Sāpes pēdā no muguras?

Aizsāka sabucis 

Sāpes pēdā no muguras?
02.05.2016 19:09
Sieviete, 43.gadi, 170cm, 88kg, svars uzēsts pēc smēķēšanas atmešanas. Jau kādus 4.mēnešus sāp kreisā pēda. Pēdējo mēnesi vairāk, jo vairāk staigā, jo vairāk sāp, ja vairāk pastaigā, stipri jāklibo, reizēm pieceļoties no sēdus stāvokļa, sāpes ir tik stipras, ka jāsaņemās, lai sāktu staigāt. Bet vispār arī, ja vairāk sastaigājos, ļoti spēcīgas, durošas, urbjošas un lauzošas sāpes ir sēžot, vai pat guļot. Domāju, ka varbūt piesis, bet šodien uzzināju rentgena rezultātu - pēdas kaulos neko neredzot. Izrādās, ka arī leikocīti nedaudz paaugstināti - 25. Jau, kad pagājušo otrdien gāju pie ģimenes ārstes, jautāju vai nevar būt no muguras vai gūžas, tad atbilde bija, ka varot. Bet vispirms pārbaudīšot pēdu.
Nu vispār jau man mēdz būt nepatīkamas sajūtas un arī sāpes gan gūžās, gan arī jostas un krustu daļā, bet līdz šim ar to sadzīvoju, ja netraucētu sāpes pēdā, jo tas ierobežo ikdienas aktivitātes.
Tagad nezinu ko pasākt, un kā atvieglot savu ikdienu, jo pie doka tikai pirmdien, sarakstīšot visādas zāles. Vispār jau es nemaz arī netīkoju pēc zālēm. Man vairāk gribētos zināt, kas tā ir par vainu, kādi vingrojumi, aktivitātes var uzlabot situāciju un no kādām darbībām būtu ieteicams izvairīties, vai samazināt. Jāpiebilst, ka gribu ar pilnu sparu darboties pa dārzu, bet sāpju dēļ nesanāk būt ne tuvu tik aktīvai kā gribētos
Re: Sāpes pēdā no muguras?
02.05.2016 21:42
Ja negribi zāles, lieto vitamīnus...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Sāpes pēdā no muguras?
03.05.2016 10:29
Jāizslēdz Ahilejas cīpslas iekaisums. Ja kaulos nav izmaiņas, tad varētu būt kāda nerva iekaisums mugurkaula deformācijas dēļ. Cīnīties ar svaru. Lietot nūjas staigājot vai spieķi ,attiecīgu lietussargu.Te vajag atmest jebkādu kaunu, vai neērtuma sajūtu. Jo nākotne varbūt pārāk grūta un neatgriezeniska. Veikalā lietot tikai iepirkuma ratiņus. Nesot smagumus lietot labu korseti. Dārza darbi jāierobežo nākotnes veselības dēļ. Izrakstītie B grupas vitamīni, Midokalms(noņem muskuļu spazmas) un pret sāpju līdzekļi ir jālieto.Tomēr Diklofenaka preparātus ne ilgāk par 3-5 dienām.
Vetebrologa un fizioterapeita- ortopēda konsultācijas.Neskaidros jautājumus precizēt pie ģimenes ārsta. Jo viņš vislabāk var salikt šo puzli kopā.
Re: Sāpes pēdā no muguras?
07.05.2016 17:27
Šim nav sakars ar šo?
dr.lv/phorum/read.php?3,440915,441672#msg-441672
Re: Sāpes pēdā no muguras?
07.05.2016 21:11
Nu es nezinu ir vai nav sakars, jo pirms gada pieminētā problēma nav aktuāla, ja nu vienīgi reizēm ilgāk guļot uz kreisā sāna, sāk sāpēt plecs, pa dienu nē.
Re: Sāpes pēdā no muguras?
09.05.2016 19:48
Šodien beidzot biju pie ģimenes ārsta, un skaidrs ir tas, ka skaidrs nav nekas. Nekādas zāles nav izrakstītas un arī vitamīni nav pat ieteikti. Tikai izteikta doma, ka varētu būt vājas pēdas saites. Uz manu jautājumu - ko nu? Jāmeklējot labu ortopēdu. Jau jutos ne savā ādā, kad kārtējo reizi jautāju vai tas nevar būt no muguras. Atbilde- var, var un tiku pie nosūtījuma uz rentgenu. Tad sanāk, ka pēc kādām padsmit dienām pie ģimenes ārsta. Pārgājusi jeb kāda vēlme staigāt pie ārstiem. Milzīgu jēgu neredzu, jo no ģimenes ārstes katrs vārds jāvelk kā ar stangām un uz atsevišķām lietām ko saku, reakcijas nav nekādas. Vispār jau pie šādas attieksmes, tāpat runāju minimāli, jūtos kā hipohondriķe.

Kaķenes piedzīvojumus ar kāju sāpēm un ārstiem sāku lasīt jau tad, kad pašai kāja vēl nesāpēja. Šis stāsts mani vairākus mēnešus atturēja iet pie ārsta, kad jau kāja sāpēja. Tuvs cilvēks pierunāja tomēr aiziet, pierunāšana ilga vairāk kā mēnesi. Bez maz nožēloju, ka vispār gāju.
Re: Sāpes pēdā no muguras?
10.05.2016 15:05
Vajadzēja prasīties pie neirologa ar rentgenu un asins analīzēm.
Ģimenes ārsts nevar zināt visu ko jāzina ķirurgam, neirologam, vetebrologam, fizioterapeitam. Ne jau velti ārsti dalās speciālistos. Nevar aptvert neaptveramo. Jābūt sapratnei.Tagad ir tā. Ja nauda ir vai apdrošināšana, tad tiksi pie visiem speciālistiem. Ja nauda nav , tad kā laimēsies.
Lai veiksme un veselība.



Edited 1 time(s). Last edit at 10.05.2016 15:07 by Mazdakteris1.
Re: Sāpes pēdā no muguras?
10.05.2016 19:37
Saprotu, ka ģimenes ārsts nevar visu zināt, bet man jau vispār nav sajēgas pie kādiem speciālistiem vajadzēja prasīties. Nu, ja, kur gan es milzīgi varu prasīties, ja nav ne apdrošināšana, ne ar īpaši daudz naudas. Secinājums viens, jādzīvo kā ir.
Re: Sāpes pēdā no muguras?
11.05.2016 16:19
Izmeklējumiem ir jāliek pilna apraksta daļa + slēdziens, ja ir iepriekšējie, tad tie tāpat.

Veicamos CT/MR utt izmeklējumus vēlams prasīt ierakstīt datu nesējā un iedot līdzi. Tāpat vēlams, ja ieliek datamed. Tomēr specam labāk rādīt diskus utt. Kad iet pie speciālista, ļoti ieteicams ņemt līdzi tos diskus etc.
Re: Sāpes pēdā no muguras?
18.05.2016 23:14
Izrādās, kāds manus stāstus arī lasa? Būs jāatrod, kad uzrakstīt turpinājumu- nupat ir,ko rakstīt.

Sabuci, tā kā Tev
"...mēdz būt nepatīkamas sajūtas un arī sāpes gan gūžās, gan arī jostas un krustu daļā..."
tad- mugurkaula deformācija var ietekmēt arī stāju, gaitu un pēdas. Pērnā gada postā Tu raksti, ka rehabilitologs teicis, ka Tev vāja muskulatūra. Kā ar musīšiem ir tagad? Vai vingroji pa šo gadu? Ja musīši joprojām nav trennēti, tad kauliņi var neturēties tiem paredzētās vietās un sākas problēmas.
Izmainīta stāja un gaita, savukārt, var radīt sāpes pēdā, jo tur arī kaut kas šķiebjas un deformējas. Ja māja ir kādā vietā šķība, tad var rasties plaisas citā mājas malā...

Uztaisi gan rentgenu mugurkaula lejasdaļai un skaties, kas tur rakstīts. Ja ar mugurkaulu ir daudz maz OK, tad jāiet pie traumatologa- ortopēda, lai skatās no savas jomas. No Tava apraksta nav skaidrs, kurā malā pēda sāp? Iekšmala, ārmalā, pie pirkstiem, apakša, papēdis, Ahilleja saite?
Ja tā ir vāju saišu dēļ deformējusies pēdas apakša un tur iekaisušas saites- plantārais fascīts, tad palīdzēs podometrija>>> lai izgatavo ortopēdiskās zoles. Ir statiskā un dinamiskā podometrija. Labāk ir veikt dinamisko podometriju, jo tur ne tikai skatās pēdas nospiedumu un noslodzi, bet arī nofilmē un izanalizē Tavu gaitu. Tas ir svarīgi, ja ir arī kādas mugurkaula deformācijas un gūžas sāp.

Ja vaina ir mugurkaula un pēdu deformācijas, fizioterapeits arī var noderēt.

Galvenais- ej un dari kaut ko! Sēžot kā sēne no sāpēm vaļā netiksi- otrādi būs.
Fizioterapeits man parādīja dažādus vingrojumus un esmu sapirkusi visādus interesantus vingrojamos pričendāļus- ir bik labāk. Tā izvingrinu un trennēju tos musīšus, kas klibošanas dēļ ir palikuši nenoslogoti. Un jā- vismaz manā gadījumā atbilde slēpjas "galvā un nervos"- bēdas pie ārsta un ar tabletēm neizārstēsi.

(Paklau, Tu neesi salasījusies manus postus un Tev tagad pašiedvesma...?)
Re: Sāpes pēdā no muguras?
20.05.2016 13:18
Nezinu kā tur bija, kā ne, ar to vājo muskulatūru. Pagājušo gad, kā sāku rakties pa dārzu, tā sāpes rokā pārgāja, nekur negāju, ne uz ārstniecisko vingrošanu, ne pie neirologa. Domāju, ka toreiz tā problēma bija no lielas adīšanas.

Vairāk sāp papēdis, bieži vien pat pieskaroties, kad vairāk sastaigājos, tad arī pēdas priekšējā daļa, vairāk iekšmalā. Vispār, kad vairāk staigāts, kāja, šķiet pēdas dēļ paliek pavisam tizla.

Kachenit... jā gan, salasījos Tavus postus, un ir ir pašiedvesma.

Pagaidām tiešām neko nedaru lietas labā, ja nepāries pats no sevis, varbūt kaut kad aizdošos pie ortopēda uz podometriju.
Sveika. Kāds ir rezultāts tavām sāpēm, vēl mocies?
Re: Sāpes pēdā no muguras?
10.11.2016 09:35
Pie ārstiem vairs neesmu gājusi, jo pārāk dārgi. Jau pavasarī secināju, ka visticamāk man ir plantārais fascīts un varbūt vēl kaut kas. Izlasīju, ka pašaprūpes ceļā parasti pāriet 24 mēnešu laikā. Pagaidām varu teikt, ka ir krietni labāk, tikai pēc sēdēšanas vai gulēšanas iesākt staigāt ir sāpīgi, reizēm vairāk, reizēm mazāk. Un kā jau te forumā citās diskusijās minēts, tad apaviem ir milzīga nozīme. Ja sanāk pastaigāt apavos uz papēža, tad sāpes saasinās un pēc tam kādu laiku ir sāpīgāk.

Nezinu gan kāda saistība ir tai pēdai ar muguru vai nav, bet muguru atkal sačakarēju ar nepārdomātu fizisko darbu, pēdai no tā sliktāk nepalika. Tas man liek domāt, ka tomēr varbūt katra vaina pati par sevi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 16?
Ziņa: