Trīszaru nerva iekaisums

Aizsāka Nervonkulis 

Re: Trīszaru nerva iekaisums
03.10.2015 10:01
Nu jā, protams, ja skaidrojam filosofiski, bet šis ir epilepsijas medikamentu off label lietošanas gadījums, jo nav runa par epilepsiju.

Anotācijā tikai atrakstās, ar tām bieži tikai biedē cilvēkus, lai viņi netiesātos.

Vienkārši šie medikamenti labi palīdz, it sevišķi, ja sāpes ir neciešamas, labāk nekā pretsāpju līdzekļi.

Starp citu, jaunībā man pašai bija paroksizmālas panikas lēkmes, ļoti efektīvs medikaments jebkura veida neiroloģiskiem un psihiatriskiem paroksizmiem.

Trīszaru nerva iekaisums jau arī ir diezgan pašiznīcinošs process.
Re: Trīszaru nerva iekaisums
04.10.2015 11:07
Vispār tautā ir sen zināmi un pārbaudīti paņēmieni kā ārstēt paroksizmālās panikas lēkmes... :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Trīszaru nerva iekaisums
04.10.2015 12:22
ai, ku!, es tad biju paklausīgāka un kārtīgāka, tagad gan veca bezkauņa... ja Tu domā %, tie, protams, ir izcils līdzeklis.
ĀRPRĀTS!
Ir tas, ko visu te salasījos!
Es atbildēšu: LYRICA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UN VISS! UN NAV NEKĀDU SĀPJU!!!!!!!!!!!!!!!!
Izlasīju un nolēmu atbildēt, jo pati ČETRUS gadus mocījos, kamēr PATI atradu un izdomāju, ka jāiet pie neirologa.
Ģimenes ārsts? Sūtīja pie LOR! Tie neatzina vidusauss iekaisumu. Vai NEVIENS ārsts nezināja, kādi līdzīgi simptomi ir abām slimībām!? Un nebija NEVIENA, kurš pateiktu, ka tas ir trīszaru nerva iekaisums! Ne LORi Stradiņos, ne Siguldā! Normāli!?
PALDIES neiroloģei LĪGAI LIEPIŅAI – jo man tikai muti vajadzēja atvērt, lai pateiktu pirmos vārdus, līdz tika noteikta diagonoze un izrakstīta LYRICA. Trešajā dienā – ne mazāko sāpju pazīmju. Tiesa, daktere brīdināja, ja atkal, reizēm rodas kaut mazākās sāpītes, iedzert zāles. Pēc kursa tās nav jālieto nepārtraukti, tikai tad, kad iesāpas!
Lai Jums veicas!
Esmu pārsteigta par visu to, ko te izlasīju un NEVIENA VĀRDA PAR ZĀLĒM, KURAS PALĪDZ!
KAS NOTIEK ŠAJĀ VALSTĪ!?
AR ĀRSTIEM, ES DOMĀJU!
Pirms 4 gadiem arī man sākās nežēlīgas sāpes - domāju, vidusauss iekaisums.
Ģimenes ārste NEZINĀJA,kādas ir pazīmes arī citām slimībām!?
Sūtīja pie LORa Stradiņos un Siguldā! Atbilde - jums nav vidusauss iekaisums!?
Kas tad man ir!?
Klusums!
Tas ir noziegums / vienaldzība vai ļaunums? Ārsti NEZIN līdzīgas pazīmes!?
Kamēr pati noskaidroju internetā! Pati aizgāju pie maksas neirolpga un - ārste - pārtraucot mani pusvārdā - noteica diagonozi -
trīszaru nerva iekaisums un izrakstīja zāles - LYRICA.
LYRICA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TREŠAJĀ DIENĀ - ne mazāko sāpju pazīmju! Daktere sacīja - zāles vienmēr turiet mājā, ja parādās kaut mazāk';as sāpju pazīmes - vienu tableti!
UN VISS! MAN NAV PROBLĒMU!
Atcerieties un nemuļķpjieties ar pretkrampju finlepsonu uc!
Liekas, ka jāsāk sūdzēt tiesā ārsti!
Re: Trīszaru nerva iekaisums
26.04.2016 22:39
Par Lyrica spējām es nešaubos, ja jau viņas ir lielā cieņā pie narkomāniem... Un spriežot pēc rakstīšanas stila, Lyrica ir iedarbojies...
Bet es tikai nevaru saprast, ka var sajaukt trīszaru nervu ar vidusausi... Es ne par ārstiem runāju. Viņi jau nejūt kur Tev sāp. Bet pats tak cilveks jūt...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
egle1
Re: Trīszaru nerva iekaisums
11.05.2016 13:40
Pacēlu vecu tēmu, bet man pašlaik jāiet pie neirologa, jo ir aizdomas uz TNIekaisumu. Problēma - sāpoši zobi, kuriem neatrod nekādas problēmas, ne rentg., ne izklauvēšana, ne vitalitātes pārbaude. Neesot tur kam sāpēt. Tāpēc zbārsts sūta pie neirologa. Es jau tāpat gadiem dzeru B vitamīnus, protams, arī Ibumetīnu (vai Diclac), jo sāp tak. Nestādos priekšā, ka dr. vēl kādus nomierinošos izrakstīs.
Re: Trīszaru nerva iekaisums
11.05.2016 15:55
Kādi izmeklējumi ir veikti, kāds ir to apraksta saturs?
Ir bijis no cilvēku pieredzes, kad triszaru nerva iekaisums esot " ārstēts ", bet beidzot neiroķirurgi vai sejas - žokļa speci vai zobārsti atraduši vainu kanālos vai smadzenēs. Uz CT/MR arī kanālu pildījumu un procesus kaulaudos redz , ja kruta uztaisīts, daudz redz.
*
Tiesa, ja padaudz metāla, sudraba, apekslokators un Dig.rtg var " melot " .
Personīgi vislabāk šo redzēju galvai taisītos CT slaidos, bet nu tie bija super kvalitatīvi.
Sejas - žokļa ķirurgi, neiroķirurgi, neirologi labi saprot. Man personīgi gan Stradiņu, gan Gaiļu neirologi visi ļoti patikuši.



Edited 1 time(s). Last edit at 11.05.2016 16:05 by smail.
egle1
Re: Trīszaru nerva iekaisums
11.05.2016 16:22
Nekādi izmeklējumi, izņemot zobu rentgenus, netika veikti, bet izmeklējumi pie 2 dažādiem zobārstiem Rīgā. Vispār lasu par to 3-zaru nervu - tur esot asas sāpes, man izpaužas tikai kā apakšējo sānu zobu sāpes laiku pa laikam. Kanāli pildīti, nekādu metālu nav. Aj, sviests.
Re: Trīszaru nerva iekaisums
11.05.2016 16:34
Kāds sviests?
Apakšzoklis? Reizēm zobi turas granulācijās un uz klapēšanu nereaģē, bet process ir. Kad uzliesmo, tad sāp.
Neesi reģistrējusies, reklamēt konkrētus Dr te nav pieņemts, bet nu labi.
Ja SI un kanāli pildīti, bet sāp > Sevastjanova, Korņevs. Pārējie arī jauki un ļoti gudri, bet par šiem labas personiskas atsauksmes.
egle1
Re: Trīszaru nerva iekaisums
11.05.2016 16:40
Es vai tad minēju konkrēta neirologa uzvārdu, vai?
Tēmā padalīties ar pieredzi, ka notiek arī šādi, varu gan. Un man pat grūti pievilkt manu gadījumu nervu sistēmai, kā te augstāk daži rakstīja. Mistika kaut kāda.
Stomatoloģijas institūtā pie endodontistiem ļoti garas rindas, piem., man jāgaida 3 mēnešus. Bet tie dr., kas mani konsultēja, ar pieredzi un labām atsauksmēm un saka, ka zobi sapildīti labi, tāpēc grib izslēgt 3 - zaru n.iekaisumu.
Re: Trīszaru nerva iekaisums
11.05.2016 16:45
Tad neirologs. Stradiņi, Gaiļi, privātprakses utt, apskate klātienē ir vērtīgāka kā čatot forumā.
Vnk, ķirurgi nereti paši pēta rtg, CT, MR, utt, ja ir, tad jānes līdzi;).
Man vnk manis minētie ļoti patika kā profi. Arī ļoti laipni un komfortabla sajūta komunicējot.
Endodontisti , tur tiešām SI var būt rindas. ARK vai Sirowa varbūt mazāka rinda, dakteri visur labi. Katrā ziņā neirologu tiešām nav par skādi apmeklēt. Galu galā nav ar dārgi.



Edited 3 time(s). Last edit at 11.05.2016 16:51 by smail.
egle1
Re: Trīszaru nerva iekaisums
11.05.2016 16:49
Bet taču rīt jau arī iešu pie neirologa (Gaiļezera) un zobu rentgeni man arī būs līdzi. Čatoju forumā tāpēc, ka nekad nebiju iedomājusies saistīt zobu sāpes ar neirologiem, bet izrādās, ka ir gan. Bet nu ceru, ka rīt man tomēr to izslēgs - nu neticu, ka trīszaru nerva iekaisums. Un tad jau gaidīšu uz Stom. institūtu.
Man pirms nedēļas parādījās spiedošajiem sajūta zem vaigu kaula (no vidus un uz auss pusi) un žoklī, arī domāju, ka zobi. Uztaisīja panormāmas rentgenu, izbakstīja un iztaustīšana, viss esot ok, sūtīja pie neirologa ar aizdomām par trīs zaru nerva iekaisumu, jo spiedošaja, dedzinošā sajūta pēc vairākām dienām parādījās arī deniņos. Neirologs veltīja labi ja 2 minūtes, pabakstīja, nesaprata, kāpēc man tur vai citur nesāp vai nav savādu sajūtu, ja baksta (vairākas reizes pārjautā, vai tiešām nav neparastas sajūtas, vai arī es gaidu, ka ļoti sāpēs) un ignorēja to, ka man sāpošs limfmezgls tajā sejas pusē un pie vienas smaganas zem ādas sataustāms bumbulītis (zobārsts gan par to arī teica, ka viss ok), par sāpju raksturu (nesāp naktīs un no rīta, pamazām sāpes pieaug dienas otrajā pusē) tikai pateica "neparasti", un izrakstīja Neurontin, Neurorubin, Dolmen un Pentilin. Pateica nākt atkal, ja pēc desmit dienām nepaliek labāk. Zāļu kaudze, blakusefekti visām biedējoši, bet vai gadīt atkal rindā pie cita zobārsta vai neirologa, nevar saprast. Pie tam Neurorubin man jau iepriekš ieteica zobārsts, un pēc divu dienu lietošanas man likās, ka ir labāk, un varbūt var ārsēt tikai ar to, bet neirologs teica, ka noteikti jālieto visas zāles, un tas bijis tikai placebo. Man pateica uztaisīt arī asinsanalīzes, jo tur noteikti redzēs iekaisumu CRO marķierī, bet šorīt atnāca rezultāti un viss normāli un iekaisuma marķieri ir tikai 0,25. Ej nu saproti.
egle1
Re: Trīszaru nerva iekaisums
12.05.2016 10:22
Nu Neurorubin jau ir B grupas vitamīnu komplekss, nekas ārkārtējs. Dolmen - pretsāpju zāles. Es šitās dzeru, bet tās Neurontin un Pentilin bez diagnozes nē. Man daudz jāstrādā, es nevaru dzert zāles, kurām ir tik daudz blakusparādību, pie tam man arī simptomi nav tik izteikti. Saprastu, ja vēl nenormālas sāpes, bet man tomēr liekas, ka man zobu problēmas, ne trīszaru nerva.
Man sāpes arī nav neciešamas, ikdienā skalā no 1-10 ir apmēram 3, vakarā mēdz būt 5-7, tāpēc it kā baidos lietot Neurontin un Pentilin, bet no otras puses bail, ka ar laiku paliks trakāk, ja nu tiešām tas 3zaru nerva iekaisums. Šodien pirmo reizi izdzēru Dolemn un Pentilin, vēlāk Neurorubin, tagad sajūta, ka elpojot ir tāda kā metāliska elpa, ne pati garša mutē, bet tieši, kad elpu ievelk ar atvērtu muti, tad liekas, ka metāls ieelpots.
Re: Trīszaru nerva iekaisums
14.05.2016 11:45
Ja būtu zobs, tad novērotu dinamiku,kas novestu pie acīm redzama iznākuma. Būtu sāpes, t* ; strutas,limfmezgli.
Pie nervu iekaisuma ir jālieto B gr. vitamīni, pretiekaisuma preparāti vismaz 5 dienas. Tad ir jāpāriet uz mazāk kaitējošiem,kā paracetamols.
Nervu iekaisumi ārstēšanai padodas ārkārtīgi lēni.
Ja ir šaubas, tad jāprasās uz konsultāciju uz Stradiņu poliklīniku. Durstīja tāpēc lai noteiktu nervu saknīšu inervācijas traucējumus.
Pie viena jāskatās nerva iekaisuma iemesls. Tie varētu būt nervu kanālu deformācija vai kakla skriemeļu deformācija.
Ja nerva apvalks ir iekaisis, tas spiež uz nervu.Traucē signāla nonākšanai uz intervējamo apvidu.
Lai cerība un spēks.
Re: Trīszaru nerva iekaisums
14.05.2016 15:40
Ir dzīvē redzēti daži gadījumi, kad augšžoklī zobs radījis tr-z nervam līdzīgus simptomus un strutu nebija. Katrā ziņā ne es darīju tos seciinājumus ( neesmu stomatologs vai neirologs ).
Strutas ir atmiruši audi. Cilvēki tagad vēl dzer ibumetīnus utt, tā ka temperatūras kas to zin kā kuram. Iekaisums jau kā kuram tas process notiek. Atkarīgs no ierosinātāja, imunitātes, utt utml. Citam " īd zobs ", citam piepampst viss vaigs utt.
Tomēr jā, lielākoties no zoba būs mazdaktera minētie simtomi.
Par to kociņu jau sapratu, ka neirologs noteikti zina, ko dara. Tikai mazliet izbrīnīja tas, ka process bija tik īss, un likās, ka neirologs gaida, lai es apstiprinu diagnozi, vairākas reizes jautāja, vai tiešām nesāp, vai tiešām nejūtu neko savādāk, pat skaidroja, ka lai negaidu, ka ļoti sāp un noteikti, ka vismaz nedaudz savādāk kā labā puse ir (nebija). Un pati atzina, ka nesaprot, kāpēc sāpes nav no rīta puses, un kāpēc sāp limfmezgls. Tai pašā laikā protams sāpes, tirpoņa, spiediens ir zem acs, žoklī, deniņos - tur, kur tas nervs. Pagaidām dzeru zāles, nekas nav mainījies, bet šķiet, ka arī sliktāk nav, brīžiem gan liekas, ka tirpoņa un karstums nu jau ir arī galvas augšpusē, bet varbūt no deniņiem atstarojas. Zobu iekaisumu rentgenā neredz, bet zobārstam likās aizdomīgi, ka viss sākās pēc higēnista apmeklējuma. Pagaidām šķiet jāgaida vismaz tās piecas dienas, jāskatās.

Stradiņu poliklīnikā pie neirologa?
Re: Trīszaru nerva iekaisums
14.05.2016 23:18
Pie psihiatra drīzāk uz Preiļiem. :)
Kāpēc tieši uz Preiļiem? :D Nē, nu cita starpā arī psihiatrs (vai psihoterapeits, man viņi jūk) noderētu, brīžiem liekas, ka nu jau par daudz uztraucos par tām sejas sāpēm un pati sev trauksmi radu, bet galva tomēr liekas nopietni, un nepatīk tas, ka nav konkrēta diagnoze. Parasti cenšos paļauties uz ārstiem, bet šoreiz liekas, ka paši ārsti nav droši un tas, protams, biedē.
Liels lūgums visiem!
Mana kvalifikācijas darba ietvaros nepieciešama Jūsu palīdzība. Lūdzu, aizpildiet manu anketu! Paldies! https://docs.google.com/forms/d/17uTXyqmYB0hm_pdAUEizSIoQD2K6VhQ398uxWn0ZeW8/
Manas trīszaru nerva problēmas nu ir atrisinātas, un izrādījās, ka vaina tomēr zobos. Rakstu tiem, kam līdzīgas problēmas, varbūt noder mana pieredze, lai gan gadījums laikam ne tas parastākais. Simptomus aprakstīju jau iepriekš, tipiskas trīszaru nerva iekaisuma sāpes, bija zobārsts, panorāmas rentgens, lors un deguna dobumu rentgens, neirologs un norīkojums uz magnētisko rezonansi. Man pašai likās, ka vaina zobos, jo viss sākās īsi pēc higēnista apmeklējuma, bet divi zobārsti un higēnists neko sliktu rentgenā neredzēja un zobi arī nereaģēja uz jūtīguma pārbaudēm, tāpēc zobu problēma tika atmesta jau pašā sākumā. Ne lors, ne neirologs nevarēja atrast iemeslu (cik nopratu, pats no sevis tas nervs nevar sākt sāpēt, un bez cēloņa atrašanas ārstēt grūti). Zāles (Pentilin, Neurontin) neko nelīdzēja, no pretsāpju zālēm izvairījos, jo sāpes nebija neizturamas, bet B vitamīnu gan lietoju. Galu galā ģimenes ārsts (ar neirologa izglītību) ieminējās, ka panorāmas rentgenā redz, ka gudrības zobam apakšā ir gara sakne, kas iestiepjas nervu kanālos, un, ka tas kopā ar higēnista apmeklējumu varētu būt sakairināja nervu. Devos pie Altroka uz privātpraksi (meklēju google zobārstu ķirurgu ar labām atsauksmēm, biju gatava atdot naudu ar visu maku, ja kāds palīdzēs, tāpēc izvēlējos viņu), viņš apskatīja rentgenu un piekrita, ka sakne ir "mazliet par garu". Zobu izrāva, nerva sāpes turpinājās arī pēc tam, bet, izrautajai vietai dzīstot sāpes gāja mazumā, un nu, vairāk kā mēnesi pēc zoba izraušanas arī sāpes gandrīz vairs nav, tikai dažus vakarus neliels spiediens zem acs/ap deniņiem vēl jūtas un tas pats ir vienlaicīgi ar dzīstošās smaganas īslaicīgām sāpēm. Tā nu man jāpateicas acīga jau ģimenes ārstei, zobārsti meklēja caurumus un iekaisumus, viņa pamanīja problēmu citur. Ceru, ka ar to arī viss beidzies. Veselību un izturību tiem, kas ar šo problēmu cīnās!
Re: Trīszaru nerva iekaisums
25.06.2016 14:00
Paldies par info. Tā noder ne tikai mums bet arī citiem.
Lai veiksme un veselība
egle1
Re: Trīszaru nerva iekaisums
25.06.2016 14:13
Es varu tikai pateikt to, ka ja tas ir gudrības zobs, tad no tā šķirties varbūt arī nav tik traģiski. Taču tas ar citiem zobiem tik viegli cauri neies - izraut ir viegli, bet ko liksiet vietā? Implantu par 1000+ euro? Es arī biju pie neirologa, man neatrada vainu nervos, resp nav trīszaru nerva iekaisums, taču tie ir 6. un 7. zobs, tūlīt nākammēnes bus ļoti dārga ārstēšana ar mikroskopu (vairāk ka 400 euro) un tas viss tāpēc, lai saglabātu savu zobu mutē, nevis izrautu. Izraut es varu par 20 euro un ko tālāk? Man šobrīd nekas nesāp, jo devitalizēti abi zobi, bet vienā no tiem zobārsts netiek kanālos bez mikroskopa.
Piekrītu, ja tas nebūtu bijis gudrības zobs, tik viegli ārā nerautu, gudrības zoba man žēl nebija, it sevišķi tāpēc, ka visādi citādi auga normāli, nekas sarežģīts raušanas procesā nebija, potenciālās komplikācijas minimālas. Lai gan... nezinu, ko bez raušanas var darīt situācijā, kad zoba sakne ir pārāk gara un spiež uz nervu? Pieņemu, ka citiem zobiem tas fizioloģiski varētu nebūt iespējams. Ceru, ka Tev manipulācijas izdosies un zobus saglabās!
Finlepsini galvenā blakne bīstamība ritma traucējumi - tie parasti neraksta , kad ir tajā saulē -- tas atbildei par epileptiķiem kāpēc tie ilgi nedzīvo turklāt neirologi ir 0 kardiovaskulāro slimību atšifrēšanā.

Gapapentini subjektīvās blaknes 30-40 proc no prakses tāpēc nenoliedzot efektu nākas bieži atcelt Lyrica Latvijā nav bieži lietots lai gan pat efektīgāks par Gapapentini/Neurontini

Trig patoloģiju diferencēšanā galvenais tomēr anamnēze anamnēze --- TAS ir tas ka ārsta kabinetā 80-90 proc diagnozes un tikai 10-20 dod magn rez ct uttt
Man arī pēc gudrības zoba izraušanas ir tādas pašas problēmas. Drīz būs mēnesis, bet izrautā zoba rēta vēl nav sadzijusi. Dzīst lēnām, man liekas-pat pārāk lēnām. Un ir sāpes, kas atstaro uz ausi, apakšžokli, liekas, ka pat plecu "velk". Pieredzes apmaiņas nolūkā gribēju zināt, cik ilgi tad dzija izrautais zobs? Un kad pārstāja sāpēt tas nervs? Vienkārši nesaprotu, vai gaidīt vai meklēt kādu palīdzību. Sāpes it kā ir paciešamas, bet tomēr traucē. Pastāstīju ģimenes ārstei, uzrakstīja neurontin,bet palasot blakusparādības - pārgāja vēlēšanās šīs zāles lietot. Ja zinātu, ka pilnībā sadzīstot rētai arī sāpes pāries - tad paciestos un nedzertu to neurontinu.
Neesmu zobārsts, manuprāt tas, kurš rāva Tev zobu vislabāk pateiks, vai viss ok, bet nu, ja kaut kas slikts, gan jau redzētu arī cits zobārsts. Man katrā ziņā mēnesi noteikti dzija, sāpes uz ausi, žokli parādījās vēlāk, pēc tam kad paša zoba sāpes bija rimušās (man jau likās, ka kaut kas nav labi, bet tās sāpes tomēr pārgāja). Bet nu, arī pēc nu jau pāris mēnešiem, joprojām tā vieta, kur izrāva zobu, ir jūtīga, tur tas kauls aug, brīžiem sāp (ar to es domāju, dažreiz iesāpas, un pāriet, nav nekas neizturams, sajūtas līdzīgas, kā tad, kag gudrības zobi aug), brīžiem velk, bet nekas traks.

Pats trijzaru nervs ik pa laikam tomēr liek sevi manīt, bet ne daudz, varūbt 1-2 skalā no 1-10 un tikai pāris dienas mēnesī, īsti nesāp, drīzāk liekas, ka krampī velk to sejas pusi vai tāda jutīga. Ir bijušas visas iespējamās analīzes, zobārsti, lori, neirologi, fizioterapeiti, masāžas, magnētiskā rezonanse, viss ir ok. Cik sapratu, vnk jānogaida, lai izrautā zoba vieta pilnībā sadzīst, zobārsts teica, ka tas prasa pusgadu vai pat gadu, nu, kamēr tur visi muskuļi, audi, kauli iekārtojas vietā. Ir cilvēki, kam arī to pusgadu ir ik pa laikam nepatīkamas sajūtas.

Es neurontin pāris reizes uz vakaru izdzēru, jo palīdzēja gulēt. Vēl man nerviem izrakstīja katu kādu trankvilizatoru (no vājākajiem), un ieteica baldirjāņus u.tml palietot. To trankvilizatoru izdzēru tikai 2x, neprasījās, baldirjāņus ik pa laikam palietoju Man vispār ir tendence uz stresu, kad runa par veselību, jo mazāk domāju par to visu, jo labāk paliek.

Ja liekas, ka sāp par traku, pamēri temperatūru, ja nav - tad iekaisums īsti nevar būt. Ja liekas, ka ir par traku, es drošības labas aizietu pie zobārsta un varbūt pie lora, ja zobārsts liek, bet nu, varbūt, ka vienkārši sapūsts vai turpina dzīt. Ja nepaliek labāk, droši vien nākamais ir neirologs. Galvenais par to nestresot, atpūsties daudz, saudēt to pusi no cieta ēdiena vai asa ēdiena, var paskalot ar kumelītem ik pa laikam.
Neziņa
Re: Trīszaru nerva iekaisums
02.09.2016 10:18
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 10?
Ziņa: