Problēmas pēc paraproktīta operācijas

Aizsāka marten 

Problēmas pēc paraproktīta operācijas
14.04.2018 09:41
Pirms nepilnām divām nedēļām tika veikta abscesa incīzija (akūts paraproktīts). Ārējā abscesa incīzijas rēta dzīst normāli, bet problēmas rada diegi anālajā atverē, kas ir asi un kairina gļotādu. Vai nu šī kairījuma rezultātā vai kāda cita iemesla dēļ, pēdējās 2-3 dienās stipri palielinājušies dzeltenīgi, puscaurspīdīgi, balti un brūngani, gļotaini izdalījumi no anālās atveres. Tajā pašā laikā izdalījumi no abscesa rētas šķiet (kas sākotnēji bija līdzīgi dzeltenīgi), ir maz vai nav gandrīz vispār. Vēdera izejas ir ekstrēmi sāpīgas, tās pavada daudz gļotas un arī asinis, pēc tām ir sajūta, ka viss iekšā ir jēls un piepampis. Temperatūra nav paaugstināta, citas sāpēs, iekaisuma pazīmes ārēji nav manāmas.

Pie ārstējošā ķirurga vizīte ir tikai pēc nedēļas (ātrāk nebija pieraksta), bet sāpēs ir ļoti nepatīkamas. Biju uz konsultāciju pie cita proktologa, bet palīdzēt nevarēja, sakot, ka ārēji viss izskatās normas robežās, asie diegu gali palpējot bija jūtami, bet, protams, ņemt ārā tos bez ārstējošā ārsta ziņas nevar.

Šobrīd galveno satraukumu rada dzeltenīgie izdalījumi un lielais gļotu daudzums no anālās atveres. Ja tās ir strutas, tad jautājums – kas varētu būt to cēlonis. Vai kairinošie asie diegi, plīsums anālajā atverē varētu izraisīt pastiprinātu gļotu un iespējams strutu izdalīšanos?

Ko ir iespējams darīt lietas labā? Šobrīd regulāri (vairākas reizes dienā + pēc katras vēdera izejas) tiek nomazgāts dibens + lietota levomekol ziede. Ik pa laikam uzsmērēju betadīna ziedi.
Re: Problēmas pēc paraproktīta operācijas
14.04.2018 14:24
Šis nav foruma līmeņa jautājums. Domāju, ka arī cits ārsts kaut ko var darīt.

Mūsu ģimenē dažās krīzes situācijās ir palīdzējis ARS. Dārgi, bet varu teikt tikai to labāko, daudzi ārsti ir ar lielu pieredzi. Vienkārši tur varēja ātri tikt.
Re: Problēmas pēc paraproktīta operācijas
16.04.2018 13:42
Pievienojos.Ja nākušas vaļā šuves, tas jāārstē dabiskā veidā. Runas iet par ārējām šuvēm. Esmu vienu tādu bēdu brāli ārstējis. Pacietība un pacietība.Pārsēji katru dienu.Diēta mīkstai vēdera izejai. Apkopšana'
Lai veicas.
Re: Problēmas pēc paraproktīta operācijas
16.04.2018 16:08
Biju pie diviem ārstiem, abi teica, ka neko nevar darīt un jāgaida tikšanās ar ārstējošo ārstu. Šeit jāņem vērā, ka šuves ir pašā anālajā atverē nevis abscesa incīzijas vietā (incīzijas rēta tika atstāta vaļā, lai tīrītos). Sāpes abscesa rētas vietā nav, sāpes bija/ir iekšā anālajā atverē.

Šodien ir 12 diena pēc operācijas. Situācija šķiet, ka ir uzlabojusies - gļotas, asinis un sāpes vēdera izejas laikā un pēc tās ir stipri mazinājušās (šķiet, ka stipri palīdzēja smiltsērkšķu supozitoriji un vannas ar sāli/sodu). Asie diegu gali joprojām traucē, bet ne tik traki, kā pāris dienas atpakaļ.

Šobrīd bažas sagādā tas, vai tomēr abscesa incīzijas rēta nedzīst par ātru, jo tā ir kļuvusi stipri mazāka (palicis vien neliels caurums), bet liekas, ka no tās tomēr nāk kaut kas ārā (grūti pateikt, vai tās ir strutas). Temperatūras nav, kopumā jūtos labāk, bet tomēr ir bažas, vai neveidojas fistula.

Jautājums, Mazdakteris1, ko tu domāji ar pārsējiem katru dienu? Man neviens slimnīcā par kaut kādu pārsiešanu neko neteica, vien lika regulāri mazgāt vietu un smērēt levomekol ziedi. To arī daru + + vēl vannas ar sāli/sodu + smiltsērkšķu supozitoriji. Ko vēl varu darīt lietas labā?
Re: Problēmas pēc paraproktīta operācijas
16.04.2018 19:51
Es biju organizācijā, kur biju sdpiests apkalpot slimos. Arī tādus. Sāls šķūdumu saprotu. Kāpēc soda? Vai zilo graudiņu vanniņas neieteica.
Jā, galvenais lai ārējā brūce neaizveras par ātru. Tad var sākties strurtu spiešanās uz iekšu.
Manam pacientam brūci dziedinājām ar Višņevska ziedi. Tā kairina audus un veicina pakāpenisku brūces ""'dubena sadzīšanu. Tikai nedrīkst aizrauties. Jo tad veidosies "liekā gaļa". ES tomēr, ietu pie protologa māsiņas, kas visu to darītu, novērotu un koriģētu.
Parasti to dara operējošā ārsta medmāsa.
Katram savi paņēmieni.
Lai veicas.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 24?
Ziņa: