Higroma plaukstā

Aizsāka aita dolče 

aita dolče
Higroma plaukstā
19.03.2014 08:32
Divas reizes jau izsūca šķidruma plaukstā virspusē, tagad trūce, šķiet, pārvietojusies tālāk uz locītavas pusi. Tur, kur punktēja, ir tāds kā iedobums. Vēlējos pajautāt, vai cīpslas trūci var diagnosticēt kaut kā medicīniski- piem, rtg, usg, vai kā citādi. Reizēm sāp tā locītava, reizēm mazliet roka tirpst. Paldies!
Re: Higroma plaukstā
19.03.2014 09:09
Tu te bišķiņ kautko putro, higroma ir pavisam kas cits, nekā cīpslu plīsums, higroma ir gan mobila, bet pārvietoties viņa nevar viņa ir saistīta ar cīpslu, un no teksta vispār nav skaidrs par ko iet runa, kāpēc taisīta punkcija?, kāda zemādas cista? Pie cīpslas plīsuma, tendovaginīta - cīpslas un tās apvalka iekaisuma, kā arī pie higromas parasti nemēdz taisīt punkciju.
Re: Higroma plaukstā
19.03.2014 09:17
man bija kaut kads... kā viņu tur sauca... ganglijs? nu vārdu sakot pirksta locītava kaut kāds sū... nozīmēja punkciju, bet kamēr rindu sagaidīju pazuda viss :D a pirms tam gadu nostaigāju ar bumbuli ...a higroma... man sievai tada bija uz sejas. Es gan sapratu ka tas ir kaut kas ar cīpslām utt nesaistīts

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Higroma plaukstā
19.03.2014 09:24
higromas nav uz sejas, tās var būt plaukstās, kāju pēdās, un parasti tās ir sabiezējumi uz saitēm, kuri veidojas pēc hroniska saites kairinājuma, spiediena vai arī traumas vai retāk infekcijas rezultātā. Pilnīgi nekaitīgi veidojumi, praktiski nekad nepārvēršas par ko ļaundabīgu, un ārstēšana ir ļoti vienkārša: ja viņi maisa vai ja rada pārāk lielu uztraukumi, vienkārši izgriež.
aita dolče
Re: Higroma plaukstā
19.03.2014 10:19
Higroma ir cīpslas iztilpums, kaut kā tā man tas ķirurgs skaidroja. Tipa trūce. Bet jautājums bija vai viņu var konstatēt ar rtg vai kaut kā citādi. Man bija uz otras rokas arī, pirms 10 gadiem operēja. Tagad cīnos ar otru roku
Re: Higroma plaukstā
19.03.2014 10:33
higroma pavisam noteikti nav cīpslas izstiepums, higroma, nav arī stingri medicīnisks termins, pataloganatomiem tur ir visādi apzīmējumi - fibrolipoma, fibromatozs mezgls utt,.... tas varētu būt tendovaginīts cīpslas apvalka iekaisums un rētošanās ar sabiezējumu un saaugumu veidošanos, parasti to diagnosticē fizikāli izmeklējot, reizēm, smagākos un neskaidros gadījumos var pielietot ultrasonogrāfiju vai magnētisko rezonansi.



Edited 1 time(s). Last edit at 19.03.2014 10:35 by nex.
Mik
Re: Higroma plaukstā
01.01.2020 23:58
Mana pieredze-bumbulis labās rokas rādītājpirkstā zirņa lielumă.It kā fizionomiski netraucē,bet ir psiholoğisks diskomforts.Spaidīju plakanu,punktēju ar adatu,bet izmaiņas minimālas,săpes lielas un bumbulis atgriežas. Punktējot nāk caurspīdīga masa.Nostaigāju 1,5 gadus.Beigās griezu pats ar žileti un atradu pirkstā iekapsulējušos metāla skaidu,kā izvilku,tā sāpes pazuda,brūce sadzija un pirksts vesels.Skaidu pašam nezinot esmu dabūjis strādājot ar slīpmašīnu. Mans gadījums pēc simptomiem un vizuāli atgādina higromu. Iesaku pārbaudīt svešķermeņu esamību. Brūces nevienmēr asiņo svešķermeņa gadījumā.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 19?
Ziņa: