīts Ārsta palīgs- medmāsa, tad ārzemēs tu varēsi būt tikai sanitārs vai paramediķis.
Re: Ārsta palīgs, armija, jūras spēki
21.07.2012 01:11
Par arzemeem runaajot, vairs nav palicis daudz lai mani par kko pieliidzinaatu.. nezinu par ko, nav ne mazaakaas nojausmas, kad gaaju praksee... apmainjas skolas parstaavji teica, ka zinaashanas un iemanjas noteikti atbilst vismaz bakalauru maasu liimenim, bet reaali jau kad tiks pie to papiiru saliidzinaashanas , labakaaja gadijumaa tiks pie edienu izvedashanas un citam logistikas atliekaam .. nu protams arii sanitaars utt.

taka sameraa ar nepacietiibu gaidu.. varu tikai piebilst.. tas prasija ( tiem diplomu pielidzinaatajiem ) gadu , lai tiktu lidz maniem papiriem ( ar dazhaadu samera ietekmigu personu, pat skubinaashanu ), bet nu tomer sagadiju un pateica, ka nepiecieshami vel paris papira gabali, ko dabuju jau un sutishu driz prom , lai tad beidzot kjeras pie lietas.. gan jau , ka painformeeshu arii plashaaku publiku sheit, kaa ar to ir veicies :)
Re: Ārsta palīgs, armija, jūras spēki
21.07.2012 11:45
Ļoti gruti tevi saprast. Tekstus vajag pārskatīt. Tad tu interesējies par jūrnieka karjeru. Tad stāsti par pielīdzināšanu.
Veido vienkāršus teikumus. Tad doma būs saprotamāka.
Paldies par info:)
Re: Ārsta palīgs, armija, jūras spēki
21.07.2012 11:56
atvainojos , par taadu neveiklu domu paarleekshanu :)

nu juuras speeku variants ir , ja gadijumaa tur aarzeemes nekas nesaanak, tad meeginaat kaut ko sakariigu tepat latvijaa
Re: Ārsta palīgs, armija, jūras spēki
21.07.2012 12:34
Tu esi ārsta palīgs?

Bija vienu brīdi tāda ES apmaksāta programma, kad Latvijā ārstu palīgus pārkvalificēja par māsu, nebija ilgi jāmācās, daži mēneši tikai sestdienās, bet tas pasākums laikam ir beidzies. ar māsu tomēr Eiropā var izgrozīties.

Par tagadējo armiju nekā nezināšu teikt, pie psrs nebija tik slikti kā Mazdakteris raksta par mūsdienām.

Ja Tu gribi dienēt kā ārsta palīgs, tad droši vien jāsameklē kāds armijas ārsta palīgs un viņš jāiztaujā, jo skati uz lietām mēdz būt visādi.
Re: Ārsta palīgs, armija, jūras spēki
21.07.2012 16:36
Jaa Runcene, 23 gadus vecs.

Par to programmu biju dzirdeejis arii pats, bet nu izveidojaas situaacija, ka latvijaa jau vairs nebiju un nekaadu iespeju to iziet nebija, un cilveeki arzemees apnjeemaas tur kartot tos papirus prieksh manis, takaa zaudeeet jau nebija ko

Vnk gribas jau noskaidrot arii par kaadam perspektivam latvijaa, jo domaaju , ka tomeer armijaa, lai arii cik varbut tas daudz njem ( kaa mazdakteris saka ), tomeer atalgojuma zinjaa , esmu parliecinaats, ka ''ieliek'' kadam darbaa hospitalii
Re: Ārsta palīgs, armija, jūras spēki
22.07.2012 16:24
Nodienēju tur vairak par 15 gadiem,tāpēc zinu.Ja ir noslieces uz mazohismu, gribas pakļauties saldofoniem, fanātisks armijas mīlis, tad var.Vienīgais, ja laimējas ar ārstu- priekšnieku,kas varētu nolikt uz vietas arī bataljona komandieri,ja vajag. Ja armijas dakteris mācētu izskaidrot mediķu nozīmi un mērķus armijā. Cik zinu tādu tur nav.
Atalgojums liekas tikai liels. Atkārtošos. Par visu ir jāmaksā ar nerviem, veselību un ....vecumdienās pensiju,kas liks gaudot. Jo pensijā neieskaita visas tās piemaksas. Par jūru,paiku,dzīvokli. Pensija tikai no pamatalgas.Paldies admiralim, kas armijai ir izdarījis vairāk ļauna, ne kā visi esošie un bijušie kopā ņemti.
Tur kur tu esi pašlaik , būs pieklājīgas sociālās garantijas.Dzīvoklis,mašīna, bērnu dārzs un pieklājīga pensija. Un tas vis tuvākā laikā nevis "gaišajā nākotnē".
Tikai mācies valodu, paaugstini kvalifikāciju.
Lai veiksme.



Edited 1 time(s). Last edit at 22.07.2012 16:26 by Mazdakteris1.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 7?
Ziņa: