Ko darīt ar tēvu?

Aizsāka Pipars 

Ko darīt ar tēvu?
01.03.2019 09:59
Sveiki!
Pirmo reizi pirms gadiem 5, tēvs pa taisno no ielas nokļuva slimnīcā ar ļoti augstu asinsspiedienu. Noturēja slimnīcā ap 1-2 nedēļām un ārsti, it kā neko neatrada. Slēdziena nav. Izrakstīja asinsspiediena pazeminošās zāles kuras jādzer un viss.
Tagad visus šos 5 gadus, viss it kā bija kārtībā, kaut asinsspiedienu pats sev viņš nekad nav mērijis un nemēra arī tagad.
Tagad tieši no 1Janvāra sākās vienlaicīgi kkādi jauni simptomi - kkāds vīruss ar spēcīgu klepošanu gandrīz līdz vemšanai, paralēli sākās ēstgribas trūkums, parādijās drausmīgi lieli asinsspiedieni - augša, apakša un pulss drausmīgi augsti, nemiers utt. Tā bija pāris dienas un tomēr pie kārtējā rīta kad bija ļoti liels asinsspiediens - izlēma izsaukt ātro palīdzību, kuri arī izmērija asinsspiedienu un tiešām visi 3 rādītāji ļoti slikti. Atstāja mājās un teica, ka, it kā ir pieradums pie zālēm, tāpēc sāk lekt. Bet pēdējās dienas parādās atkal jauns simptoms, kas ir - dursta/tirpst viss ķermenis.

Ja mēs runājam par šo tēmu - kāpēc man liekas, ka tā ir kkāda veģetatīvā distonija ar (tagad jau) - panikas lēkmēm?
Jo tēvs stāsta, ka viņam jau jaunībā, kad obligāti bija jātaisa pirms armijas un tiesību likšanas bija jāmēra asinsspiediens un vienmēr ir bijis augsts? Viņš baidās mērīt, jo zin, ka tieši dēļ domāšanas viņam paaugstinās asinsspiediens.
Starpcitu, arī es esmu bijis pie neirologa, kurš man skaidri un gaiši pateica, ka man esot VD. Kas vēl vairāk var apstiprināt to, ka Tēvam arī ir VD, tikai viņš to nekad nav zinājis, jo kā jau PSRS laika cilvēks- pie ārstiem nekad nav gājis. Bet kad pirms 5 gadiem nokļuva slimnicā un ārsti neko Klīniski neatrada - arī tas var apstiprināt to, ka tas viss ir vienkārši VD.
mana
Re: Ko darīt ar tēvu?
01.03.2019 18:10
Tad lai nopērk spiediena mērāmo – labāk uz augšdelma, ne plaukstas locītavas – un mēra, mēra, mēra, kamēr (pašam no sevis) vairs nav bail un varbūt būs normāls tas spiediens kādā brīdī. Ja nē, tad tas spiediens tomēr nav no VD – proti, neuzlec, kad kāds cits vai ārsts mēra, un jāmeklē, kādēļ tā. Nemiers mierīgi var būt no tā augstā spiediena un ātrā pulsa, par durstīšanu gan nav ne jausmas.
Ir viņam asinsspiediena mērītājs, bet nemēra tāpat.
mana
Re: Ko darīt ar tēvu?
03.03.2019 21:26
Nu, tad neko. Nevar cilvēku piespiest rūpēties par sevi, lai tuvinieki nejustos vainīgi, ka nav darījuši gana vińa labā. Pieaudzis cilvēks, zina, ko dara, tad nevajag liegt.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 22?
Ziņa: