MR un paraziti

Aizsāka 123 

MR un paraziti
17.02.2015 13:53
Man arii ir radusies dazi jautaajumi ;)
Vai MR veedera dobumam var redzeet paraziitus zarnaas, ja taadi ir? Vai arii vieniigaa metode kaa atklaat tos ir fecu izmekleesana?
Re: MR un paraziti
17.02.2015 14:17
Vispār fēču izmeklēšana nav vienīgā metode parazītu konstatēšanai organismā. Bet MRT būs redzami tikai lieli parazīti vai specifiskās vietās.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: MR un paraziti
17.02.2015 15:02
redzēt jau var, bet kā jau minēja - lielos, reizēm var pamanīt netipiskus konglomerātus, teiksim cērmju ileusa gadījumā.
Re: MR un paraziti
17.02.2015 15:06
123

Tev tagad viņi no galvas ir pārcēlušies uz zarnām? :D
Re: MR un paraziti
17.02.2015 17:33
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> 123
>
> Tev tagad viņi no galvas ir pārcēlušies uz
> zarnām? :D
__________________________________ Ha,ha,ha!!!!!
Re: MR un paraziti
17.02.2015 18:09
Nee, ar mani viss kaartiibaa, ar saviem paraziitiem galvaa sadziivoju labi:)))) Manas koleeges meitai aarsti nevar noteikt kas par vainu, ir bijusi gan kobra, gan MR veedera dobumam, bet nu neatrod neko taadu ar ko vareetu izskaidrot simptomus. Taapeec es iedomaajos par taarpiem veederaa.
Re: MR un paraziti
18.02.2015 00:54
Nu vēl jau ir kolonoskopija... youtube tur dažreiz tādas bildes, ka aš var apkrist. Pilnīgi kamoli ļaužos dzīvo.

Bet, ja ir ilgstošas grūti diagnosticējamas problēmas ar vēderu, vienmēr ir kaut kāds procents riska, ka "parazīti" ir galvā :D

Es gan esmu par to, ka cilvēku vispairms kārtīgi izmeklē, jo tagad ir daudz visādu tehniku.
Re: MR un paraziti
18.02.2015 09:53
Nu vēl jau ir arī diagnostiskā laparatomija, bet ja tie parazīti ir galvā, tad velti tos meklēt vēderā.
Re: MR un paraziti
18.02.2015 13:32
Sai gadiijumaa kaut kaa neticaas ka ir psihologiskas probleemas. Koleeges meita ir 20 gadus veca un vinai ir BCT, motoriski nav tik lielu probleemu, staigaa pati, bet ir diezgan smaga gariiga atpaliciiba. Aktiiva meitene, bet 1-2 reizes meenesii parasti dienas pirmaa pusee vinai saakas vemsana videeji 5-6 reizes, peedeejaas reizes atvemj zulti un kaa likums tai dienaa ir veedera izeja normaala, bet daudz. To dienu vina pavada gultaa un tu redzi, ka vinai ir fiziski slikti, bet naakamaa dienaa viss ir normaali un vina atkal rinko pa maaju. Vina cies no aizcieteejumiem, tiek lietots Microlax 3.dienaa ja nav bijusi veedera izeja, videeji 3-4 reizes meenesii. Ir veikta arii ultraskana, neredz zarnaas aizsprostojumus, tikai gaazes. Ir taisiits arii MR smadzeneem - bez izmainaam. Sii lieta saakaas apmeeram pirms 3 gadiem, saakumaa bija 1 reizi triis meenesos, bet pamazaam kluva arvien biezaak. Peedeejaa pusgada laikaa vina ir zaudeejusi 7kg. Ir kaadas idejas?
Re: MR un paraziti
18.02.2015 13:57
Zarnu aizsprostojumi dažkārt mēdz būt daļēji un grūti diagnosticējami un var gadiem mocīt cilveku. Iesākumā vajadzētu regulāri un kārtīgi iztīrīt vēderu. Un ir liela varbūtība, ka problēma pazudīs.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: MR un paraziti
18.02.2015 14:21
BCT ir tāds komplekts, par ko pat bīstos izteikties. Turklāt katram cilvēkam tas ir citādi, jo bojājumi ir atšķirīgi.

Smadzenes taču "komandē" visu ķermeni. Ja taisīja MR smadzenēm, vajadzēja izdarīt secinājumus, kā redzamie bojājumi ietekmē/varētu ietekmēt gremošanas sistēmu. Es domāju, ka tas varētu būt radiologa un neirologa kopdarbs. Viņai tātad ir organiski bojājumi smadzenēs, viņas ārstam ir jādomā, kas tur nav nodrošināts.

BCT slimniekiem bieži ir iekšējo orgānu darbības traucējumi, bet nav tā, ka tur nekā psiholoģiski nevar darīt. Daudziem palīdz, piem., tā pati delfīnterapija u. c., kad cilvēks, ja tā var sacīt, gūst kaut minimālu izpratni par savu ķermeni, vismaz sāk ar to komunicēt un saprast (kaut nedaudz), kādus signālus ķermenis sūta.

Bet garīgā atpalicība šai gadījumā ir biku sliktāka ziņa, jo tur visu laiku ir jāstrādā baigi pamatīgi, citādi viss sasniegtais var ātri aiziet ganos. Beigās iznāk tā, ka galva dzīvo savā sviestā, bet rumpis – kā grib, jo to nekas sakarīgi neregulē.



Edited 1 time(s). Last edit at 18.02.2015 14:23 by Runcene.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 20?
Ziņa: