Negadījums. :/

Aizsāka linda! 

linda!
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 16:02
z.
Es to ļoti labi saprotu, ka nevienam tas neienāca prātā, ka kāps pa logu ārā. Starpcitu palaidu vienu svarīgu informāciju garām un neuzrakstīju!!! Viņš arī smēķē! Un kad viņu atrada esot blakus atrastas šķiltavas. Tātad, iespējams, bija gājis pie loga uzpīpēt un tādā veidā izkritis? BET! Tā kā brālis pats trenovēja to slimnīcu tad tur tā vienkārši noliecoties pāri logam nav iespējams izkrist arī tad ja būtu no smēķēšanas sareibusi galva. To brālis ar policistu izrunājuši. Tāpēc arī nācām pie secinājums, ka kaut kas rādījies...
linda!
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 16:03
ņē, negribam nekur ziņot, lai viss paliek kā ir.......
iii
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 16:11
Es negribu aģitēt tomēr ziņošana varētu pasargāt kādus citus, parasti pēc viena gadījuma par to vairāk runā un domā, bet nu aģitēt negribu, tas viss laikam prasa enerģiju un ir visai smagi...
z.
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 16:16
linda!

Nekādā ziņā nejūtaties vainīga. Alkoholiķiem ir niķis būt ka parazītiem. Lai Jūsu brālis arī nejūtās vainīgs!!!
Ja nu kādam to psihologu varētu vajadzēt, tad, pēc Jūs vārdiem, tas būtu Jūsu brālis. Sakiet, lai nejūtās vainīgs, attiecība pret viņa bioloģisko tēvu!
linda!
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 16:21
Tieši tā iemesla dēļ arī negribam celt traci, jo tā jau ir smaga tā situācija... OK, ja jau iesāki runu par to, ka būtu kādu mediķi nodūris... Kur tad viņš nazi dabūtu? Hmm, ja jau šķiltavas bija tad jau tikpat labi varēja to slimnīcu nokurināt? Tu jau runā kā būtu ja būtu, es runāju kā tas viss ir reāli. Internetā meklēju kādu informāciju, esot bijis gadījums kad pacients izlecis no slimnīcas un nomiris... Tur laikam tiesu darbi, arī tika runāts kāpēc logi netika bloķēti? Cik saprotu var taču uzstādīt lai var atvērt tikai uz vēdināšanas režīma? Vai nepietika ar to gadījumu kad būtu par to jādomā? Vienkārši pēc visa notikušā es spriežu, ka ne visu kas notiek mēs zinām... Man jau nevajag lai visa Latvija par to runā, bet vairāk gribas lai mediķi pievērš tam uzmanību lai vairāk nekas tāds neatkārtotos...... Noteikti šeit padalīšos ar Jums kā situācija risinās.
z.
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 16:27
Es saprotu, ka ir dažādas nodaļas. Viņš noteikti nebija tādā nodaļā, kurā paredzēts siet pie gultas. Negadījumi, diemžēl, ne vienmēr, bet gadās, ka arī ir dzīves neatņemama sastāvdaļa, kurā tiešā vainīgā nav.
linda!
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 16:30
Z. Viņam jau ar brāli bija tas kontakts, tāpēc viņš tā pārdzīvo... Zini cik sāpīgi kad brālis stāsta un pēc balss sajūta, ka grib reāli izbimbāties, bet turās.... Es kaut kā pēdējā laikā vienmēr izvairījos no tēva...laikam tas man no bērnības psiholoģiski bija kauns, ka man tāds tēvs alkoholiķis... Nebija jau tā, ka galīgi ignorēju viņu... Tā jau viņš zvanīja man prasīja kā iet, kas jauns.. Es jau biju tā kas tik atteica man nav laika... Varbūt nedaudz par to sāp sirds, ka nepievērsu uzmanību viņam. Jo cik nebija runāts pirms tam ar viņu viņš dzēra tāpat... Vienkārši neredzēju vairs jēgu runāt, arī vienmēr teicu, ka cilvēks pats izvēlas savu dzīvi, to teicu arī brālim... Viņš jau arī saprot, ka alkohols pie vainas....
linda!
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 16:34
Jā, es to saprotu, ka dzīvē visādi gadās.... Tikpat labi ķieģelis varēja uzkrist uz galvas un ja alkoholiķis tad pats vainīgs, ka staigāja. Man laikam nedaudz uzvilka Jūsu teksts, ka ja alkoholiķis tad bezmaz viss skaidrs :) neņemiet ļaunā arī mani. Paldies visiem, palika nedaudz vieglāk.
iii
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 16:36
Nemot vērā to ka murgi un halucinācijas ir pat 47% gadījumu lietojot antibiotikas logiem viennozīmīgi būtu jābūt ciet un par gadījumu derētu ziņot lai pasrgātu citus.
iii
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 16:38
Nav drusku pa augstu tas riska procents? Ir pat ļoti augsts tā ka teikt ka nezināja, nevar utt nedrīkst.
linda!
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 16:46
Tikko sazvanījos ar brāli, šodien bija slimnīcā. Ārsts, kā jau man likās teica, ka psihologu nav jēga, jo nav tas prāts skaidrs. Gaidīs tās 10 dienas un pēc tam jāskatās kas tālāk. Aprūpes nams vai pansionāts. Ir arī kaut kāda cerība, ka prāts atjaunosies. Bet es īsti nesaprotu vienu lietu. Ja viņš pirms tam zāļu iespaidā murgoja, tad tagad murgo dēļ tiem asinsizplūdumiem?? Nu tie murgi pirms tam esot bijuši tādi, ka brālis stāstīja, ka esot normāli runājolušies, esot viņam telefonu nopircis jaunu, tēvs mācījies rīkoties. Tas bija pirms kritiena un tad vienā brīdī viņš paskatījās griestos un teica: skaties, migla! Brālis protams neko neredzēja... Bet tagad murgo par to kas viņu bijis apciemot, kaut arī nav bijis... Sajūta, ka nosapņoto uzskata par realitāti... Nu tā brālis domā...
z.
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 16:48
linda!

Tieši tā, ar jebkuru cilvēku var notikt jebkas, taču tāpēc cilvēks pats tos negadījums neprovocē.

Starp citu - jā, man pret alkoholiķiem ir lielas pretenzijas, jo pašai bioloģiskais tēvs bija alkoholiķis.
Par laimi, mana māte bija spējusi izšķirties un bērnība man pagāja brīnišķīgā, pozitīva atmosfērā, kas noteikti būtu gājusi secen, ja māte būtu cīnīnusies alkoholiķi vest pie prāta. ;)
linda!
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 16:51
Būšu ļoti pateicīga visiem ka tas viss paliks šeit. Nebija nodoma kaut kur tiesāties un ziņot kaut kur... Dalījos pārdomās, tikai par to, ka tas viss ir noklusēts. Ceru, ka cienīsiet manu un brāļa nostāju. Paldies!
linda!
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 17:01
Z.
Es arī biju ļoti priecīga, ka bērnībā viņi beidzot izšķīrās. :) Ziniet, bet bija arī jauki mirkļi dzīvē ar viņu... Laikam nesapratīšu kāpēc vispār bija jādzer, jo dzīvē viņiem viss bija.. Mēs bērni, bija arī savs mazais biznesiņš. Brauca tajā laikā uz Lietuvu pēc preces.. Ar ģimeni raucām kopā sēņot, makšķerēt, kopā spēlējāmies, viņš jokojās utt arī redzēju mīlestību viņu starpā, atceros kā mamma ar tevi smējās, jokojās, bija laimīgi... Bet kaut kad sanāca runāt ar tēva māsu un viņa teica, ka viņa draugs esot teicis, ka viņam vienmēr bijusi tieksme kompānijā uz alkoholu. Vairāk kā citiem.... Pieļauju, ka viņam ar savu tēvu nebija labas attiecības, tā smalkak gan nezinu, bet kaut kas tur apakšā ir... iespējams tāpēc tas alkohols. Lai gan bērnībā tāpat bieži braucām pie tēva vecākiem ciemos uz dzimšanas dienām gan nedēļas nogalēs.... Kaut kā tā....
iii
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 17:04
Es nezinu ne uzvārdu ne slimnīcu ne laiku un pat ja zinātu- ko tad tur teikt? Mans viedoklis tikai ka jāziņo bet tikai tuvinieku izvēle.
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 20:17
Ja slimnīcā murgojot tēvs neteica, ka taisās lekt ārā pa logu, vai braukt uz zvaigznēm, tad personālam ne prātā nevar ienākt, ka viņš izleks pa logu. Ja Tavai draudzenei rādījās, ka uz tumbiņas aug puķes, kādam citam var likties, ka jāiet uz WC padzerties, kādam var likties, ka medmāsiņā ļaunais gars iemeties un jānogalina. Neviens jau nevar zināt, ko cilvēks samurgos. Ja zinātu, briesmas novērstu.

Cita lieta, ja zālēm, ko viņam slimnīcā deva, anotācijā rakstīts, ka tās var izraisīt halucinācijas. (Kādas zāles viņam deva?) Bet arī tad- kā personāls var zināt, ka pacients halucinācijās tieši pa logu leks ārā?

Iespējams, tēvam tāpēc halucinācijas rādījās,ka jau bija neliels asinsizplūdums jau pirms kritiena?

Man radiniekam bija insults- visa kreisā puse paralizēta, nekur aiziet nevar. Guļot reanimācijā viņš stāstīja, ka vajagot atnest viņam uz slimnīcu čības. Viņš vakar esot bijis pastaigāties, bet ar kurpēm neērti slimnīcā esot. Stāstīju to psihologam, kas kādreiz Stradiņos ar insultniekiem strādāja. Viņa arī teica, ka tas ir normāli, ka cilvēks ar insultu murgo. Viņiem liekas, ka viņi var, to, ko patiesībā nevar izdarīt.Daudziem pēc kāda laika paliek labāk un murgi beidzas.

Kopā ar radu aprūpes slimnīcā bija ~55 g.v. vecs vīrs, kuram bijis insults. Viņš bija labsirdīgs, mierīgs, staigāja, runāja, ēda. Bet prātā bija kā 8 gadus vecs bērns. Meita viņam bārdu skuva, kā bērnam stāstīja, ka uz Ziemassvētkiem varbūt mājās tiks. Reiz viņš bija izlavījies ārā, garām māsu postenim un nokritis ar jaunu insultu slimnīcas pagalmā. Atkal Stradiņu insulta vienība, un pēc 10 dienām atpakaļ aprūpes slimnīcā. Personāls bija tapis gudrāks un ielika viņu istabā tieši pretī māsu postenim. Neviens taču iepriekš nebija iedomājies, ka viņš dosies pastaigā ārpus slimnīcas un pakritīs! ( Labi, ka turpat blakus slimnīcai nokrita, nevis kur pilsētā!)



Edited 1 time(s). Last edit at 14.02.2018 20:23 by kachenite.
iii
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 20:23
Guļot reanimācijā viņš stāstīja, ka vajagot atnest uz slimnīcu čības. Viņš vakar esot bijis slimnīcā pastaigāties, bet ar kurpēm neērti slimnīcā esot. Stāstīju to psihologam, kas kādreiz Stradiņos ar insultniekiem strādāja. Viņa arī teica, ka tas ir normāli, ka cilvēks ar insultu murgo./c/
Tātad pēc tā ko slimnieks saka var saprast ka viņš murgo, redz halucinācijas, tātad nesaprot neko īsti. Un nav viņam jādraud ar izlekšanu pa logu.
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 20:27
iii- nejauc kopā insultnieka stāstus par pastaigām un halucinācijas citu slimību, zāļu iespaidā.

Ja murgo paralizēts cilvēks, kuram asinsizplūdamā ir bojātas smadzenes, tas nav tas pats, kad murgo plaušu karsonī, zāļu iespaidā. Vai murgo alkoholiķis delīrijā.



Edited 1 time(s). Last edit at 14.02.2018 20:30 by kachenite.
iii
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 20:34
A kas tur ko jaukt? Murgi ir murgi, ne vienmēr protams var tā saprast ka cilvēks murgo un ne vienmēr var novērst nelaimi bet kaut kas drošībai tomēr derētu.
iii
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 20:37
Bet nu tā es protams tik labi nezinu kā murgo vieni un kā citi, nav bijusi liela saskare. Vienīgi vecmāte pēc insulta nojuka galīgi un pāris alkoholiķi ir gadījušies kas nesajēdz kaut ko vairs..
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 20:50
Cēloņi murgiem taču citi? Attiecīgi, cēloņus un sekas var novērst atšķirīgā veidā.
linda!
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 20:53
Vai tiešām ir starpība ko viņš murgo? Pēc jūsu vārdiem sanāk, ja viņš nav murgojis par lekšanu ārā - tātad neleks. Ja būtu murgojis, ka naktī izies pa logu tikai tad kaut ko darītu?? Jums tas neliekas mazliet absurbi? Kāda starpība vai murgo dzērājs, vai insulta slimnieks vai no antibiotiku lietošanas? Ja jau murgo tad tas ir neparedzami un jāpieņem kaut kādi mēri, tā pati piesiešana pie gultas kad neviens nav klāt. Nepārprotiet, es nevainoju nevienu, nelaimes gadījumi notiek tas ir skaidrs. Vienkārši brīžiem neizprotu cilvēku domu gājienus...Ja dzērājs, tad viss skaidrs, ja nemurgo par izkrisanu pa logu tad nekas nenotiks.

Slimnmīcā iestājās, jo bija ļoti augsta temperatūra un sāpēja plaušas, grūti bija paelpot... nejau dēļ nesakarīgiem murgiem, pirms tam nekādas muļķības nerunāja.Pēc jūsu rakstītā, ka viņam jau sākumā bija insults man tas liekas galīgi garām, jo viņš runāja pilnīgi normāli, muļķības sāka runāt uz atveseļošanās beigām! Tāpēc, kā jau rakstīju, domājam, ka tas no antibiotikām. Kādas gan tiešsi un ko deva nemācēšu pateikt, bet pieļauju, ka stipras...
iii
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 20:54
Nav runa par novēršanu bet par pazīšanu- tā ir tāda pati.
linda!
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 21:00
iii ,Okey, tātad atbildi kuriem no šiem cilvēkiem nav jāpievērš pastiprināta uzmanība?

1. Cilvēks murgo antibiotiku iespaidā
2.Cilvēks murgo insulta iespaidā
3.Akloholiķis murgo delīrijā
iii
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 21:00
linda! Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Vai tiešām ir starpība ko viņš murgo? Pēc
> jūsu vārdiem sanāk, ja viņš nav murgojis par
> lekšanu ārā - tātad neleks. Ja būtu murgojis,
> ka naktī izies pa logu tikai tad kaut ko
> darītu?? Jums tas neliekas mazliet absurbi? Kāda
> starpība vai murgo dzērājs, vai insulta
> slimnieks vai no antibiotiku lietošanas? Ja jau
> murgo tad tas ir neparedzami un jāpieņem kaut
> kādi mēri, tā pati piesiešana pie gultas kad
> neviens nav klāt. Nepārprotiet, es nevainoju
> nevienu, nelaimes gadījumi notiek tas ir skaidrs.
> Vienkārši brīžiem neizprotu cilvēku domu
> gājienus...Ja dzērājs, tad viss skaidrs, ja
> nemurgo par izkrisanu pa logu tad nekas nenotiks.
>
>
> Slimnmīcā iestājās, jo bija ļoti augsta
> temperatūra un sāpēja plaušas, grūti bija
> paelpot... nejau dēļ nesakarīgiem murgiem,
> pirms tam nekādas muļķības nerunāja.Pēc
> jūsu rakstītā, ka viņam jau sākumā bija
> insults man tas liekas galīgi garām, jo viņš
> runāja pilnīgi normāli, muļķības sāka
> runāt uz atveseļošanās beigām! Tāpēc, kā
> jau rakstīju, domājam, ka tas no antibiotikām.
> Kādas gan tiešsi un ko deva nemācēšu pateikt,
> bet pieļauju, ka stipras...

Tā ir, viss pareizi.
linda!
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 21:15
pēc mūsu stāsta sanāk, ka sākumā murgojis antibiotiku iespaidā, pēc kritiena jau murgo no asinsizplūdumiem kas radušies kritiena laikā. Lasīju arī to, ka alkoholiķiem ir lielāks risks tikt pie asinsizplūdumiem krītot, jo no alkohola lietošanas asinsvadi kļūst trausli.
un ja jau divas nedēļas bija jau gulējis slimnīcā, alkoholu tajā laikā loģiski nelietoja un visu organismu ar sistēmām tīrīja ārā +antibiotikas.
Labi, nedaudz aizstāvībai, jau vairāk kā pus gadu strādāja ārzemēs, divas reizes bija uz Latviju atbraucis tad arī dzēra. Pieļauju, ka arī tur dzēra brīvdienās, bet ne tā ka galīgi līdz komai, jo tad viņš no tās darba vietas ātri vien izlidotu ārā.. man jau ar tā grūti noticēt, ka alkoholiķis var just kaut mazāko mēru... bet vienā no reizēm kad zvanīja teica, ka iedzēris vienu aliņu(7dienā), rīt esot uz darbu, iešot gulēt.... laikam jau kaut kāds saprāts tomēr bija.

Bišķi jau sāp, ka no malas visiem liekas, aaaa tev jau tēvs alkoholiķis, ok, es negaidu arī, ka tagad visi raudās līdzi, bet kaut kādai cieņai tomēr jābūt... Viena man tā tieši arī pateica, ka labāk lai viņš nomirst... Visiem pa lielam po** kā tu jūties, to es zinu :) ehhh, kas notiek ar cilvēkiem, es viena laikam tāda līdzjūtīga.... šķiet tādos gadījumos labāk nesaki neko nevis runā tādas muļķības, jā, man arī prātā visādas domas maļas, arī domāju, ka ja jāmokās līdz dzīves beigām tad labāk ir pamest šo sauli... bet kad otrs var pateikt acīs ko tādu........... diez kas nav...........
iii
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 21:32
Tas kas tā saka- saka ļooooti pragmatiski, neņemot vērā emocijas bet viss jau vienalga notiks tā ka notiks, turies.
Nebūtu forši vēl sākt pārdzīvot par to ko kāds pateica..
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 21:44
Annai, kas tēmas sākumā izpaudās, man gribētos iešaut pa muti- par tik ļauniem komentāriem.

Tas nav pārmetums Tev, ka Tavs tēvs alkoholiķis- tas ir vienkārši konstatējums, ka alkohola lietošana ietekmē tēva fizisko un garīgo veselību.
Es neesmu ārsts, bet pieļauju, ka insults varēja uzrasties jau pirmajā slimnīcā, pirms viņš izkrita pa logu. Insulta dēļ viņam murgi rādījās. Neviens slimnīcā neiedomājās pārbaudīt, vai cilvēkam nav insults. To tagad to nepierādīsi.

Mana augstskolas pasniedzēja intervijā veselības žurnālam stāstīja, ka ar insulta pazīmēm un sliktu pašsajūtu viņa esot nostaigājusi 2 nedēļas, pirms aizgāja pie ārsta. Visi, kam ir insults, uzreiz nekrīt gar zemi.

Ja mediķi sietu pie gultām visus, kam ārstējoties rādās, ka uz tumbiņas puķes aug vai migla pie griestiem rādās- cik daudz slimnīcās piesietu pacientu būtu? Un Saldus slimnīca tomēr nav psihiatrijas profila slimnīca. Nez vai viņiem pēc visām veselības reformām tur vispār psihiatrs štatā ir paredzēts?

Es saprotu, cik Tu slikti Jūties. Vecākus neizvēlas. Tik slikts cilvēks viņš tomēr nav- ja Tu un brālis tomēr par viņu uztraucaties, tātad kaut kas labs arī ir dzīvē bijis.
Psihiatra konsultācija derētu. Fizioterapeits arī ļoti palīdzēs izkustēties un sākt normālāk staigāt- ja vien varat to atļauties samaksāt. Pēc insulta var pieteikties rindā uz valsts apmaksātu rehabilitāciju Vaivaros. Piezvaniet uz turieni un painteresējaties. Lai Vaivarus dabūtu, vajadzēs norīkojumu no slimnīcas.
Lai kārtotu invaliditāti, ģimenes ārstam vajag dažādu speciālistu slēdzienus. Uz speciālistu slēdzienu pamata ĢĀ rakstīs savu atzinumu VDEĀK. Rinda uz VDEĀK ir ļoti ilga- es pagājšgad gaidīju atbildi 4 mēnešus pēc dokumentu iesniegšanas. Samaksāja pensiju gan uzreiz par visiem 4 mēnešiem- par visu laiku, ko es gaidīju atbildi.

Turaties!
P.S. Varbūt tiešām vajag ļaut brālim izraudāties?



Edited 1 time(s). Last edit at 14.02.2018 21:47 by kachenite.
linda!
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 21:58
iii un kachenite Liels PALDIES JUMS! Jā, esmu emocionāla, sabiedrībā gan to baigi neizrādu, bet ļoti pārdzīvoju par visu... Protams pašai ar šādas tādas problēmas bija dēļ pārlieku lielās domāšanas par citiem tikai ne par sevi, strādāju ar to un nu jau viss nokārtojies! :)

kachenite tieši šo atbildi gaidīju saņemt šeit. Tiešām, LIELS, LIELS PALDIES!!!

Anna dzīvē iespējams nav saskārusies ar tādām lietām tāpēc nesaprot, es neņemu ļaunā, tās ir viņas domas... pat negribu viņai neko pierādīt, tādiem cilvēkiem nav vērts tērēt savu enerģiju... :) viņa jau arī ir tikai cilvēks un ir tiesīga izteikt savu viedokli... man laikam ir tas, ka man visam vajag pamatojumu....man pašai patīk visu izskaidrot lai visiem viss ir skaidrs kāpēc es tā domāju...

jā,es tiešām saprotu, ka alkoholiķis ir alkoholiķis neko nepadarīsi, arī es vienmēr teicu, ka pats tādu dzīvi izvēlējās...... Bet kad notiek tāda nelaime tomēr gribas izdarīt visu vislabāk, lai viss nokārtojas....
iii
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 22:11
Varbū ka Anna nebija domājusi tik slikti kā Tu saprati jo pirmais ieraksts arī bija tāds ko varēja drusku pārprast, tā gadās kad cilvēks ir emocionāls un izsaka savu sāpi, to daudzi nesaprot tā un ir cilveki kas ļoti nosoda alkohola lietotājus, katram kāda pieredze...
Es domāju ka Tu jau esi centusies visu darīt labi un nav ko sev pārmest, nav.. ka būs tā būs, dažreiz ir jāmācās to pieņemt arī tad ja nav patīkami. Raksti te, domāju ka pārmetumu nebūs vairs..cilvēkiem dažreiz tā sanāk..
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 3?
Ziņa: