Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?

Aizsāka lrp 

lrp
Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
12.03.2015 19:32
Uz sejas nejauka dzimumzīme - viss bija normāli, vienā līmenī ar ādu, tagad pacēlusies, kā pumpa :(
Gribētu aiziet pārbaudīties, bet...kad pirms pāris gadiem jautāju ģimenes ārstei nosūtījumu (citai dz.zīmei), viņa tik noteica, ka nosūtījumu dodot tikai tad, ja ir ļoti radikalas izmaiņas, struto utt.
Tagad nezinu, kur lai iet. Agrāk Briāna ielā bija saprātīgas cenas un "dzīvā rinda", tagad skatos, ka tur par vizīti vien 25 eur, plus vēl par pārbaudi, par noņemšanu...Diemžēl nav tādu līdzekļu.
Un tad visās malās skandē, ka cilvēki pie ārsta nonāk novēloti, bet ko lai dara, ja nav tādas naudas?!
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
12.03.2015 19:43
Prasi ģimenes ārstam nosūtījumu pie onkologa.
Parasti tādas dzimunzīmes izgriež ar skalpeli, bet ja uz sejas, tad arī kosmētiskā lāzeroperācija ir ok.
Vienīgais var nedaudz nomierināt, ja dzimumzīme bija vienā līmenī ar ādu, un tagad pacēlusies virs ādas, tad viss drīzāk nekas nopietns tur nav, kavernozā hemangioma, vai kas tāds, ja būtu kas nopietnāks, tad tā izčūlotu ādas līmenī.
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
12.03.2015 20:05
Diemžēl tas atkarīgs no ģimenes ārsta.

Bet onkologs tāpat neonkoloģiju par valsts naudu neoperēs, taču izmainītās viņi vienmēr rekomendē operēt. Beigās iznāk, ka katram jāgrozās, kā var.
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
12.03.2015 20:36
Man vienu tādu neonkoloģisku pumpu izgriezt maksāja kādus 100 EUR, turklāt doks ļoti ieteica to darīt, cits jau iepriekš bija ieteicis, ģimenes doka arī visu laiku ēdās par to pumpu, jo tā visu laiku tika rīvēta.

25 -- konsultācija, 25 -- visa ķermeņa pumpu pārbaude ar datorprogrammu, 25 -- lāzergrieziens redzamā vietā un 25 -- pumpas histoloģiskā analīze. Es tā pa rupjo, bet tā aptuveni maksā visur. Un nav jēgas iet pie dermatologiem, brīnos pat, ka kāds tur iet, jo viņu zināšanas nav salīdzināmas ar onkologa.

Un manas ģ. ā. atbalsts tam visam nekā nedeva, jo doks uzreiz pateica, ka skaidri redz: pumpa nav ļauna, valsts nemaksās, bet izgriezt noteikti vajag. Tā, lūk.



Edited 2 time(s). Last edit at 12.03.2015 20:40 by Runcene.
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
12.03.2015 20:40
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Diemžēl tas atkarīgs no ģimenes ārsta.
>
> Bet onkologs tāpat neonkoloģiju par valsts naudu
> neoperēs, taču izmainītās viņi vienmēr
> rekomendē operēt. Beigās iznāk, ka katram
> jāgrozās, kā var.


Pigmentnēvus, ar aktivitātes pazīmēm ir onkoloģija......., vai tas tiešām ir nēvus, hamengioma, limfangioma vai melanoma vai kapoši sarkoma, to onkologs nezin, bez histoloģijas.
Tur tu kļūdies, onkopoliklīnikā, tur pat, pārsienamajā, to pumpu arī izkniebs... uzliks 1-2 šuves 10 min un miers...., histoloģija pēc nedēļas. Cits jautājums par rētu. Bet lāzeroperācija, tas jā, būs par naudu, ar minimālu rētu un bez histoloģijas,... bet domāju, šajā gadījumā, histoloģija nav diez cik svarīga.



Edited 1 time(s). Last edit at 12.03.2015 20:42 by nex.
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
12.03.2015 20:49
Nu bet runa jau ir par ciparu, ko pacients maksā. Neonkoloģiskās LOC maksā to pašu, ko privātklīnikās, kauču ir ģ. ā. norīkojums, jo valsts to nesedz.

Kad es gāju, Derjabo pateica, ka neko nevar pagūt griezt, jo baigā rinda. Lai nāku uz privātpraksi, jo cipars būs tas pats.
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
12.03.2015 20:51
Nu nez, cik man zināmi ļauži pie viņa ir gājuši, viņš ar dermaskopiju ir pateicis uzreiz, bez histoloģijas. Diemžēl bija arī melanoma.
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
13.03.2015 10:55
Es aizgāju pie dermatologa uz P.Stradiņa slimnīcu. Tur apskatīja un tūlīt "piesaldēja". Palicis pigments.
Arī sāka augt. Niezēt. Bija ārsta nozīmējums.Gāju bez rindas.Ls15, jo nebija laiks.
Uz sejas pakļauta saules radiācijai. Es sen būtu noņēmis par jebkādu naudu.
Lai saprāts un veselība.
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
13.03.2015 15:12
Vīram arī Derjabo uzreiz pateica, ka ir melanoma. Pirms tam to izvirzīja arī vietējās pilsetas dermatoloģe/onkoloģe, bet viņa teica, ka pati tādu negriezīs.
Bija operācija LOCā , tā, ka teikt, ka visas pumpas izgriezīs kāda kabinetā un uzreiz varēsi iet prom - muļķības. Pie tam pirms tam taču veic dermoskopiju un tajā ļoti ticami arī novērtē kas ir kas.

Esiet piesardzīgi ar šiem veidojumiem, labāk lieku reizi pārbaudīt nekā vienu reizi attapties, ka par vēlu ...
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
13.03.2015 17:24
Diagnozi melanoma, uzstāda tikai un vienīgi histoloģiski, un nekā savādāk! Neviens operējošs onkologs ņeņemsies operēt melanomu tikai uz tā pamata, ka kaut kāds Derjabo, kaut ko, ar dermaskopu ieaudzīja un pateica. Nerunāsim nemaz par to, ka nekāds dermaskops neparādīs melanomas klasifikāciju pēc Klarka, no kā ir atkarīga operācijas metode un apjoms.

Gadījumā, ja izgriež "pumpu" , un histoloģiski izrādās melanoma, tad lemj jautājumu par reģionālo fimfektomiju un tālāko terapiju. Griežot aizdomīgas " pumpas " onko poliklīnikā, tiek ievēroti onkoloģiskās ekscīzijas principi, dēļ tā arī rēta lielāka, griežot reģionālajā poliklīnikā, var visādi sanākt. Bez tam, onkopoliklīnikā ir cito histoloģiskās izmeklēšanas iespējas.



Edited 3 time(s). Last edit at 13.03.2015 17:32 by nex.
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
13.03.2015 18:46
Ja kaut "kāds D." un "operējošs onkologs" ir vienā personā, tad viņš abās vietās ((LOC) un savā privātpraksē) rīkojas saskaņā ar vienu filosofiju. Un viņš ir viens no Latvijas labākajiem. Mums nav 20 onkodermatologu. Pat īsti 10 nav.

Izņemot to, ka LOC viņam nav lāzera, bet privātpraksē ir. Un privātpraksē viņš negriež skaidri redzamus ļaundabīgus veidojumus, jo ne tur aprīkojuma, ne palīgpersonāla.

Nu un viņš paļaujas gan uz dermaskopiju un arī uz savu pieredzējušo aci. Ja viņš pacientam pasaka: "šitam histoloģiju netaisīsim, un viss", tad tur ir jāsāk žēli lūgties un smilkstēt, un viņš i tad vēl centīsies atrunāt, jo solīdās privātpraksēs nav stilā bezsakarā izspiest naudu. Tad pēc kā viņš vadās, ja ne pēc tā, ko redz ar dermaskopu? Tak ne jau pēc kristāla bumbas...

Ja, kā te Neziņa raksta, D. nebija nekādas histoloģijas, un tomēr viņš bija drošs, ka jāņem pacients uz LOC, tad kā nu tā viņš nolēma... tak jau redzēja, ka nelabais.

Tāpat arī krūtij ne vienmēr pirms op. ir ņemta biopsija. Varbūt tā ir priekšrakstos, bet ne dzīvē. Un doks ar pacienti sarunā, vai ņemt nost pa tīro, ja tas krabis ir, vai taisīt saudzējošo, vai ko nu tur vēl viņa būtu ieplānojusi. Un viņš jau taisa to expreshistoloģiju, taisa gan, bet vienmēr zina, kas tas ir, ko viņš redz un ko ir atgriezis vaļā.
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
13.03.2015 18:57
Bet tēma jau ir par to, ka doks, kaut arī zina/domā, ka šī konkrētā pumpa vai dzimumzīme ar laiku var ņemt nelabu virzienu, nav tiesīgs viņu cirpt par valsts naudu, un cilvjiem ir jāsaprot, ka visi riski mūsdienās ir jānovērš par paša naudu. Bet daudziem tā ir nelabi liela summa. Kaut kas man teica, ka ķirurģisks grieziens ar skalpeli pat maksājot dārgāk (ja veidojums nav ļaundabīgs). Bet te neņemšos zvērēt, jo precīzi neatceros.

Pārējās procedūras un taktikas šim gadījumam nav tik būtiskas :)

Tēma, manuprāt, ir paplašināma arī par to, ka mums ĪSTENĪBĀ par valsts naudu ir tikai galējie stāvokļi, kaut valsts amatpersonas to tieši izvairās pateikt.

Un tad ir valsts medicīnas sistēmas ierēdņu (nevajadzīgo) milzonīgās algas un Stradu 500% prēmijas... Nu kā lai nerodas jautājumi.

Pieņemsim, ka pacients izveseļosies un viss būs labi, bet ārstēt ļaundabīgu veidojumu ir daudz dārgāk, nekā atvēlēt kādus 100 EUR riska pacientiem.
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
13.03.2015 19:25
Sorry par offtopu, bet tas ir kaut kāds trakums ar tiem ierēdņiem. Nu ja vēl tā tauta būtu turīga... Bet nē, tiem tur viss ir pofigs. Ka tik lielo piķi var iegrābt. Un kur? Medicīnā!!

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
13.03.2015 19:38
onkodermatalogs ir parasts dermatalogs ar specializāciju onkoloģijā, viņš nav onkoķirugs, un sajēgas par mts limfātiskajā sistēmā, un to ekstripāciju nekādas, operēt viņiem neļauj, bet ja tu neesi operējošs onkologs, tad tu neesi onkologs, tas ir tā pat kā ginekologs, nu kas tas par ginekologu kurš neoperē?... sorry, bet tādi nav nopietni doki.

Kirurģisks grieziens ar skalpeli maksā lētāk nekā.... kā teica viens paziņa,.... aizgāju pie urologa, šis iebāza man piekstu dirsā un par to es samaksāju 30 eiro!.... Patr ko!? .... medicīnas sistēma mums ir nopujusi pašos pamatos un onkoloģija ir palikusi par biznesu: .... Daugavpilī. onkoslimnīcā .. vienai paziņai bija ca rectum,.. iziet pie radiniekien viens pāvs no sava kabinaeta - eskulāps baltā halātā un radiniekiem saka: Jūsu radiniecei ir vēzis!!!... bet ES!!! es!!!.... mēģināšu glābt!!! ( tobiš, dodiet man naudu, un tikai tad es ko darīšu) ,,...man daudz netrūka lai tam eskulāpam pa feisu ievilktu!



Edited 1 time(s). Last edit at 13.03.2015 19:39 by nex.
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
13.03.2015 20:13
Konkrētā persona nav dermatologs, un tie, ko es saucu par onkodermatologiem, VISI ir operējoši onkologi LOC. VISI. Bet gandrīz visiem ir arī kāda privātprakse.

Par to, ka pie dermatologa nav gudri šādos gadījumos iet, esmu teikusi tik ilgi, kopš esmu šai forumā. Un tā domājusi esmu krietnus gadus pirms tam.

Bet Tu aizej un iedod pa žokli tam durakam -- pēc tam moš sapratīsi, par ko forumā runa, un nestāstīsi man lietas, ko zināju, pirms Tu piedzimi.
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
13.03.2015 23:18
Beidz muldēt, nosauc kaut vienu operējošu onkodermatalogu LOC!? tur pat nodaļas tādas nav! pat specialitātes LOC tādas nav! to ko dara Oniščuks, oky, bet viņš nav ķirurgs , pieņem ambulatori un viss.



Edited 2 time(s). Last edit at 13.03.2015 23:26 by nex.
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
13.03.2015 23:55
Opa! Kautiņš briest...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
14.03.2015 00:33
ku! Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Opa! Kautiņš briest...


nu kāta bez tā, bez tā nu nekā nevar! garlaicīgi bez tā! :D........ "panem et circenses populus egebant" ( ja pareizi atceros deklanācijas) :)



Edited 1 time(s). Last edit at 14.03.2015 00:45 by nex.
Re: Pārbaudīt dzimumzīmi. Kur?
14.03.2015 02:00
A nafig tur nodaļu vajag?

Tur vnk ir viens pulciņš, kas ir apguvuši ļauno "pumpu" lietas labāk par citiem. Kam te vajag Tavas rezekcijas un hemangiomas utt., ko Tu turklāt visu laiku raksti ar kļūdām :D... es rakstu tā, lai tauta saprot un visu laiku tieši runāju par iepriekš minētajiem onkologiem. Un es zinu, kā viņi tur savā starpā tur bazaru un ko kā iekšienē žargonā sauc.

Specialitāti savajadzējās, da kāda šķirba, kā es te forumā to nosaucu, vajag, lai cilvis saprot, ka pie dermatologiem uz skaistuma klīnikām nedrīkst iet. Jā, onkologs maksās, bet tad vismaz būsi runājis ar galvu, nevis @#$%.

Onkologi un citi ķirurgi dermatologus un šrinkus vsp par ārstiem neuzskata. Es arī nē. Nu i viss.



Edited 1 time(s). Last edit at 14.03.2015 02:13 by Runcene.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 11?
Ziņa: