Orlistat

Aizsāka Ežkundze 

Ežkundze
Orlistat
21.07.2015 20:33
Jau trešo gadu nevaram atrast aptaukošanās vainu. ĶMI norāda uz lieko svaru. Vairogdziedzeris izoperēts. Kortizols paaugstināts. Konkrētas diagnozes nav, joprojām taustāmies. Endokrinologi rausta plecus. Ģimenes ārsts sūta uz nākamiem un nākamiem izmeklējumiem. Ēdienkarte tūkstošreiz pārskatīta, fiziskās aktivitātes arī.
Tā kā esmu jau tuvu izmisumam sava pretīgā izskata dēļ, beidzot ģimenes ārsts piekrita izrakstīt medikamentus, kas palīdzētu zaudēt svaru. Izrakstīja Orlistat 120 (Xenical). Brīdināja par šausmīgu caureju to lietošanas laikā. Tauki gāzīšoties ārā aumaļām u.tml. Tā kā daļu tauku izvadīšot no organisma, izdosies ātrāk notievēt. Ideāli - tieši tas, kas man vajadzīgs.
Sāku lietot minētos medikamentus. Jēga nekāda. Nekādas caurejas. Jau kuro dienu. Nezinu - priecāties vai bēdāties.
Tas ir normāli, ja Orlistat lietošanas laikā nekādas caurejas nav? Kādā veidā tad tie tauki tiks izvadīti? Vai arī ar tiem tomātiem un gurķiem, no kā pārsvarā pārtieku, tādus izvadāmus taukus nemaz neuzņemu? Ghrr.. jau viss besī...
Re: Orlistat
21.07.2015 20:44
Vai tad aptaukošanos vispār ārstē? Ir tikai tabletes, kas samazina ēstgribu, bet tās pašas ar blaknēm. Ja medicīnisku tur varētu kaut ko līdzēt, tad 50% pasaules problēmu būtu atrisinātas un nebūtu visas tās svaru vērotāju kustības, biedējošās pārtikas piedevas, utt.

Mans ĶMI ir 36.5 (125 kg, 185 cm).

Esmu dzirdējis, kas liekā svara problēmas rodas arī no nabadzības - regulāras un drošas pārtikas nepieejamības dēļ tiek ēsts par daudz tad, kad ir. Un ķermenis laikam ar laiku iemācās neko nezaudēt, bet uzkrāt nebaltām dienām. Šķiet, ka manā gadījuma tā tas ir bijis, jo bērnībā ar to bija smagas problēmas.



Edited 1 time(s). Last edit at 21.07.2015 20:51 by miksa.
Ežkundze
Re: Orlistat
21.07.2015 21:02
Cik sapratu, tad konkrētie medikamenti Orlistats nemazina ēstgribu, bet gan palīdz daļu no apēstā uzreiz izvadīt ārā. Tāpēc jau teorētiski vajag būt tai caurejai. Bet man nav.
Re: Orlistat
21.07.2015 21:23
No wikipēdijas https://en.wikipedia.org/wiki/Orlistat izriet, ka caurejas pamatā ir neuzsūktie tauki. Tātad ja tauku maz, tad arī caureja maza. 30-50% ieguva svara samazinājumu par 5%, bet 15-25% ieguva svara samazinājumu pat par 10%. Uz 125 kg tie būtu 6-12kg paša labākajā gadījumā. Uzlabojums tas ir, bet problēmu laikam neatrisinās. :(((

Neesmu ārsts. Gaidām, ko teiks foruma īstie ārsti. Viņi arī noteikti prasīs dzimumu, svaru, augumu un vecumu.



Edited 2 time(s). Last edit at 21.07.2015 21:25 by miksa.
egle1
Re: Orlistat
21.07.2015 21:36
Cik es zinu no tā Xenical - ne jau ķermeņa taukus izvada, bet apēstā ēdiena taukus, respektīvi, ja tu ēdīsi ceptas olas ar speķi, tad tev būs caureja, jo to olaino speķi izvadīs. Tāpēc, man jau nu liekas, ka medikamentus izraksta, balstoties uz pacienta ēdienkarti, ne tikai uz svaru.
Ko tu ēd? Varbūt tev tieši derētu olbaltumdiēta, tipa Dikāna. Es vēl lasīju par kviešu kaitīgo ietekmi, respektīvi, cilvēki salasās, ka jāēd pilngraudi, bet tā kā visas maizes satur kviešus, tie pilngraudi arī neveselīgi un neļauj zaudēt svaru.
Re: Orlistat
31.10.2019 18:17
Notievēšanas tabletes - http://thermacuts.lv
Es notievēju ļoti ātri un bez jo-jo efekta.
Re: Orlistat
28.12.2019 11:15
Drošākais veids kā ar garantiju nomest svaru ir badošanās. Ir daudzas klīnikas Eiropā un Krievijā, kur to var darīt ārsta uzraudzībā, bet var arī badoties 3 - 5 dienas bez problēmām mājās un tad skatās rezultātus. Ķermeņa masas indeksa kalkulatorā var rēķināt aptaukošanās procentus, bet būtība ir viena - tiek uzņemts vairāk kalorijas nekā patērēts. Nav iespējams, ka neēdot svars nekristos. Lielākā daļa ārstu gan baidās no badošanās, iespējams, ka viņiem par to skolā neko nemāca. Pameklē pētījumus internetā un izmēģini.
Re: Orlistat
07.07.2023 11:12
Notievēšanas tabletes - https://tonzes.com/slimlv.htm Es notievēju ļoti ātri un bez jo-jo efekta.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 21?
Ziņa: