D vitamīns (Vigantol) muskuļa raustīšanās kaulu sāpes

Aizsāka Kārlis321 

Sveiki, kas varētu būt pa iemeslu kaulu sāpēm, locītavu sāpēm, muskuļu raustīšanās (pa visu ķermeni), tieši D vitamīna lietošanas laikā...?
Parasti viss sākas, pmēram pēc 1 nedēļas lietošanas...
D vitamīns man parasti ir zem normaas.. . esmu lasījis, ka efektam tieši pretējam vajadzētu būt.
Kas varētu būt pie vainas?

D vitamīns man palīdz imunitātei, taču šie blakus simptomi ir diezgan neizturami.

Vīrietis, 35, bez liekā svara un ieradumiem.

Paldies!
Iespējams ka trūkst magnijs un dzelzs, ka sekas labākai kalcija uzņemsanai lietojot D vit.
Kalcijs, Magnijs it kā vienmēr norma asinīs... bet es saprotu, ka tas neko nenozīmē, jo viens ir analīzes, otrs ir cik un kā organisms viņu tērē (rezerves u.t.t.)?
Analīzes vispār neparāda patieso deficītu jo asinīs kalcija un magnija daudzums stabilizējas pateicoties bufersistēmu darbībai, tapēc tās analīzes ir praktiski bezjēdzīgas. Jo piemēram magnijs kamēr asinīs ir norma, tikmēr sen jau var ļoti trūkt muskuļos, kaulos un orgānos.
Nu un patiesībā jau Tavs jautajums to arī izsaka- tieši tā, viens ir analīzes bet cits- patiesie lielumi kas piemēram muskuļos.
Lai nu kā bet es citu variantu nevaru iedomāties.
Nu un kalcija daudzums jau nevar būt nemainīgs, ja trūkst D vit, tad tas neizmantojas, ja D vit. sāk uzņemt tad kalcija daudzums organismā kopumā palielinās...tapēc- ka jau teicu- uz tā fona var rasties magnija un dzelzs deficīts.
Paldies par atbildi. Man vispār liekas, ka manā organismā nenotiek pareiza vielmaiņa, metabolisms u.t.t Dzelzs arī bija pietiekamā daudzumā asins analīzēs, pat pie augšējās robežas cik atceros...
Tātad jāmēģina dzert kompleksi kopā ar magniju un dzelzi? Vai tie pilnvērtīgi uzsūksies, absorvēsies? Nebūs tā, ka radīsies pārpalikums, pārdozēšana?
Var tā būt bet vairāk attiecībā uz dzelzi. Starp citu- viss jau loģiski- kad kalcijs trūka, tad dzelzs bija pa daudz, a tagad nevar zināt, to varētu pārbaudīt, magniju var dzert bez baudīšanas. Ja muskuļu raustīšanās mazināsies tad ir trāpīts, bet var vajadzēt ilgi dzert.
Vispār dzelzi vajag pārbaudīt, jā... jo- es izteicu iespējamo iemeslu bet nevis viennozīmīgi ieteicu dzert, magniju- bez baudīšanas.
Aizmirsu piebilst, kad mēģināju lietot kādu laiku atpakaļ Magniju, bija tās pašas muskuļa raustīšanās.
Toreiz lietoju Mg Citrātu.
Es teicu- kalcijs trūka, tas jāsaprot tā ka trūkstot D vitamīnam kalcijs noteikti trūka kaulos, kaut asinīs bija vēl normāls.
Var vajadzēt lietot ilgstoši, citrāti ir ļoti labi, bet īsā laikā simptomi var neizzust.
Un varētu lietot arī kalciju nedaudz lai noteikti izslēgtu deficītu, tatad kompleksi- kalciju un magniju.
Laikam nekorekti uzrakstīju, sāku lietot Mg bez D vitamīna. D vitamīnu lietoju tikai rudenī. 1 menesi.
Mg lietoju toreiz vasaras laikā... un sākās šīs pašas muskuļa raustīšanās.
Sākās pēc magnija patiesībā? Tad būs savādāk.
Ja tā tad var trūkt tieši kalcijs.
Kārli, kā ar gulēšanu? Man šī vasara bija drausmīga. Arī iespējams kkas saistīts ar D vit uzņemšanu, jo vislaik bij saulains utt. Nevarēja vispār pagulēt, pēc gulēšanas liekas, ka labāk nebūtu pamodies, viss sāp, kaulus lauž, pilnīgs bezspēks.
Tev nav kkas līdzīgs?
Pipar, ar gulēšanu sākās problēmas 6 gadus atpakaļ... nav normāla miega bijis kopš tā laika! Miegs ir trausls un neatjaunojošs organismam. No rīta celies un liekas, ka vispār nebūtu gulējis pa nakti!
Varbūt man tas viss ir saistīts ar ērces kodienu (laima slimība, kura neapstiprinājās pēc analīzēm, taču sarakans pleķis bija)... nezinu! Atliek tikai minēt. Citu simptomu arī ir, daudz un dažādi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 2?
Ziņa: