Sāpes vēdera lejasdaļā un labajā sānā.

Aizsāka L! 

Sāpes vēdera lejasdaļā un labajā sānā.
08.04.2018 17:47
Sveiki! No janvāra periodiski, tagad jau katru dienu sāp vēdera lejasdaļā, labajā pusē. Sāpju raksturs-reizēm durošas, reizēm velkošas, citreiz pulsējošas. Reizēm jūtama tāda kā tirpoņa. USS - norma, taisīju arī datortomogrāfiju vēdera dobuma orgāniem - norma. Urīna analīze - norma, šajā laikā kopš janvāra taisīta 2x. Asins analīzē CRO variē robežās no 8 -10, palielināts arī beta - 1 globulīns. Sāpes reizēm arī labajā sānā, kur gurns. Biju arī pie ginekologa, taisīja arī mazā iegurņa ultrasonogrāfiju, tur viss kārtībā. Reizēm ir pašķidra vēdera izeja. Esmu bijusi pie gastroenterologa, kas sliecas domāt, ka visticamāk, tas ir kairinātu zarnu sindroms. Izrakstīja Duspatalin, kas nav devis nekādu uzlabojumu. Ķermeņa temperatūra ir līdz 37.2 vakaros. No blakusslimībām ir konstatēts GERS, periodiski taisu fibrogastroskopiju, pēdējoreiz bija pirms apmēram gada. Kur man tālāk vērsties? Svars - 64 kg, augums - 160 cm, 25 gadi.
Re: Sāpes vēdera lejasdaļā un labajā sānā.
08.04.2018 19:32
Kolonoskopiju vajadzētu, zarnas jāizmeklē.
Re: Sāpes vēdera lejasdaļā un labajā sānā.
08.04.2018 20:05
Aizmirsu piebilst, ka janvārī, neilgi kopš parādijās sūdzības, tika taisīts arī kalprotektīns, kas bija negatīvs. Vai tas neizslēdz iespēju, ka ir pašās zarnās kāds iekaisums?
Re: Sāpes vēdera lejasdaļā un labajā sānā.
08.04.2018 20:15
Dažreiz ir tā, ka rādītāji ir negatīvi, bet ar aci tomēr kaut ko ierauga. Kolonoskopija ļoti derētu.

Turklāt vajadzētu paraudzīties arī no cita "stūra". Visas Tavas diagnozes liecina par nervozitāti, spriedzi, kaut kādu kreņķi, kas ilgi grauž. Es nevaru uzminēt, bet cilvēki parasti paši zina.
Re: Sāpes vēdera lejasdaļā un labajā sānā.
08.04.2018 20:21
Pēc ģimenes ārsta ieteikuma šobrīd dzeru Adaptolu. Dzeru 2 nedēļas, īsti izmaiņas neizjūtu. Vēl ginekoloģe izteica minējumu, ka varbūt pie vainas mugura. Bet tur sāpes neizjūtu. Sāpes vispār tādas īpatnējas, ir reizes, kad liekas, ka izstaro arī uz kāju. Katrā ziņā, laikam tiešām jāprasa nosūtījums uz kolonoskopiju, bet nedaudz biedē šis izmeklējums.. Paldies par ieteikumu!
Re: Sāpes vēdera lejasdaļā un labajā sānā.
09.04.2018 13:25
Uz kolonoskopiju jāiet tikai tad, kad ir asins analīzes un neirologa konsultācija.
Lai saprāts.



Edited 1 time(s). Last edit at 16.04.2018 19:54 by Mazdakteris1.
Re: Sāpes vēdera lejasdaļā un labajā sānā.
09.04.2018 14:48
Priekš kam neirologa?
Re: Sāpes vēdera lejasdaļā un labajā sānā.
13.04.2018 10:01
Welcome to the club. Ceru ka tev ies labāk un Tu atradīsi risinājumu...
Es dzīvoju kā murgā kopš 2016.gada oktobra... Sākās ar vienkāršu vilkšanu no sāna tieši šķērseniski uz cirksni un bija arī kaut kādas nepareizas izjūtas un sāpes arī paribē, pēc tam tam visam pievienojās vēl daudz un dažādu nepatīkamu un ļoti nepatīkamu simptomu, un sāpju kas gāza nost no kājām un arī ādas niezēšana un jūtīgums tai apvidū un kaut kāda tirpoņa arī tai skaitā un arī aizmugurē pēc kāda laika labajā pusē krustu rajonā kaut kas reizēm sāp, un dažkārt ir vienkārši sajūta ka sāp āda, jeb kaut kas zem ādas...esmu arī šeit rakstījusi forumā un bija man tēma... nu nekā.. pilnīgi nekā... šobrīd izjūtu visnotaļ pamatotu maigi teikts nepatiku pret mūsu medicīnu, jo tad pat kad es biju slimnīcā, mani pēc vienas dienas izlaida ārā ar tekstu ka viņiem nav pamatojuma mani tur turēt. Sapratu ka nebarošu sistēmu kura nedarbojas jeb darbojas klibodama. Lai man piedod labie ārsti jo protams ka ir arī tādi, bet diemžēl es viņus nesastapu. Nu nepaveicās man. Pagājušajā gadā ir nodotas asinsanalīzes reizes 8 tai skaitā arī audzēju marķieri, 4 ultrasonogrāfijas vēdera dobumam, rentgens plaušām, 1 datortomogrāfija, 1 magnētiskā rezonanse, apmeklēts infektologs, reizes 5 dažādi ginekologi, ķirurgs, ģimenes ārsts, neirologs kurš izdomāja ka tas ir savilkts muskulis un uzlīmēja teipu pa 50 eur un izrakstīja Neurontinu no kura es staigāju ģībdama...un pēc 3 dienām nometu nost, osteopāts, kurš kaut ko paspaidīja par 90eur un izstāstīja ka vajag palēkāt un dzert kurkumu un vēl kaut ko līdzīgā garā, palika tikai neuztaisīta kolonoskopija un mugurkaula mag.rezonanse...Nauda ir izgāzta ārā vājprātīgā daudzumā, jo ar nosūtījumu Tu vari jebkur aiziet pēc 2-3 mēneši, bet kad Tev sāp un Tu knapi turies kājās Tu gribi saprast kas notiek tagad... Kopš pag. rudeņa vairs nemeklēju un nedaru pilnīgi neko, dzīvoju kā ir, bija brīdis kad sāpēja šausmīgi zem ribām un naktī nevarēju pagriezties pat uz sāna domāju ka ja tas ir gals lai nāk ātrāk...Respektīvi ko daru šobrīd, ļoti daudz staigāju, kad uznāk sliktumi dažreiz iedzeru šņabja koteili, starp citu palīdz, dzeru daudz dažādas dabīgās tējas nierēm, aknām, žulstceļiem, vitamīnus, Silimarīnu aknām... Jā aizmirsu piebilst ka man bieži tā kā dur līdz ceļiem kājās tā kā adatiņas bet es to nesaistu ar sāpēm sānā jo hormonālās pārmaiņas arī notiek šobrīd jo tuvojos 50 gadu robežai un tad brīnumi var būt visādi...
Tev gan vajadzētu tomēr meklēt iemeslu jo Tev rādas neliels iekaisums, kolonoskopiju tur vajag ļoti būtisku pamatojumu taisīt zarnām jo tā nav arī pati labākā procedūra organismam, mani savā laikā ķirurgs pat atrunāja, bet ja nu nevar savādāk tad dari protams ko liek..
Dažkārt man liekas ka pie vainas man ir niere labajā pusē, bet tas man tikai tā liekas jo visas analīzes ir normā kaut gan eju čurāt un viss puto :))) atvainojos ka niansēs rakstu, bet tas arī varētu būt dēļ hormoniem...
Bet mans silts ieteikums izvērtē visu ko saka ārsti nopietni, jo klasiskā medicīna šobrīd iet diezgan smagi un ar diagnožu noteikšanu dažkārt iet traki greizi... Ja ko noteiks Tev tad vēlam aizej pie 3 dažādiem ārstiem un nokonsultējies, lai nesanāk šaize, ai izgriezām, nu bet laikam tas nebija iemesls...:)
es personīgi labprāt šobrīd aiziet pie dziednieka, bet pagaidām neesmu sastapusi nevienu par kuru kāds būtu pateicis, jā šis man palīdzēja!
Un jā, ja kāds man no foruma grib ieteikt tiešām labu speciālistu, kurš strādā ar cilvēku kopumā, bet nevis ārstē pa daļām, tad būšu pateicīga par info!
Re: Sāpes vēdera lejasdaļā un labajā sānā.
13.04.2018 18:51
Puka13, paldies par ieteikumiem un dalīšanos savā pieredzē. :) biju šodien pie gastroenterologa (jau otrā). Iedeva nosūtījumu uz kolonoskopiju. Būs jāsaņemas un tomēr jāiet.
Paldies par ieteikumiem, es arī esmu sapartusi, ka ārsti neiedziļinās cilvēku problēmās uztaisa izmeklējumu un ieliek ķeksīti viss Ok. Es arī jau vairāku mēnešu garumā nezinu sāpju iemeslus.
Žultsakmeņi. Man precīzi tas pats. Atrada mēneša laikā.
Re: Sāpes vēdera lejasdaļā un labajā sānā.
09.07.2018 21:00
Ja rentgenā konstatēs mugurkaula deformācija, diska vainas u.t.t., tad kāda kolonoskopija/ Rentgenu vieglāk un ātrāk uztaisīt. Vai pie neirologa ir būts?
Re: Sāpes vēdera lejasdaļā un labajā sānā.
11.07.2018 09:14
Sveika L!
Gribēju uzzināt kā Tev sokas? izdevās ko noskaidrot?
Re: Sāpes vēdera lejasdaļā un labajā sānā.
11.07.2018 09:17
Jautājums Krisksis666, kapēc raksti ka atrada mēneša laikā? Vai tad uztaisot ultrasonogrāfiju vai rezonansi neredz uzreiz? Vismaz man uztaisot ultrasonogrāfiju pateica ka nekādu akmeņu nav, uztaisot mag.rezonansi pateica ka teorētiski var būt žults sabiezējums, un/vai kaut kādi tipa pēc iekaisuma sarētojumi, bet nav nekādu akmeņu...respektīvi īsti ārstērt tur nav ko...
Re: Sāpes vēdera lejasdaļā un labajā sānā.
16.07.2018 19:43
Puka13, neko nozīmīgu tā arī neatrada, uztaisīju arī RTG mugurai, biju pie neirologa, taisīju arī kolonoskopiju.
Pie visa dabujusi arī atviļņa slimības paasinājumu. Pa 2 mēn. nost 10 kg (citā situācijā būtu par to priecājusies, bet šis ir uz veselības rēķina).
Re: Sāpes vēdera lejasdaļā un labajā sānā.
25.07.2018 14:06
L!
Muguras RTG nekā? Un kolonoskopija arī viss labi?
Turpina sāpēt? kā precīzi Tev sāp un kad vai cik bieži vai visu laiku?
Re: Sāpes vēdera lejasdaļā un labajā sānā.
01.08.2018 10:34
Muguras RTG norma. Un kolonoskopijā (biopsijā) atrada tikai kaut kādus limfoīdos folikulus, kuriem neesot klīniskas nozīmes, kā man teica gastroenterologs. Periodiski turpina sāpēt, lēkmjveidīgi, nevis visu laiku. 8. augustā stāšos iekšā dienas stacionārā Neirožu klīnikā Dzintari (https://dzintari.lv/) pēc neirologa ieteikuma. Pie neirologa jau uzsāku lietot Betamaks (esot labs tieši veģetatīviem traucējumiem, kas saistīti ar gremošanas traktu), mazliet uzlabojums ir, tātad, drošvien, ka esmu uz pareizā ceļa. Pusaudža gados jau bija problēmas ar veģetatīvo nervu sistēmu, toreiz cīnījos ar galvas reiboņiem, tagad laikam sanāk tā, ka tas viss atgriežas tikai ar citām izpausmēm.
Re: Sāpes vēdera lejasdaļā un labajā sānā.
01.08.2018 10:44
Kam Tev klīnika? Ja ir naudiņas, labāk regulāri pie psihoterapeita. Gribēsi pārtraukt zāles, tāpat viss sāksies no jauna.

No otras puses, ja ir pilnīgs izsīkums, varbūt klīnika neskādēs.

Vienīgi gribēju uzsvērt, ka Tavā vecumā, ja pati centīsies, ar labu psihoterapeitu var izpeldēt laukā no vajadzības lietot zāles un arī no recidīviem, citiem vārdiem -- to visu sakārtot.



Edited 1 time(s). Last edit at 01.08.2018 10:44 by Runcene.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 17?
Ziņa: