aizvērt kuņģa vārstuli!!! Vingrinājumi???

Aizsāka Saulgodis Mīkstzems 

Saulgodis Mīkstzems
aizvērt kuņģa vārstuli!!! Vingrinājumi???
06.02.2015 22:19
Mans alkohola un nepareizas(salīdzinoši nepareizas, jo cenšos ēst pareizi) ēšanas pilnais dzīvesveids (kurā visā spēju ietilpināt arī regulāŗu treniņzāles apmeklēšanu jau 2 gadus) man rada tikai papildus problēmas un diskomfortu krūšu apvidū. Man ir tā saucamais GERS un hiatālā hernija.

Esmu lasījis internetā, ka ir vingrinājumi, kuru rezultātā var pilnīgi izārstēties no šīs pretīgās kaites un aizmirst par mokošām diētām. Tikai tad jākonsultējas ar kaut kādu chiropractics(hiropraktiķi) nezinu kā latviski, bet ceru uzzināt kaut ko noderīgu. Paldies!
Saulgodis Mīkstzems
Re: aizvērt kuņģa vārstuli!!! Vingrinājumi???
07.02.2015 00:18
Vēl ir tā, ka pastiprināti vienmēr gribās ēst.. it īpaši vakaros. Tas varbūt saistīts ar to, ka cenšos neest lielas porcijas. bet vienmēr pēctam apēdu kādu našķi vai kādas pāris sīkas lietas, ko uzēst. Vienmēr pastiprināti izdalās siekalas, kaut vēders paēdis, bet mute prasa vēl edienu. Un vienmēr jūtu pēctam, ka kkas uznāk uz augšu mazliet, jo ir atraugas un tāda sajūta, ka viss kkur barības vadā būtu nevis kuņģī. Nu nav tik traki, bet uz to pusi dažreiz liekas.
Chiropractic ir pseido zinātne un ar to nodarbojas šarlatāni, iesaku netērēt uz to laiku un naudu.
Re: aizvērt kuņģa vārstuli!!! Vingrinājumi???
07.02.2015 13:08
Bet diagnoze ir tāda, ar kuru tradicionāļi maz ko var izdarīt. Patiesībā gandrīz neko.

Un tad reizēm ir kārta visāda veida babenēm.

Ir medikaments motilium (slēdz to caurumu, bet nedrīkst lietot ilgstoši, dārgs arī), ir PSI tipa medikamenti omeprazols, esomeparzols (tos jau var ilgāk) utt.



Edited 1 time(s). Last edit at 07.02.2015 13:08 by Runcene.
Saulgodis Mīkstzems
Re: aizvērt kuņģa vārstuli!!! Vingrinājumi???
08.02.2015 16:12
omperazolus lietoju, gan iepriekš dažādus veidus, šobrīd Gasec, nejūtu, ka tie kaut ko līdzētu. Mēģināšu to motilium, naudas pietiek, bet izskatās, ka tas arī būs tas īstais, jo vienīgais slēdz to kuņģa muskuli) paldies!
Saulgodis Mīkstzems
Re: aizvērt kuņģa vārstuli!!! Vingrinājumi???
10.02.2015 18:19
Vai ir vēl kāds ar šo pašu problēmu?

Es gribēju uzzināt kā sadzīvojat ar alkoholu un šo slimību. Gastroenteroloģe man teica,ka varot dzert konjaku un jaucot ar sulu, bet draugam pie tās pašas problēmas teica, ka šņabi tikai, jo tas esot vistīrākais un pārējiem (viskijam,brendijam utt) ir krāsvielas un dažādi piejaukumi, kas rada papildus noslodzi kuņģim.
Re: aizvērt kuņģa vārstuli!!! Vingrinājumi???
10.02.2015 23:21
Ir muļķīgi jautāt par to kas sen visiem ir skaidrs.Alkohols apdedzina gļotādu. Ja apdedzina jau cietušu gļotādu, tad jautātājs ir naivs vai ļoti atkarīgs.
Re: aizvērt kuņģa vārstuli!!! Vingrinājumi???
11.02.2015 12:11
Mazdakteris1 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ir muļķīgi jautāt par to kas sen visiem ir
> skaidrs.Alkohols apdedzina gļotādu. Ja apdedzina
> jau cietušu gļotādu, tad jautātājs ir naivs
> vai ļoti atkarīgs.

nū...! kāpēc tik radikāli!!!.... ja jau grib lietot un sadzīvot ar alkoholu, tad nav jau teikts ka viņš uzreiz jādzer!,.. ja grib lietot un negrib kairināt kuņģa gļotādu var jau arī cilvēkam ieteikt šņabi sašķaidīt ar 20% glikozi un tad to lietot intravenozi, vai vēl - vodkas klizmas taisīt!... vēl jau var arī šņabja inhalācijas taisīt, bet to es tā nezinu, nav nācies sastapties... :)
Re: aizvērt kuņģa vārstuli!!! Vingrinājumi???
11.02.2015 15:27
Nex teica:nū...! kāpēc tik radikāli!!!.... ja jau grib lietot un sadzīvot ar alkoholu, tad nav jau teikts ka viņš uzreiz jādzer!,.. ja grib lietot un negrib kairināt kuņģa gļotādu var jau arī cilvēkam ieteikt šņabi sašķaidīt ar 20% glikozi un tad to lietot intravenozi, vai vēl - vodkas klizmas taisīt!... vēl jau var arī šņabja inhalācijas taisīt, bet to es tā nezinu, nav nācies sastapties... :)
Pārsmējos.
Jā klizmas. Ja alkoholu ražojošās baktērijas apstājas pie 11 -13% robežas, tas nozīmē, ka gļotāda netiks apdedzināta ievadot alkoholu rektāli. Tomēr jautājums vai tā koncentrācija neapstādinās resnās zarnas mikrofloru un pie kā tas novedīs. Jo parasti hroniskajiem alkoholiķiem attīstās neiro parēzes. Nervu vadīšanas traucējumi. Izpaužas dažādi. Tas nozīmē, ka alkohols iznīcina normālās zarnu baktērijas, kuras ražo B gr. vitamīnus. Tieši B grupas vitamīni atbild par nervu signālu vadīšanu un olbaltum vielu sintēzi.
Labāk tomēr nekļūt atkarīgam no spirta bakērijām:))))
Re: aizvērt kuņģa vārstuli!!! Vingrinājumi???
11.02.2015 16:09
Nē, nu protams, šņabja klizmas nez - vai ir kas veselīgs, bet domāju, pie noteikta atšķaidījuma, kairinājums nav visai liels, kaut gan izmēģināt nav vēlmes! 5-10% alkohola atšķaidījumu 20% glikozē, kādreiz dūra intovenozi akūtas plaušu tūskas gadījumā, lai samazīnāt putu veidošanos -virsmas spriegumu, nevarētu teikt, ka injekcija patīkam, flebītu ātri var dabūt, bet stāvoklis gan ātri labs paliek, jaunībā izmēģināju, lai zinātu, kā tas ir citiem. :)



Edited 1 time(s). Last edit at 11.02.2015 16:10 by nex.
Re: aizvērt kuņģa vārstuli!!! Vingrinājumi???
11.02.2015 19:18
Ko tik jaunībā neesam darījuši. Bail pat atcerēties.
Re: aizvērt kuņģa vārstuli!!! Vingrinājumi???
11.02.2015 19:57
Neiesaka rektāli ievadīt alkoholu stiprāku par 5%. To pamato ar pārdozēšanas risku. Par mikrofloru neko nepateikšu. Savulaik intereses pēc mēģināju apmēram 20 %. Ļoti kairinoš.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Ja jau jauc kokteiļos ar sulu, tad risks apdedzināt nav liels.

Vēl jautājums - ir kādam, ka apgrūtināta elpošana reizēm šīs slimības dēļ?
nevar jau arī saprast īsti, vai tā durstīšanās krūtīs ir saistīta ar skābes apdedzinājumu vai arī kaut ko trenažierzālē esmu kādreiz sastiepis krūšu vidū.

bieži vien pie straujām kustībām kaut kas ieduras, tāpēc ir sajūta, ka varētu būt kaut kas ar nerviem, muskuļiem tai vietā. Vispāŗ pirmo reizi saskare ar to, ka tā vieta ir vārīga bija pirms 2 gadiem jau, kad sāku apmeklēt trenažieru zāli un taisīju vingrinājumus, kur jāpiekļauj krūtis pie cietākas virsmas un jātaisa teiksim bicepsa vingrinājums (preacher curl), tad uzreiz varēja just, ka uztaisot to, tāda duroša sajūta tai vietā, kamēr piekļautas krūtis tur bija.. bet tad jau man arī vēlāk taisīja to kobru un teica, ka tik mazliet kairināta gļotāda no skābes, bet tā tam arī vajadzēja būt..

Tagad pēdējos mēnešos konstantāk jūtams kaut kas tajās krūtīs, īpaši no rīta pamostoties. Nav nekas tāds, kas būtu neciešams, tikai dīvaini, ka tā ir.
Vēl tas, ka reizēm dienā uznāk, ka apgrūtināta elpošana ir, tas gan mēdz traucēt, bet palasīju internetā, ka tas ir viens no skābes refluksa simptomiem, tāpēc it kā nepārdzīvoju par to, bet reizēm uztraucos, ka tas nav kaut kāds pulmanitorais sindroms, no kura var nomirt.

Pēdējā nedēļā sāku dzert no rītiem kartupeļu sulu, atjauktu ar burkānu sulu, lai vieglāk iedzert. Tas ārstē čūlas un iekaisumus (ja nu gadījumā tiešām man kaut kas tāds ir).

Pie ārsta kaut kad jāsaņemas iet - bet tad atkal.. man tā nav vienīgā problēma veselībai.. kas man raisa vēl lielāku paniku no ārstiem.

Otrs ir tas ,ka ja es zinātu, ka nebūs kobra otro reizi jārij, tad arī būtu vieglāk.. bet man bail, ka būs jārij. Kaut gan pašā kunģī man nekā traka nav, tikai jāpārbauda barības vads, ko laikam var izdarīt arī bez kobras.
Un, Mazdakteri, tik pārliecinoši teikt, ka alkohola lietošana nodara lielāko kaitniecību un būtu pilnīgi izslēdzama, ir nekorekti, maigi sakot..

Tev kā ārstam būtu jāsaprot, ka katra organisms ir individuāls, tāpat arī GERS gadījumos katram pacientam individuāli ir produkti un dzērieni, kas izraisa lielāku skābes refluksu, tai pat laikā citam tie būs citi (protams, pamatā tie ir vienādi - skābas lietas, saldas un asas, bet vai un cik ļoti tās pasliktinās simptomus ir atkarīgs no katra cilvēka organisma individuāli!!!

Nevajag te baidīt par kaut kādu dedzināšanu, ja viss tiek atjaukts kokteiļos, kuri sastāv no neitrālas sulas (persiku, plūmju, banānu)

Man teiksim daudz vairāk problēmas izraisa kafija, vermuts, alus un gāzētie dzērieni, tāpēc no tiem cenšos izvairīties.

Kafija vispār uzreiz uzdzen man skābi tā, ka pat sajūtu to mutē - pretīgi rūgtu garšu. Un tā man notiek ļoti reti, jo parastas atraugas neko uz augšu man neuzdzen.

A te Mazdakteris stāsta, ka alkohols ir bezmaz vai ļaunuma iemiesojums.. protams, ka nav tas nekas veselīgs un ar to aizrauties nevajadzētu, bet organisms man personīgi šnabi ar sulu pieņem salīdzinoši normāli, ja salīdzina ar augstāk minētajiem, kas tiešām man gremošanas sistēmai liek niķoties.
Tas, kas manu barības vadu pabojāja(ja nu tie nav muskuļi vai nervi no kačāšanās, kas pabojāti un durstās) - varētu būt cigaretes, kuras miilu uzsmēķēt, kad esmu iedzēris.
papildinu: ...varētu būt cigaretes un alus, kuru vasarā sanāca diezgan daudz dzert vismaz 2 mēnešus, pēc kā arī saasinājās mazliet vairāk tas viss. + arī stipros Eiropas ceļojuma laikā vasarā sanāca jaukt kopā ar coca-colam utt, kas arī varēja to visu situāciju pabojāt.
biju pie ģim. ārsta, izrakstija daudzas pārbaudes un vienai rakstīts, ka klīniskā diagnoze - F 45.3 , kas nozīmē veģetatīvā disfunkcija...

Ja tā ir taisnība, tad man tik traki nemaz nav, bet kaut kā neticas.. liekas, ka tiešām man kaut kas traks ir - visvairāk uztrauc elpošanas grūtības. Nejūtu simptomus tikai tad, kad alkoholu lietoju. Tāpēc arī sanāk pa vakariem kaut ko ielietot(ne lielās devās protams).

Vakar un aizvakar pilnīgi neko nelietoju un pa nakti smaku nost...
vakar zem 1/4 tabletes klonozepama normāli gulēju. Man te foršs monologs sanāk, ne?
Re: aizvērt kuņģa vārstuli!!! Vingrinājumi???
07.03.2015 20:33
Un ko Tu gribi, lai Tev pasaka :) ?

VD (F 45.3) ir ļooooti plaša tēma, kas patiesībā ir gļukains domāšanas mehānisms. Un tur nu katram pašam jātiek galā. Tā kā tas parasti aizņem gadus un katram citādus, tad ko gan kāds no malas var pateikt.
Biju uz elektrokardiogrāfiju un plaušu rentgenu. ELektrokardiogrāfijā rakstīts, ka Sirds elektriskās ass virziens: mērena....(otru vardu nesaprotu)

Plaušu rentgenā: diafragma mobila, sinusi brīvi. Plaušu pneimatizācija saglabāta. Infiltrivas, perēkļainas izmaiņas plaušu laukos neredz. Saknes strukturētas. Sirds - normālu izmēru.

Joprojām nav skaidrs kas man kaiš. Ja tie visu normāli parādīja šīs 2 izmeklēšanas. Vai plaušu rengenā to apvidu, kur atrodas saules pinums arī var pateikt vai tur kaut kas ir vai nav bojāts? Vai tur tikai par plaušām pašām pasaka.

Jo apgrūtināta elpošana man ar šo visu nav beigusies. Arī tā sūrstošā sajūta, kas krūtīs mēdz parādīties ikdienā. Mans paša variants ir tāds, ka tas varētu būt saistīts ar kuņģa pārāk lielu aizbīdīšanos uz diafragmu.. Bet to laikam plaušu rentgens neredz.
Vēl pie elektrokardiogrāfijas - "Eng normas robežās"
viens jautājums tik - vai pēc plaušu rentgena var pateikt kaut ko par barības vada vai elpvada stāvokli?
Re: aizvērt kuņģa vārstuli!!! Vingrinājumi???
21.03.2015 08:41
Nu, ja kārtīgs audzējs barības vadā izaudzis, tad točna var pateikt...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
skaidrs. ja neliels, tad neko?
Vienkārši it īpaši uz vakariem pēdējā laikā ir tāda karsējoša sajūta krūtīs un diskomforts, šad tad kaut kas durstas iekšā un elpošana apgrūtināta(bet pie tā jau pieradu)... es tagad domāju vai tas varētu būt saistīts ar to Veģetatīvo distoniju vai arī man kaut kas ir barības vadā noticis.
Re: aizvērt kuņģa vārstuli!!! Vingrinājumi???
22.03.2015 22:18
Gan jau ka skābe kāpj augšā...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Tādā gadījumā man skābe katru dienu kāpj, lai ko es darītu. Vai ir kādi veidi izņemot ompeprozolu kā to skābi apturēt? Jo tas nekādu efektu netaisa. Dzeru ingvera dzērienus un tējas, bet tāpat tas viss nāk. Tik tas, ka karsts aktīvāk pēdējās 2-3 nedēļas. Vēl pie asām kustībām (bet tas jau ir ilgi bijis, un asākas elpas ievilkšanas kaut kur iedurstas).

Reizēm tāda sajūta, ka tas kuņģis kaut kur pie rīkles atrodas, jo tur kaut kas visu laiku notiek iekšā. Nav jau tā ka nevar izturēt, bet tomēr dīvaini, ka tā.
varbūt, ka tas saistīts ar to, ka bieži ēdu.. reizi 2-3 stundās + pa vidam reizēm kaut ko uzkožu.
Re: aizvērt kuņģa vārstuli!!! Vingrinājumi???
23.03.2015 10:00
Ingvers kairina kunģa gļotādu! Jāēd bieži bet mazām porcijām. Ingvers ir dzeltenie pipari. Par tiemk, iekaisuma gadījumā ,ir jāaizmirst.Te pie vainas ne tikai kunģa skābe bet arī žults, kas tiek izsviesat pie trekniem ēdieniem. Jārunā ar pieredzējušu gastroenterologu. Vēl var pamēģināt nosedzošo terāpiju. Piemēram almagels. Galvenais ir nomākt Helicobaktēriju.Gultas galvgali esam pacēluši?
Lai saprāts. Nav jāpļāpā. Jāpārlasa vēlreiz padomi un jārunā ar gastroenterologu un savu ģ. ārstu.
Paldies par ieteikumiem! Par ingveru nezināju. Mēģināšu almagelu. Par helikobaktēriju - pirms 2 gadiem taisiju kobru un pārbaudot to helikobaktēriju secināja, ka nav man tā. Par porcijām - es cenšos mazākas porcijas, kas ir tādas, lai var paēst, bet nav tādas, kas piestūķē pilnu kuņģi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 19?
Ziņa: