Dīvains augonis dibenā.

Aizsāka Sincha 

Dīvains augonis dibenā.
18.12.2017 17:19
Sveiki!
Pirms gada es atklāju mazgājoties, dibenā ( kāds cm no cauruma) labajā pusē tādu kā cietu garenu (aptuveni 5 mm )augoni. Nelikos ne zinis gadu, jo nelika par sevi manīt. Nekādu simptomu man nav, nekas neasiņo, vēders iziet normāli, nesāp arī. Es tikai zināju, ka tur tāds ir parādijies.
Aizvakar palīdzot pārstumdīt pasmagas mēbeles, vakarā sajutu nelielas vēdersāpes. 10 minūšu laikā pārgāja. Pavisam vēlā vakarā sajutu maigu kņudoņu dibenā. Paņēmu spoguli un aizgāju uz tualeti. Pirmā doma bija spalīši. Apskatījos, spalīšu nav un pamanīju to pašu izaugumu, kuru pirms gada atklāju. Apskatījos kārtīgi, tāds ādas krāsā garens, labajā pusē un aptuveni 1 cm attālumā no dibena cauruma, un galvenais, ka ciets. Ne pārāk ciets. Viduvējs. Paspaidīju, namaz arī nesāp. Vēders iziet normāli, katru dienu, nekas nesāp, neasiņo. Gadu viņš man tur ir bijis, sanāk, nav palicis ne lielāks, ne mazāks.
Jau pierakstījos pie ģim ārsta.
Vai tiešām man būs hemoroīds izaudzis?? Negribas gulties uz operāciju galda ar spinālo anestēziju.. vai nevar tā būt, ka tas vienkārši ir kaut kas, āda, kārpiņa, kas nav bīstams? Jāpiemin, ka ar vēnām, asinsspiedienu problēmu man nav. Toties ģimenē vecmammai ir problēmas ar vēnām. Dzīvesveids man ir viduvējs. Ne pārāk aktīvs. Kopš pārvācos uz laukiem kustos daudz vairāk nekā kad dzīvoju Rīgā. Alkoholu nelietoju.
Kas tas varētu būt??
Sieviete, 19 gadi, 1 m 69 cm, 60 kg.
zive
Re: Dīvains augonis dibenā.
18.12.2017 17:37
Visticamak, ka jā, ka hemoroīds. Labā ziņa - nav obligāti jāguļās zem skalpeļa.
Esot visvisādas metodes, kā ar viņiem cīnīties, no sērijas, darīt kaut ko, lai homoroīds uzsūcas un likvidējas pats...
zive
Re: Dīvains augonis dibenā.
18.12.2017 18:23
Nav viena vienīgā iemesla, kāpēc kādam cilvēkam rodās vai nerodās hemoroīdi.
Daudzām sievietēm grūtniecības laikā izveidojas hemoroīdi, kam nav nekāda tiešā sakara ne ar pašām vēnām, ne aknu darbību.
Ir miljoniem cilvēku, kas visu mūžu nodzīvo līdz sirmam vecumam ar hemoroīdiem, tiesa, ja tie nesāk kļūt pārāk lieli, traucējoši un asiņojoši.

Jebkurš cilvēks ir ne tikai fizisks organisms. Nekā mēs nezinām par citu cilvēku dzīvēm, domām un emocijām, kas ir stressa avoti vai kādi citi nelabvēlīgi faktori, kas var izraisīt to vai kādu citu problēmu.

Neviens mūs nemāca pat pareizi elpot, nerunājot par visu pārējo.
zive
Re: Dīvains augonis dibenā.
18.12.2017 19:01
Nekad nevarēs būt viens iemesls.
Tā, piemērma, šodien esmu slima, man ir pieķēries vīruss. Dažādi mikrobi ir visur un visapkārt, bet no saslimšanas cilvēkus parasti pasargā imūnsistēma.
Tas, kāpēc imūnsistema vienreiz pasargā, bet citreiz nē - tas var būt atkarīgs no daudz un dažādiem apstākļiem, kas katram cilvēkam būs individuāli.
Alternatīvās medicīnas arī ir daudz un dažādas. Katrs cilvēks var meklē un atrast sev piemērotāko, it īpasi laikos, kad dažāda veida informācija ir tik plaši pieejama.
Man zināms kāds hronisks alkoholiķis, jau 1 grupas invalīds, bet... viņam nav neviena bojāta zoba. Var jau teikt, ka viņs ir tā nospirtojies, ka par baktērijas pie tāda neķerās.
Re: Dīvains augonis dibenā.
18.12.2017 21:14
Manuprāt, Tev pašlaik nekas nav jādara. Pēc kakāšanas centies nomazgāt dupsi un ieziest ar bepatēna ziedi (ne krēmu), turklāt regulāri, lai "bumbulis" neiekaist. Smagumus stiept nevajadzētu. Ceļojumos vari lietot bēbju Pampers mitrās salvetes.

Esmu ļoti pret nažiem noskaņots cilvēks, ja vien tā nav onkoloģija un lietas, kas tiešām traucē, sāp, ir akūtā ķirurģija. Bet jāskatās individuāli.

Hemoroīdi arī nav humora lieta, kaut kad redzēju pacientu ar drausmīgu abscesu blakus anusam, jo vilka garumā smagu iekaisumu.
Re: Dīvains augonis dibenā.
18.12.2017 21:17
Ivar, nu pietiek te ar Tavu alternatīvu, kādu laiku jau būsi paņēmies, nevajag taču pierakstīt visas tēmas. Cilvēkiem nepatīk, bet Tu nerespektē mūsu seno vienošanos, kaut kā nesmuki.

Priekš kam meitenei tagad visu to vajag, ar aprūpetiem hemoroīdiem var mierīgi nodzīvot visu mūžu. Ja traucē, var dabūt smuku dakteri, un viņš visu izņems.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 12?
Ziņa: