Kāpēc man ir bail

Posted by Bailīgais 

Bailīgais
Kāpēc man ir bail
December 04, 2012 01:55AM
Sveiki visi lasītāji, mani nomoka viena nenormāli stulba problēma ( tas ir tikai man) , esmu pēc profesijas tālbraucējs, esmu jau otro gau kā šoferis, (nau daudz bet tikuntā) , man ir paniskas bailes no smagās mašinas (tieši no tā ka viņa var apgāzties, nenobremzēt, u.t.t ) vārdsakot man ir kautkāda fobija, no kuras nevaru izbēgt, bet vajag, ir nereāls stress, (neguļu pat kādas 3 dienas, )

Kāds varētu pateikt iemeslu, esmu jau nomocījies, jo visstulbākais ir tas ka man šī profesija ir sapņu profesija, es visu mūžu esmu gribējis kļūt par tālbarucēju, un esmu kļuvis. bet ir tāda problēma kā bailes, ( es braucu ekipāžā, tas nozīmē, pa diviem mēs braucam,)

Lūdzu kādi padomi manas problēmas risināšanai, neko citu šajā dzīvē es nemāku darīt, ja šo arodu es nespēšu realizēt, tad laikam nav jēgas man atrasties uz šīs zemes....
Re: Kāpēc man ir bail
December 04, 2012 10:06AM
Fobijas ārstē darot tieši to kas nepatīk,tātad-brauc,un tā pamazām pāries.Vēl varbūt ir stress,to var mazināt lietojot kalciju un magniju,vari arī aiziet pie psihoterapeita.
Dace34
December 04, 2012 10:21AM
ŠOreiz piekrītu gan Ivaram, ar šo fobiju jācīnas tieši ar to pašu braukšanu, jātiek sev pāri, pstrādā pac ar sevi-kaut vai domās, vai klusām murminot pie sevis atkārto-man nav bail, viss tak ir kārtība, nu tāda veida, koncentrējies tikai uz ceļu, nevis uz pašu mašīnu, pie psihologa nav jēga iet un tērēt naudu, viņš tev pateiks to pašu ko es :)
Tiksi tam pāri! Un daudz jau dod tas, ka tu strādā savu sapņu darbu, tas gadās reti, tapēc mierīgi, un viss būs labi
December 04, 2012 01:44PM
Iespējams, ka te varētu līdzēt psihoterapeits. Katrā ziņā nervu zāles pie stūres ir ļoti slikta kombinācija. Vitamīni vispār būtu noderīgi jo tie stiprina organismu, tai skaitā spēju pārvarēt garīgu spriedzi.
December 04, 2012 10:17PM
Vecums, augums/svars?
Kā var nolikt eksāmenus un kļūt par šoferi,ja ir tik pamatīga fobija?
Bailīgais
December 05, 2012 12:25AM
25 gadi, 183 cm, 107 kg, noliku mierīgi, bet no trešās reizes, dēļ stresa, laikam tiešām, nav jādomā tik daudz, bet ir jādara...
zive
December 05, 2012 04:39AM
Tiešām ļoti efektīva īstermiņa EMDR psihoterapija (terapiju skaits individuāls, no 2 līdz maxim. 20x) - tas tā, ja nu galīgi neizdodās saviem spēkiem...
zive
December 05, 2012 04:41AM
p.s. pareiz laiks 03:31
p.s. kāpēc šajā forumā pulksteņa laiks neatbilst patiesajam laikam?
December 05, 2012 12:30PM
Tāpēc, ka nav kas servera pulksteni pagriež :)
December 07, 2012 02:11PM
Bailīgais Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> 25 gadi, 183 cm, 107 kg, noliku mierīgi, bet no
> trešās reizes, dēļ stresa, laikam tiešām,
> nav jādomā tik daudz, bet ir jādara...
--------------------------------------------------------------------------
Piedod man, pie tāda svara ja cilveks uztraucas var būt organisma neadekvāta reakcija.
Piemeram sirds.Viņai ir pārslodze sakarā ar lieko svaru. Ja ir uztraukums,sākas paātrinata sirds darbība. Sirds parslodzes dēļ organisms ieslēdz trauksmes režīmu, kas savukārt pieprasa palielināt asins (skābekļa) devu. Veidojas noslēgtais loks.
1) Cīņa ar lieko svaru. 2) Skābekļa nodrošinājums kabīnē. 3) Smēķēšanas atmešana( ja tāda ir). 4) Sirds veselības pārbaude. 5) Organisma treniņi uz stresa situācijām uz trenažieriem(jāmeklē tāda iespēja).6) Konsultācijas pie psihoterapeita.7) Drošs un pietiekošs miegs klusumā,tumsā vismaz 7-8 st.8) Parliecināties,ka dienā izdzeram vismas 2-3 litra šķidruma.Sevišķi pēc alkohola lietošanas epizodēm.
Vai guļot nelietojam uz acīm tumša auduma brilles?
Lai saprāts un veselība.
Nevermind
December 07, 2012 05:45PM
Mazdakteri, kāda vaina tumša auduma brillēm ? Reizēm mājās guļot tās lieku uz acīm, šķietami labāk sanāk izgulēties, bet iespējams vienkārši placebo efekts.
December 07, 2012 09:56PM
Mazdakteris droši ien bija domājis lai lietotu tumša auduma brilles (eye mask). Guļot ceļā tas var būt svarīgi...
December 08, 2012 09:58PM
Nevermind Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Mazdakteri, kāda vaina tumša auduma brillēm ?
> Reizēm mājās guļot tās lieku uz acīm,
> šķietami labāk sanāk izgulēties, bet
> iespējams vienkārši placebo efekts.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja cilvēkam ir bradikardija(palēlināts pulss).Tad uzspiežot uz acu āboliem mes izsaucam vēl lielāku bradikardiju.
Acu ābolu uzspiešana(jūtīgi) izsauc tahikardijas noņemšanu.
Taktilais pieskāriens acīm arī nav tas labākais miega dziļuma regulētājs. Jo ir pierādīts,ka dažādās miega fāzes acu āboli kustas. Ja tie ir kaut mazākā mērā nospiesti tiek traucets miega dziļums, kairināti smadzeņu centri. Cilvēkam jāguļ brīvam( kailam) apsegtam ar ērtu ne pārāk siltu un ne pārāk plānu segu.Pilnīgā ,dabiskā tumsā ,klusumā un relatīvā drošībā. Labs miegs ir nervu sistēmas nomierināšana(ārstēšana),atmiņas uzlabosana(tālā atmiņa). Palielinās imunitātes efektivitate. Miegs ir svēta lieta jebkura vecumā.
Bailīgais
December 16, 2012 10:39PM
Nesmēķēju, kādreiz lietoju ausu aizbāžņus, jo ļoti traucēja skaņas, acu apsēju nekad nēesmu lietojis, iespējams jums taisnība, dēļ liekā svara arī ir paaugstināts stresa līmenis, dažkārt guļu kā bomzis, ar visām drēbēm, alkaholu ikdienā nelietoju.
Sorry, you do not have permission to post/reply in this forum.