Testi pie alergologa uz astmu.

Aizsāka olga... 

Testi pie alergologa uz astmu.
04.04.2018 07:44
Labdien! Es gribēju pajautāt par to vai var ticēt testiem ko taisa pie alergologa. Ja pēc testa saka, ka negatīvs. Bet tam cilvēkam ir alerģija uz dažiem kokiem, kas ir konstatēta pirmo reizi. Agrāk nav bijis. Zāles vairs nelieto, jo dakteris teica ka nevajag pagaidām, ka var būt citi iemesli klepum. Runājot ar citu dakteri tiek teikts,ka nevar zināt kā būs. Rada šaubas. Tapēc man tagad rodas jautàjums, ja saka ka negatīvs, tad iešām negatīvs. Varbūt kādam ir pieredze vai zināšanas līdzīgā situācijā?
Re: Testi pie alergologa uz astmu.
04.04.2018 21:40
Nav saprotams jautājums. Par kādiem testiem jūs gribat zināt?
Astmas novērtēšanai lieto spirogrāfiju. Alerģijas noteikšanai lieto dažādus alerģijas testus. Dažādiem testiem ir dažāda jūtība un specifiskums. Prasiet izskaidrot savam ārstam.
Re: Testi pie alergologa uz astmu.
05.04.2018 22:07
Bronhodilatācijas tests ar metaholīnu.
Re: Testi pie alergologa uz astmu.
05.04.2018 22:35
Ar metaholīnu veic bronhoprovokāciju, nevis dilatāciju.
Metaholīns ir viela, kas sašaurina, spazmē bronhus tikai un vienīgi astmas pacientiem. Ja šis tests ir negatīvs t.i bronhi uz šīs vielas inhalēšanu nereaģē ar spazmu, tad astmas nav. Ja pareizi veikts, tad 99.9 % ticamība, ka astmas nav. Klepus kā simptoms var būt pie daudz un dažādām problēmām.
Re: Testi pie alergologa uz astmu.
06.04.2018 09:07
Paldies par atbildi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 22?
Ziņa: