Hrosniska rinīta ārstēšana?

Aizsāka RakstaAutors 

RakstaAutors
Hrosniska rinīta ārstēšana?
24.02.2018 21:11
Sveiki. Vīrietis, 30 gadi, normāls svars, nesmēķēju, nav alerģiju. Jau kopš pusaudžu gadiem (t.i. - vismaz pēdējos piecpadsmit gadus) gandrīz vienmēr ir vairāk vai mazāk bijušas grūtības elpot caur degunu. Problēma ir gan ziemā gan vasarā. Pa dienām drusku atiet, bet no rītiem lielākoties vispār nav iespējams ievilkt gaisu caur degunu.

Kaut kad sen sen biju pie LORa par citu lietu, un pie viena palūdzu viņai uzmest aci, kādēļ mūždien aizlikts deguns. Ārste toreiz nebija labā omā, uz sekundi iebāza degunā to okulāru, norūca ka "gan jau šķība starpsiena" un viss. Toreiz padomāju - nu ja jau mehānisks defekts, tad tur bez 500+ Latu operācijas nekā, un jāatliek deguna remontēšana uz vēlāku laiku. Bet tagad pirms gada ziemā ar papildus iesnām cīnoties biju aptiekā paņēmis degunā pūšamo "Wick", un man par pārsteigumu, tas strādāja izcili - pēc katras iepūšanas uz 4-6h deguns pilnīgi vaļā!

Lieki pieminēt, ka pēdējo gadu es to pūšamo izmantoju regulāri, vairākas reizes dienā... Tas nav lēts prieks, un pieņemu, ka gan jau deguna gļotādai arī par labu nenāk (bet nu līdz šim nekādu problēmu nav bijis). Tā vai citādi, palasīju internetā, ka simptomi un tas, ka pūšamais pilnībā atbrīvo elpceļus, visticamāk norāda uz idiopātisko rinītu.

JAUTĀJUMS - vai rinītu vispār ir iespējams labot, ja tas, acīmredzot, nav mehāniskas dabas? Vai arī vienkārši budžetā jāieplāno degunā pūšamā iegādes uz nākošajiem trīsdesmit gadiem?
Re: Hrosniska rinīta ārstēšana?
25.02.2018 11:14
Vispirms būtu vērts noskaidrot, kā tad ir ar to starpsienu -- derētu datortomogrāfija.

Pēc tam jāatrod LORs, kas redz un iedziļinās. Krūmiņa, Tērauds Stradiņos.
RakstaAutors
Re: Hrosniska rinīta ārstēšana?
25.02.2018 11:52
Liels paldies par spama iztīrīšanu.

Runcene - paldies par atbildi, meklēšu rokā kādu no Tevis nosauktajiem. Tik par to starpsienu jautājums - ņemot vērā, ka vairākos resursos, kur priekš jaunajiem ārstiem aprakstīta rinīta izmeklēšana, visur iesaka veikt testu ar dekongestantu (cik saprotu, tas pats degunā pūšamais aerosols), un ja pēc tā deguns atnākot pilnīgi vaļā (kā tas ir man), tad tā visticamāk neesot starpsienas problēma...

Bet, pieņemu, ka LORs visticamāk tā kā tā datortomogrāfiju pajautās, tā ka labāk uztaisīt to jau laicīgi, un netērēt lieki savu un ārsta laiku, bet iet pie viņa ar to uz rokām, vai ne?
Re: Hrosniska rinīta ārstēšana?
25.02.2018 14:27
Protams, ka ar DT, jo, pirmkārt, pie Stradu dakteriem (un arī jebkuriem citiem dakteriem) tik ātri nemaz nevar tikt, kaut par savu naudu, otrkārt, priekš kam liekas vizītes un dubulta gaidīšana. Bet ir kaut kas jādomā, ko iesākt ar pilināšanu, jo, bezgalīgi to darot, iedzīvosies citās problēmās.

DT arī redzēs visus blakusdobumus, varbūt ir kāds polips utt.

Ir daudz labu LORu, paskaties tīmeklī citās vietās cilvēku atsauksmes. Krūmiņa ir pašerpa, bet tiešām zinoša. Šeku privātprakse: https://www.headline.lv/index.php/lv/2-uncategorised/20-benita-krumina

Ir arī iespējams, ka tie doki vairs Strados nepieņem, jo viss nepārtraukti mainās. Arī atsauksmes ir visādas, kā nu kuram kontakts izveidojies, tam arī ir nozīme.

Svarīgi ir iet ar skaidru mērķi un jautājumiem.
Re: Hrosniska rinīta ārstēšana?
25.02.2018 16:13
Pievienojos. Pilieni sašaurina asins vadu un dod īslaicīgu efektu. Var novests pie funkcionālās gļōtādas nopietniemn bojājumiem. Pie tam neatgriezeniskiem. Sen vajadzēja veikt deguna starpsienas iztaisnošanas operāciju.
Cieņā.
RakstaAutors
Re: Hrosniska rinīta ārstēšana?
25.02.2018 21:06
Paldies jums abiem! Nu skaidrs, tad tomēr būs jākaļ/jāurbj to degunu, neko nepadarīsi, ehh.
Varbūt ir kādi nevēlami blakusefekti tai starpsienas korekcijai, bar ko būtu labi zināt? Tāpat, cik saprotu, to operāciju labāk darīt vasarā, kad gaiss siltāks, un mazāk komplikāciju var būt?
Re: Hrosniska rinīta ārstēšana?
26.02.2018 12:14
Tas vēl nav zvanīts, Tev taču nav DT, turklāt ar nelielu deviāciju cilvēki dzīvo arī bez operācijas, varbūt vaina ir citur.
Re: Hrosniska rinīta ārstēšana?
27.02.2018 14:28
Pievienojos. Jaunībā trenniņā cilvēks pavicināja ar roku un trāpīja man pa degunu. Sarkans gar acīm un Pāris nedēļas degunam nevarēju pieskarties. Rentgenā un datortomogrāfijā var redzēt, ka deguns ir šķībs, bet tāpat to neredz. Pat ārsti netic, ka deguns bijis lauzts, ja bildi neredz:) Lors ar saviem instrumentiem gan redz.
Dažus pirmos gadus bija sarežģīti ar iesnām. Tagad kaut kas degunā ir mainījies, pielāgojies. Netraucē. Kāda operācija??? Dzīvojam!
Cēlonis var būt cits.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 5?
Ziņa: