infekciozā mononukleoze un amoksiklav

Aizsāka wife 

Labvakar!

Kāpēc nedrīkst lietot slimojot ar infekc. mononukleozi lietot Amoksiklav? Kādas sekas tas var radīt?
Pašlaik gaidu analīžu rezultātus uz šo slimību. Un esmu izdzērusi Amoksiklav kursu- ārstes izrakstītu, bet tagad izrādas, ka itkā šīs zāles nedrīkstēju dzert, tāpēc esmu uztraukusies.
P.S. zinu, ka vajadzētu vispirms sagaidīt analīžu rezultātus, bet patiešām ir uztraukums. Jo slimoju gan es, gan bērns un abiem bija nozīmētas tās pašas zāles, tikai bērnam suspensijas veidā.
Paldies jau iepriekš!
Vajag instrukcijas zālēm lasīt, tur taču rakstīts, ka nedrīkst. Pieņemu, ka iemesls varētu būt, ka gan Amoksilav, gan tas vīruss bojā aknas, bet neesmu drošs.
Kad man izrakstija Amoksiklav, diagnoze bija strutojošā angīna un deguna blakusdobuma iekaisums. Bērnam- stipri iekaisušas mandeles un tonsilīts(Lora diagnoze), milzīgi limfmezgli. Neviens vispār par nekādu mononukleozi pat nerunāja.
Tā kā pēc antibiotiku lietošanas joprojām(jau 3 nedēļas pagājušas kopš saslimšanas) man sāp kakls, ir palielināts limfmezgls uz kakla, lēkājoša temperatūra, tad nu radās aizdomas par šo slimību.
Turklāt pa pēdējām dienām man pašai vēl ir parādijusies nātrene un sāp ceļu locītavas(nezinu gan vai saistīts tas viss kopā).
Tad ir tev tā mononukleoze vai nē?
Re: infekciozā mononukleoze un amoksiklav
17.01.2013 23:52
Nevajadzētu uztraukties,pirms nav saņemti analīžu rezultāti,tāpat arī pēc tam.Infekciozo mononukleozI vienkārši neārstē ar antibiotikām,taču sarežgījumu gadījumos ārstē,ja papildus rodas bakteriāla infekcija.
Domāju,ka instrukcijā minētais-nelietot attiecināms uz rīcības bezmērķīgumu,kaitējums visticamāk nav lielāks kā lietojot antibiotikas vispār.

jekabs19@inbox.lv



Edited 1 time(s). Last edit at 17.01.2013 23:52 by ivars61.
Analīžu rezultāti būs tikai sestdien(uz e-pastu)
Bet nu esmu jau tāpat nobijusies, ja nu izrādīsies ka ir un nevaru tās nejēdzīgās domas dabūt prom no savas galvas.
Nē, vairs nelietoju, jo tagad tā temp., ja paceļas tad arī tikai līdz 37,5
Un pa pirmo slimošanas nedēļu biju tik daudz pretsāpju(un pret temp.) zāļu izdzērusi, cik laikam, pa visu savu dzīvi kopā(nu neskaitot bērnību, ko neatceros) Negribās vairs vispār neko tādu dzert.
Re: infekciozā mononukleoze un amoksiklav
18.01.2013 00:06
Tas no stresa,tam nevajadzētu ļauties,palīdzēt varētu antistress tabletes-augu līdzeklis,magnijs,kalcijs.Bailes par veselību ir ļoti izplatīta lieta.

jekabs19@inbox.lv
Nu es nezinu vai no stresa temp., jo man tas kakls joprojām iekaisis un limfmezgls palielināts, pirms 5 dienām kad temp. straujāk atkal bija augšā arī limfmezgla jūtīgums bija lielāks- nu tāds sāpīgs tas bumbulītis.
Tas ka esmu sastresojusi, tas gan. Iedzeršu kādu nomierinošu tēju un mēģināšu jau rīt par to visu tik daudz nedomāt.
Re: infekciozā mononukleoze un amoksiklav
18.01.2013 00:22
No stresa nevis temperatūra bet tās domas,no kurām netiec vaļā.Jā,tēja derētu.

jekabs19@inbox.lv
Nu tad es pārpratu.

Jebkurā gadijumā- paldies visiem, kuri šeit ziedo savu laiku, enerģiju! Prot pateikt spēcinošu vārdu vai gluži vienkārši palīdz izprast un saprast- tas brīžiem ir tik daudz, cik pat vārdos nevar izteikt. Jo jautāju ne pirmo reizi. Paldies!
Šaubos, ka temperatūra no stresa, bez ārsta ziņas neko papildus nelieto, ar aknām joki mazi.
Saņēmu šodien analīžu rezultātus(pat dienu ātrāk).
Epšteina Barra vīruss, jābūt būtu mazāk par 20- abos gadijumos, ja būtu negatīvs.
VCA IgM 53
VCA IgG 306

BET Infekciozās mononukl. heterofilās antivielas- negatīvs

Tātad Barra vīruss. Lai gan man vienu brīdi jau bija salicies, ka E.-Barra vīruss un inf.mononukl. ir viens un tas pats.
Re: infekciozā mononukleoze un amoksiklav
18.01.2013 21:00
Infekciozā mononukleoze ir viena no saslimšanām,ko izsauc Epšteina-Barra vīruss.Ir vēl arī citas.
Pret šo vīrusu palīdz aminoskābe lizīns ar C vitamīnu.Lizīns daudz vistas gaļā.

jekabs19@inbox.lv



Edited 1 time(s). Last edit at 18.01.2013 21:01 by ivars61.
Paldies! :)

Jo nu labi man nav un domāju ka tomēr būs trieciens bijis aknām.
Pirmdien iešu atkal pie ārstes. Ik pa laikam niez āda dažādās vietās, paliek sarkana- sīkas, sīkas pumpiņas viena pie otras, pēc laika pāriet un sametas atkal kkur citur. Un ļoti niez pēdas. Ir nelabums- tā ka nevaru saprast ko lai apēdu, pret visu tāds pretīgums. Nogurums liels.
Re: infekciozā mononukleoze un amoksiklav
18.01.2013 22:43
Pie ārsta vajag,bet slikta dūša varētu būt vitamīnu trūkuma rezultāts,jo-antibiotikas to izdara.Aknām vitamīni nekaitē,taisni otrādi-pasargā no tauku izgulsnēšanās utt.Nogurums no tā paša varētu būt+ no slimības.Tādā ziņā antibiotikas ir visai sliktas,bet-nevajadzētu stresot,arī par aknām nē,jo tie apgalvojumi bij tādi................

jekabs19@inbox.lv



Edited 1 time(s). Last edit at 18.01.2013 22:44 by ivars61.
Neaizraujies ar tiem vitamīniem, vismaz bez ārsta ziņas, daži vitamīni var pat kaitēt aknām, tur gan laikam vajag lielāku devu un tomēr. ivars61 te visus ar vitamīniem un mikroelementiem dakterē, tā viņam tāda novirze.
Re: infekciozā mononukleoze un amoksiklav
19.01.2013 00:21
Gvido varētu nosaukt tos kaitīgākos,vai ne?Jācer,ka tos nevar netīšām ieēst ar pārtiku arī,citādi laikam būtu diezgan čābīgi....?

jekabs19@inbox.lv



Edited 1 time(s). Last edit at 19.01.2013 00:27 by ivars61.
Pārtikā tie vitamīni ir mazās dozās, nu kā, aknām A vitamīns ir papildus slodze, ja nemaldos, tad vispār visi taukos šķīstošie.
Re: infekciozā mononukleoze un amoksiklav
19.01.2013 11:46
Vai tad pārtikā tad tie vitamīni ir nepietiekošā daudzumā,ja mazās dozās?Un vai es ieteicu kādus sintētiskos šajā gadījumā konkrēti?Un Tu gribi apgalvot,ka A vitamīna provitamīns-beta karotīns ir aknām kaitīgs?Burkāni ir kaitīgi ?

jekabs19@inbox.lv
Es neko neteicu, es ieteicu cilvēkam sagaidīt pirmdienu un pajautāt par vitamīniem savam ārstam. Bet savus burkānus iespraud sev pate zini kur.
Re: infekciozā mononukleoze un amoksiklav
20.01.2013 01:14
Pie infekciozās mononukleozes penicilīnu grupas antibiotikas nedod, jo tās kombinācijā ar šo vīrusu saslimšanu izraisa izteiktus izsitumus pa visu ķermeni, kā arī nav nepieciešamas, jo izraisītājs ir vīruss. Ja bija angīnai līdzīga saslimšana ar augstākminētajām analīzēm un bez izsitumiem, lietojota Amoxiklavu, tad maz ticams, ka tā bija inf. mononukleoze. Pēc analīžu rezultātiem, EBV pārslimots senāk.
Paldies, Stella!

Saslimu 22. decembri, analizes nemtas 17. janvarii uz Epsteinu. Tad Epsteins izslimots vel senak?
No 26.12.12. lidz 1. janv. dzeru Amoksiklav. Un tikai pec 2 nedelam(apt. 14.janv.) saku kasities- viss kermenis dazadas vietas ik pa laikam ieniezas, sametas sikas, sikas pumpinas taa, ka ada taja vieta paliek sarkana, piemeram, roka visa garuma. Paiet stunda(aptuveni) un roka pargajusi, tacu sak niezet cita kermena dala. Briziem nekas neniez. Bet vakaros un pa naktim nenormali niez pedas- nekadu izsitumu nav. Kaut kads murgs! Plusaa liels nogurums, nelabums, galvassapes un ik pa laikam uzlec temp., bet ne lielaka par 37,5. Kakla sapes lidz galam nav pargajusas vel no taa decembra. Un palielinats limfmezgls uz kakla. Vienkarsi jau izmisums, ka jutos patiesam drankigi, bet tad ta ari nevar saprast kas man ir. Sita jau driz menesis bus pagajis, pilnigaa bezspeekaa un ar divainiem simptomiem.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 15?
Ziņa: