Šķidruma uzņemšanas ierobežošana

Aizsāka jjkad 

Labvakar!
Nelielas inkotences dēļ vajadzētu darbadienās (no 8:00-16:00) maksimāli ierobežot šķidruma patēriņu.
Tas ir ne tikai nekādas kafijas un tējas, bet arī vnk ūdeni maksimāli ierobežot.

Kas būs ar veselību? Kā mazāk kaitīgi to darīt veselībai? Doma ir darba laikā izvairīties no tualetes apmeklējuma.
Varbūt ziniet kādus knifus kā maksimāli samazināt vēlmi čurāt? Paldies ja ko ieteiksiet.




p.s. Urologu apmeklēju, kegela vingrinājumi nedaudz stāvokli ir uzlabojuši, operāciju uroloģe neiesaka - tikai ārkārtas gadījumā.
Re: Šķidruma uzņemšanas ierobežošana
04.07.2018 21:21
Piedodiet es nerunāju ar tukšu vietu. Parametrus lūdzu.Cik ilgi ir problēma. Kādi iemesli ?Trauma, citas pataloģijas?



Edited 1 time(s). Last edit at 06.07.2018 11:52 by Mazdakteris1.
Var vienkārši paviļāt ūdens malkus pa muti un izspļaut, nevis norīt. Tā dara maratona skrējēji pēc ļoti garu distanču skrējiena, jo tur pat nedrīkst tā uzreiz, sapumpēties.
Z, visticamāk tā arī līdzīgi darīšu. Nedaudz, nelieliem malkiem jau var dzert, galvenais lai negribās baigi čurāt.

Bet interesē, kādi produkti aiztur organismā ūdeni. Piemēram, ja ir urīndzenošie - kafija un kas vēl, tad vai ir urīnu aizturošie. Jo pēc darba mājās citā apģērbā jau būs cita lieta - varēs dzert u.t.t..

Mazdakteri, esmu ievērojis, ka jūsu jautājumi nav pēc būtības. Gudrāks nekļūsiet, ja sarakstīšu vecumu, dzimumu un oliņu darbību. Zinu, ka nekāda noderīga atbilde no jūsu puses nesekos.
Re: Šķidruma uzņemšanas ierobežošana
05.07.2018 09:47
Jā, par šito es arī sen brīnos, viņš vienmēr paprasa dzimumu, svaru un augumu un neseko nekādi secinājumi saistībā ar šiem parametriem... :)))
Es gan nebrīnos.
Katram mediķim ir savi darbības / komentēšanas principi.
Agrāk te komentēja vairāki ārsti. Atceros, bija bijušas kādas diskusijas no mediķu puses, ka nav jēga dalīties ar vislabākajām zināšanām. Cilvēki ne tikai nenovērtēs, bet vēl atļausies visādus dumjus uzbraucienus.
Tā tik turpiniet. Neviens Jums labākās zināšanas nedos (es arī noklusēju, lai gan bija ko ieteikt).

Būsiet panākuši to, ka neviens Jums labus padomus un ieteikumus nedos un savās zināšanās nedalīsies. Nemaz nebrīnīšos, ka arī šis forums var tikt slēgts.
Re: Šķidruma uzņemšanas ierobežošana
05.07.2018 14:25
Nuuu, nevajag jau uzreiz cepties, te dažkārt cilvēks vienkārši uzjautā par medicīnas tēmu un viņam jau startā kāds uzbrauc virsū ar tanku... nu apmēram tā ko muļķis te jautā, tak jāskrien pie daktera... nu jā a ko darīt ja ir negatīva pieredze ar medicīnas sistēmu, man piemēram ir ļoti negatīva pieredze...ar sāpēm... kuras neviens nevar un nesaprot kā atrast un ko darīt, un pat no slimnīcas pēc dienas izlaida ārā ar tekstu, nav pamatojuma turēt, nu aizejiet vēl tur un tur... atvainojiet, es jau te kādreiz rakstīju, ka 8 asinsanalīzes, 4 ultrosonogrāfijas, 1 tomogrāfija un 1 mag.rezonanse ir pietiekami liels apjoms lai saprastu ka kaut kas nav kārtībā ar medicīniskās izmeklēšanas sistēmu... kāpēc cilvēks tiek izmeklēts pa daļām un nevis kā viens kopums... tagad pati priekš sevis esmu pieņēmusi lēmumu, ja lemts nosprāgt nu tad tā lai arī ir, bet iet vēl pie kāda ārsta un noklausīties, ziniet te ne kā nav, nu aizejiet vēl tur, varbūt ka jums tur kaut kas ir...
Tai brīdī kad cilvēks no sāpēm ģībst viņam iesaka vēl kaut kur aiziet...nu jā...tik tālu mēs esam aizgājuši...es nesaku ka nav labu ārstu, es tikai gribēju pateikt ka gadus 30 atpakaļ izmeklēja nu tā teikt vairāk ar iedziļināšanos... bet man vienkārši nepaveicās tai brīdī kad gāju un netrāpīju pie tā īstā ārsta un lieki piebilst ka tās visas izmeklēšanas maksāja naudu...
z. Rakstīja:
-------------------------------------------------------

> Tā tik turpiniet. Neviens Jums labākās
> zināšanas nedos (es arī noklusēju, lai gan
> bija ko ieteikt).
>

Tas nu gan nevienam nebūs kāds liels zaudējums ka z. būs paklusējusi.
Re: Šķidruma uzņemšanas ierobežošana
06.07.2018 12:00
Katram mediķim ir jāzina ar ko runā.
Arsts jūs redz. Zina pulsu. Asins spiedienu, sejas krāsu.Arī analīzes.Pajautā vainu. Citas kaites.
Es neesmu elstrasens.
Puisim var ieteikt vienu sievietei citu.
Lai veselība,
Pie mums ir brīvība.Katram ir tiesības izvēlēties ārstu un otrādi.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.07.2018 12:01 by Mazdakteris1.
autor Rakstīja:
-------------------------------------------------------

> Tas nu gan nevienam nebūs kāds liels zaudējums ka z. būs paklusējusi.
>

Neviens neko nebūtu zaudējis, ja tu, autor, nelietīgi, bezatbildīgi un izcili pavirši neizmantotu citus cilvēkus, īpaši jau, sievietes, bet būtu spējīgs domāt pats ar savām smadzenēm, nožēlojamais un risināt visus jautājumus 100% patstāvīgi ! ! !
Re: Šķidruma uzņemšanas ierobežošana
09.07.2018 16:07
Puka13 rakstīja";." kāpēc cilvēks tiek izmeklēts pa daļām un nevis kā viens kopums... tagad pati priekš sevis esmu pieņēmusi lēmumu,"

Ko šodien nozīmē izmeklēt visu?
Visas analīzes? Jūsu gadījumā pat puse no tām nebūs vajadzīgas.MR, rntgens, US,elektrokardiorgramma, encefalogramma,fibrogastroskopija,proktoloģija.uroskopija.Pozitron emisija. Tas ir dārgi un bezjēdzīgi.
Ja ārsts zina jūsu slimības gaitu. Ja viņš patausta vēderu,izmēra asins spiedienu.Patausta limfmezglus. Saskaita pulsu.
Piemēram es vienmēr skaitu pulsu. Es jūtu pacienta ādas miklumu vai otrādi sausumu. Roku tremoru. Pulsa biežumu,frekfenci,pildījumu un ritma vienmērīgumu vai pretējo.Runājot, jūtu smaržu no mutes. Redzu acu baltuma nokrāsu. Mēles aplikumu un kakla gļotādas stāvokli.Ādas un nagu stāvokli. Sazinoties novērtēju inteliģenci ,zināšanu līmeni un psihes stāvokli. Tad peislēdzu neiroloģiju. Plaušu auskultāciju perkusiju u.c.Prorams palpējot mēģinu noteikt aknu un liesas stāvokli.Vajadzības gadījuma arī "" baltās līnijas" un cirkšņa trūces esamību.
Tikai pēc tam ārstam (man) rodas domas kādā virzienā mums ar pacientu ir jāstrādā.
NO pāris teikumiem es nevaru dot padomus. Jo tā varu nodarīt vairāk ļauna, nekā laba.
Kād ļoti sens un slavebns ārsts ir teicis nosakot pareizo diagnozi , nozīmē 50% ārstēšanas pozitīvu iznākumu (apmēram) . Ārsta galvenais princips ir- nekaitē. Tas ir nepadarri slimību vēl smafāku. Arsta likums ir konfidencialitāte.Tas arī ir viens no iemesliem lūgt pastāstīt par sevi un savu vainu vairā.
Tad arī atbillde būs pareizāka un virziens uz kuru pusi jāvirzās noteiktāks.
Cieņā Mazdakteris1.
Nu labi:

Vīrietis, 30 gadi, augums 183, svars 70. Kopumā veselīga izskata, nekādu citu problēmu nav. Gaiši mati, zilas acis. Tikai otrais urologs sāka kaut ko darīt. Nozīmēja uz urodinamiku un vēlāk uz biofeedback klātienē ar fizioterapeiti. Vēl jāpiezīmē, ka 2x nodotas analīzes uz cistītu - negatīvs, ar nierēm arī viss kārtībā. Ultrasonogrāfija nierēm, urīnpūslim un prostatai - arī viss kārtībā. Ultrasonogrāfija otro reizi urīnpūslim - atlieku urīns norma un urīnvads pareizi novietots. Lai gan ir sēdošs darbs pie datora, tomēr pats esmu sportisks - reizi nedēļā uz baseinu, periodiski uz finesa zāli, uz darbu ar velosipēdu (par velosipēdu fizioterapeite izteica aizdomas, vai sēdeklis nav par cietu un uz bedrēm netiek traumēta starpene). Tad piebremzēju ar velosipēdu vai arī centos braukt stāvus.
Bet ir viens bet...., ko tikai tagad lasot meklējot internetā aizdomājos. Pēdējos gados esmu bijis liels kafijas cienītājs. Dzēru dabīgo aplietu ar vārošu kādas 3-4 krūzes dienā. Lasīju, ka kafija varot atslābināt sfinkterus, no otras puses rada arī tādu urīndzenošu efektu, man liekas, ka kairina urīnpūsli. Tagad ar lielām grūtībām esmu panācis, ka tikai 1 no rīta un, lai arī mokoši dēļ galvas sāpēm, domāju vispār mest nost. Par cik jaunā darbā jādodas, tad domāju nedzert kafiju vispār un lielāko daļu šķidruma uzņemt dienas otrajā pusē, kad mājās čurāt var uz nebēdu.
Pati nesaturēšana izpaužas tikai pēc mikcijas - pāris piles. Bet pietiekami, lai no manis sāktu nedaudz ost, lai telpa, kurā mitinos arī nedaudz radītu smaku. Pēc mikcijas riktīgi notecinu, tad ar tualetes papīru nosusinu un pēctam liektu no tualetes papīra vairākām kārtām paštaisītu ieliktni, kuru nākošajā čurāšanas reizē izmetu. Tena men izmēģināti, bet nepatīk, jo rada savu pamperu aromātu, momentā neuzsūc kā tualetes papīrs un karsē to rajonu tas materiāls.
Par kafiju daudz muļķības ir tikušās agrāk sarakstītas, vēl tagad ir lasāmas. Diemžel...... tas nāk no nekompetentiem mediķiem.Jā- tai ir urīndzenošs efekts, arī limfu stimulējošs un tas var kairināt, par ko arī rakstīju, bet- to nedrīkstētu nobremzēt.
Un pāris piles nav nekāda nesaturēšana.
čurāšanu var salīdzināt ar krānu, pamēģini aizgriezs , lai krānā nepaliek neviena pile, diez vai sanāks, kādas pāris piles izpilēs
paliekošais šķidruma daudzums gan virtuves krānā gan krāniņā ir atkarīgs no ātruma ar kādu pirms tam pārvietojās šķidrums, jo tas lielāks, jo mazāk paliek

1kārt palieliniet šķidruma daudzumu , lai urīns ir mazāk koncentrēts, ja viņš būs stipri atšķaidīts, viņam faktiski nebūs smaržas
2kārt necentieites izspiest pēdējo pili no urīnpūšļa, tieši otrādi, kad pamatstrūkla beigusies centieties urināciju pārtraukt ! kāpēc skat augstāk
Būs jāpamēģina.

Tas sākās pirms aptuveni 2 gadiem. Un atminos, ka visupirms pamanīju, ka man ir grūtāk nomērķēt podā. Agrāk tā nebija, bet strūkla ir kļuvusi citādāka, ļoti aptecinu to poda malu un šķiet uz beigām tā ir vājāka nekā agrāk.

Tur tā lieta, ka pāris piles pēc mikcijas, bet smako pat bikses un gultas veļa.
Re: Šķidruma uzņemšanas ierobežošana
12.07.2018 01:21
Tad jātaisa datortomogrāfijaa ar kontrstvielu,
Lietot sieviešu ieliktnīšus. Viņi ir dažādi. Mumss vajag lielākus un ar 'Austiņām". Kafiju meklē 1-2 grauzdējuma.Bet ne citu.Pievērs uzmanību ar skābumam. Tas ir apzīmēts uz iepakojums. Kafūžos dod apdedzinātu lētu kafiju.'Google bija raksts."Somu kafijas dzeršanas īpatnības."
Trenē starpenes muskuļus. Katru dienu vairākas(10-15,20x) reizes mēģini "pacelt " un nolaist oliņas.Arī anus paceļas.
Ej uz STRADIŅIEM TUR IR LABI UROLOGI.
Kafija 3-5 grauzdējuma satur Akrilamīdu- vēža izsaucēju.

Pa laikam, nedēļu padzer kumelīšu tēju. Vārīta melnā tēja satur tanīnu. Pāris minūšu vārīšana iznīcina kofeīnu un izdala tanīnu. Neaizrauties. Var sabojāt nieres.Arī Kalcija glukonāts tabletes vari padzert 2-3 d pa tabletei dienā. Tas, ja domā par kairinātu pūsli..Katru manu ieteikumu aprunā ar urologu. Pieredzējušu.
Lai veicas.
Vel atzīmēšu, ka biofeedback fizioterapeite minēja, ka varu viegli sasprindzināt, bet nevaru atslābināt to muskuli. Tas ir, arī viņu vingrinot varu atslābināt tikai stāvus ne guļus un ne sēdus. Kas ir savdabīgi.
Tā smaka kas rada pamatproblēmu ir atkarīga no organisma piesāŗņojuma pakāpes, attīrot organismu tā pazūd pilnīgi, nedzerot būs pretējs efekts.
Zinu, ka beļģijā ir iespējams veikt oficiālu eitenāziju vēža gadījumā un , ja nemaldos, tad arī depresijas slimniekiem. Bet vai manā gadījumā, kad ir urīna nesaturēšana? Jo šķiet esmu sevi izsmēlis, esmu noguris no šī visa. Nespēju vairs socializēties, neērti darbā atrasties. Smaka piepilda visu telpu, kur atrodos. Smird pat kāpņu telpa koridorī
Nu beidziet, kāda eitanāzija?! Aizejiet pie laba psihoterapeita, vaina, šķiet, ir šajā sfērā, nevis uroloģiskajā. Fiziski nav iespējams, ka no pāris pilēm tik neganti smirdētu, tās ir tikai iedomas tādas. Nav tas šķidrums ķīmiski tik koncentrēts; svaigs urīns vispār praktiski ir bez smaržas. Cilvēki ar STOMU iet uz darbu un normāli socializējas, dzīvo pilnvērtīgu dzīvi — salīdzinājumā ar to pēdējā pile, kas, kā zināms, visiem vienmēr ir biksēs, vispār nav problēma. Jums jau teica, ka nevajag bojāt veselību ar nežēlīgiem eksperimentiem; jo mazāk uzņemsiet šķidrumu, jo jūtamāks aromāts būs urīnam. Tāpat, jo vairāk domāsiet, ka no Jums ož, jo vairāk Jums liksies, ka tā tas tiešām ir. Varbūt iestādē vienkārši kanalizācija bojāta, tāpēc arī kāpņu telpā jūt kādu smaku :)
Re: Šķidruma uzņemšanas ierobežošana
28.07.2018 10:51
Par to smrdēšanu pat uz psihiatru jau velk. Nopietni.

Pievienojos par psihoterapeitu.
Virtuāli rakstot, tā varētu likties, ka esmu sižiks, kam liekas, ka smirdu. Bet nu ir fakti, kas to apstiprina:
1) Kad visas drēbes izmazgātas, pats tikko nomazgājies, riktīgi izvēdināta telpa - smakas nav
2) Darbā sēdekļi no auduma, jūtu, ka smird. bet pats trakāakais, ka redzēju vienreiz pie maiņas, ka kolēģis sēžot apakšā liek maisiņu
3) sabiedriskajā cilvēki mēdz pārsēsties. Sākumā apsēžas blakus, tad saprot, "kas par lietu" un aiziet pārsēžas tālāk.

Es te uzrakstīju pāris piles. Nu drošivien ka vairāk, ja jau tāda smaka. Nezinu, vairs ko darīt. Esmu izmisumā. Nedaudz palīdz smaržošanās un mitrās salvetes. Bet arī tad jūtu, ka tāda piesmaka apģērbā ir
1) ostījāt tikai Jūs, jeb to var apstiprināt arī tuvinieki vai kādi "neatkarīgi eksperti"?
2) kolēģim arī vajag pie psihoterapeita :)
3) ir dučiem iemeslu, kādēļ cilvēki sabiedriskajā mēdz pārsēsties. Neskaitāmas reizes esmu pārsēdies kaut vai tādēļ, ka atbrīvojusies ērtāka vai saules neapspīdēta vieta, nevis, ka blakussēdētājs ostu. Ir jau paretam gadījumi, kad iekāpj klasiskais bomzis un visi pasažieri sakoncentrējas salona pretējā galā :) - bet cilvēks, kas katru dienu mazgājas un mazgā drēbes, nevarētu tā ost, lai tas traucētu citiem. Ja nu vienīgi runa ir par smagu fizisku darbu, kad visu dienu jāsvīst.
Ja urologs neizteica šaubas par to ka problēma eksistē tad te esošie eksperti ir zinošāki? Urologs tomēr varētu zināmu viedokli izteikt.
Nu nez, ja jau, cik sapratu, "pirmais urologs" vispār nav uzskatījis, ka tur ir kaut kas ārstējams, "otrais urologs" pacienta uzstājības dēļ nozīmējis izmeklējumus, kuros nekas ievērības cienīgs nav atklāts — problēma tomēr drīzāk būs galvā. Ne velti ārsti rekomendējuši "biofeedback", kas pats par sevi drīzāk ir psihoterapijas paveids, ar to ir jēga koriģēt tikai funkcionālas dabas traucējumus. Tai skaitā trauksmes un fobijas. Lai veicas!
ghj Rakstīja:
-------------------------------------------------------
Ne velti
> ārsti rekomendējuši " biofeedback", kas pats par
> sevi drīzāk ir psihoterapijas paveids, ar to ir
> jēga koriģēt tikai funkcionālas dabas
> traucējumus. Tai skaitā trauksmes un fobijas.
> Lai veicas!

Ir atšķirība vai runa par piemēram muskuļu sasprindzinājumu jeb psihiskām novirzēm, iedomām. Ja jau fizioterapeita klatbūtnē biofeedback tad nevarētu būt doma par iedomām.
ghj
1) ir neatkarīgi eksperti. Piemēram, 1 no draugiem, kas saka, ka no manīm nāk tāda kā smaka (ar šo laikam viņš domā to pēcsmaku. Ir tā, ka viena no smakām, kas nav stipra ir no apģērba neizmazgāta daļa urīna, kas smako jau citādi) + viņs vienreiz apciemojot mani teica, kas ta tev te pēc urīna tā ož. + Pāris cilvēki ir mani takā apostījuši - it kā neizpratnē, kas tad nu - jauns un apmīzies.

Par tām smakām. Ir smaka, kas nāk no tikko nopilējuša urīna, tad no pastāvējuša nopilējuša urīna un vēl no apģērba, jo man šķiet, ka piemēram apenes vai bikses, kur ir pilējumi, pilnībā neizmazgājas un tad tie izdala savu citādu, bet nepatīkamu aromātu. Un tad ir smaka, kas nāk no tieši tās vietas, ja pat esmu mazgājies, jo man ir aizdomas, ka tur smird, jo par cik gadiem ir šī problēma, tad āda(?) piesūkusies? Ar parastajām ziepēm un dušas želeju pilnībā nav nomazgāta. Par šo gan man nav pārliecības.

2) a kāpēc kolēģim vajag pie psihoterapeita. Viņu var saprast. Nopircis jaunas džinsas, atnāk uz darbu aiziet uz mājām jūt ka nelāgi ož, atnākot uz darba paosta krēslu un top skaidrs, ka dēļ krēsla ož viņa bikses. Jo kad es sēžu darbā, apenes tiek iespiestas pret biksēm un tad tajā krēsla materiālā, kurš, ja gadiem sēž ar tādām problēmām piesūcas ar veca urīna smaku.

3) par to pārsēšanos vēl varētu strīdēties, bet no loģikas viedokļa man piemēram nebūtu skaidrs, kāpēc vēlā vakarā ir jāpārsēžas, it kā vēl dusmās, pie cita cilvēka.

Pirmais urologs nesaprata kā tik jaunam kas tāds var būt un pateica, ka tur jau vispār neko nevarot darīt. Otrais urologs pie urodinamikas pats redzēja kā nopil, viņa slēdziens gan bija laikam hipersensuitīvs urīnpūslis, jo laikam, kad man laida caur katedru to ūdeni mākslīgi iekšā, tad man ātri vajadzēja čurāt.

Nu nav tā psihiska novirze šobrīd, drīzāk tās ir jau psihiskas sekas jau šai fiziskajai kaite. Izolētība no sabiedrības un nomāktība. Dzīves apnikums. Katru dienu man ir kaut kas no apģērba jāmērcē, jāmazgā. Un jānervozē, vai es tagad ožu vai neožu pēc urīna. Reizēm es mazgājos 3 reizes dienā pa vidam lieku tualetes papīrus vairakās kārtās, tad izmetu podā (nevis kā ieliktni musuros, kur māju pēctam piesmacina. Darbā es vispār viņu nomainīt nevaru). Un vēl, gribētos zināt, kurš idiots radījis brendu "tena men". Tas nesasūc momentā urīna piles, līdz ar to aizpil garām pa bikšu staru, priekš kam uz ieliktņa vajag to tena men logo? Lai es darbā musoros nevarētu izmest? Aptiekā arī neērti pirkt. No kauna ir gribējies zemē ielīst, kad pērku bet tā čāča ilgi man viņu dod, kamēr aptiekā jau rinda aiz manis. Un tagad pasakiet - Tā ir DZĪVE???
Hmm, nē, šis gadījums tomēr izskatās pēc kaut kādas "smakas fobijas". Jūs apkārtējo cilvēku uzvedību visu laiku projicējat uz savu niecīgo "nesaturēšanu", par kuru, visticamāk, neviens pat nenojauš. Goda vārds, psihoterapija te būtu īsti vietā un no tā it nemaz nebūtu jākaunas, katram mums ir savi "tarakāni galvā". Jūs iedomājaties, kādi tikai reāli smirdoši un apčurājušies deklasēti elementi nav sēdējuši sabiedriskajā transportā un tos sēdekļus tak arī nemaina pēc tam, tikai regulāri tīra — un nekas pēc tīrīšanas tur nesmird. Ticiet man kā ķīmiķim — nav cilvēka urīnā, pat stāvējušā, nekā tāda, ko ar ziepēm un tīrīšanas līdzekļiem nevarētu vienkārši izmazgāt. Cilvēks jau nav kaķis :) Ja Jums liekas, ka āda var "piesūkties" un to nevar nomazgāt - nu nevar tā būt. Ja Jums būtu fenilketonūrija, tad vēl nu tā - bet šī smagā slimība Jūsu vecumā būtu jau sen diagnosticēta. Katrā ziņā augstāk minētie Mazdaktera ieteikumi nav zemē metami. Centieties mazāk lietot alkoholu, asus un kūpinātus pārtikas produktus, pēc iespējas vairāk šķidrumu, lai atšķaidītu urīnu un mazinātu tā aromātu. Pārāk jutīgam urīnpūslim tas nāks tikai par labu.
Nav tā ne halucinācija, ne arī fobija. Nav arī pāris piles. Pēdējā laikā pievērsu uzmanību cik daudz izpil pēc mikcijas. Tas ir apmēram 4-5 cm diametra pleķis. Varētu būt kādas 5-6 piles. Varbūt nedaudz vairāk.
Tā smaka jau nav tāda, kad mēs sajūtam no vecas tantiņas veikalā. Tā drīzāk ir tāda piesmaka, bet nepatīkama. Ja tikko nomazgājies pārvelku labi izmazgājušos apģērbu - apenes un šortus tad ir ok līdz brīdim, kad atkal pačurājuIt kā pāris piles, bet uz siltas miesas tās laikam rada to aromātu. Īpaši pie kustībām.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 4?
Ziņa: