Ceļa trauma

Aizsāka Sanija2001 

Ceļa trauma
12.07.2018 13:52
Sveiki! Man ir 17 gadu. Piedalījos Dziesmu un Deju svētkos. Pēc ģenerālmēģinājuma bija sadejošanās. Viss labi bija līdz tam brīdim, kad nogāju no laukuma. Noejot no laukuma vēl dejoju ,biju priecīga. Dejoju polku griežoties, uz 3-4 soli mans celis izgāja no vietas. Nu vismaz bija tāda sajūta. Tā bija drausmīga sajūta, uzreiz arī nokritu, bija šoks, raudāju. Pienāca draugs, prasīja, kas notiek, uz ko es nevarēju atbildēt, jo raudāju. Aiznesa mani līdz ātrās palīdzības mašīnai. Mani izpētīja ārsti, nomierināja, jo biju stresā. Paskatījās celi- piepampis tā kārtīgi bija. Uzpūta ko aukstu un iedeva zāles. Aizveda mani beigās uz BKUS ar manu piekrišanu. Tur uz vietas uztaisīja rentgenu, izpētīja un uzlika longeti. Secinājumi- izmežģīts celis, un visticamāk saites pārrautas. Tagad mēnesis ir uz kruķiem un ar longeti. Kāju es pielikt pie zemes, kā ārsts teica- nedrīkstu, bet pati varu, it kā nesāp, ja vienīgi viņu taisni netur. Un tagad īsti nesaprotu- vai man tiešām var būt tā, ka man saites ir plīsušas? Celī ir priekšējās krusteniskās saites? Ko man darīt? Iesakiet kaut ko :)


Paldies par atbildēm! Ar cieņu, Sanija.
Re: Ceļa trauma
12.07.2018 16:52
Ko darīt? Turpināt novēroties pie ortopēda. Pēc longetes noņemšanas noteikti būs magnet. rezonanse celim, kurai, iespējams, sekos artroskopija.
Re: Ceļa trauma
14.07.2018 16:09
Man to kāju drīkst pie zemes likt, iet?
Ja arī saites ir plīsušas, liekot kāju uz zemes, staigājot nekas nenotiks celim? Plusā, ja celis ir izmežģīts?
Re: Ceļa trauma
14.07.2018 18:55
To prasiet ārstējošam ārstam vai traumatologam, kurš jūs vēlāk novēros. Grebeņščikova ielā pie bērnu ķirurga ir dzīvā rindā. Ģimenes ārsta nosūtījums nav vajadzīgs.
Re: Ceļa trauma
20.07.2018 17:08
Man šodien bija pārsiešana. Redzēju celi. Viņš vēl bija zils un pietūcis, formu celim neredzēju pat. Tas ir normāli viņam tādam jābūt?
Re: Ceļa trauma
20.07.2018 23:12
Kāpēc medpersonālam neuzdevāt šo jautājumu?
Re: Ceļa trauma
02.08.2018 15:14
Tobrīd piemirsu pajautāt.
Tagad laiks ir pagājis, vizītē biju pie U.Bergmaņa.
Man diagnozēja- labās ceļa locītavas kontraktūra pēc patellas akūta mežģījuma.
Augšstilba muskuļu hipotrofija.
Man ir iespēja atgūt atrofējušos muskuļus? Pašlaik viņi nereaģē, vispār izskatās, ka man ir tikai kāja, bet bez muskuļiem. Labā kāja no kreisās ļoti atsķiras.
Man nozīmēja fizioterapiju. Viss jau ļoti labi, tik' man bail, ka celim nepatiks un atkal izmežģīsies. Teica, ja gada laikā izmežģīsies celis vēl 2-3 reizes, būs rekonstrukcija. Ļoti bail ,izmisums. Vienīgais, izbrīnīja tas, ka 300 riezes dienā katrai kājai jātaisa vingrojumi, Kopā viņu ir 2. Sanāk 600 katrai kājai. Neesmu, protams, devusi vēl tik daudz, jo celis vēl nav atguvies īsti, muskuļi neceļas.
Re: Ceļa trauma
02.08.2018 15:45
Jāvingro. Citu opciju nav.
Re: Ceļa trauma
02.08.2018 17:31
Pievinojos. Bez slodzes un olbaltumvielām (proteīniem) muskuļi neaug.
Svarīgs šajā prrocesā ir B6 vitamīns.
Lai veiksme un veselība.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 17?
Ziņa: