Kompensejamas zales

Aizsāka Melisa5 

Melisa5
Kompensejamas zales
01.10.2018 14:58
Radusies neskaidrība par kompensējamo medikamentu Xarelto, jo neesmu mediķis un neizprotu visus noteikumus attiecībā uz šī medikamenta kompensēšanu. Cik noprotu mirdzaritmijas slimniekiem to kompensē 50%. Tagad radusies nesaprašana, kāpēc ģimenes ārsts neizraksta šo kompensējošo recepti?
Situācija īsumā. Mana mamma pirms gada nonāca slimnīcā, kur viņai tika konstatēta mirdzaritmija. Pēc slimnīcas mamma turpināja apmeklēt ģimenes ārstu ar jau slimnīcas izrakstu - norādījumiem veikt arī sirds ritma kontroli un korekciju. Tikai tagad sapratām, ka nekas tāds viņai netika darīts. Nezināšanas dēļ ne viens no mūsu ģimenes nesaprata, ka patiesībā norādes netiek pildītas. Turklāt toreiz arī neradās doma - kontrolēt vai ārsts dara to ko slimnīcā norādīja. Man nebija izpratne par šīs mirdzaritmijas bīstamību un nav izpratne par tiem medikamentiem, ko mammai pēc tam ģimenes ārste rakstīja un kādus izmeklējumus lika veikt. Bet izrādījās, ka tie nebija tie, ko ieteica slimnīcā. Pēc gada viņai notika insults. Slimnīcā vairāki ārsti apstiprināja, ka neskatoties uz gadu atpakaļ konstatēto mirdzaritmiju un slimnīcas norādēm, tās nav pildītas, un nav ticis darīts nekas, lai insultu novērstu. Nav doti medikamenti pret trombiem. Tagad, jau pēc insulta slimnīcā atkal deva norādes medikamentiem, t.sk. Xarelto lietošanai, kas ir dārgs medikaments, taču valsts to kompensējot. Tāpat arī no ārstiem tika secināts, ka mirdzaritmija ir pārāk ilga (gadiem ilga) un praktiski vairs nav likvidējama. Tā visticamāk arī paliks un trombi ir jānovērš ar zālēm. Uz doto brīdi ģimenes ārsts atsakās izrakstīt kompensējošo recepti Xarelto, pamatojoties uz šo mirdzaritmiju. It kā esot sākumā jādot kādas citas zāles (daudz lētākas, bet ne tik iedarbīgas) un tad jāvēro - ja tās nelīdzēs, tad rakstīs Xarelto. Es tikai nesaprotu - kā izskatīsies, ka nepalīdz? Tad, kad atgadīsies vēl viens insults? Vairāki ārsti, t.sk. kardiologs teica, ka viņas mirdzaritmija nav vairs likvidējama. Tāpēc nesaprotu kā rīkoties? Zāles ir ļoti dārgas, un šķiet, ka kompensācijas pieprasījums ir pamatots, bet varbūt tomēr maldos - un tagad jādod kaut kas cits, ne tik iedarbīgs un jāgaida, lai pārliecinātos, ka tās citas zāles nelīdz. Vai tiešām tā ir???? Kur vērsties ar šo jautājumu? Nevēlos sūdzēties par ārstu. Lūgums ir tikai par palīdzību, kas pienākas un pēc padoma - kā ir patiesībā? Varbūt šo kompensējošo recepti var izrakstīt cits ārsts, piem., slimnīcā ārstējošais ārsts, lai gan tika dota norāde – turpināt ārstēšanos ģimenes ārsta uzraudzībā?
Re: Kompensejamas zales
01.10.2018 16:47
80001234. Viņi visu paskaidros.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 25?
Ziņa: