EKG, un satraukums par sirdi

Aizsāka Kristīneeee 

Sveiki. Jau nedēļu liekas,ka slikta pašsajūta ar sirdi.pie vismazākās slodzes-dušā ejot,drēbes karinot rodas bezspēks un sirds jūtās,ka klaudz kā traka. Arī esmu ievērojusi,ka pa krūtīm(plaušām)staigā reizēm tāds kā puteklītis,bumbulītis,ko gribas izklepot,bet protams nevar. Esmu lasījusi,ka tas ir pie kādām sirds problēmām....lai nu kā
pirms šī visa bija vēl paaugstināts asinspiediens ,dēļ kura nācās braukt uz neatliekamo palīdzību. Slimnīcā ieteica griezties pie endokrinologa . Esmu bijusi pie endokrinologa un viss ar vairogdziedzeri kārtībā. Devos uztaisīt EKG sirdij un tagad nesaprotu ko tas nozīmē. Sinusa ritms 78x. Pataloģiska sinistrogramma. Hisa kulīša labā zara daļēja blokāde. hisa kulīša kreisā priekšējā zara blokāde.
Tā kā šodien ir sestdiena un neviens kardiologs nestrādā, nezinu vai gaidīt līdz labākajā gadījumā pirmdienai vai griezties uz neatliekamajiem. Man 24 gadi
Re: EKG, un satraukums par sirdi
26.07.2014 20:33
Vajag pazvanīt uz ātrajiem un pakonsultēties.Ja jau pa nedēļu nekas nenotika, tad pa vienu dienu,cerēsim nekas nenotiks.
Lai veselība, cerība un svētība.
Re: EKG, un satraukums par sirdi
26.07.2014 22:10
Kristīneeee Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> . Sinusa ritms 78x.
> Pataloģiska sinistrogramma. Hisa kulīša labā
> zara daļēja blokāde. hisa kulīša kreisā
> priekšējā zara blokāde.

Tas nozīmē, ka sirds darbojas pareizā ritmā, bet ir izteikta sirds elektriskās ass novirze pa kreisi, un elektriskā impulsa vadīšanas ceļš labajā sirds pusē un kreisajā priekšējā sienā bloķēts. Vispār labais hisa kūlīts parasti bloķējas pie labā ventrikula hipertrofijas, uz to var norādīt arī nepatīkamā sajūta kaklā, parasti klepus, - asins sastrēgums plaušās, tā saucamajā mazajā lokā. Kreisais priekšējais bloks , savukārt par kreisās puses nepietiekamību.
Simptomātika liecina par sirds nepietiekamību dekompensācijas fāzē. Protams jābūt arī citiem objektīvā izmeklējuma simptomiem, ne tikai ekg.

Ja aizdusa pastiprinās, vai parādās nepatīkamas sajūtas, kā galvas reiboņu, nespēks, labāk izsaukt ātros. EKG liecina par visai nopietnu sirds saslimšanu.



Edited 2 time(s). Last edit at 26.07.2014 22:12 by nex.
Liela paldies.
Bet tagad man jau nāk panikas lēkme virsū-vai to var izārstēt?sirds nepietiekamība jau 24gados ir briesmīga lieta manuprāt...
Re: EKG, un satraukums par sirdi
27.07.2014 11:25
Mēģini to paniku realizēt/izstrādāt rīcībā. Ej pie dakteriem, runā, meklē risinājumus, jo forums nezina Tavu īsto situāciju un nevar neko prognozēt. Meklē draugu, tuvinieku atbalstu un runā par savām bažām. Ja nelīdz, meklē psihologu. Ja maz līdzekļu, Latvijā darbojas "Skalbes" atbalsta tālrunis.

Zinu cilvēkus, kas ļoti ilgi dzīvo ar smagām un nopietnām slimībām, bet viņi ir uzņēmīgāki par vidējo aritmētisko pilsoni. Mūsdienās medicīna palīdz daudzu agrāk neārstējamu slimību gadījumos.

Tikai nedrīkst nokārt galvu un padoties, panika ir slikts ceļvedis. Dzīve ir dota vienreiz, un par to ir vērts cīnīties.
Re: EKG, un satraukums par sirdi
27.07.2014 11:31
Jāskatās, kas par iemeslu, iespējams reimatisma vai gripas komplikācijas, iespēju ir daudz, te jāizmeklējas kompleksi, tā neko nepateiksi, vai tā ir iedzimta sirds kaite, vai sekas kādai citai saslimšanai.
Tādā kaitē parasti neiedzīvojas vienā dienā un sirds ļoti labi adaptējas pie nenormāliem funkcionēšanas apstākļiem, vienkārši, bišķiņ sevi jāuzrauga, tākā panikai nebūtu īpašu iemeslu, bet ja ar to netiek galā var padzert kādas nomierinošās zāles.
Ko nozīmē -hiša kūlīša labā zara blokāde ? Vai tas ir norma ? Ārsti uz to nepievērš uzmanību .
Re: EKG, un satraukums par sirdi
15.11.2019 21:04
Sveiki manai 13 gadīgai meitai sāka nesen spiest krūtīs mēs uztaisījām EKG un tur ir uzrakstīts ka manai meitai ir HISA LABĀ ZARA NEPILNA BLOKĀDE mums ārsts neko tā arī nepaskaidroja sakiet lūdzu vai tas ir nopietni?
SLĒDZIENS: Sinusa ritms 87x'. Sinistrogramma. I pakāpes atrioventrikulāra blokāde (PQ=0,22).
Vai tas ir kas nopietns ?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 21?
Ziņa: