Negadījums. :/

Aizsāka linda! 

linda!
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 22:44
Man uzradās viens jautājums. Vai insults kas notiek piemēram tīrot māju,pastaigājoties nu ikdienas dzīvē un asinsizplūdumi no kritiena ir viens un tas pats? Es saprotu, ka katra smadzeņu daļa ir atbildīga par kaut ko.. Nu nemāku es zinātniski uzrakstīt... Piemēram, kādam pēc insulta ir kustību traucējumi, cits nevar parunāt. Bet laikam nekur neesmu īsti dzirdējusi, ka kaut kas radītos.. ?
iii
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 22:59
Atšķirība ir tikai tāda- cik cieš smadzenes, un kādā vietā, citiem vispār ir ļoti mazi traucējumi bet ja ir spēcīgs insults tad smadzenes var atteikties- saprāts zūd, dažādi traucējumi, var būt visdažādākie..
linda!
Re: Negadījums. :/
14.02.2018 23:36
Es te palasot saprotu, ka insults vairāk ir trombs, kas nosprosto asinsplūsmu konkrētai smadzeņu daļai, ka atkarīgs cik ilgā laikā to trombu izšķīdinās... Bet asinizplūdumi laikam arī kaut kas līdzīgs... Saprotu, ka daudziem viņi uzsūcas, nu pēc laika.. Cerēšu, ka viss nokārtosies... Ā un par invaliditāti lasīju, ka to varot kārtot pēc pus gada.
Re: Negadījums. :/
15.02.2018 02:07
Insultam ir vairāki paveidi. Tautas valodā to var saukt par asins izplūdumu smadzenēs. Sekas atkarīgas no tā, cik liels ir izplūdums, kurā smadzeņu daļā tas noticis. Mazs izplūdums var uzsūkties pats. Ja paveicas, tad gandrīz nebūs manāms, ka cilvēkam tāds asinsizplūdums smadzenēs bijis.
Liels izplūdums neuzsūcas- dažreiz tādus izoperē, atsūc. Dažreiz -nē.
Ja izplūdums ir liels, tas var nebūt savienojams ar dzīvi.
Sekas atkarīgas arī no smadzeņu daļas, kuru skāris asinsizplūdums. Kāds paliek paralizēts, bet pēc izrakstīšanas no slimnīcas ir intelektuāli saprātīgs. Citi paliek bērna prātā, ar izmainītu raksturu, uzvedību, intelektu. Spēj visu ko darīt paši, bet dara muļķības.
Invaliditāti vajag kārtot jau tagad- ja ārsti Jums saka, ka jākārto. Ārstiem laikam skaidrs, ka tēvs strādnieks vairs nebūs? Kāmēr dabūsiet visas ārstu izziņas, kamer bus saņemsiet VDEĀK atbildi, būs jau 4mēneši pagājuši.



Edited 1 time(s). Last edit at 15.02.2018 02:10 by kachenite.
linda!
Re: Negadījums. :/
16.02.2018 19:05
Tātad šodien bijām apciemot tēti.. Viņš tieši sēdēja viens pats palātā un ēda. Ja godīgi, neizskatījās slikti cik nu tādā situācijā var izskatīties. (pēc skata) atskaitot to, ka bija tievs.Tā seja tā kā anoreksijas slimniecēm) Sākumā kad ienācām brālis apsēdās blakus gultā viņam un teica, ka es atvedu viņam konfektes.(Viņš teica paldies un pēc tam mani itkā neievēroja, tik uz beigām parunāju ar viņu) Brālis bija nopircis sulu un pīrādziņus. Abi runājās, brālis prasīja kā veselība, vai jūtas labāk? Tā jau viņš runā, bet kā lai pasaka, vienā brīdī sāk teikt, ka vakar bijis baseinā ar mani kopā. Viņš esot peldējies un tad es esmu papeldējusi. Mēs protams viņam neko nesakām tā nebija taisnība. Tad runā, ka skatījies televizorā koncertu... Kaut ko par interneta pieslēgumu ar runāja, ka neesot riktīgs tas pieslēgums.... Un par to, ka kaut kas ar galvu nav kārtībā viņš arī teica. Brālis teica, ka vakar esot stāstījis kā braucis ar riteni. Ā, un viņš ar brāli runā krieviski, bet ar mani latviski, tas tā bijis vienmēr. (viņš pēc tautības ir krievs, bet ļoti labi zin latviešu valodu) ar mani runāja latviski... un teica rādot uz labo galvas pusi, ka tur viss slikti, bet otra puse esot normāla. Viņš vēl teica, ka tik traki neatceroties kad pēdējo reiz slimojis.... Prasījām ko atvest viņš teica, ka kādu žurnālu, aizbracām uzreiz pakaļ un aizvedām. Bet ziniet.... viņš izskatījās svešs.... nu kā lai pasaka...... tas skatiens un tāds es pat nemāku aprakstīt... likās pēc skata tāds ļauns... varbūt tāpēc, ka tik tievs? es nezinu, bet izskatījās pilnīgi savādāks..... Laikam stulbi izklausīsies no manas puses, bet izskatījās labāk kā pirms tam es viņu atceros (apmēram pirms pus gada) tā sejas izteiksme tāda nopietna.Teica, ka šodien pirmo dienu tāda laba apetīte... Arī pīrādziņus uzēda ko brālis viņam bija atvedis... Un končas ar apēdis kamēr mēs braucām pēc tiem žurnāliem.
Brālis runājis ar ārstu.. ārsts esot teicis, ka jauns vēl pēc būtības un iespējams aties viss... esot tie asinsizplūdumi 3jās vietās.... Vēl brālis kaut ko teica, ka brauks uz sociālās aprūpes centru runāt,vai arī uz kaut kādu citu iestādi tur esot kaut kādi preparāti tādi spēcīgi kas atjauno šūnas un smadzeņu darbību. Tad jau redzēs kā būs... Katrā ziņā noteikti uzrakstīšu kas un kā...
Re: Negadījums. :/
22.02.2018 18:49
Uzraksti gan, kā Jums iet!
linda!
Re: Negadījums. :/
17.03.2018 02:01
Pagājis jau kāds laiciņš... Tēvu izrakstīja no slimnīcas jau kādu laiciņu atpakaļ... Brālis sameklēja tepat pilsētā kopēju.. Hmm, drīzāk cilvēku kas pieskata, dod ēst un maina pamperus. Maksā viņai 260eiro mēnesī un aizved zāles un citas nepieciešamās preces. Teikšu kā ir, laikam jau nav pati labākā vieta, bet vismaz kaut kas.... (atvainojos, ka vispār tādus vārdus saku, jo man ir jāpriecājas, ka kāds par 260eiro uzņemas to darīt)

Hmm, nu ir tā, ka murgi vēljoprojām ir... Kad bijām aizbraukuši tad teica, ka braukšot rīt uz Santpēterburgu vai Rīgu kaut kādā sakarā ar armiju vai ko tādu, tik vēl neesot izdomājis uz kurieni tieši... Tad pēkšņi pieceļas un saka kur mana pufaika, ka esot bijusi zaļa. Tad vēl kko par kaut kādām bitēm runāja.... Tad brālim teica, ka vakar pats esot atnācis, brālis saka nē, ka viņš viņu atvedis, šis vēl pastrīdas pretī, ka nē skaidri zin, ka pats atnācis. Kopēja ar teikusi, ka citreiz par mums ar brāli stāsta itkā mēs dārziņā ietu. Un vispār viņa teica, ka tie mugi sākas pēc zāļu iedzeršanas.

Pats tēvs saka, ka sāpot kāja... Tā kopēja teica, ka esot arī klepus, kaut kas līdzīgs astmai, jo pati slimojot ar astmu. Nu ja jau pirms tam gūlās slimnīcā varbūt kārtīgi tas plaušu karsonis nav izārstēts?

Pats tēvs saprot, ka kaut kas nav ar galvu kārtībā, saka, ka neesot tā uztvere tāda. Mēs tur visi sēdējām, tā kopēja viņam saka nu jā vecums nenāk viens. Šis paskatās uz viņu un saka, nē, tas nav vecums...
Tad vēl viņš teica, kad iedzerot zāles tad (rāda uz pieri apmēram starp acīm) un saka, ka tur viss griežas. Cik saprotu tad laikam reibst galva.
Par pamperiem jautāju... Nu ir tā, ka tā kopēja teica, ka pats arī ejot uz tualeti, citreiz paspējot citreiz nē... Pats tēvs saka, ka nesaprot kāpēc apkakājas... Nu viņš teica, ka parasti kad kakā taču jūt, bet tagad nejūt... Lai gan arī ja jau pats saprot, ka vajag, tad jau nav tomēr, ka galīgi nejūt.
Aaa, un kopēja vēl teica, ka no rītiem murgi var teikt neesot, pilnīgi normāli runā..

Kopēja vēl kko ieminējās, ka ceļoties pa nakti ap 3:00, iespējams no tā, ka tā kāja sāpot...

Vienīgais kas man likās dīvaini... Ir tas, ka viņš brālim prasa pīpēt. (brālis protams saka tev nedrīkst, ka nu jau tik ilgi neesi pīpējis utt, pats arī teica, ka tā tik ļoti neprasoties) lai gan jau kopš slimošanas nav pīpējis(vairāk kā 3mēnešus) un viņš paskatījās uz to kopēju un saka - viena cigarete dienā un pasmaidīja. Man tas likās dīvaini....(viņa protams sāka smieties un teica kā tad! ) Nu kā lai pasaka, gan viņa gan tas vīrietis ar ko viņi dzīvo kopā abi pīpē... pie sevis nodomāju,ka varbūt to vienu cigareti iedod uzpīpēt......... Aijj, stulbas domas man vienkārši laikam... Man laikam viņa kaut kā ne visai patika, negribu nevienu aprunāt, es arī visiem nepatīku.. Bet nu sarunā ar viņu viņa saka, ka tā ir viņas kaut kāda iekšējā misija palīdzēt cilvēkiem, bet tajā pašā laikā sūdzas. Man jau liekas ja tu pats uzņemies ko tādu tad sūdzēties.... nu nez.... es tiešām saprotu, ka kopt cilvēku nav viegli... Tad arī kaut ko runāja par kaut kādām nomierinošām tabletēm uz nakti lai neceļas augšā, ka pamēģināšot iedot, viņai no dabīgajiem augiem kaut kādas tabletes esot.. Pati teica, ka viņš neesot agresīvs, ieslēdzot filmu skatoties, aizmieg... Nu pats arī ēd, nav jābaro... Kā lai pasaka... Man nedaudz uzvilka tā viņas čīkstēšana, itkā viņai kāds ar varu būtu licis pieskatīt... Teica, ka citreiz gadoties šmuce ar tiem pamperiem, ka veļa jāmazgā biežāk es protams uzreiz piedāvāju nopirkt veļas pulveri... Man jau liekas, ka tās ir tādas lietas kas viņai pašai jāsaka - MAN VAJAG VEĻAS PULVERI. Piemēram, to pašu ibumetīnu, saka beidzies, ok, aizbraucam nopērkam.

Viņi tur pirms ta arī kaut kādu virieti kopuši, bet tam tur pavisam traki esot bijis, ka tik kkādi 20% smadzeņu darbojušās, esot tur akls un nerunājis.... Un tad tas vīrietis saka, ka viņiem esot palicis ratiņkrēsls, ka tagad nākot pavasaris, varēšot izstumt ārā... Es nezz... viņš jau pastaigāt var, ok, tur pieturoties, lēnāk... Brālis jau viņam atbildēja prieks kam ratiņos jāliek, ja pats var pastaigāt? :) viņam jau tieši jākustina lēnām tā kāja/gūža. Nu jā, baigi trakot nevar, jo ta galvas kontūzija diezgan liela viņam...

Protams, esmu viņiem pateicīga, ka paņem pie sevis, man vispār būtu klusu jāstāv....

Bet nu kopumā laikam jau kaut kas iet uz labo pusi..... Tā lēni, bet iet..... Galvenais laikam tagad dabūt, ka pats var palikt viens un apkalpot sevi...

aijj, man pat vienalga vai kāds lasa manu penteri, rakstot man vieglāk paliek :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 10?
Ziņa: