Kur var izmērīt cukuru asinīs?

Aizsāka SolarStone1 

Kur var izmērīt cukuru asinīs?
07.10.2015 12:01
Sveiki!
Kaut kad pirms pāris gadiem biju te rakstījis par savām problēmām ar angīnām un nemitīgo herpesu.. Toreiz izdevās izārstēt angīnu, tad tagad pusgadu supresīvi dzeru Heviran (aciklovīru).. katru dienu pa tabletei no rīta un vakarā, izdevās arī supresēt herpesu līdz ar to..
Tomēr pēdējā laikā tā sāku domāt, kāpēc tas viss ir tā.. Toreiz bija angīna no G grupas strept., guglē lasījos , saka, ka parasti norm. cilvēkiem tā baktērija nepiemetas, ka var būt pie cukura diabēta vai citas imūnsistēmas problēmas. Neviens no LORiem to man nav pateicis toreiz.
Līdzīgi ir ar herpesu, kāpēc tas varētu tik bieži parādīt sevi?! Nu jau gadus 5, un tikai regulāra aciklovīra dzeršana ļāva man pēdējo 9 mēnešu laikā normāli dzīvot bez herpesa.
It kā šie abi argumenti var liecināt par problēmu ar cukuru asinīs, pareizi?

Tad, lūk, tagad pēdējos pāris mēnešos arī bija tāda lieta kā sāpes labās rokas vidējā pirksa locītavā.. pie pamatnes, ja pirkstu paliec uz sāniem. Kā arī ar kreiso ceļgalu pie fiziskas slodzes, saliecoties un bija kādu brīdi pat vienkārši kāpjot pa kāpnēm. Vai šis arī nevarētu būt cēlonis paaugstinātam cukuram ?

Vēl biju pie dermatologa toreiz, kad risināju angīnas u.c. problēmas, teica, ka man tāda paraiba sejas āda.. jautāju, kāpēc, teica, ka nezinot, ka jāmeklē kaut kur citur iemesls, varbūt ar kuņģi problēmas utt. Bet vai šis arī nevarētu norādīt uz cukuru?

Pirms 2 dienām vēl bija epizode, ka visu dienu gribējās pačurāt, pie tam nevis tikai gribējās, bet arī varēju to bieži darīt ar standarta urīna daudzumu.. Un pasausa mute pēdējās dienās, šodien jau labāk nekā pirms 2 dienām, bet nu tomēr tāda sajūta ir vēl...
---------------------

Es mēdzu nodarboties ar sportu kādu reizi nedēļā, svars ap 87 kg, augums 180cm. 27 gadi, vīr.
Nodomāju, ka iešu uz Premium Medical vai kā viņus sauc, uzrakstīju, bet tur ģimenes ārsta vizīte ir 80 eur. )
Kāpēc neeju pie sava ģimenes ārsta? Aj, man psiholoģiskas problēmas, tā kā kauns iet , vēl panikas lēkmes iet pie ārstiem.. vienvārdsakot ļoti smagi tas viss.
---------------------

Kā domājat, vai es pareizi domāju, ka tā varētu būt cukura problēma un man derētu to pārbaudīt?
Un vai to var kaut kur izdarīt bez iešanas pie ģimenes ārsta? Tā kā atnākt un pateikt, ka vēlos izmērīt cukuru un kā to pareizi darīt?
Re: Kur var izmērīt cukuru asinīs?
07.10.2015 12:17
Aptiekas. Piemēram: Saules aptiekā Brīvības ielā 68, Rīgā ir iespējams noteikt cukura līmeni asinīs par maksu, t.i. 1,50 EUR par vienu mērījumu.
Re: Kur var izmērīt cukuru asinīs?
07.10.2015 13:34
Un kad vajag to mērīt? Vai vienalga vai arī tukšā dūšā un kādas ir normas vērtības piem., dienas vidū ?
Re: Kur var izmērīt cukuru asinīs?
07.10.2015 14:02
Labāk to darīt ar ģimenes ārsta starpniecību. Viņš visu pateiks un ieteiks arī citus risinājumus.
Cieņā.
Re: Kur var izmērīt cukuru asinīs?
07.10.2015 14:48
Es jau nedēļu mēģinu saņemties pie ģimenes ārstes aiziet, nevaru .. pietrūkst garīgā spēka. :)

Un kā domājat, vispār var būt tāds fona hronisks diabēts gadus 5, ka īsti nevar saprast, ka ir.. labi ēdot, sportojot , gandrīz bez liekā svara.. 27 gadīgam vīr..?
Re: Kur var izmērīt cukuru asinīs?
07.10.2015 19:03
Ja ir bailes vīrietim spēka gados pie sava ģimenes ārsta, tad noteikti vajag iet pie psihoterapeita. Tas ir nopietni.
Ja būtu īsts diabēts, jau sen būtu koma un reanimācija. Augoņi pa visu ķermeni, aklums, un nenormālas slāpes, Burtiski spaiņiem dzertu.
Jāiet pie ģ.ā. un par to ir jārunā. Tur tevi neviens ar šprici negaida un ar skalpeli vēl ne tik.
Re: Kur var izmērīt cukuru asinīs?
07.10.2015 20:47
Vispār jau pirms kādiem 5 gadiem es esmu bijis pie psihiatra (psihoterapeits neadekvāti dārgs), izmeklēja mani visādi, pat runājās ar mani teju stundu ikreiz.. dzēru gandrīz gadu fenozepāmu, antidepresantu + 2 neiroleptiķus, kurus mēģināja peimeklēt, bet uz mani neiedarbojās neviena ripa diemžēl, galu galā noplātīja rokas un pateica, ka negrib mani turpināt barot ar tām zālēm.. Tad tas viss bija sociofobijas kontekstā. Tā tas arī beidzās.

Par šīm problēmām ar imunitāti esmu toreiz gājis pie ģim. ārstes, nu kad angīna arī bija utt. Neko nevarēja īsti atrast pēc analīzēm, ok, uz cukuru netaisīja un imunogrammu arī ne, jo teica, ka rindas uz pusgadu.
Tā nu toreiz sāku nodarboties ar jogu katru dienu 3 mēnešus un kopā ar ziliem graudiņiem tiku vaļā no angīnas.

Un ko tad visur internetā raksta, ka diabētu bieži vien grūti atrast un daudzi nemaz nezina, ka tas viņiem ir?

Nav pat tik daudz bail no šprices, cik panikas lēkmēm un vispār psiholoģiski kauns uzticēties vai par savām veselības problēmām runāt ar ārsti... Neviens no maniem radien arī neko nezina par manu veselību un nekad nav zinājuši, man ļoti grūti atklāties vai par ko tādu runāt.. Varbūt tāpēc pat apsveru domu par iešanu pie kādas premium medical ārstes, jo nebūs pazīstama un kkā liekas, ka vieglāk runāt ..
Re: Kur var izmērīt cukuru asinīs?
08.10.2015 10:39
Psihoterapeits neadekvāti dārgs, bet Premium Medical esi gatavs grūst rīklē divu sesiju cenu un vilkties tur dēļ savas hipohondrijas...

Un ko Tu sagaidi no ši foruma?

Mēs tādās lietas nevaram palīdzēt. Vai nu psihiatrs, vai psihoterapeits, bet visdrīzāk jau pēdējais.

Bet Tu te bez maksas gribi, lai kāds domā par Taviem trakāniem... Tu taču pats zini, ka Tev tie ir. Nu tad darbojies ar tiem, kur var palīdzēt.

Tagad iznāk tā: varu atļauties nopirkt tikai maizi, bet Tu meklē to gaļas nodaļā un sūdzies, ka tās tur nav.

Cilvēkiem, kam psihoterapeits ir par dārgu, atliek vien psihiatrs. Nevajadzīga iešana pie rumpja ārstiem neaizvietos šos divus specus.



Edited 1 time(s). Last edit at 08.10.2015 10:43 by Runcene.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 12?
Ziņa: