Kuņģa izmeklējums

Aizsāka Kuņģa slimnieciņš 

Labdien!
Gribētu vienkāršam cilvēkam vienkāršā valodā skaidrojumu/komentāru par fibrogastroskopijā iegūtajiem rezultātiem. Zinu, ka jāiet pie gastroentrologa, lai ārstētos, bet līdz tam vēl ļoti ilgs laiks jāgaida, jo pieraksta rinda ir kā līdz mēnesim un atpakaļ.

Izmeklēšanas apraksts: barības vads-np, kardijas līnija nedaudz virs diafragmas iežmaugas, kardija brīžiem pilnībā neslēdzas. Hiperēmiska gastroipātija korpusā, sīkperēkļu-antrumā. Neliels, dzidrs gļotezers ar putainu gļotu pikām. Antruma peristaltika dziļa. Hiperēmiska duodenopātija.

Slēdziens: kardijas mazspējas iezīmes. Hiperēmiska gastro- un duodenopātija.
EU tests: negatīvs

Dati par pacientu: sieviete, 26 gadi, nav blakusslimību, alerģijas nav konstatētas
Anna_T
Re: Kuņģa izmeklējums
13.02.2018 16:25
Vienkāršā valodā ārsts izrakstīs protona sūkņu inhibitorus jeb Omeprazolu vai pantaprazolu, kas ir zem dažādiem nosaukumiem un dažādās cenās - sākot no Lomac, Controlox, Gasex, beidzot ar Nexium. Jēgas no tām zālēm ir nulle, neko tās nepalīdz un pat Danilāns saka, ka kardijas mazspējai nekādu zāļu nav. Tie ir tādi 'vārtiņi' kas nenoslēdzas un skābe tiek atsviesta barības vadā, zāles tikai mazina skābi, bet neko neārstē. Kamēr gaida pierakstu, var iet uz aptieku un pirkt tos variantus, kas ir bezrecepšu, jo mazāka deva.
Es pati gadus atpakaļ šādi paskraidīju pie gastroenterologiem, nu vairs nedaru, atteicos no glutēna un dzīvoju bez zālēm, jo, ka teicu, no tām nav jēgas.
Re: Kuņģa izmeklējums
14.02.2018 16:19
Ja skābi nemazinās, tad tā visu laiku apdedzinās barības vadu un dabūs čūlas. Bet nu vispirms jau vajag aiziet pie ģimenes ārsta ar to slēdzienu, viņš labāk paskaidros un gan jau arī rinda pie viņa nav tik liela. Tāpat norīkojumu gastroenterologam vajadzēs.
Re: Kuņģa izmeklējums
14.02.2018 16:43
Es diezgan ilgi dzeru omeprazolu, ne katru dienu, bet laiku pa laikam, kad gadās ieklīst pie ģimenes ārsta, palūdzu kādu no Nexium (Piem. escadra) analogiem ilgākam laikam.

Tagad var nopirkt Lomac, deva nav mazāka, ir tikai 10 tablešu. Recepšu variantos ir vairāk -- 20, 40.

Cita ceļa jau nav, ar apdedzinātu barības vadu staigāt arī nav nekāda gudrība.

Un man nav pieredzes, ka gastrologi te kaut ko ārstētu. :) Es atvainojos, bet tā nu ir.
Kā tad varēja zināt, ka jāatsakās tieši no glutēna? Vai tam taisa kādas analīzes?
Kuņģa slimnieciņš
Re: Kuņģa izmeklējums
14.02.2018 17:48
Vai ir kāda reāla iespēja ne tikai mazināt skābes daudzumu kuņģī, bet arī panākt, ka tas sfinkteris aizslēdzas? Pašu kuņģi it kā nededzina, tāpēc nesaprotu. Kopumā ēdu gana veselīgi, derētu tikai biežākas ēdienreizes. Šodien, kad jau 2 dienas nebiju jutusi dedzināšanu, atkal sajutu - pēc konfekšu apēšanas. Bet neticu, ka tā var būt - saldumus gaužām reti ēdu. Un vēl arī nesaprotu, vai var tā būt, ka sāk dedzināt uzreiz kā pamostas. Esmu dzirdējusi, ka citi sūdzas par dedzināšanu pēc ēdienreizēm - man kaut kā nesaistīti.
Bet mirstamā vaina laikam jau nav... cerams, ka arī pārejoša būs! :)


Anna_T Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Vienkāršā valodā ārsts izrakstīs protona
> sūkņu inhibitorus jeb Omeprazolu vai
> pantaprazolu, kas ir zem dažādiem nosaukumiem un
> dažādās cenās - sākot no Lomac, Controlox,
> Gasex, beidzot ar Nexium. Jēgas no tām zālēm
> ir nulle, neko tās nepalīdz un pat Danilāns
> saka, ka kardijas mazspējai nekādu zāļu nav.
> Tie ir tādi 'vārtiņi' kas nenoslēdzas un
> skābe tiek atsviesta barības vadā, zāles tikai
> mazina skābi, bet neko neārstē. Kamēr gaida
> pierakstu, var iet uz aptieku un pirkt tos
> variantus, kas ir bezrecepšu, jo mazāka deva.
> Es pati gadus atpakaļ šādi paskraidīju pie
> gastroenterologiem, nu vairs nedaru, atteicos no
> glutēna un dzīvoju bez zālēm, jo, ka teicu, no
> tām nav jēgas.
Re: Kuņģa izmeklējums
14.02.2018 19:00
Tam nav nekāda sakara ar veselīgu vai neveselīgu ēšanu. Īsti nezinu nevienu, kam tas sfinkters pēkšņi sāktu slēgties, ja jau nav slēdzies. No saldumiem var just tāpēc, ka tā vieta ir iekaisusi no skābes kairinājuma.

Pārsvarā gadījumu nervozu ļaužu un perfekcionistu slimība, kurā visu nosaka tarakānu izmēri. Pofigiskāk jādzīvo, bet ne jau gastrologs to mācīs. Danilāns arī ir atzinis ne tikai to, ka omeprazols neārstē, bet arī to, ka nekas to visu gastro figņu īsti neārstē, ja runa par medicīnu.

Palasi šite tās pašas tēmas -- kurš ir izārstējies, iedams pie gastrologa? Neviens. To pašu, ko var pateikt gastrologs, Tev pateiks ģimenes ārsts. Paturi labāk naudu kabatā.

Ģimenes ārstiem ir jāiet uz konferencēm un semināriem, lai vāktu sertifikācijai punktus. Visā Latvijā ir Danilāna skola. Ko viņš saka, to saka visi citi.
Re: Kuņģa izmeklējums
14.02.2018 20:47
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------

... Danilāns arī ir
> atzinis ne tikai to, ka omeprazols neārstē, bet
> arī to, ka nekas to visu gastro figņu īsti
> neārstē, ja runa par medicīnu.
>
> Palasi šite tās pašas tēmas -- kurš ir
> izārstējies, iedams pie gastrologa? Neviens.

Man pēdējā laikā liekas, ka neviens ārsts, izņemot traumatologus, tā pa īstam neko neārstē. Jo nezina slimības cēloņa cēloņus. Vnk nezina, vai nav laika iedziļināties. Kaut kur ķermenī ir noticis "īssavienojums", sācies " ugunsgrēks". Ierodas ugunsdzēsēji, bet nepainteresējas, kur un kāpēc ir īssavienojums- viņi gāž virsū ugunsdzēšamās putas un ūdeni. Ugunsgrēks it kā beidzas, bet pēc tam ir jāsavāc applūdusī māja...jeb zāļu blakusparādības. A mājā ir bardaks iestājies.

Toties visi ārsti zina, ka baltais halātiņš un dažādi medicīniski rituāli, pričendāļi ietekmē pacienta domāšanu. No ticēšanas ārstam vien jau var sākt ārstēties. :) Dažreiz ar ticību pietiek, lai tiktu vaļā no smagām kaitēm.
Re: Kuņģa izmeklējums
14.02.2018 23:13
Vēl ķirurgi ir ok, ja izgriež kaut ko lieku.

Endokrinologs arī šo to sabīda vietās.

Zobārsts neizbēgams.
Re: Kuņģa izmeklējums
14.02.2018 23:41
Sākas... Pasakiet šo kardiologam, kurš stentē sirds asinsvadus, nefrologam, kas menedžē dialīzi, patologan, kas uzliek vēža diagnozi, reanimatologam, kas atgriež no citas pasaules utt. Nav nevajadzīgo specialitāšu. Tā var spriest cilvēks ar ļoti primitīvu domāšanu.
Re: Kuņģa izmeklējums
15.02.2018 08:40
Vispirms ir jautājums, cik nopietni tas bija domāts, protams, es visus ārstus neuzskaitīju, bet runa ir vairāk par psihosomatiku, kas lielā mērā ir arī kardijas mazspēja. (Starp citu, Ancānes skola.)
Re: Kuņģa izmeklējums
15.02.2018 13:05
Labi, labi, Sabzira!
Es Rakstīju, ka tikko biju slimnīcā. Nebūtu tur doki pastrādājuši, man tagad tikai zārku un kapa vietu vajadzētu. Esmu dzīva. Paldies!
No otras puses, doki saka, ka problēmas cēlonis bija viens. Bet kas ir cēloņa cēlonis, viņa tomēr nezina. Viss, ko man var piedāvāt, lai nav vēlreiz jābrauc ar «ātrajiem», ir skalpelis. Nu jā- dzīvošu! Bet no otras puses- neesmu mazohiste un nedomāju, ka man ir kaut kas lieks :) Cēloņa cēlonis tomēr nav zināms.

Reimatologi arī nevar mani izārstēt. Paldies viņiem par to, ka tagad varu paiet, bet uz zālēm tomēr visu atlikušo mūžu jāsēž! Ilgstoši lietojot, tām zālēm arī var būt blakuspparādības- tā, ka maz neliksies!
Cik klātienē un fb grupā esmu iepazinusies ar reimatologu pacientiem, viņiem visiem pirsm saslimšanas ir bijis liels stress. Psihosomatika, par ko Runcene jau minēja!

Es vienu mazu brītiņu pastrādāju Gaiļezera slimnīcā. Zinu, cik mediķa darbs ir emocionāli smags! Paldies, ka Jūs esat, paldies, ka Jūs darāt šo darbu! Mana draudzene studēja medicīnu- sēdēju blakus anatomikumā, redzēju, cik daudz viņai jāmācās! Bet es vairs neceru uz brīnumiem medicīnā. Ironiskā kārtā, tieši traumatloogs pirms 5 gadiem piebeidza manu ticību baltajiem halātiņiem. (šeit, dr, es esmu jau 9 gadus) Pēc tam man nācās daudz domāt, analizēt faktus, lai atkal spētu normāli runāt ar ārstiem.
Re: Kuņģa izmeklējums
15.02.2018 14:10
Sabzira? Vai es varu Tev privāti uzrakstīt? Nu, es negribu, lai Tu mani virtuāli ārstē, es gribu saprast, kurp man jāiet? Kas var salikt puzli kopā?
Re: Kuņģa izmeklējums
15.02.2018 17:18
Varat rakstīt tepat. Varbūt kādam info noderēs. Bet neko nesolu.
iii
Re: Kuņģa izmeklējums
15.02.2018 17:34
Sabzira Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Sākas... Pasakiet šo kardiologam, kurš stentē
> sirds asinsvadus, nefrologam, kas menedžē
> dialīzi, patologan, kas uzliek vēža diagnozi,
> reanimatologam, kas atgriež no citas pasaules
> utt. Nav nevajadzīgo specialitāšu. Tā var
> spriest cilvēks ar ļoti primitīvu domāšanu.

Taisnība ir Sabzirai un arī pretējai pusei jo tas ka tiek izglābta dzīvība ir fakts bet tas ka netiek izārstēts cēlonis- tas taču ir redzams pat no šī uzskaitījuma..manuprāt lielākā nozīme ārstiem ir reanimācijā un jomās kas ir drusku līdzīgas - kas izglābj dzīvību. Izārstēšanu nevajadzētu gan sagaidīt, to nevar izdarīt ārsts.
iii
Re: Kuņģa izmeklējums
15.02.2018 17:43
Ja ārsti ārstētu slimības cēloni tad reanimācijā gulētu cilvēki tikai pēc nelaimes gadījumiem un viss uzskaitītais nebūtu vispār vajadzīgs. Bet viņus nevar vainot jo viņi tā tiek mācīti, daudzi gan pievēršas alternatīvai medicīnai saprotot ka viņi nav neko ārstējuši, arī M.Oganjan ir ārste pēc profesijas.
Re: Kuņģa izmeklējums
15.02.2018 19:02
iii reanimācijā gulētu arī cilvēki, kuri nevērīgi izturas pret savu veselību. Tādu taču ir daudz!
Re: Kuņģa izmeklējums
15.02.2018 19:08
Sabzira- es šeit esmu jau 9 gadus. Ja es rakstīšu visu, priekš manis tas nebūs anonīmi.
iii
Re: Kuņģa izmeklējums
15.02.2018 19:15
kachenite Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> iii reanimācijā gulētu arī cilvēki, kuri
> nevērīgi izturas pret savu veselību. Tādu
> taču ir daudz!

Jā, taisnība- ļoti daudz, es to variantu neapskatīju, tikai tos kas grib būt veseli, bet taisnība. Vienīgi arī tie uzreiz reanimācijā parasti nenonāk.
iii
Re: Kuņģa izmeklējums
15.02.2018 19:16
kachenite Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Sabzira- es šeit esmu jau 9 gadus. Ja es
> rakstīšu visu, priekš manis tas nebūs
> anonīmi.


Nekautrējies, nekautrējies:)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 19?
Ziņa: