Sāpes vēderā

Aizsāka Juris89 

Sāpes vēderā
16.01.2017 21:29
Sveiki! Man jau kadu nedēļu sāp vēders, sapes nav stipras, tādas kā nebūtu ēdis. Paēdot vēders kādu laiku rūc, vēl izkārnijumos var saskatīt ko esmu ēdis. Kas tas vārētu būt? Virietis 26g , 92kg augums 186.
Re: Sāpes vēderā
17.01.2017 19:05
Priekš jauna puikas, par treknu. Iemesla varētu būt pārēšanās. Nepareiza ēdiena sakošļāšana. Maz kuņģa skābes.Kāda noteikta ēdiena nepanesība.
Zarnu disbakterioze,ja ir bijis antibiotiku kurss.Vajadzētu gastroenterologa konsultācija ar svaigām asins analīzēm.
Lai veicas.
Madara255
Re: Sāpes vēderā
18.01.2017 19:59
Nav nav pa treknu, man vīram 27.gadi un tadi paši parametri, nekas nav par daudz. Trūkst enzinu, kas palidz sašķelt barību, tapec ari izkarnijumos to visu redz. Zarnas ir tas, kuras tur ņemas un veido ruksanu un sapes. Padzer menesi probiotikus, vairak kefiru, paniņas vakarā. Ed mazākam porcijam, biežāk. A un nedēļā 3x , t.i 3 dienas nedēļā izdzer borzomi udens pudeli. Ja nav labak, pie gastro ārsta
Re: Sāpes vēderā
19.01.2017 10:20
Pie vēdera pūšanās dzert jebkuru gāzētu šķidrumu ir neprāts.
Pareizi. Ir jāizslēdz gāzēšanos veicinoši produkti. Kāposti,pupiņas, rupjmaize u.c. Domāju,ka gastroenterologs noteikti izrakstīs fermenta tipa (Festal) preparātus.
Lai gudrība un veselība.
Re: Sāpes vēderā
19.01.2017 12:52
Vispār vēdera pūšanas ir ļoti vāji saistīta ar gāzētu dzērienu lietošanu.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
labais
Re: Sāpes vēderā
19.01.2017 13:20
Ja kāda infa ir tulkota no angļu valodas, tad viņiem gāzēts nozīmē arī saldināts un tas rada pārpratumus. Saldināti izsauc rūgšanu un attiecīgi gāzes. Tā infa ir bijusi visai atšķirīga un ir mainījusies ar laiku.
Re: Sāpes vēderā
10.03.2017 03:10
Labvakar!
Šodien apmēram uz vakara pusi 18.00 ( " gudra būdama") izdomāju apēst kādus 2 gabalinus silta ābola pīrāga. Pēc ~30 min sākās asas sāpes vēderā, griezošas. Sāpes bija zem nabas, vēdera lejasdaļā. 3 x nācās iet uz toaleti nokārtoties, bet vēdera izeja nebija šķidra. Lai cik tas dīvaini neizklausītos pašlaik no manas puses, laižot podu nost, ieraudzīju, ka atliekām 'kakai' bija glotains piejaukums. Sapratu, ka tās varētu būt kolikas. Vēdera sāpes pēc h sāka mazināties. Pēc sāpēm vēderā tā arī neko needu. Aizgāju gulēt ar domu, ka viss pārgàjis un naktī sāk rādīties murgi it kā man esot slikta dūša, no tā arī pamodos, sliktas dūšas nav bet gribas ēst un tā reti atkal iesāpas vēders. Līdz ar to mans jautājums ir tāds, cik nopietna ir tā kolika?( internetā ir rakstīts, ka tāda esot tikai zīdaiñiem, tāpēc neatradu vairāk info vai arī tas mēdz būt pieaugušajiem.)Un vai ir nepieciešams dzert kādas zāles?
Pusaudze, 16 gadu, 162m, svars 54kg.
Paldies.
Re: Sāpes vēderā
10.03.2017 10:08
Gļotains piejaukums liecina par zarnu sieniņu iekaisumu. Pamērīt t* .Sevišķi vakaros. Parunāt ar ģimenes ārstu. Tur var būr roto vai noro vīrus. Vai pārtikas toksisko infekcija.Varbūt svaiga maize netika kārtīgi sakošļāta un izsauca tādu reakciju. Varbūt pa virsu tika uzdzerts auksts gāzēts dzērien vai piens?
Lietot daudz šķidruma. Kumelīšu tēju dubultā. Izslēgta asus,marinētus rupjus ,kūpinātus ēdienus. Ja ir iespēja uz skolu neiet. Ievērot personisko higiēnu. Jo tie vīrusi ir lipīgi.
Jautājums. Vai tās ābolmaizītes tika pirktas veikalā.Ja jā , tad liela varbūtība,ka tas ir kāds no vīrusiem. Jo mums lielveikalos konditorejas izstrādājumi nav izolēti no apkārtējās vides. Tie tiek apspļaudīti, apšķaudīti, apklepoti un aptaustīti.Pirkt šādus izstrādājumus lielveikalos ir liela kļūda.
Re: Sāpes vēderā
10.03.2017 12:25
Ar siltu maizi parastā problēma ir tāda, ka cilvēki to kārtīgi nesakošļā, it sevišķi, ja tās ir kādas plātsmaizes, smalkmaizītes, turklāt vēl ļoti garšīgas. To visu vajag ēst mierīgi, pie tējas, un nekas traks nebūs.

Nekad nevajadzētu ēst steigā.

Tu vienkārši ieliki kluci vēderā, nesakošļāji (nebija pietiekamais siekalu piejaukums) -- ko var gribēt... gremošanas sistēmai tika radīts liels stress.

Maza bērna ķermenis ēšanas ziņā saskaras ar daudz jaunumiem. Tev iznāca apmēram tas pats.

Ja būtu infekcija vai iecepts kaut kas vecs, tad būtu arī caureja.
Re: Sāpes vēderā
10.03.2017 21:06
Ābolu maize pašu cepta. Vēdera sāpes vēl turpinās šodien. Visu laiku sāp vēdera lejas dalā, caureja un vemšana nav bijusi. Kungis nesāp. Slikta dūša pagaidām nav, ja būtu bijis vīruss viss notiktos uzreiz ( sēdēšana pie poda). Temperatūras nav. Dzēru visādas zāles, vēdera sāpes neatiet. Sāp jau 2 dienas bez apstājas. Vienīgais vakar, kad šeit rakstīju bija 3 x uz toaleti jāskrien (nokārtoties) un tas viss. Šodien centos ēst tikai sausinus, auzu pārslu putra un tēja. Bet vai tas ir normāli ka tās sāpes turpinās? Un vai aties?
Ps. Brīžiem galva arī sāp.
Re: Sāpes vēderā
11.03.2017 12:54
Sen vajadzēja iet pie ārsta. Vēders nav dibens. Piedodiet, bet nedēļu neko nedarīt,kā tikai ārstēt sevi caur internetu. Te vajadzētu sāpīgi un skarbi.
Ar vēdera sāpēm jokot nedrīkst.Sevišķi jaunas sievietes.
Re: Vēdervīruss
17.10.2017 05:50
Labrīt, vēršos ar nelielu jautājumu, lai tiktu skaidrībā. Māsa vakar saslima ar rota vīrusu, ap 19.00 vinai såkās vemšana, caureja u.t.t. Parasti uzreiz pēc vinas es saslimatu, bet šoreiz sanāca savādāk. Ap plkst. 4.00 man pašai parādijās nelabums, bet pilnībā nekas nesāp (māsai pirms vemšanas un caurejas laikā loti vēders sāpēja). Izgāju ārā pastaigāt svaigā gaisā ar nodomu, ka paliks viegāk, pa velam jutu, ka būs jāvemj, pat uz augšu rāva, bet neizvēmos. Atnācu mājās parādijās miegs, dēl kura parādās atkal slikta dūša, Vakar 2x gāju uz toaleti - vēderizeja loti laba. Tātad jautājums, vai es ari esmu aplipināta ar ro briesmigi slimību? Nu es
Re: Sāpes vēderā
18.10.2017 01:34
Jājautā, kurā veikalā iepērkaties.
Atbildēt var tikai pēc analīzēm Tur varbūt roto,Norro, salmonelloze enterokokki uc. Miljons/
Skalot organismu.(tējasārstnieciskās, kumelītes u.c.) .Sasmalcinātas 2-3 paciņas aktīvo ogli vienā reizē. Gultas režīms. Pie sliktāka stāvokļa uz Infektoloģijas centru.
Cieņā.



Edited 1 time(s). Last edit at 19.10.2017 21:51 by Mazdakteris1.
Re: Sāpes vēderā
19.10.2017 21:04
Sveiki atkal, visu dienu nomocījos ar kaulu laušanu, galvassāpēm nelielām ribas un vēdera apakšdaļas sāpēm. Pašlaik ir temperatūra 38.0. Kā jau iepriekš teicu māsa jau izslimoja, šodien vesela bija, no rīta mammai aizgāja pa abiem galiem. Man vemšana un caureja nav bijusi, bet vienalga jūtos dīvaini, neesmu pilnībā neko ēdusi, jo nav apetīte. Ja ir temperatūra vemšana tik un tā var rasties, vai arī nē, jo maniem ģimenes locekliem sākumā bija vemšana un tad temperatūra. Varbūt es slimoju vieglā veidā?
Re: Sāpes vēderā
19.10.2017 21:55
Jāmēģina atcerēties , ko esiet ēduši. Nebrīnīšos, ja kāds produkts (rasols, salāti, pusfabrikāts) no Maxima,Rimi u.c. Šie veikali ir lielākie tautas inficētāji.. Lai ko apgalvotu Marčenkovas.Tie kas pārdod produktus,kuri nav izolēti no šķaudošiem, runājošiem klepojošiem. Rīkoties, kā jau iepriekš yeikts. Pakonsultēties ar savu ģ.ā.
Lai veicas.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 19?
Ziņa: