Panikas lēkmes naktī

Aizsāka Ivars1992 

Panikas lēkmes naktī
15.01.2016 14:35
Sveicināti,

Vīrietis, 43 gadi.

Situācija sekojoša- naktīs trūkst elpas, paātrināta sirdsdarbība, vēsi sviedri un drebuļi.
Pirms vairākiem gadiem ārstiem bija nosliece uz veģetatīvo distoniju,ko arī ar zālēm ārstēja, taču vairāk šķiet un arī speciālists uzsvēra, ka visticamākā vaina ir "Panikas lēkmes" , kas iestājas vakaros.

Vēlējos apjautāties kā ar tām tikt galā, interesē tikai reāli zinošu cilvēku viedoklis, jo pēc lēkmes tiek ietekmēts nākamās dienas darba spēks, kas saistās ar miega pārtraukšanu.

Fiziski un sabiedriski aktīvs lauksaimnieks, saimniecības īpašnieks un vadītājs.
Ar ārstiem netiekam galā, varbūt ir kāds, ko ieteikt?

Paldies jau iepriekš!
Re: Panikas lēkmes naktī
15.01.2016 17:13
Jāizslēdz astmas lēkmes.Vai mājās nav pelējums? Jāpārbauda sirds darbības spēks, lai izslēgtu miokardītu (sirds muskuļu iekaisumu).
Jāpārbaudās uz Laimas slimību( Berliozi).Tad jāskatās vai nav kaut kas ar kuņģa atverēm (diafragmas trūce)?
Tur vajag EKG,Asins analīzes (ģimenes ārsts zinās) un uz Stradiņiem. Pie pulmonologa,domāju. Ja tas izslēgs pataloģiju no savas puses,tad kardiologu. Ja arī 'viņš neko neatrod,tad psihiatru.
Ja nav nosaukts svars un augums, tad pie tā arī apstāsimies.
Lai cerība un veselība.
Re: Panikas lēkmes naktī
15.01.2016 18:00
Psihoterapeits, tā tradicionālā izpratnē vispār nav medicīna.

Pēc tēmas autora teiktā nekā psihiatriska nedzirdu. Paliksi par zāļu vergu.

Parasti ir arī kaut kādi pašam apjaušami cēloņi, jādomā uz laiku, kad tas viss sākās.

Var būt ilgstoša pārstrādāšanās, attiecību problēmas, neveiksmes darījumos utt.

Panikas lēkmes sākas tad, kad cilvēks no kaut kā ļoti baidās, pārāk daudz uz sevi ņem, jūtas mazvērtīgs utt.
Re: Panikas lēkmes naktī
15.01.2016 18:53
Trauksme, panikas leekmes ir visbiezaak sastopamie psihiskie trauceejumi.
Re: Panikas lēkmes naktī
15.01.2016 19:13
Pēc grāmatas jā, bet esmu pazīstama ar šo nišu tik daudz gadu, ka grāmatām un "psihiskiem traucējumiem" esmu uzmetusi.

Lai viņi raksta savās rokasgrāmatās, ko grib.

Ja cilvēkam ir panikas lēkmes, tad viņš kaut kur ir ļoti, ļoti stipri pārcenties, un viss.

Un tur arī jāsāk domāt, bet te jau, redz, cilvēks pie ārstiem pēc rokasgrāmatām no saviem "psihiskajiem traucējumiem" ir ārstējies. Un kāds rezultāts? Nekāds.
Re: Panikas lēkmes naktī
15.01.2016 19:40
Mazdakteris raksta prātīgi.
Papildus - tiešām jāmeklē fiziski traucējumu cēloņi. Cilvēkam var būt vairākas saslimšanas, ne tikai viena. Tāpat daudz fizisku vainu izraisa psihes vainas. Tad, neārstējot tās, psihiatrs būs bezspēcīgs.
Papildus Mazdaktera minētajiem ārstiem pieliktu endokrinologu komplektā ar v.dz analīzēm un USG.

Panikas lēkmes un trauksme var būt arī pie patoloģijas galvas smadzenēs, kakla skriemeļos, orgānos, kas iesaistīti renīna-angiotenzīna-aldosterona mehānismā, reizēm hipoglikēmijas lēkmju gadījumos. V-dz, virsnieru, nieru, hipofīzes patol. Sirds, plaušas.
Re: Panikas lēkmes naktī
16.01.2016 01:41
Domaaju ka Ivars ir bijis pie aarstiem un veicis daudzus izmekleejumus, iipasi neko sliktu neatrodot. Lielaakaa dala cilveeku ar VD saakumaa iziet periodu ar neskaitaamiem aarstiem un izmekleejumiem, un tad dala no viniem saprot, ka taa tomeer ir psihologiska probleema un straadaa ar to - psihologs, psihoterapeits, psihiatrs, kas nu kuram. Un tad ir dala cilveeku, kas ir paarliecinaati, ka viniem ir fiziska saslimsana un turpina veikt jaunus un jaunus izmekleejumus, analiizes katru meenesi vai arii seez internetaa un meklee slimiibas uz kuraam vareetu norakstiit savus simptomus.
Re: Panikas lēkmes naktī
16.01.2016 12:29
Pēc foruma un medicīnas pieredzes es teiktu, ka kādam ar panikas lēkmēm vēl ieteikt ārstus un izmeklējumus, nozīmē to cilvēku grūst vēl dziļākā pakaļā tālāk no risinājuma.

Kāda neiroloģe man reiz vienkārši pajautāja: Vai Tu vēl esi izmeklēšanās fāzē? Neirologi ir cilvēki, kas bieži pirmie saskaras ar panikas lēkmju māktajiem. Un visiem, pilnīgi visiem, kādu laiku ir izmeklēšanās fāze. Es teicu -- nē, kaut kādā līmenī nu jau atšķiru kas ir kas. Un viņa atbildēja -- fū, paldies Dievam, bet man tādu pacientu ir 85%.

Un tad ārsti tēlo, ka ārstē un ņem naudu, bet pacientam arvien vairāk pieaug dusmas un izmisums, jo nekas nenotiek.

Protams, katrs var darīt, kā grib. Mans komentārs nevienu neierobežo, tas tikai ir izaicinājums, kas dažiem palīdz.
Re: Panikas lēkmes naktī
21.01.2016 12:49
Sveiki! Arii es mokos ar vegetativo distoniju un reizem ir ta , ka tieshi iemigt nevaru , jo kaa saaku sliigt miegaa, taa it ka uzreiz elpa kaut kur pazud un tad ir acis valja kaa pogas , kjeru pie sirds un velku iekshaa gaisu. ..tad it ka viss labi , atkal laizhos miegaa un tad jau atkal viss tas pats. Citreiz ta var pusnakti nonemties, kamer patiesham aizmiedz , bet nu esmu ieverojusi , ka man ta ir ,kad pa dienu ir bijis kaut kas traks, vai esmu raudajusi. Ta ir vegetativa distonija un ari Jums vinja ir.., bet ar to ir vienkarsi jasadzivo, ta nav slimiba , uz to nav zales. Protams , var iet pie psihologa, psihiatra utt , un tik dzert visas zales pec kartas, bet tas nav vajadzigs, shadi bendet sev veselibu , sheit pasham ir jastrada ar savu galvu un domam. Ir jasaprot, ka slikts nekas nenotiks un ta lekme driz paries. Kad sak nenemt galva to vainu un kad priecajas vai aiznem savu galvu ar citam domam , tad ta distonija vairs neuzmacas tik loti ,jo vinai nav vairs vietas tava ikdiena. Pec tam ar laiku pats sapratisiet, ka ir jau pagajis ilgs laiks ,kopsh ta distonija vairs nav paradijusies. Tikai ir ta ,ka pec laika vinja atkal var atgriezties ,skatoties kas Jusu dzive notiek.Kamer esat aiznemis pratu ar kaut ko un kamer dzive notiek labas un mierigas lietas ,tikmer ari lekmes liks miera. Tiem ,kam ir vegetativa distonija ,parsvara ir jutigaki cilveki ,kas visu vairak kjer pie sirds un tapec tadi vairak pec tam mokaas. Ieteikums ir viens - jalaizh viss vairak gar ausi. Viegli teikt ,gruti izdarit ,jaa,bet es ta neteiktu ,ja man ta nebutu. Es dalos ar savu pieredzi. Ceru ,ka bus kat ka noderejis. Lai veicas.
Laso5
Re: Panikas lēkmes naktī
22.01.2016 15:25
Nu un kā tad var zināt,vai tā panikas lēkme nav psihiska vaina bet tiešām kas nopietns?
Re: Panikas lēkmes naktī
22.01.2016 15:53
Panikas lēkme arī ir gana nopietna lieta, jo cilvēks jūtas galēji slikti un arī cēloņi tai parasti ir tādi, ko tik viegli uzreiz nevar novērst, bet, ja ir jautājums par to, vai tā nav kāda fiziska vaina, tad jāteic, ka panikas lēkmei ir diezgan klasiska izpausme.

Bet es tomēr uzskatu, ka tāds cilvēks pēc pirmās reizes ir jāpārbauda: vismaz EKG, galvenās asinsanalīzes utt.
hubbabubba
Re: Panikas lēkmes naktī
23.01.2016 00:42
Man itkā arī ir VD un bija tā, ka krūtīs bija vilkšana un sāpes, nevarēju aizmigt un tieši ejot gulēt palika slikti. Atverot acis vai pieceļoties kājās atkal labāk, lai arī pavisam labi nekad nav. Mokos nu jau kādu pusgadu... Vēl vienu brīdi bija tā, ka kad biju pusaizmidzis, tad katrs mazākais troksnis baigi iztramdīja un krūtīs bija tāda sajūta itkā dabūšu sirdstrieku. Tā tiešām ir briesmīga slimība, nekad nebiju domājis, ka kas tāds ir iespējams un vēl tagad grūti noticēt, ka tas viss ir manā galvā, jo vairākas reizes ir bijis tik ļoti slikti, ka esmu braucis uz neatliekamo palīdzību...
Laikam šai problēmai neviens nevar palīdzēt, pašam visu laiku jāmokās, iespējams, ka kādam palīdz nervu zāles, pagaidām man ir dotas 3 dažādas, bet bez mazākajiem rezultātiem, arī Xanax nepalīdzēja.
Re: Panikas lēkmes naktī
01.02.2016 18:22
Atceros viena daktera rakstīto žurnālā... ar VD slimojošs cilvēks jūtas tikpat slikti kā vēža slimnieks IV stadijā.
Sirsniņa jāpārbauda obligāti. Viegli jau teikt, bet mēģināt nestresot, audzēt biezu ādu un meditēt.
Re: Panikas lēkmes naktī
01.02.2016 18:36
Ak tā? Aizej pastrādā paliatīvajā mēnesi un tad komentē. Pat kaut voluntiera - sanitāra lomā. Ne tikai onkoloģijai ir IV stadija un sāp ne tikai viņiem. Un apzīmējums " vēzis " nav med foruma cienīgs ! Tam ir vieta mājsaimnieču / ku forumos.
Re: Panikas lēkmes naktī
01.02.2016 18:52
Nu mums jau te apmēram tāds mājsaimnieču tuss reizēm ir, cien. kolēģi... ;) nebūsim tik bargi ;)

Bet VD pacientu ciešanas ir lielas, bailes dažkārt nāvējošas, tā viš ir.
Re: Panikas lēkmes naktī
01.02.2016 19:17
Esmu gājis cauri pat tam, ka ieraugot ātros ar mirgojošām ugunīm, melns gar acīm un kajas mīkstas un sakas nenormalas bailes utt... bet man pēc pēdējās stomotologa vizītes "atiešanas" sāpēm... tas šķiet kā bērnu spēle... onkoloģijā... negribu pat domāt par to ko tie cilvēki izcieš.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Panikas lēkmes naktī
01.02.2016 19:45
Cieš jau arī ar citām Dg. Diemžēl ir pat tādas, kur nav citas terapijas, kā simptomātikā. Obigāti nav jābūt onkologijai

Jā, bieži ir, es vnk psihiatriju un psiholoģiju + dzemdniecību & ginekoloģiju + sporta med neņemos komentēt. Zināšanu tur pietrūkst.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 8?
Ziņa: