Sarkanas, sausas rokas.

Aizsāka Kariina 

Kariina
Sarkanas, sausas rokas.
23.04.2016 16:39
Sveiki.
Raksta meitene, 28 g.v., kurai jau vairāk kā gadu ir problēmas ar roku, precīzāk - plaukstu ādu. Tā ir sausa, plaisā, un ir visu laiku sārtā krāsā, līdz robežai, apmēram, kur beidzas cimdi (ja tos velk). Cimdus (medicīniskos) sanāk lietot ikdienā, jo strādāju medicīnas jomā..Taču..pat esot medicīnā, neatrodu izskaidrojumu šai ādas problēmai.. :( Vēlos palīdzību. Iesakiet vismaz kādas analīzes veikt, kur vērsties pēc palīdzības..jau esmu piekususi cīnīties ar ādas problēmu..
Ir veikti alergotesti uz dažādiem izraisītājiem, taču visi negatīvi. Nekādu hronisku saslimšanu nav. Izmēģinātas visādas eļļas, smēres un ziedes, taču pozitīvais efekts ilgst vien pāris h un pēc tam āda atkal ir sausa, sarkana un sāp. Niezes gan nav..
Re: Sarkanas, sausas rokas.
23.04.2016 19:43
1) kas domāts " uz dažādiem izraisītājiem "? Uzskaitīt alergenus uz ko baudits varetu?
2) parasta asinsaina ir veikta?

3) atvaļinājuma laikā kad nestrādājāt, kā bija rokām?

Rokas protams ar dezlīdzekļiem darbā arī nākas mazgāt, ne tā?
Kariina
Re: Sarkanas, sausas rokas.
23.04.2016 20:27
1)Tos alergēnus noteica pasen, bet cik atceros, tad bija uz dažādiem augiem (puķēm, bērzu putekšņiem, putekļu ērcītēm, kaķu spalvām) bet tie visi bija negatīvi.
2) Asinsainu veicu ik pēc pāris mēnešiem, tajā viss ir labi, nekādu noviržu nav.Leikocīti normā, Hb ļoti labs, EGĀ arī labs, tuvu nullei parasti. Īsāk sakot, visi rādītāji labi.
3) Atvaļinājumā it kā visi simptomi bija mazāk izteikti, bet bija ..tiklīdz biežāk pamazgā rokas ar ūdeni, tā saasinās viss :(

Darbā, lai arī strādāju ar cimdiem, tiešām sanāk diezgan daudz saskarties ar dezlīdzekļiem. Uz kuriem, starpcitu, arī vislielākās aizdomas ir, ka varētu būt vainīgie.. Bet gribas zināt, ko varu darīt, lai nav jācieš tās nepatīkamās sajūtas - dedzināšanas, sausuma un sāpju sajūtas...:(
Re: Sarkanas, sausas rokas.
23.04.2016 20:35
Ko Jūs ar tiem līdzekļiem darbā darāt? Rokas arī nākas mazgāt? Ar līdzekļiem.
Tie cimdi ir dažādi ; lateksa, vinila, nitrila, polietilēna. Pūderēti un nepūderēti. Kādus no tiem lietojat?
Par līdzekļiem - daudziem viņi sausina ādu, pat alerģiju nevajag. Parasti jau kopšanas krēmiem pietiek, bet ne visiem.
Man ar daudzi sausina, tiesa nekas sarkans nemetas.
Ko tagad darīt? Vajadzētu dermatologu, lai paskata uz Jūs uz vietas.
Ja ir iespēja, var paeksperimentēt, pamainot cimdus, lateksa vietā vinila vai otrādi;).



Edited 3 time(s). Last edit at 23.04.2016 21:25 by smail.
Kariina
Re: Sarkanas, sausas rokas.
24.04.2016 11:11
Nākas arī rokas šad tad pārslaucīt vai nomazgāt ar dezziepēm, tas gan..
Esmu sākusi ar pūderētajiem cimdiem, brīdi viss bija labi, bet sāka kkā niezēt rokas, nomainīju uz lateksa, atkal nebija īsti labi, tad vinila, un tagad jau sāku lietot nitrila cimdus, bet..dižu atšķirību neizjūtu (uz ādas) :( Bet nevar īsti saprast, vai no dezlīdzekļiem tas viss vai no cimdiem.. vai no abiem kopā..
Nu jā, vienīgais veids jau tik atliek, kā vērsties pie dermatologa...Bail tik, ka nesāk rakstīt visādas ziedes, uz kurām iztērēšu kaudzi naudas un jēgas tāpat nebūs :( Bet kā saka, nepamēģināsi, neuzzināsi.
Re: Sarkanas, sausas rokas.
24.04.2016 11:31
Cilvēciski runājot, parasrti ātri var redzēt, palīdz kāda ziede vai nepalīdz. Dažu dienu - nedēļas laikā jau daudz maz skaidrs;).
Re: Sarkanas, sausas rokas.
24.04.2016 21:15
Manprāt parasta aina pie dezlīdzekļiem un alerģija uz cimdiem. Iegūts dermatīts ir ilgstoša parādība. Uz mēnesi jāizslēdz visi dezlīdzekļi,cimdi un bak. ziepes jau nu noteikti.
Bērnam pat skaidrs. Kā jau Smail teica dermatologa vizīte obligāta.
Kariina
Re: Sarkanas, sausas rokas.
24.04.2016 21:48
Nu, acīmredzot, ja jau gada laikā nepārgāja viss, lietojot un mēģinot dažādas ziedes, smēres, tad jau tieši tāpēc meklēju palīdzību (ideju veidā), ko vēl darīt..

Bet..tas, ka tā ir alerģija, man skaidrs, un..diez vai varu izslēgt cimdu lietošanu un dezlīdzekļu lietošanu, ja ikdienā strādāju ar pacientiem?! Nu domāju, ideja strādāt bez cimdiem, nav īpaši laba..vismaz man neder.
Biju izslēgusi dezlīdzekļus un cimdus no ikdienas veselus 4 mēnešus, un nekas, diemžēl nemainījās..
Bet paldies par to pašu :) vērsīšos pie dermatologa.
Re: Sarkanas, sausas rokas.
26.04.2016 17:49
Lūdzu ar to pašu.



Edited 3 time(s). Last edit at 26.04.2016 17:57 by smail.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 15?
Ziņa: