Ceruloplazmīns pazemināts - vai uzreiz Vilsona slimība?

Aizsāka Shoulders 

Ceruloplazmīns pazemināts - vai uzreiz Vilsona slimība?
24.12.2016 16:22
Sveiki,

Ar dakteri cenšoties atrisināt ieilgušas veselības problēmas (straujšs svara zudums ~15kg, atmiņas pasliktināšanās, GERS, utt.), veicot jau n-tās analīzes ar mērķi atrast kādu izskaidrojumu simptomiem, pēdējās izelca šis parametrs Ceruplazmīns 0,16, kuram būtu jābūt 0,18 - 0,45.
Internets par šo parametru ir ļoti skops un vienīgā atsauce, kas atkārtojās ir Vilsona slimība. Līdz tikšanās ar dakteri vizītei, vēlējos noskaidrot, varbūt kādam ir bijusi saskarsme vai vairāk informācijas, un, iespējams, novirze ir pārāk maza, lai uzreiz viennozīmīgi tiktu apsvērta šī diagnoze?
Protams, ārsts ir ārsts un gaidu pieraksta datumu, bet līdz tam, labprāt uzklausītu viedokli.
Dati: 27g, V, 167cm, 64kg
Ārsti tam praktiski nepievērš uzmanību, cik es zinu, bet derētu noteikt molibdena līmeni asinīs jo tas viss ir saistīts ar vara daudzumu bet varš uzkrājas ja trūkst molibdēns, vēl- jāskatās vai nav ūdensvada trubas no vara, Vilsona slimība ir saistīta ar vara daudzumu un arī ceruloplazmīns.Pie normāla molibdēna daudzuma gan vara ūdens trubas neko nekaitē, pat ir labi jo nodrošina organismu ar varu, tas uzkrājas ja trūkst molibdens, nu un šo faktu var būt grūtības atrast.
Re: Ceruloplazmīns pazemināts - vai uzreiz Vilsona slimība?
24.12.2016 17:47
Jāskatās kāda ir reakcija uz trekniem ēdieniem.Jo pie Vilsona slimības attīstās aknu darbības traucējumi. Jābūt acu sklēru dzeltei un brūnganiem gredzeniem ap acs radzeni.Jābūt traucējumiem arī urīna analīzēs.Kaut minimāli traucējumi muskuļos un kaulos.(trīce,krampji...)
Neticas,ka ģimenes ārsts nav apskatījis šos aspektus.Vai uz HIV un TBC ir pārbaudījies? Vai nav lietotas ilgstoši narkotikas un citas apreibinošas vielas. Vai nav zarnu darbības traucējumi?
Jāmeklē novājēšanas iemesls. Nezinot atbildes uz šiem un citiem jautājumiem, atbildēt ir gandrīz neiespējami.
Lai cerība un veselība.
Re: Ceruloplazmīns pazemināts - vai uzreiz Vilsona slimība?
24.12.2016 18:24
Kas Jums lika nodot ceruloplazmīnu?
Sveiki. Vai izskaidrojat iemēslu zemājām ceruloplazmīnam?
Man arī bija 0.17, jūtos ļoti slikti.
Man arī plazmā no 16-18 parasti, jūtos ļoti slikti!

Sausa āda, zemādas nieze, galvas sāpes, bezmiegs patstāvīgs, muskuļu tiki pa visu organismu, muskuļtrīce, vājums, līdzsvara problēmas, kaulu sāpes, locītavu karšana (no rītiem parasti), neiroloģiskie traucējumi daudz un dažādi...


Kā noteikt vara līmeni organismā? Gulbja labrotorija skatos nepiedāvāt tādu izmeklējumu.

Varbūt varat padalīties ar savu pieredzi...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 9?
Ziņa: