smagums/velkošas sāpes sirds apvidū

Aizsāka thisisme 

Sveiki!
Lieta tāda, ka nu jau mēnešus 2 man ir konstanta smaguma sajūta sirds apvidū, sāpes atbalsojas arī uz kreiso roku un kaklu. Citreiz mēdz arī iedurties, bieži ir smagi elpot. Biju pie ģimenes ārstes, nosūtīja mani uz eho, kur viss bija perfekti, tāpēc tikai izrakstīja mildronātu un viss. Bet sāpes nepāriet. Jāatzīst, ka man ir visai stresains dzīvesveids un paliela fiziskā slodze ikdienā. Liekā svara nav, ēdu arī veselīgi un sabalansēti. Vecums: 27.
Kardio slodzes laikā ļoti ātri pulss lec augšā un pat pie it kā vieglas kardio slodzes (tipināšanas pat ne skriešanas) turas ap 160. Tā tiešām būtu slavenā veğetatīvā distonija? Vai arī atkal doties pie ārsta, lai izmeklē kārtīgāk?
Būšu priecīga par jebkuriem ieteikumiem!
Paldies!
Re: smagums/velkošas sāpes sirds apvidū
04.07.2015 14:49
Dereja uztaisit koronarografiju angiografiju.
Re: smagums/velkošas sāpes sirds apvidū
04.07.2015 17:08
Principā jāsāk bija ar elektrokardiogrammu. Nezinu, kāds bija ģimenes ārsta nodoms, sūtot uz Eho. Visticamāk, ka ir vienkārši pastiprināta simpātiskās nervu sistēmas aktivitāte. Mērķis ir dzīvot mierīgāku dzīvesveidu, nelietot kafiju, nesmēķēt, labi gulēt un noteikti pamazām sākt aerobos treniņus.
Re: smagums/velkošas sāpes sirds apvidū
04.07.2015 17:22
Var sakt lietot antipsihotikus, piem. Fluanxol
Re: smagums/velkošas sāpes sirds apvidū
04.07.2015 18:00
Kaads Fluanxol, Miksa, tev vispaar ir kaada nojeega ko tu cilveekiem iesaki? Tu tagad buusi foruma eksperts psihiatrijaa? :))))
Es arii kaut kaa nesaprotu jeegu uzreiz suutiit uz Eho, vajadzeetu saakt ar kardiogrammu un slodzes testu, ja vien tu jau neesi paspeejis to izdariit.
Ja izmekleejumi buus normaali, tad jau var saakt domaat par vegetatiivo distoniju.
Snukers,
Vai vari, lūdzu, pastāstīt par simpātisko nervu sistēmu mazliet sīkāk? Šobrīd uz 2 mēnešiem esmu prom no Latvijas un noteikti iziešu slodzes testu, kad atgriezīšos, bet ko darīt līdz tam? Vienkārši mierīgi dzīvot?
Jāsaka, ka sāpes parādās periodiski, parasti, kad slodze vai stress lielāks. No kā vēl atteikties? Kafija, droši vien jau alkohols? Smēķēt nesmēķēju. Kā ar sportošanu? Cenšos 3x nedēļā vieglu kardio taisīt, ar pulsu līdz 120, parasti tā ir soļošana. Un 2x nedēļā man ir spēka treniņi pa 40 min. Sports palīdz tikt galā ar ikdienas stresu, bet vai tas ir labs manai sirdij?
Re: smagums/velkošas sāpes sirds apvidū
05.07.2015 15:22
Dzimums. Augums/svars?????????
Vai neirologs ir skatījis? Kā ir ar muguras-kakla skriemeļiem?
Sieviete, 27, 171cm, 60kg.
Neirologs nav skatījis.
Re: smagums/velkošas sāpes sirds apvidū
05.07.2015 22:19
Jāskatās starpribu neiralģija vai muguras-kakla skriemeļu, vai starpskriemeļu diska lietas. Sevišķi ja sāpes saistītas ar kustībām un ieelpu.
Lai veicas.
Re: smagums/velkošas sāpes sirds apvidū
05.07.2015 22:42
Es tomēr stingri iesāku veikt koronarogrāfiju - sirds un tās asinsvadu izmeklējumus. Tas ir zelta standarts un neviens cits izmeklējums to aizstāt nevar. Ars'ā un dažās lielajās slimnīcas ir pieejama neinvazīvā CT - datortomogrāfijas koronogrāfija, ka ir vienkāršs izmeklējums ar kontrastvielu. Vienīgais nosacījums ir, lai pulss būtu 60 vai zem 60. Un tas šajā gadījuma varētu būt problēma. Betaloc lietošana ne vienmēr dod rezultātu. Tādā gadījumā jādodas uz Varšavu veikt izmeklējumu vai arī jāorganizē Latvija īpaša kustība, kas pieprasītu iegādātis 2 avotu vai 256 slāņu datortomogrāfu. Latvijā ir pieejami tikai vecāko paaudžu aparāti, nevis mūsdienīgi.
Re: smagums/velkošas sāpes sirds apvidū
06.07.2015 11:56
Miksa, vai tu vareetu pamatot kaadeel vinai vajadzeetu veikt koronograafiju?
Re: smagums/velkošas sāpes sirds apvidū
06.07.2015 12:50
123

Nu kauču biku labāk par fluanxolu... :)

bet miksa manā skatā ir reāls psihiatrijas kadrs, kas te tagad murgo Dieva zīmes, pats čīkst un pīkst, un tagad citus velk hipohondrijas dubļu jūrā iekšā. Nu tik šaibas, nu tik izmeklēties... mūžs ir viens, ļaudis, beidziet to sadirst.

Cepiet gaļu, dzeriet labu alko ar mēru un atpūtieties.
Re: smagums/velkošas sāpes sirds apvidū
06.07.2015 13:03
Ja ārsts velk uz diagnozi "slavenā distonija", tad ar to ārstu vizītes arī ir jāpārtrauc -- tās ir manas domas pēc ilgas "cīņas ar šo šausmīgo slimību" :) Nu labi, satrakojās veģetatīvās nervu sistēmas simpātiskā daļa, bet tā dzīvo savu dzīvi atkarībā no tā, kā dzīvo cilvēks. Tāpēc veģetatīvās nervu sistēmas otrs nosaukums ir autonomā nervu sistēma. Tā nav piespiežama "uzvesties" un "domāt" pareizi, ja to nedara cilvēks pats, vienalga -- parasimpātiskā vai simpātiskā daļa.

Tur vienmēr kaut kas ir jāmaina domāšanā un skatījumā uz pasauli. Un parasti diezgan radikāli, kas nekad nenotiek ātri, jo cilvēks principā ir stulbs radījums, kas visu laiku kāpj uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem, arī tad, ja izsit aci. Ja nekas, kas ir paša spēkos nelīdz, tad psihoterapija, lai psihoterapeits atspoguļo reālo putru, kas cilvim ir galvā. Bet šāds spogulis zināmā līmenī ir arī godīgi rakstīta dienasgrāmata. Ja pēc mēneša palasīsi pirmos ierakstus, diezgan drīz būs skaidri pirmie domāšanas un pasaules uztveres traucējumi, ja vien cilvēks nav ļoti psihiski slims vai tik baisi rezistents, ka domā: par visu atbildīgi citi.

Iemeslu ir daudz, daļai latvju zelteņu tā ir pārcentība, jo citādi viņas nejūtas nekam derīgas, nav veselīga pašvērtējuma, notiek nepārtraukta sevis salīdzināšana ar citām utt. Protams, kājas tam aug bērnībā, bet tā ir beigusies, jāņem dzīve savās rokās.

Es ieteiktu neizmeklēties -- naudas izmešana, turklāt ķermeņa ārsti nenodarbojas ar VD dziļākajā līmenī, tas jādara pašam vai kopā ar kādu psiholoģiski orietntētu atbalstu.

Vienīgais, ko savās domās pieļauju, ja tiešām viss ir izmēģināts un nāk virsū depresija (bezmiegs, smagi lēkā asisspiediens, visu laiku dedzina kuņģis) un ir smagas somatiskas izpausmes, tad var pamēģināt antidepresantus, bet jauniem cilvēkiem ar to sākt, turklāt mūsdienās, ir liela muļķība. Ir vērts padomāt, vai tiešām VISS ir izmēģināts. Zālēm VIENMĒR ir blaknes, un tās rada jaunas citas problēmas. Vienmēr. Kaut vai attīsta iemācīto bezpalīdzību, kad cilvēks zaudē prasmes tikt galā ar dzīves krīzēm, jo zāles visas bailes nogludina, tāpēc pēc fluanxola gan neiesaku skriet. Ir redzēts daudz šo laimīgo muļķu, kam viss vienalga, ka tik viņam viss padots un nodrošināts. Zāles kropļo domāšanu un uztveri. Galīgā avārijā nesaku, ka nedrīkst, bet jāapdomā labi un jāsaprot, kā zāles palīdz un kā kaitē. Turklāt pieradums... ai, kāds tas ir viltīgs...

Katram cilvēkam ir savi veidi, kā tikt galā ar ikdienas stresu, un citiem tas ir sports. Nevajag atteikties no tā, kas palīdz. Drīzāk ir vērts mēģināt noskaidrot, kas vēl iz ikdienas aktivitātēm sagādā šo atsodzi.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.07.2015 14:15 by Runcene.
Mazs update no manis. Tomēr aizgāju pie vietējiem ārstiem, nosūtīja mani uz EKG, bet teica, ka, ja ar to viss kārtībā, tad visticamāk nervi, stress būs pie vainas. Te jāpasaka arī Runcenei paldies par komentāru, jo pavisam noteikti manā dzīvē ir kaut kas jāmaina, strādāju daudz par daudz un nespēju sev pateikt stop. Relatīvi nesen atvēru savu uzņēmumu un domāju, ka visi jaunie uzņēmēji zina kā ir strādāt 80 + stundas nedēļā un bez brīvdienām. Bet es mācos un cenšos pateikt sev "pietiek, jāpaņem pauze", grūti gan tas nāk, taču šī nepatīkamā pieredze varbūt beidzot būs atvērusi man acis. Sāku jau ar šodienu un paņēmu sev 5 brīvdienas, kuras veltīt sev, sportam, grāmatām un pastaigām :)
Re: smagums/velkošas sāpes sirds apvidū
06.07.2015 21:32
Cik esmu lasījis Fluanxol zāļu aprakstu un runājis ar ārstiem, tad secinu, ka Fluanxol ir maigas zāles un nerada atkarību. Lietoju 2 reiz dienā pa 0.5 mg. Es ceru, ka tas nav traki. Līdz ar Fluanxol man savulaik ieteica lietot arī Bromazepamu, taču dzirdot par tā atkarībām savulaik īsu laiku lietoju to ļoti reti (kad nomira tuvs cilvēks) un pēc tam no tā esmu attiecies.

Tas par baiļu pārvarēšanu varētu būt tiesa. Tik atbrīvots sex dzīvē un koncertu/pasākumu apmeklēšanā neesmu bijis nekad agrāk. Bet gribas cerēt, ka tas ir nevis zāļu, bet sporta zāles iespaids. To sāku apmeklēt reizē ar Fluanxol lietošanas sākumu.
Re: smagums/velkošas sāpes sirds apvidū
06.07.2015 21:52
Psihiatri visi pūš, ka nerada atkarību, bet tā ir liela melšana, visparstākā diršana, jā, benzodiazepīnu līmeņa ķīmisko atkarību nerada, bet psiholoģisko gan, un tāpēc teicu, ka zāļu iedarbības mehānisms un arī kaitējums ir jāsaprot. Tad, ja nu galīgi dimbā, var arī kādu laiku lietot.

Un tāpat doki saka, ka neveidojas pieradums. Esmu redzējusi vairākus cilvēkus, kam gan antidepresantu, gan benzo devas ir bijušas jāceļ. Turklāt iespaidīgi. Daži ir pārgājuši uz smago artilēriju, jo no parastas VD ir sevi padarījuši par psihiatrijas smago galu. Kā personības viņi ir degradējušies. Tie ir ļaudis, kas nekā cita nav darījuši, bet tikai paļāvušies uz zālēm un ticējuši psihiatriem.

Tāpēc es uzturu stingru opozīciju psihiatru melšanai -- jo esmu redzējusi sekas.

Bet cerams, ka mūsu tēmas autore tiks galā pati.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.07.2015 21:55 by Runcene.
Re: smagums/velkošas sāpes sirds apvidū
09.07.2015 16:21
Daba mums devusi gana daudz, lai vismaz pacenstos tikt galā ar depresiju un visām pārējām bēdām. Meditācija, lūgšanas, joga, sports....
Jaucoties iekšā organisma neiromediātoru sistēmā tikai par dārzeni palikt var.
Re: smagums/velkošas sāpes sirds apvidū
10.07.2015 15:35
Piekrītu. VD sievietēm ir bieži dēļ vīrišķo hormonu trūkuma......:)
Kaut kas liedz sajust vīrišķos feromonus, kas veicina endorfīnu( bionarkoitku) izdalīšanos.
Aha, un vīriešiem VD nav, ja? Protams, jo vīrieši - ja šiem sūdīgi - lielākoties sāk dzert un nodzeras. Kāpēc smirdīgi bomži pārsvarā vīrieši, tāpēc, ka sievietes tomēr stiprākas, izķepurojas.
Atceros dakteri Jāni Zālīti - psihiatru savulaik. Arī savās grāmatās minēja, ka sievietēm vēži dēļ tā, ka nav seksa. Likteņa ironija, pats dr. bija trīs reizes precējies un nomira no vēža. Destruktīvas attiecības grauj cilvēku, nevis kkādu vīrišķo hormonu trūkums. Piedošanu par oftopiku.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 10?
Ziņa: