Mākslīga koma

Aizsāka Barbarraa 

Mākslīga koma
10.06.2017 14:17
Man tuvs cilvēks vakar tika stacionēts uz Stradiņiem (epilepsija) un ievietots reanimācijā, būšot mākslīgajā miegā līdz pirmdienai, plaušu ventilācija. Pirmdien taisīs galvas elektroencefalogrāfiju. Pati uz slimnīcu brīvdienās netieku, ārsts pa telefonu neko daudz nestāstīja. Puisim ir 27 gadi epileptiskā demence. Bija galvas operācija pirms 20 gadiem. Stacionēja, jo pēdējās nedēļas laikā lēkmes biežas(ne ģeneralizētās). Cik ilgā laikā notiek atmošanās no komas?
Re: Mākslīga koma
11.06.2017 21:21
Tas atkarīgs no ievadīto zāļu veida un devas.Tāpēc jautāt vajag tiem tur.Var būt vairākas stundas.
Re: Mākslīga koma
12.06.2017 07:46
Paldies. Jau noskaidroju, ka šonakt pamodinās, jo no rīta jāveic elektroencefalogrāfija.
Re: Mākslīga koma
15.06.2017 06:45
Slikti. No mākslīgā miega modinot, atkal krampju lēkmes.Eksperimentē ar citiem medikamentiem, neveiksmīgi. Kaut gan, lai organisms pierakstu, vajagot laiku. Vakar doc. teica, ka organisms rezistents pret zālēm. Veidojums, kurš ir galvā galvā, izsauc epilepsijas lēkmes. Šodien būs neiroķirurga konsultācija. Iespējams veiks operāciju. Pirms gadiem puiša mātei skaidrots, ka var veikt operāciju, taču ir iespēja, ka - "paliks par dārzeni". Toreiz abi ar māti atteikušies. Šoreiz neirologs teicis, ka nav variantu, jāriskē. Ir tik smagi. Noskaidroju, ka labākais neiroķirugs Stradiņos esot Puķītis. Vai ir kādas atsauksmes? Puisis27/ 65/170.
Re: Mākslīga koma
15.06.2017 20:29
Varbūt kādam ir ieteikumi, kur var vel konsultēties. Šodien neiroķirurgs teica, ka operēt nevajag, jo veidojums galvā tomēr novietots tā, ka tas nevarētu izraisīt tik intensīvas epilepsijas lēkmes un operatīva iejaukšanās arī nav ar garantiju. Puisi visu laiku tur pie sistēmām, medikamentu devas katru dienu kāpina, taču nelielas konvulsijas ir ik pēc 5 minūtēm. Mediķi saka - jāpāriet uz tabletēm, taču nevar. Par prognozēm vispār neko nesaka. Es nesaprotu, kā viņš dzīvos tālāk. Ārsts saka - "kā visi epileptiķi".
Re: Mākslīga koma
16.06.2017 20:50
Šodien puisis pārvests uz nodaļu. Pecpusdienā neizdevās vairs satikt ārstējošo ārstu.Elpo pats, baro vēl caur zondi, taču nelielas lēkmes ir ik pēc 3 minūtēm. Mani samulsināja, ka t nav nodaļa (20A), bet aprūpe. Esmu izmisusmā, neviens neko nevar paskaidrot, dr. Mednieks dežūrēs svetdien. Varbūt kadam ir viedoklis, pieredze?
Re: Mākslīga koma
03.07.2017 13:53
Prognoze šajā situācijā ir slikta... :(
Re: Mākslīga koma
04.07.2017 14:03
Diemžēl , brīnumi notiek tikai teiksmās un pasakās.
Lai spēks un cerība.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 12?
Ziņa: