Yersinia enterocolitica

Aizsāka Mateus 

Yersinia enterocolitica
21.02.2015 14:51
Jautājums zinošajiem... vai ~1990. gadā bija valstī pietiekamas iespējas, lai varētu laboratoriski diagnosticēt jersineozi?
Re: Yersinia enterocolitica
21.02.2015 16:18
Man bija gadījums, bet tas bija 1993 gadā, kad karavīrs saslima ar ļoti augstu t*.Man radās aizdomas par meningītu. Aizrāvu viņu ar ātro palīdzību uz Infekcijām. Tur konstatēja ka vainīga Yersinija. Pārnēsā peles. Attīstās pagrabos un ledusskapjos. Diezgan labi pazīstama slimība.
Diezgan labi padodas a/b terapijai. protams jāskatās kur viņa" iesēžas".



Edited 1 time(s). Last edit at 21.02.2015 16:24 by Mazdakteris1.
Re: Yersinia enterocolitica
21.02.2015 17:17
Peles nepārnēsā... tā ir maldīga info.
Visu Medscape izraku krustu šķērsu... pa lielam, neviens īsti nezin, kas ir pirmavots.
Es savulaik it kā izslimoju jersineozi, bet tagad ta skatoties... neredzu neko, no kā man būtu palikusi pēc slimības mantojumā, N gadus ārstējamas šaizes ar visu gremošanas un daļu endokrīnās sistēmas. Tapēc radās jautājums...vai man vsp bijusi jersineoze :D Bet arī veda uz slimnīcu, ar aizdomām uz meningītu...vienīgi, es pēc tam vēl tuvu pie 7 gadiem ārstējos ar sekām no ta visa pasākuma.
Re: Yersinia enterocolitica
23.02.2015 14:12
Par to Yersinia enterocolitica " iesēšanos" , kā ir tā ir...., jersinjoze neveido hroniskas slimības formas, ja vien nav kādu nopietnu imunitātes traucējumu. reizēm jersinjoze var nostrādāt, kā triger mehānisms blakusslimību saasināšanai,g.k. sistēmslimībām, bet lai hronizētos.... nav dzirdēts un redzēts.
Re: Yersinia enterocolitica
23.02.2015 16:59
A es par ko... ilgi un dikti pētīju, lasīju, krustu šķērsu. Neviena materiāla par to ka pēc tam paliek kaut kas paliekošs...
Man pēc tam uz jersineozi norakstīja - 12 pirkstu zarnas čūlu, kunģa čūlu, pankretītu, vairogdziedzera darbības traucējumus, kaut kas vēl ar pārējām zarnām bij. Bet tagad ar veselo saprātu nojaušu, ka to nevarēja izraisīt Yersinia enterocolitica, kuru normālos apstākļos, pat i neārstē nekā specifiski... it ka vienalga - kas bijis, tas bijis.. bet interesanti tomēr.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Yersinia enterocolitica
23.02.2015 23:05
. Turklāt, suņiem, aitām, savvaļas grauzēji, un vides ūdens var būt arī rezervuārs patogēno Y. enterocolitica celmiem. Cilvēka patogēni celmi parasti aprobežojas ar zarnu trakta un novest pie enterītu / caureja. [2]
********************************
Patogenitāte / toksicitāte: Yersinia enterocolitica infekcijai raksturīgs enterītu, enterokolīts (īpaši bērniem), drudzis (39ºC), ūdeņaina vēdera izeja, sāpes vēderā un akūtu mezentērija limfadenīts (kas var imitēt apendicīts), Dažos gadījumos akūta terminālis ileīta un zarnās šķīstošu drudzis var rasties, 5. zemsvītras piezīmē 1-3 nedēļas pēc sākotnējiem klīniskajiem simptomiem, reaktīvs artrīts un eritēma nodosum var izveidoties situācija, kas varētu ilgt aptuveni 6 mēnešus pēc inficēšanās 3. zemsvītras piezīmi retos gadījumos, komplikācijas var ietvert meningīts, endoftalmīts, konjunktivīts, miokardīts, pneimonija, plaušu abscess, hepatīts, holangīts, peritonīts, glomerulonefrīts, uretrīts, celulīts, hemolītiskā anēmija, tireoidīts, faringīts un septicēmija 6. zemsvītras piezīmi infekcija ir lielāks veselības risks Imūndepresīvi indivīdi un ja to neārstē, mirstības līmenis no septicēmiju var būt līdz pat 50%, 3. zemsvītras piezīmi.
________________________________________
Jersīnijas ir vairākas grupas,izrādās.Un reti, bet rada tās saslimšanas ,kas "laimējās" tev
Tulkotās no angļu valodas.
Nestrīdies lūdzu ar speciem......



Edited 1 time(s). Last edit at 23.02.2015 23:08 by Mazdakteris1.
Re: Yersinia enterocolitica
24.02.2015 08:27
Pats nestrīdies ar speciem :D :)
www.medscape.com kaudzes ar dažādiem klīniskajiem pētījumiem.
Tai skaitā pētījumi, par baktērijas klātesamību grauzējos, putnos, suņos, saldējumā, pienā ezeros, strautos utm.

Pa roku galam paķerts viens no pirmajiem rezultātiem:
Yersinia bacteria are spread by eating or drinking food or water that is contaminated with feces from an infected human or animal. Animals, especially pigs, are the main source of Yersinia. Wastes from infected animals may contaminate water, milk and foods, and become a source of infection for people and other animals. Raw pork and pork products, especially pork intestines (chitterlings), are often contaminated. The bacteria have also been found in cold cuts, raw or improperly processed milk, ice cream, tofu, shellfish, lakes and streams, and both wild and domestic animals.

Tb pat gliemežos atrod to baktēriju... bet Tu te par pelēm ;)

Gan jau ka Tev ir arī pilnais abonements: http://search.medscape.com/news-search?queryText=Yersinia%20enterocolitica
Un neviena no blaknēm NAV hroniska. Bet kā baktērija nonāk visās iepriekšminētajās vietās... neviens īsti nezina, tikai nojauš.
Re: Yersinia enterocolitica
24.02.2015 20:56
Kur es teicu, ka tikai no pelēm. Kāpēc tu esi tik agresīvs. Angliski lasīt nemāku,atvaino.Ja gribi ko uzzināt, tad nemeties uz visiem virsū....
Jersīnijas ir daudzi paveidi. Bet Eiropā tikai daži no tiem ir patogēni. Grauzēji, zarnu trakts. Vai tad es saku nē?Ja slimo cūkas,tad var slimot arī grauzēji. Neredzu pretrunu.
Es tev iedevu izrakstus no angļu valodas tulkojuma. Te nav mani izdomājumi.Ja tu ko nesaproti,tad nevajag uzbrukt citiem.Tur ir teikts,ka reti bet slimība dod komplikācijas -artrīti (locītavu iekaisumi),sārti izsitumi, meningīts , tireoidīts (vairogdziedzera iekaisums).....
Cik atceros tu par to jautāji vai stāstīji. Daudzas no šīm komplikācījām var pāriet ilgstošās kaitēs.
Mateus, es nesaprotu tavu agresivitāti.Es jau neesmu vainīgs, ka tu saslimi. Tikai cenšos ievest skaidrību.
Es jau pats nezināju, ka jersīnija var dot tik sarežģītas komplikācijas.Neesmu pastāvīgi strādājošs infekcionists.
Lai miers un labums visiem.
Re: Yersinia enterocolitica
27.01.2020 17:50
Labdien, man dažādu nesaprotamu veselības problēmu dēļ sāka izmeklējumus uz infekcijas slimībām. Visādas tizlas vainas- klepus, cistas, muskuļu un locītavu sāpes, neizdalās locītavu eļļojošais šķidrums, vairogdziedzeris jocīgi uzvedas, urīnceļu problēmas u.c. Izklausās paranoiski, bet stāsts garš. Pēc vairākām vizītēm pie vertabrologa , dakteris man lika izmeklēties uz infekcijas slimībām. Atklājās Jersīnijas IgA k-1 un IgG- pozitīvs 61RU/ml. Viens ārsts saka, ka esmu inficējusies, bet otrs saka, ka slimība man izskrējusi cauri un nav jāārstē, pie kam nekādos paskaidrojumos neielaižas un nosūta pie psihiatra. Aknu analīzes arī ir pasliktinājušās. Palasot tomēr iznāk, ka jersinioze var radīt komplikācijas. Esmu sanervozējusies un nesaprotu ko darīt. Dzīvoju laukos, ģimenes ārste pārbijās, nosūtīja uz slimnīcu, slimnīca neņem pretī. Tomēr cik es saprotu slimība ir infekcioza un arī meita jūtas slikti. Bet es jau baidos kaut kur griezties pie ārstiem nosūtīs abas pie psihiatra. Man 50 gadi, veselīgs dzīvesveids, pašiem bioloģiska saimniecība, pārtika pamatā pašu audzēta arī gaļa. Vai jums ir kāda ideja?
Re: Yersinia enterocolitica
27.01.2020 19:02
Kaut ko tādu atradu saitā https://lv.iliveok.com/health/simptomi-yersiniosis_86507i15955.html. Un tur ir aprakstīti arī locītavu bojājumi, nervu bojājumi, aknu bojājumi, urīnceļu bojājumi. Ilgstošā laika posmā, nevis kā ārsti saka izslimo un viss.
Vairumā gadījumu slimības gaita ir labvēlīga. Novērojiet recidīvus un paasinājumus, kas notiek vieglāk nekā slimības pirmais vilnis, pārsvarā ir iersiniozes simptomi ar vietējiem bojājumiem: artralģija (artrīts) un sāpes vēderā.

Atveseļošanās periods parasti ir garš. Sākumā astēnovedēmatiskie traucējumi palielinās. In vispārējo formu iespējams attīstības Yersinia miokardītu, hepatītu, pielonefrīts, meningītu (meningoencefalītu) un nervu bojājumus (autonomā disfunkcija sindroms) ir raksturīga ar labdabīgu laukums un pozitīvu iznākumu.
Sekundāro fokālās formas var attīstīties pēc jebkuras citas iersiniozes formas. Pirms tam slimība tiek vai nu subklīniski, vai arī pirmās izpausmes un sekojošie fokālie bojājumi tiek atdalīti no cita ilgstoši (līdz vairākiem gadiem), kuru laikā pacienta veselības stāvoklis joprojām ir apmierinošs. Šajos gadījumos pirmie simptomi, kas saistīti ar iersiniju, ir jebkura viena orgāna (sirds, aknu utt.) Sakropļošana.

Simptomi iersinioza sekundārās koordinācijas formas - artrīts, Reitera sindroma, erythema nodosum, ilgstoša vai hroniska enterokolìts, kakla limfadenīts, ophthalmitis. Konjunktivīts un osteīts. Biežākā variants - locītavu, kas raksturīgs ar jaukta iemiesojumu ģeneralizēta forma vairāk intensīvu un ilgstošu arthralgias (artrīts), kas vairumā gadījumu ir pirms dispepsijas simptomi un pazīmes intoksikācijas. Lielākajai daļai pacientu attīstās poliartrīts. Visbiežāk novēro interphalangeal, radiocarpal, starpskriemeļu, scapula-clavicular un gūžas, ar monoartrītu - ceļa, potītes vai elkoņa locītavām. Apakšējo ekstremitāšu locītavu un vienpusēja sakiroilīta raksturojoša asimetriskā bojājuma pazīmes. Hemogrammā - eozinofilija un ESR palielināšanās. Yersiniosis artrīts bieži vien tiek kombinēts ar kardītu.
Ar ilgstošu vispārējas formas gaitu ir iespējamas sāpes sirdī, sirdsklauves, tahikardija (pat normālā temperatūrā). Pulse un arteriālais spiediens ir labi. EKG - infekcijas kardiopātijas vai miokardīta pazīmes. Ir iespējams attīstīt specifisku sīkšūnu pneimoniju, uveītu, iridociklītu un pastiprinātu CNS bojājumu simptomus (reiboni, miega traucējumus, letarģiju, adināmiju, negativismu). Retos gadījumos tiek konstatēts meningeāla sindroms. Daži pacienti sūdzas par urinēšanu, urinējot.

Lielākajā daļā pacientu, kuriem ir jersiniozes sekundāra fokusa forma, attīstās astēniskas un vegetoneurotiskas reakcijas, kurām ir grūti tikt galā.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 20?
Ziņa: