Sastieptas pēdas locītavas saites

Aizsāka ilcell 

Sveiki, pirms nedēļas spēlējot volejbolu sanāca pēc lēciena neveiksmīgi piezemēties un izgriezt labās kājas potīti, kā rezultātā potītes apvidū momentāli parādījās milzīgs uzpampis burbulis. Diezgan apzinīgi jau pusstundas laikā biju traumpunktā. Tur man tika veikts rentgens un traumotologs konstatēja, ka lūzuma nav (kas ir labi), protams, tika ieteiktās visas attiecīgās darbības šādas traumas gadījuma- gāja gaisā, ledus, smēres, miers utt. Diemžēl jau pirmajā dienā nevarēju uz kājas pat nostāties un arī tagad pēc nedēļas neesmu spējīga pēdu pat mazliet atbalstīt uz zemes, tiktāl lai aizietu uz tualeti vai virtuvi pārvietojos ar kruķiem. Pēda tirpst un ir krampji, bet mazas amplitūdas kustības ir iespējamas augšā-lejā un pa kreisi, bet pa labi ir grūtāk. Šobrīd uzpampums ir pārvietojies uz visu pēdu, un protams potīte, pareizāk, visa pēda ir zila! Tā kā iepriekš aktīvi spēlēju basketbolu šādas traumas man nav nepazīstamas, bet iepriekš spēju pārvietoties (klibojot) jau pēc dienas vai divām, tāpēc man ir bail vai neesmu saites tomēr pārrāvusi!
Kādi jums ir ieteikumi?
Vai ir kāds labs traumatologs-ortopēds zināms, jo tas kas mani pieņēma traumpunktā manuprāt bija diezgan neadekvāts, pat smēri nekādu neuzsmērēja, pat neaptaustīja, lai pārbaudītu kas un kā!!
Un ja ir plīsušas saites kādas var būt sekas?

Jau iepriekš,
Paldies!!!!
Re: Sastieptas pēdas locītavas saites
03.02.2015 12:10
Veselības centrā 4 , dr Jukonis Juris.
Ja esi bijusi traumpunktā, traumās, tad tur ir konvējara princips, īpaši iedziļināties sīkumos nav laika.
Ja plīsušas saites tad būs kustību ierobežojumi, un būs jāoperē, ja locītavas somiņa plīsusi- tā sadzīs, bet pēda ir anatomiski sarežģīts reģions, ne vienmēr rentgenā redz, vai pamana sīko kaulu lūzumus.
Re: Sastieptas pēdas locītavas saites
03.02.2015 12:55
Un nepatīkamākais ir tas, ka atveseļošanās vienmēr ir ļoti lēna. Kas attiecas uz smērēm tad tā nav nekāda skāde, ka nav smērēts. Smēres ir maz iedarbīgas un vairāk domātas priekš vecmāmiņām "acu aizmālēšanai". Pie tik nopietnām traumām smēres ir kā pīlei ūdens.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Sastieptas pēdas locītavas saites
03.02.2015 13:05
Pareizāk sakot, smēres pie tādām traumām vispār ir neiedarbīgas, smērēt var niezošu pumpu vai zilumu zem ādas, un atveseļošanās pēdai pēc tāda izmežģījuma ir visai ilga, var būt mēnesis un ilgāk, un pēc tam, vēl kādu laiku fizioterapija.
Re: Sastieptas pēdas locītavas saites
03.02.2015 14:40
J,Jukonis arī pieņem 2.slimnīcā:)
Re: Sastieptas pēdas locītavas saites
03.02.2015 15:09
ARS Sarmīte Dūze traumpunktā the best gadījās tieši uz sīkajiem kauliņiem, iesaku.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 1?
Ziņa: