Plantārais fascīts?

Aizsāka Fifa 

Plantārais fascīts?
07.11.2016 14:24
Sveiki!
Meklēju visur kur, bet skatos, ka maz informācijas no personīgajiem viedokļiem. Tāpēc būtu forši, ka būtu vēl kāda cilvēku grupa kuru nomoca šī tematika.

Vai ir kādam problēma ar šo slimību, kaiti, mocību saistībā?
Kā tiekat galā?
Cik ilgi Jums ir?
Vai ir veidi kā sev palīdzēt un kas labāk palīdz?
Re: Plantārais fascīts?
08.11.2016 19:59
Šo jau lasīji? http://www.noskrien.lv/plantarais-fascits-vai-saposs-papedis/ Man šķiet, tas ir labākais daudzu pacientu pieredzes apraksts, ko latviski var izlasīt.

Man tēma še saucas "Ko kačenei darīt?" Man ir ne tikai plantārais fascīts, bet gan vēl... nezin kas? Tāpēc, manu pieredzi100% uz sevi nevari attiecināt.
Man slinkums vēlreiz te visu rakstīt, ko esmu pieredzējusi.
Re: Plantārais fascīts?
10.11.2016 00:51
Pie traumatologa uz blokādi.
Jā, par blokādēm runājot. Sāpīgs proces, pat apraudājos skatoties, kā blokādes taisa. Tas tā.
Bet nu vispārīgi, tās blokādes ar īpaši daudz nevar taisīt? It kā tikai īsam periodam palīdz un tad atkal viss no jauna.
Re: Plantārais fascīts?
10.11.2016 14:06
Ja iemesls ir akūta pārslodze, pietiks ar 1 blokādi. Bet, ja pamatā ir kaut kas līdzīgs kachenes diagnozei, tad blokādēm nebūs noturīga efekta.
Kā ir pēc blokādes saņemšanas? Miera režīms vai uzreiz var iet uz darbu? :)
Re: Plantārais fascīts?
11.11.2016 14:39
Saudzējošs, bet ne miera režīms. Skriet un sportot nevajag, ja darbs ir sēdošs, neredzu iemeslu nestrādāt.
Darbs uz kājām, nekas saudzējošs tur nebūs. :( Ir situācijas, kad pat sanāk skriet.
Heh, blokāde nē man. Šovakar traumatalogs nozīmēja medikamentus tik dzert vēl nedēļu. Un papildus nozīmēja ultraskaņas procedūras. Tikai izbrīna tas, ka poliklīnikā pateica, ka procedūra ies no 8:00 rītā līdz 13:00 un tad no 14:00 - 17:00.. Tā varētu būt, ka tik ilgi? :0 Ja 10 reizes jātaisa tas, tad sanāk man jau tur dzīvot poliklīnikā!!!
Re: Plantārais fascīts?
12.11.2016 20:07
Varbūt runa ir par planetāro fascītu? Un tur jau pavisam citi speciālisti...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Plantārais fascīts?
13.11.2016 01:14
Vai ultraskaņas procedūras būs ar kādu smērīti? Jā tā, tad pati procedūra būs kādas 10-15 minūtes, plus gaidīšana rindā. Es jau to izbaudīju un man palika labāk. Incantais tajā ir tas, ka kamēr māsiņas apstrādā Tavas pēdas, Tev ir 10 minūtes sarunām ar māsiņu par Tevis brīvi izvēlētu tēmu. Viņas atbild vienmēr laipni un nesaka NĒ. Ideālas uzklausītājas. Ko viņas patiesībā domā, to Tu neredzi, jo guli kušetē uz vēdera :)

Manuprāt, tas ir fizikālās terapijas kabineta darba laiks- 7 stundas dienā, nevis procedūras ilgums :)
Hmm, zin es nezinu. Tikai rīt man būs pirmā diena, kad uzsākšu šo procesu pie ultraskaņām. Redzēs kā būs. Es jau tomēr ceru, ka līdzēs arī. :) Rīt varēšu atsauksmi uzrakstīt ko jutu vai nejutu. It kā tikai pirmā diena būs.
Re: Plantārais fascīts?
19.11.2016 20:17
Fifa, ka Tev gāja?
Nu tā, procesu es uzsāku ar otrdienu. Pirmdien bija citas problēmas, ka vienkārši netiku uz procedūru. 18.novembris sanāk viņiem brīvs, sestdiena, svētdiena arī. Esmu tātad uztaisījusi tikai 3 procedūras no 10.
Rezumē, neko nevaru saprast. It kā liekas, ka jā palīdz, bet it kā nē. Procedūras ilgums - 6 minūtes vienai pēdai un 6 minūtes otrai pēdai. Tieku mājās - paguļu un atpūtinu. Ievelkot kāju zābakā pēc procedūras liekas tāda sildoša sajūta, it kā liekas, ka mazāk sāp. Bet nezinu kā būs. 22. nov. jāiet atkal pie traumatologa, bet tad man būs uztaisītas tikai 5 procedūras no 10. Bet 22.nov. traumatologs saka, ka slēgšot nost slimības lapu.
Bet kā slēgs nost, ja man vēl sāp? Es nezinu. Es taču nevaru vēl iet uz darbu ja mokos ar sāpēm, kas mani iespaido gan fiziski, gan psiholoģiski. Zāles beidzu dzert 18.novembrī kā ārst noteicis, bet zāļu efekts arī ir papildus ārā. Tad tagad ejot uz procedūrām es varēšu labāk saprast palīdz vai nē, jo zāles vairs nedzeru.

Atradu informāciju par triecienviļņu terapiju, kas esot ļoti laba, bet arī tās pāris reizes būs sālītas makam. http://www.la.lv/triecienvilnu-terapija/ Bet arī ārzemju portālos ir labas atsauksmes par šo.
Vienīgais, ārzemju saitos izlasīju par B grupas vitamīniem, padzeršu tos, redzēs kā būs.
Tad salasījos, ka var dzert ingvera tējas arī palīdzot.

Vakar mazliet pastaigāju, noslogoju kāju. Rezumē stundu sēdēju un asaru birdināju par to kā vēlos būt vesela un aizmirst par šo visu. Stundu mērcēju sāls vannā, kliboju. Šodien 100 reizes atliecu un pieliecu pēdu, paripināju pudeli zem kājas, nosaitēju ar elastīgo saiti un var iet un ir labāk. Bet ik pa laikam vajag atkal pastiept pēdas.

Es nezinu, šī pēdu problēma ir tik sāpīga un nervus plucinoša. Gribas tomēr vēl iet padejot, paskriet, būt aktīvai.

Ārzemēs ārsti pat dod slimības lapu uz 5 mēnešiem, jo tad arī esot ārstēšanas kursam kāda jēga. Ne viss nepilnu mēnesi paārstē un vico uz darbu kur kājas jānoslogo līdz krišanai.

Ja protams ārsts pagarinās lapu, būšu laimes starā, jo varēšu vēl vingrināt un ārstēt savas kājas un ceru kaut ko papildus terapijai. Vēl jau pie viņa pierakstīta podometrijas vizīte, kad varēs man beidzot skatīt pēdiņas. Rindas garas gan..
Klau, Kachenite man interesē kādus apavus Tu velkā? Pērc speciālos vai kā?
Skatos, ka Latvijā nav izvēles uz apaviem plantārajam fascītam, bet ārzemēs ir gan. Tikai cenas lielas. Siltākam periodam var vilkt Nike Air Max (laba pēdu amortizācija un triecienu absorbēšana), tāpat esot ar Asics apaviem.
Tad man ģimenes ārste ieteica Birkenstock apavus, bet nu protams cena arī paliela. Bet kā pateica - labāk vieni labi apavi nekā 100 sūdīgu apavu. :D
Protams, neesmu vēl neko pirkusi, jo visus līdzekļus atlieku šobrīd medicīniskajiem pasākumiem.
Re: Plantārais fascīts?
20.11.2016 19:38
Piereģistrējos ar, lai miers!!! :)



Edited 1 time(s). Last edit at 20.11.2016 19:38 by Fifa.
Re: Plantārais fascīts?
23.11.2016 01:25
Zinu, kā tas ir, kad pēkšņi pāriet pāri ielai ir kļuvis "ļoti tālu" un aiziet līdz virtuvei ir sevi jāpierunā. Bet Tev tas sadzīs.

Māsiņa, kas veica ultraskaņas procedūras, teica, ka esot jāpaiet kādām 2 nedēļām pēc procedūras, līdz sajūt, ka paliek labāk. Mana pieredze saka, ka tā tas varētu būt. Vispār, saišu un cīpslu iekaisumi- plīsumi dzīst vairākus mēnešus, tādēļ gaidīt, ka pēc 2 ned. viss jau būs kārtībā, ir veltīgi. Varbūt pabeidz tās ultraskaņas procedūras un pagaidi kādu mēnesi, pirms sāc nodarboties ar triecienviļņu terapiju? Savādāk nevar zināt, kā Tev divi dažādi fizikālie procesi vienlaikus reaģēs savā starpā. Triecienviļņu terapija ir derīga tikai tad, ja ir jau izauguši "radziņi" jeb pēdas pieši vietā, kur saites piestiprinās pie papēža kaula. Abet tie "radziņi" izaug tāpēc, ka organismus cenšas sadziedēt vainu un tikai tad, ja ir jau ilgi bijis iekaisuma process. Tev tomēr ir svaiga vaina...

Man pēc podometrijas rezultātiem tehniskais ortopēds uztaisīja speciālas zoles (katrai kājai zole izskatās savādāka). Ar tām staigāju vienmēr, kad eju ārpus mājas. Mājai atradās čības ar augstu pēdas pacēlumu iekšzolē. Vasarā gan ir grūtāk, jo tādas ortopēdiskās zoles vaļējos apavos nepanēsāsi. Tādēļ visu vasaru botās nostaigāju.
Tā kā man paiet lielus gabalus ir grūti, bet ar riteni pabraukt varu, tad pa pilsētu braucu tikai ar velo- tas vienmēr pieved pie durvīm un brauc pēc mana saraksta :)



Edited 2 time(s). Last edit at 23.11.2016 03:09 by kachenite.
Re: Plantārais fascīts?
23.11.2016 02:52
Par apaviem- Brīvības ielā pie VEFa ir dažādu medicīnas un ortopēdisko preču veikals HEMAT. Viņi tur arī zābakus un botas ir ielikuši skatlogā. Aizvakar nolēmu apskatīties, kādus apavus man var piedāvāt.
Piebraucu ar riteni- veikals tukšs, neviena pircēja, pie durvīm ir gumijas paklājs. Nolēmu, ka riteni pie koka nesiešu un palūgšu atļauju braucamo iestumt veikalā. Riču iestumt veikalā man neļāva- tas neesot "pieklājīgi". Brīdi padomāju: braukt prom, vai nē, ja jau klientus neņem pretī? Izdomāju,ka man tomēr gribās zināt, ko viņi var man piedāvāt. Piesēju riču, gāju iekšā.

Sieviete- pārdevēja jautāja man, ko vēlos? Atbildēju, ka gribu ziemas zābakus. "Priekš kam zābakus vajag, sniegs taču ir nokusis?", pārdevēja atbildēja. (Es sajutos, ka viņa grib, lai es viņu netraucēju un tinos prom?) Nolēmu, ka tomēr ļoti gribu zināt, ko viņi tur pārdod un teicu, ka man vajag zābakus ar mīkstu, lokanu zoli un nestandarta sieviešu izmēru.

Teicu, ka man ir plantārais fascīts un ka Pērnavas ielā (tur valsts tehniskās ortopēdijas centrs) pēc podometrijas man onkulītis speciālās zoles uztaisīja. Pārdevēja atbildēja , ka viņai arī esot plantārais fascīts (tas nekas neesot!) un ka Pērnavas ielā tikai onkulīši pieņemot- bet pie viņiem konsultējot īsti ārsti un profesori! Nezin, vai tam onkulītim maz ārsta grāds esot? Ah, tad tikai tehniskais ortopēds bija? Tas tāds feldšeru līmenis esot! (Uzzināju, ka esmu pie dumja speciālista bijusi! Paldiesiņ!) :D

Viņu zābakiem esot speciālas zoles- labākas, nekā tehniskie ortopēdi taisot. Jautāju, vai arī katrai kājai atšķirīgu zoli tajos zābakos var dabūt? Nea, zoles esot tiiik labas- bet abas pēdas vienādas! :D (Man katrai kājai tieši savādāka zole ir vajadzīga!)

Tajā brīdī no telpu dziļumiem parādījās vīrietis- viņš esot traumatologs ar 30 gadu pieredzi. Vīrietis teica, ka tūlīt visu samērīšot: "Novelciet apavus!" (Nevis "LŪDZU, novelciet", nevis "MĒS VARĒTU paskatīties", bet pavēles formā! Nu, es esmu izaugusi no tā laika, kad es akli izpildu mediķu pavēles. Viens traumatologs mani reiz jau ir apskādējis- pietiek. Pārdevēja man jau dīvainības sarunāja, tagad man pavēl, nezin, kas vēl sekos? Vai liks nopirkt "ārstnieciskās galošas"?) Samērīšot, varbūt man esot 41., nevis 42. izmērs? (It kā es līdz 40 gadiem nodzīvojot, nezinātu, ka man 41.izmērs neder?)

Teicu, ka man vajag apavus ar mīkstu un lokanu zoli. Nea- viņš esot traumatologs ar 30 gadu pieredzi- viņš zinot, ka man vajag biezu zoli, kas nelokās. Atbildēju, ka viņš var būt traumatologs dubultā, bet viņš nemaz vēl nezina, kas man kaiš. Nē, viņš redzot, kā es stāvu un zinot, ko man vajagot! (Domāju, ka pēc stājas tiešām var šo to pateikt, bet to, ka man ir iekaisis arī Ahillejs un es jau gadu piestaigāju pie reimatologa, jo tur nekas līdz galam nedzīst, viņš vēl nav noklausījies! Ar iekaisušu Ahilleja saiti staigāt apavos ar nelokāmu zoli ir elle!).

Teicu, ka man radies iespaids, ka traucēju viņu veikala divvientulību un viņi vēlas, lai es pazūdu. Ejot ārā, no muguras es dzirdēju, ka esmu "dīvaina meitene" un viss taču esot kārtībā!
Esmu strādājusi par pārdevēju- man maksāja % no pārdotā- ir jāmāk sadzirdēt, ko pircējs vēlas. Šie divi ķirbjagalvas izdarīja visu, lai aizbaidītu pircēju. Jo otrreiz es tur vairs neiešu.
Rīgā ir arī citi speciālie veikali, kur pameklēt ortopēdiskās preces. Var paskatīties šo "čuda juda HEMAT" mājas lapu un googlē atrast, kur vēl internetā pārdod tādus brendus.
Ja viņi tā runā ar pircējiem, tad brīnos, ka vēl nav bankrotējuši.



Edited 1 time(s). Last edit at 23.11.2016 03:02 by kachenite.
Re: Plantārais fascīts?
23.11.2016 03:15
Man ir PUMA sporta botas pagaidām. Bieza, mazliet lokana zole ar dažus cm lielu papēdi.
Esmu lasījusi un pārbaudījusi, ka plantārajam fascītam patīk staigāšana augstpapēžu apavos- tad mazāk sāp. "Jautrība" sākas, kad no augstpapēdenēm grib iekāpt mājas čībās- fascija, kas vislaik ir bijusi savilkta īsiņa un ar mazāku darba slodzi, pēkšņi atkal iestiepjas un sāp vairāk.
dīvaini
Re: Plantārais fascīts?
23.11.2016 10:57
Man gluži tāds pats scenārijs šajā veikalā bija pirms septiņiem gadiem :)
Re: Plantārais fascīts?
24.11.2016 12:54
Ta nu tā. Ultraskaņas - izgāju 5 reizes, jo traumatologam minēju, ka man nejūtas, ka palīdzētu. Viņš saka, ka diez ar vai līdzēs. Tad nu tā, slimības "priekus" pagarina līdz 2. decembrim. Tās laikā man jāpaspēj nokļūt līdz TOS pie vēl kāda speciālista - traumatologa, ortopēda (saprotu pie tāda, kas tomēr arī operē, kam plašāka saskarsme ar šo visu, jo mans sanāk tik pārsvarā ambulatorais ārsts). Viņam vajagot vēl kāda kolēģa atzinumu par manu slimību, ārstēšanas ilgumu. Ārsts vispār saka, ka citam pietiek ar 2 nedēļām, lai būtu viss ok, bet citam vajag 4 mēnešus, lai būtu labāk. Nu 30.11. man būs tas otrs ārsts, redzēs kādu atzinumu viņš sniegs šai jautājumā.

Nu tā.. Tā kā man 30.11. iedeva TOS vizīti pie ārsta, tad podometriju tai datumā nācās pārcelt, jo no Imantas paspēt līdz Sarkandaugavai ir nāvīgi stundas laikā. Šodien tad uztaisīju podometriju. Dabūju savas glaunās pēdiņas (abas gan ir vienādas manām kājām), kas nu jāienēsā 3 dienas (lai kāja pierod), lai varētu pēc tam nēsāt un nēsāt. Podometrijas slēdziens, ka man ir divas dažādas kājas jeb pareizāk noslodze. Ak jel, sajutos pilnīgi kā frīks, pat pie sevis nodomāju - velns kur es biju agrāk un kāpēc nepievērsos savai problēmai. Tad nu skaidrs no kā man radies tas plantārais fascīts un bonusā vienai pēdai radziņš.
Ārsts jau apgalvo, ka nu vajadzētu sākt būt procesam, ka arī šīs man sniegs kādu labumu un ārstēs manu kaiti. Pirms iegādes ārsts vēl lika pa poliklīniku 30 min iestaigāt viņas. Ragainais papēdis jutās labāk tai laikā. Un tad nu pēc 6 mēnešiem jāatkārto podometrija.

Līdz podometrijai es iegādājos arī pēdiņas -
http://dynasty.lv/komforta-un-ortopediskie-apavi/ortopediskas-zoles/zol%C4%ABte-ergopad-redux-heel
Samazināja slodzi vismaz uz sāpošajiem papēžiem. Šajā uzņēmumā ir ļoti jaukas un pretimnākošas pārdevējas, kas dod piemērīt un neuzspiež pērc, pērc, pērc. Viena man pat parādīja kuras čabatas (čībiņas) sev nopirkusi un kā jūtās ar viņām (tajā brīdī viņai bija kājās).

Runājot par tavu pieredzi ar Hemat veikalu. Jā, biju viņus atradusi internetā. Paskatījos arī oficiālo ārzemju - ražotāju lapu. Cenas lielas, bet atsauksmes labas. Noskatīju Latvijā dažus apavus un domāju jāuzraksta ziņa, lai vismaz šiem modeļiem pasaka cenu un varu orientēties nolikt summu, kad tikšu ar medicīniskajiem izdevumiem galā. Bet zini, atbilde nekā, zvanīju 2 reizes - arī nekā. Nodomāju vai nu izputējuši vai kaut kāds čereškinu kantoris. :D Protams bija doma arī klātienē kaut kad aizbraukt turp, bet nu pēc tavas pieredzes es sāku apsvērt domu vai maz vajag!!!
Bet Dynasty uz manu e-pastu atbildēja stundas laikā. Var redzēt, kam interesē klienti un kam nē. Viņiem ir tie slavenie vācu firmas Berkemann apavi. Cena nav lēta, bet nu bez kājām būtu nākotnē sliktāk. Lasu un pētu, ka tomēr ir labas atsauksmes. Kaut kad jāsaņemas būs pēc svētkiem un varbūt jānomet summiņa iegādei.

Bet tā pati nēsāju tagad vienus šņorējamus zābakus, kam var nomainīt pēdiņu. Tad kontā ir vieni Adidas apavi, kas domāti skriešanai un Skechers vasaras tipa - tie tādi mīksti, ērti, tās kā istabas čības lietoju. :D

Cītīgi pētu, kādus var iegādāt apavus Latvijā savai kāju anatomijai. Atradu somijasapavi.lv 3 firmas (izrādās veikaliņš ir Kr. Barona iela 36 - pati vēl neesmu bijusi uz izpēti), kas ir padomājuši arī par kājas anatomiju:
1) http://www.somijasapavi.lv/zimoli/lv/ara.html
2) http://www.somijasapavi.lv/zimoli/lv/fly-flot.html
3) http://www.somijasapavi.lv/zimoli/lv/janita.html

Smērēju pleznas visu laiku ar Olfen ziedi. Sapratu, ka jāpamaina ziede. Tad nu tagad pasmērēšu savas sāpes ar Airtal smēri - redzēs vai būs arī labāk sāpju ziņā.

Vispār jauki, ka ir kāds, kas dalās ar savu sāpi, pieredzi. Paldies, Kachenite. :)
Re: Plantārais fascīts?
24.11.2016 14:56
Fifa Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Podometrijas slēdziens, ka man ir divas dažādas
> kājas...


Un labi ka tā. Daudz sliktāk, ja abas būtu vienādas. Vienalga, labās vai kreisās...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Plantārais fascīts?
27.11.2016 12:27
KU!, Tu vari paņirgt, bet sāpes no šitā ir tādas, ka jumtu rauj nost!

FIFA: Nesaprotu, kāpēc Tev jāiet pie vēl viena traumatologa? Šo kaiti taču neoperē! Ja nu vienīgi, rentgenā būs ļoooti skaidri redzams, ka Tev kauli galīgi šķibi... varbūt tad... Varbūt, Tavs ārsts grib vēl viena kolēģa konsultāciju, kas specializējies strādāt ar pēdiņām? Vai, grib nodrošināties pret visādām inspekciju pārbaudēm?

42.izm.sieviešu apavi- tos pat speciālajos ortopēdiskajos veikalos būs grūti dabūt. Man jau pāris gadus nav pastāvīga darba un nav iespēju nopirkt dārgus apavus. Diemžēl, ar klibām kājām un sāpošu muguru ir grūtāk strādāt jebkuru darbu. Neitrālas krāsas unisex botas ir visos veikalos :)
Re: Plantārais fascīts?
27.11.2016 12:37
Ortopēdiskās zoles palīdzēs visam sadzīt, tikai bik jāpagaida- tas nenotiks 5 dienās!

Tas, ka Tev katra kāja ir savādāka, nav nekas briesmīgs- tā ir visiem mums, tikai cik lielā mērā tas pamanāms? Arī gaitas un stājas ieradumi katram ir savādāki- tas ietekmē kauliņus un muskuļus.
Nav ko iespringt- tādu cilvēku, ar "atšķirīgām" pēdām Latvijā ir tūkstošiem- ne velti Rīgā vien darbojas vismaz 5 podometrijas kabineti! Viņiem taču darba pietiek, es domāju?

Kad visu šo sadziedēsi- iekaisums nebūs vairs aktīvajā fāzē, iesaku aiziet pie fizioterapeita, lai parāda pēdu vingrojumus speciāli priekš Tevis. Kāds kāju- pēdu muskulis droši vien ir pārāk atslābināts, kāds- pārāk saspringts un tas kopumā ir radījis plantāro fascītu.
Re: Plantārais fascīts?
28.11.2016 13:28
kachenite Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> KU!, Tu vari paņirgt, bet sāpes no šitā ir
> tādas, ka jumtu rauj nost!


Neņem ļaunā bet es jau sen Tavus un tamlīdzīgos rakstus neuztveru nopietni. Jo manuprāt Tu sirgsti ar sava veida mazohismu. Tu ļoti labi zini, ka ārsti to figņu izārstēt nevar bet neatlaidīgi meklē pie viņiem palīdzību.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
labais
Re: Plantārais fascīts?
28.11.2016 14:15
Jā, nu man arī ir cita pieredze iekaisumu ārstēšanā, cik var šos neauglīgos ieteikumus dot, nu- pat ja tie palīdz uz kādu laiku, tad neizārstē taču. Patīk mocīties? Nē, nu godīgi sakot man drusku arī ir tagad garlaicīgi jo kad gāju pie ārstiem tad tur varēja papļāpāt ar citiem pacientiem, tā ka tas arī varbūt ir tāds iemesls kāpēc riņķa danci turpināt:)) Jo tad kad vairs neeju, šī jaukā komunikācija ir zudusi.
labais
Re: Plantārais fascīts?
28.11.2016 14:18
Tomēr-es nenožēļoju to ka esmu izārstējies, pat ja sarunas pie ārsta kabineta durvīm gājušas zudumā:)) Nu labi- varbūt bail, nav ticības......bet kapēc ticēt droši neefektīvām metodēm ja sāpes ir stipras?
Re: Plantārais fascīts?
28.11.2016 17:17
Es īsti neizprotu to otra traumatologa vizīti (man vairāk liekas, ka naudas lieka izmešana, jo konsultācija arī izpiķos 35 eiro). Bet sāku domāt, ka varbūt arī ja man tā slimības lapa jāpagarina, tad lai ir kāda vēl viena speciālista viedoklis par šo traumu, slimību. Noteikti, lai inspekcijas neaiztiek ārstu.

Pagaidām man liekas, ka no tām zolītēm pastaigājot pēdas sāp vairāk nekā, kad nenēsāju tādas. Nē nu vispār mēnesi gandrīz slimojot viens labums ir, ja man sāpēja arī pēdām vidus daļa, tad tagad palikušas ļoti spēcīgas sāpes papēžos tieši.

Āāā, aizmirsu pieminēt par to triecienviļņu terapiju.. Minēju ārstam. Ārsts saka, ka jā var palīdzēt, bet ir blaknes. Ir cilvēki, kas pie viņa atgriežas pēc terapijas ar papildus gūtām traumām, kad cits pat nekrozi ir dabūjis, jo tomēr arī traumē tā procedūra. Man pateica, ka varu papēža kaulus sadrupināt un sabojāt.
Re: Plantārais fascīts?
28.11.2016 17:19
ku! Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> kachenite Rakstīja:
> --------------------------------------------------
> -----
> > KU!, Tu vari paņirgt, bet sāpes no šitā ir
> > tādas, ka jumtu rauj nost!
>
>
> Neņem ļaunā bet es jau sen Tavus un
> tamlīdzīgos rakstus neuztveru nopietni. Jo
> manuprāt Tu sirgsti ar sava veida mazohismu. Tu
> ļoti labi zini, ka ārsti to figņu izārstēt
> nevar bet neatlaidīgi meklē pie viņiem
> palīdzību.


Bet KU! Ja cilvēku moka gadiem nežēlīgas sāpes, tad jau cilvēks centīsies atrast jebkādu iespēju sev palīdzēt. Medicīna un zinātne attīstās, kas zin varbūt pienāks brīdis un ārstēsies Kaschenites kaite.
Es nevaru iedomāties sevi, ka gadu gadiem mokos ar sāpēm, kad nevaru paskriet, nevaru paiet normāli. Viss dzīvesprieks zūd sāpju dēļ.
Re: Plantārais fascīts?
28.11.2016 17:28
labais Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Tomēr-es nenožēļoju to ka esmu izārstējies,
> pat ja sarunas pie ārsta kabineta durvīm
> gājušas zudumā:)) Nu labi- varbūt bail, nav
> ticības......bet kapēc ticēt droši
> neefektīvām metodēm ja sāpes ir stipras?


Šobrīd pēc šiem tekstiem man rodas jautājums - Par ko bija tavs teksts? Nopietni? Nesapratu..

Jo mana tēma, tur augstāk ir par to, ka vēlos zināt citu viedokļus, kam šī kaite ir bijusi un kā ir cīnījušies ar to un cik ilgi. Manās interesēs nav staigāt pie ārstiem, lai lieki bazarētu ar viņiem un mestu naudu ārā par konsultācijām vai sēdētu gaiteņos un klausītos citu vērmelēšanā, kas pārsvarā ir vecas tantiņas un onkas, kam vispār no medicīnas nav saprašanas un dažreiz runā tādas stulbības, ka vienkārši gribas pateikt Jūs esat muļķi (man ir saprašana medicīnā, uzticos pārsvarā tikai sev, tikai pārzinu savu mazo jomas lauciņu, bet no traumu lauka man melna bilde) - man ir gribēšana un vēlme uzveikt to sāpju sakni, kas bojā manu dzīvi, rada sāpes.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 3?
Ziņa: