Asiņu iekrāsotas siekalas pēc spēcīgas klepošanas un krekšķēšanas

Aizsāka Kristine43 

Sveiki,

Man ir tāda problēma, ka laiku pa laikam kopš pagājušā gada jūnija, tad, kad ir spēcīgs klepus vai niez kakls un gribas klepot un krekšīnāt, pēc kārtīgas izklepošanās es sajūtu asins garšu mutē, un varu pārliecināties, ka siekalas ir nedaudz sārti iekrāsotas. Tas gan pāriet pēc 2-3 spļāvieniem. Tas ir bijis kādas 5 reizes 8 mēnešu laikā. Klepot man parasti gribas no rītiem vai nedaudz pat naktī. Tā, it kā kāds manu kaklu kutinātu. Nelielais rīta klepus man jau ir kādus divus gadus. Arī bieži vien sāp kakls - tas ir sarkans un iekaisis, īpaši, kad biežāk jāklepo.
Pirmās divas reizes (ar 3 mēnešu starpību), man dažus brīžus asins iekrāsotās siekalas parādījās, kad man bija liels bronhīts. Pēc tam jau sāku vairāk tam pievērst uzmanību. Šodien atkal tas pats, asins iekrāsotas siekalas parādījās vienkārši pēc krekšķināšanas un paliela klepus mēģinot iztīrīt kaklu. Bet bronhīta šoreiz nav.

Kur tik es neesmu bijusi:
Biju pie plaušu ārstiem, uztaisīja vairākus rentgenus (vasarā un rudenī divus gb), viss ok. Uztaisīja CT (pirms 1.5 gada, kad mēģināju noskaidrot, kas tas par klepu), viss ok.

Biju pie diviem loriem. Visumā neesot nekas briesmīgs. Esot man hroniski iekaisis kakls. Viens ārsts domāja, ka tās asinis siekalās no pārmērīgas klepošanas (no saplēsta kapilāra), otra - ka tas ir no klepošanas vai nemaz ne asinis, bet skābe no vēdera (jo man ir trūce un ir bijis barības vada iekaisums un gastrīts); un ka klepošana savukārt vai nu no alerģijām, vai no vēdera, vai abiem.

Tagad jau ir ceturtais mēnesis, kad dzeru skābes samazinošās zāles. It kā bija ok, lai gan klepus vēl joprojām vairāk vai mazāk uzrodas. Bet šorīt atkal tas niezošais kakls un klepus, un arī uz īsu brīdi asins iekrāsotas siekalas. Tā it kā mutē vai kaklā būtu kas ieplīsis, kad kādreiz smaganas asiņo pēc zobu mazgāšanas. Ļoti nepatīkami.

Es vienkārši vēlētos būt pārliecināta, ka tas tiešām nav nekas briesmīgs un, ja pie vainas ir mazais vārīgais asinsvads, ir ok, galvenais to zināt.

Tāpēc, kur vēl man iet un ko pārbaudīt? Vai viss ir jau "izsmelts"? Lore ieteica, lai uztaisu testu alerģijām un aiziet vēlreiz pārbaudīt kuņģi un barības vadu.

Man 43 gadi. Nesmēķēju jau 11 gadus.

Ar cieņu,
K
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 19?
Ziņa: