žoklis

Aizsāka Mammīte35 

Mammīte35
žoklis
11.03.2015 16:02
Labdien!
Meitai 13 gadi, augums 160, svars 48 kg. Kad viņa ver muti stiprāk valā, tad kaut kādā brīdī žokļa locītavā ( tuvāk ausij kura ir augšā) var dzirdēt tādu kā nelielu klikšķi ( jāieklausās tad dzird) un arī apakšžoklis pēc tā var nedaudz redzēt, ka verot tālāk muti vaļā tākā drusku nolec uz sānu, bet tas ir pavisam tik minimāli, ka nezinot nevar pamanīt. Kad ir mute ciet seja ir simetriska un nekas neku nav'šķībi. Kas tas varētu būt? Nevien ārsts nevar pateikt. Varbūt Jums ir idejas? Tas nav kas ļoti nopietns? Tāda sajūta, ka līdz noteiktam mutes atvērumam viss ok un lai tālāk atvērtu lielāku atvērumu tur kaut kas nolec nedaudz uz sāna, nokrakšķ drusku un tālāk atkal veras. Tas viss jau mums turpinās ap gadu un nav ne sliktāk ne arī pāriet. Nekas nekur tajā brīdī nesāp. Stomatologs-ķirurgs pateica, ka kaut kāda disfunkcija muskuļu, ka varbūt no nervu stresa. Jā viņai pirms tam bija nopietns stress, pat nezinu pirms kāda laika. Bet tas skan manuprāt neticami un kāpēc tad veselu gadu tā disfunkcija nebeidzas? Rentgenu nevien ārsts neprasa, jo saka, ka neko neparādīšot.
Re: žoklis
11.03.2015 16:51
Jāiet uz P.Stradiņa slimnīcu pie sejas ķirurgiem vai stomotologiem. Varētu būt žokļa locītavas saišu vājums vai kāda veca trauma. RTG gan būtu jāiztaisa pirms tam.
Ja nu tas dikti uztrauc.Vai nav bijusi trauma spēcīgi kožot kādu cietu priekšmetu? Riekstus piemēram.
Pagaidām izvairīties no pārāk plašas mutes virināšanas un cietas barības košanas. Nevajadzētu to pārāk akcentēt, lai meitai nepaliktu psiholoģiska trauma.
Lai veiksme un veselība.
Re: žoklis
11.03.2015 16:59
Domāju, ka viena žokļa puse nedaudz izmežģās. Tā mēdz būt locītavas defekta dēļ. Bet nedomāju, ka šis būs tas gadijums kad varēs kaut ko līdzēt. Netaisīs tak tāda sīkuma dēļ operāciju.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Mammīte35
Re: žoklis
11.03.2015 18:53
Vai tas paliks uz mūžu? Ko darīt? viņa bieži par to ieminās, ka traucē. Nekādas traumas nevar atcerēties. Tiesa gan nevaru atradināt no nagu graušanas. Tas nevarēja būt par iemeslu,? tur tak arī jāsasprindzinās. Man bail vai tā nav kāda nopietna slimība? Agrāk tā nebija.
Re: žoklis
11.03.2015 19:09
Man ir identiski, saaku to piefikseet pirms kaadiem 20 gadiem. Dazkaart jauniibaa kaa stipraak nozaavaajos, taa zoklis taa kaa ieklemmeejaas, ka gruuti bija muti aiztaisiit, bet ar gadiem tas paargaaja. Domaaju, ka tas ir uz muuzu, bet tas man dziivot netraucee?Kaadaa veidaa tas tavai meitai traucee?
Mammīte35
Re: žoklis
11.03.2015 21:17
Viņu kaitina tas klikšķis un apakšžokļa tā nelielā novirzīšanās sānis, bet nesāp, saka, mute šķķibe un asimetrijas nav, saka, ka nepatīkami un prasās pie kāda ārsta ārstēties, bet nevien neko neārstē. Agrāk taču tā nebija. Nevaru bērnam pateikt, ka tas tā būs tagad visu mūžu. Baidos arī vai tā nav kāda nopietna slimība. Es domāju, ka viņa to uzskata par defektu un tas viņu uztrauc.
Re: žoklis
11.03.2015 21:31
Man nav nekādu zinātnisku pierādījumu, bet kāpēc visi, ko zinu ar šitādu šaizi, ir diezgan panervozi cilvēki? Un tur tiešām nekā nevar darīt. Vēl šajā vecumā gan var vainot augšanu, var izregulēties pēc laika.

Drīzāk varbūt? aizved pie psihologa nagu graušanas dēļ. Vēlāk nevarēs noslēpt un kompleksēs.



Edited 1 time(s). Last edit at 12.03.2015 00:33 by Runcene.
Re: žoklis
12.03.2015 00:00
Sajuuta ir taada, ja atver muti plataak, piem. pie zobaarsta, taa zoklis ar klikski izsliid no lociitavas, un ar klikski iesliid atpakal, kad aiztaisa muti. Zobaarsti protams to uzreiz pamana, bet neviens nav teicis, ka ir nepieciesama operaacija vai kaada cita aarsteesana. Es neredzu iemeslu komplekseet par to, jo cik biezi cilveekam ir jaatver plati mute, un sii probleema jau nav aareeji redzama. Nekaada nopietna slimiiba taa nav. Noteikti kaada "draudzene" ir pateikusi, ka vinai ir mute skiiba. Neviens cilveeks nav perfekts, katram ir kaads skelets skapii ;) Es domaaju ka ar operaaciju var nostiprinaat lociitavu taa, lai zoklis nesliideetu aara, bet vai tas ir taa veerts?
Re: žoklis
12.03.2015 00:13
Pamekleeju biski internetaa, zobu griesana naktii var buut par ceeloni sai probleemai.
Re: žoklis
12.03.2015 09:55
Izskatās pēc temporāli - mandibulārās locīrtavas meniska iekaisuma, vai meniska trofikas traucējumiem, klikšķi rodas tieši tādi paši, kādi gadās ceļa locītavās. Iemesli var būt ļoti daudz, pusaudžiem dominējošais ir dishormonālais fons, apsaldēšanās vai trauma. Kontrolrentgens būtu vēlams, bet pēc aktīvas ārstēšanas, te nav vajadzības , labus rezultātus dod fizioterapija.



Edited 1 time(s). Last edit at 12.03.2015 10:05 by nex.
Mammīte35
Re: žoklis
12.03.2015 15:43
Pie kāda ārsta var iet pēc diagnozes? Kāda fizioterapija un vai tas iekaisums pats pāriet?
Re: žoklis
12.03.2015 15:58
Ja tādi uztraukumi, tad vajadzētu lai apskata sejas-žokļa ķirurgs, un norīko uz fizioterapiju- ultraskaņas sildīšanu vai citu, visdrīzāk, neko citu viņš arī izdarīt nevarēs.
Ja tā ir meniska vaina, tad pēc būtības tas nav gluži iekaisums, tās ir distrofiskas izmaiņas pašā meniskā, tā saitēs un, varbūt arī locītavas somiņa pastaipīta, nereti tās gadās pieaugušiem kuri nodarbojas ar daivingu - saspringti žokļu locītavas muskuļi, jo jātur akvalanga iemutis+auksta apkārtējā vide, bet tīnim tas parasti ir pubernitātes vecumā uz endokrīnās disfunkcijas fona, un viss drīzāk ar pubernitātes perioda beigšanos, pāries arī šī problēma, pati no sevīm.

Jā, un kā te rakstīja, zobu griešana naktīs, var arī izraisīt vai pastiprināt šo problēmu.



Edited 2 time(s). Last edit at 12.03.2015 16:07 by nex.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 7?
Ziņa: