Jautājums ārstam

Aizsāka AndinjaG 

Jautājums ārstam
24.02.2015 11:31
Labdien,

Esmu sieviete, 28 gv, bez liekā svara (162cm/53kg)

Tā kā neatrodos Latvijā, pirms meklēt palīdzību pie ārsta, nolēmu pajautāt šeit, ko varētu nozīmēt sekojošie simptomi:

Vakar pēcpusdienā man pēkšņi (pirms tam neesot nekādiem neparastiem apstākļiem - ne stress, nogurums, slodze, ne kas cits) sāka spēcīgi sāpēt galva. Man no 11-12 gadu vecuma ir regulāras galvassāpes, tāpec esmu pieradusi ar tām sadzīvot, vidēji stipras un pat stipras galvassāpec paciešu viegli, taču šoreiz galvassāpes bija daudz spēcīgākas nekā parasti, kā arī parasti tās ir vairāk durošas un gavas pires daļā, deniņos, bet šoreiz sāpes bija spiedošas pakauša rajonā. Tā kā neatrados mājās nebija pieejami pretsāpju medikamenti, galvassāpes nepārgāja ne uz mirkli, arī intensitātes ziņā tās nemainījās, aptuveni pēc stundas man parādījās slikta dūša, sausuma sajūta mutē, nespēja sakarīgi runāt un uztvert pilnībā ko runā citi, bija grūtības orientēties telpā un sakoncentrēt redzi, tad nolēmu, ka došos mājās. Ierodoties mājās iedzēru 2xIbumetin 400mg un atgūlos, pēc 45 min galvassāpes nebija mainījušās, tad nolēmu, ka došos uz neatliekamo med.palīdzību, bet tad tik pat pēkšņi cik viņas uznāca tās arī pārgāja, pilnībā, bez nekādām sekām.

Vel vēlējos piebilst, ka atbraucot mājās izmērīju vairākkārt assinsspiedienu, esmu iegādājusies elektronisko spiediena mērītāju, jo vēlējos izprast vai manas regulārās galvassāpes var būt saistītas ar spiediena maiņu (man ikdienā ir zems spiediens 96/61 pulss ap 75), tātad šoreiz aparāts uzvedās neparasti, arī tas notika pirmoreiz, 1. pīkstieni mērot asisnspiedienu parasti ir regulāri, ar vienādu intervālu, taču šoreiz tie bija haotiski, pīkstot te ātrāk, te lēnāk, te vispār pārtraucoties, 2. aparāts ziņoja par nepareizu spiedienu, sekojoši mērījumi at aptuveni vienas minūtes intervālu starp visiem - 1.mērījums 98/63 pulss 67, 2.mērījums 101/73 pulss 69, 3. mērījums 108/72 pulss 67, 4. mērījums 95/63 pulss 65, 5. mērījums 101/64 pulss 63 (no sākuma domāju, ka varbūt aparāts sabojājies, bet manai māsai spiediens bija normāls, pīkstieni regulāri un abi rādījumi ar minūtes intervālu gandrīz vienādi), pēc tam kad galvassāpes izzuda 98/69 pulss 68.

Ceru uz palīdzību noskaidrot kas tas bija, cik nopietni un ieteikumu vai nepieciešams ar šo informāciju doties pie ārsta, kāda?
Re: Jautājums ārstam
24.02.2015 11:44
Pārāk sarežģīta simptomātika lai ko konkrēti pateiktu, nepieciešama kompleksa izmeklēšana. kaut kā aizdomīgi rādīja tas spiediena aparāts, ... viņi ir jūtīgi uz elektromagnētiskiem traucējumiem. Iespējams, ka galvassāpes ir saistītas ar sirds problēmu, iespējams, ka nē, iespējams, ka runa iet par divām nesaistītām patoloģijām, pārāk sarežģīti lai ko konkrēti teiktu.
Tas, ka galvassāpes ir regulāras no 11-12 gadu vecuma, arī liek uzmanīties, Arnold - Chiari malformāciju? nezinu, nepieciešama kompleksa izmeklēšana.

Un ar šādu simptomātiku, pie ārsta jādodas noteikti ; neirologs + kardiologs, MR galvai, EKG utt, kompleksi, visu ko nozīmēs.



Edited 1 time(s). Last edit at 24.02.2015 11:46 by nex.
AndinjaG
Re: Jautājums ārstam
24.02.2015 12:36
Paldies par atbildi.

Noteikti griezīšos pie ārsta.

Pašai gan ļoti slikta pieredze ar ārstiem. Pirms gada griezos pie kardiologa, jo man ir aizdomas, ka nav kaut kas īsti pareizi ar sirdsdarbību, sakarā ar to ka ļoti bieži reibst galva , ir vājums, zems asinsspiediens, kurš ik pa brīžam stipri lēkā, kā arī gadiem ejot arvien biezāk man ir "elpas trūkumi", kas izpaužas kā tāds "krekšķis", esmu vairākkārt zaudējusi samaņu pie vieglām traumām - sagriežot pirkstu, nokrītot no velosipēda - ne no sāpēm, bet liekas no spiediena svārstībām, stressa...taču vienīgā atbilde, ko saņēmu no kardeologa bija - tu esi par jaunu, lai tev būtu problēmas ar sirdi, par tā īsti neiedziļinoties visā ko es saku. Kardeogramu arī man šī daktere 4 reizes taisīja, lai izskatītos normāla, pirms katras reizes sakot - tu nesatraucies tik ļoti un elpo lēnāk - pašai likās ka pie pēdējās kardeogramas vispār vairs neelpoju - Tad sanāk tā man jādzīvo - uz gultas gandrīz neelpojot!...

Ceru ka šoreiz atradīšu kādu ārstu, kuram būs vēlēšanās un laiks man palīdzēt!
Re: Jautājums ārstam
24.02.2015 13:27
Glupības, kaut kādas,... ekg taisot vispār ir pofig, elpo vai neelpo, ...aizturēt elpu vajadzīgs lai novērtētu tā saucamo elpošanas aritmiju, kas nemaz nav slimība. Ir nācies arī sastapt tā saucamos kardiologus, kuriem kardiogramma ir ķīniešu ābce. Un problēmas ar sirdi sākās tieši jauniem cilvēkiem, tāpēc ka tie parasti arī iedzīvojas moikardītos, endokardītos un vārstuļu defektos, skraudot ar gripu apkārt.
Nomaini ārstu.
Re: Jautājums ārstam
24.02.2015 20:40
Pacienti parasti ir tendēti saistīt bērnības slimības ar pašreizējo stāvokli. Ja EKG uz doto mirkli ir ok. Tad vajadzētu apsekot kas ir ar kakla skriemeļiem. Mazais svars norāda uz nepietiekamu barības vielu uzņemšanu. Sievietēm tas bieži noved pie kakla skriemeļu un starp skriemeļu saslimšanas.
Arī zemais asins spiediens var izsaukt šādas parādība (galvas sāpes).
AS aparāti elektroniskie mēdz uzrādīt asins spiediena svārstības. Viņi ir ļoti jūtīgi uz sistolēm, diastolēm uz elpošanas aizturi un muskuļu saspringumu. AS rādījumos redzu tikai pazeminātu AS, kas var izsaukt galvas sāpes.
Pievienojos Next.Jārunā ar neirologu. Vai nepieciešams veikt angiogrammu kaklam ,galvai. Ar kādu metodi ,to pateiks speciālists.
Lai veselība un prieks.
Re: Jautājums ārstam
19.04.2016 09:35
Labdien

es gribētu izmeklēt mēles sakni/rīkles augšdaļu (nezinu, kā to "vietu" pareizi sauc), bet, par cik, paldie sDievam, ar veselību parasti viss ok, ārstus apmeklēju reti, un nezinu, pie kāda speciālista man jāpierakstās. Vai varat, lūdzu,palīdzēt?
Galvenais simptoms ir sajūta, ka kaut kas sīks ieķēries vienā kakla pusē - šis diskomfort sir gandrīz visu laiku pēdējos mēnešus. biju par šo pie ārsta (LOR) kādus divus gadus atpakaļ - neatrada neko - esot no stresa. Pasūkāju hopemopātiskās zāles un pārgāja. Tad atkal atsākās un vakar ieskatījos ar spogulīti un blakus mandelei tāds kā balts plankums. Sāku satraukties.
Re: Jautājums ārstam
19.04.2016 10:51
Barības vielu uzņemšana ir viens posms, nākamais ir asimilācijas process;).
Pēdējam jautājumam.

Es ietu pie lora.
Pa diviem gadiem tur viss kas var būt izmainījies. Vajag lai dakteris uz vietas apskatās un izrunājas ar Jums.



Edited 2 time(s). Last edit at 19.04.2016 23:58 by smail.
Labdien! Jau ilgāku laiku mokos ar sliktu (ļoti sliktu) elpu, zobi veseli, kuņģis arī. Domāju, ka sliktās elpas iemesls ir mandeles, jo no tām izdalās balti akmentiņi, kurus bez žēlastības vakaros izspiežu, šobrīd tādu vairs nav, bet paspiežot mandeles no tām izdalās balti duļķains šķidrums. Muti skaloju ar skalojamiem līdzekļiem , mēli noberžu ar to mašu zobu birstīti, bet sliktā elpa pēc dažām minūtēm atjaunojas. Ko darīt? Vai mandeļu piesaldēšana man varētu līdzēt? Vai regulārie baltie izdalījumi nekaitē manai veselībai? Jau iepriekš pateicos par atbildi!
Re: Jautājums ārstam
14.10.2016 19:08
Jārunā ar LOR speciālistu.Slikta smaka no mutes var būt gan no mandelēm, zobu smaganām,trahejas un pat kuņģa slimībām.
Domāju,ja smakas iemesls ir mandeles,tās jālikvidē.
Lai veselība un cerība.
Re: Jautājums ārstam
04.12.2019 23:47
Labdien!
Man jautājums par Milgamma N 90mg\40mg\25mg kapsulām. Ārsts tās izrakstīja pie muguras sāpēm un roku tirpšanu naktīs. Šobrīd baroju mazuli ar krūti, arī to ārsts zina.
Nopērkot šīs zāles, anotācijā lasīju, ka barojot bērnu ar krūti, zāles nedrīkst dzert.
Kā tieši tas var ietekmēm mani un bērnu, ja ārsts zinot apstākļus, zāles tomēr izrakstījis? Izrakstītā dienas deva 1kapsula 3xdienā.
Paldies jau iepriekš!
Ar cieņu- Anne
Lauzta riba
06.12.2019 20:03
Labdien! Draugs 3 dienas atpakaļ darbā izkrita cauri dēļu grīdai paligdams karājoties starp 1. Un 2. Stāvu sasita spēcīgi ribas labajā pusē. Bīja pampums kas šobrīd ir nogăjis. Spēcīgas sāpes gan elpojot gan uz kustībām sēžot,guļot,ceļoties kājās. Trauma ir plaušu apvidū un šobrīd sāpes ir aizgājušas līdz krūškurvim. Pirmajā diena bījām slimnīcā un apstiprināja kad ir mikrobiskas plaisas uz vienas ribas. Dotajă brīdī sāpes ir spēcīgākas varbūt tas tomēr ir lūzums un vaidzētu velreiz braukt pie ârsta?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 12?
Ziņa: